i da svaka kafana ima svoju petlju, i da se ne plaća ništa i staza za bicikliste i pješake i kružni tok i semafor i tramvaj
pare nisu problem, kaže mile može centralna banka da printa para koliko god treba
Moderator: anex
Lahko je to. Samo vidiš koliko košta para u vlastitoj režiji i da drugi odradi. Problem se javlja kod javnih nabavki. Nekako to nakvasa.ultima_palabra wrote:Pa trebaju onda rasformirati Autoceste FBiH... koji će im kurac. Održavanje, čišćenje i naplatu outsourcati.
Pa jaChmoljo wrote:št'e, nema puta nema krađe na njemu. neki problem?
Ha ja, i vidis odmah nema nikakvih "afera"... Jer jebiga, tesko je nasteliti posao i ukrasti lovu... Kad nema poslainsaneinthebrain wrote:Sad je sve posteno. SDA ne krade zato smo izgradili ovoliko km![]()
Za koju god eto nas na more autoputem
jazzer wrote:Ova tema moze pod kljuc do 2019
A ako Bake pobijedi i 2018... More pod kljuc do 2023...hrasno38 wrote:jazzer wrote:Ova tema moze pod kljuc do 2019
Bili bi plaćeni al u centima.Alfons Kauders wrote:A ako Bake pobijedi i 2018... More pod kljuc do 2023...hrasno38 wrote:jazzer wrote:Ova tema moze pod kljuc do 2019
Ali nema veze, bitno je da SDP vise ne krade na autoputevima. Ovi kradu "nako" - i bez autoputeva![]()
Inace, JPAC ima preko 350 zaposlenih sa prosjecnom bruto platom od malo preko 2000KM, tj samo na plate ce u ove cetiri godine skrsiti oko 35 miliona maraka, bez da izgrade ijedan centimetar autoputa.
Mislim da bi bio red da ih pocnemo placati po ucinku.
Ako Jablanica ne bude imala prikljucak u glogosnici niko, ali bas niko, nece silaziti 27 km sa autoputa I jos 27 km da se vrati na isti kad za to vrijeme moze doci do citluka I tamo "predahnuti" uz novootvorene restorane.jao_situacije wrote:ja ne kontam šta to ima u jablanici tako bitno da bi se autoput pravio pored neretve
dobro i šta sad, kakve veze imaju kafane i to njihovo "sve" sa 300 miliona i nepoznatom trasom, kuda oni misle da ide trasa autoputa, po zraku ?omega369 wrote:Ako Jablanica ne bude imala prikljucak u glogosnici niko, ali bas niko, nece silaziti 27 km sa autoputa I jos 27 km da se vrati na isti kad za to vrijeme moze doci do citluka I tamo "predahnuti" uz novootvorene restorane.jao_situacije wrote:ja ne kontam šta to ima u jablanici tako bitno da bi se autoput pravio pored neretveZnaju to jablanicani jako dobro, nisu blesavi. Taj grad od kojeg pola drzave dobija struju zivi iskljucivo od tog turizma I autobusa I automobila koji svakodnevno tu svracaju. Ako trasa zaobidje glogosnicu taj gradic ce umrijeti. Da se razumijemo, niti sam iz jablanice niti imam ista sa njima. Ali ih razumijem. Za nas je to 300 miliona, za njih je sve
I plus jos tu bi bio prikljucak I za prozor, vakufe, duvno
Ako budućnost Jablanice zavisi od onih 5-6 nikad fiskalizovanih rupa, so be it.omega369 wrote:Ako Jablanica ne bude imala prikljucak u glogosnici niko, ali bas niko, nece silaziti 27 km sa autoputa I jos 27 km da se vrati na isti kad za to vrijeme moze doci do citluka I tamo "predahnuti" uz novootvorene restorane.jao_situacije wrote:ja ne kontam šta to ima u jablanici tako bitno da bi se autoput pravio pored neretveZnaju to jablanicani jako dobro, nisu blesavi. Taj grad od kojeg pola drzave dobija struju zivi iskljucivo od tog turizma I autobusa I automobila koji svakodnevno tu svracaju. Ako trasa zaobidje glogosnicu taj gradic ce umrijeti. Da se razumijemo, niti sam iz jablanice niti imam ista sa njima. Ali ih razumijem. Za nas je to 300 miliona, za njih je sve
Ma ja, nek se u gabeli otvore restorani. Jedinstvena prilika, a I bice bolji sigurno. Fizikalizirani milion postoVjecitiStudent wrote:
Ako budućnost Jablanice zavisi od onih 5-6 nikad fiskalizovanih rupa, so be it.
Aha..znaci treba skršiti dodatnih 300 miliona da janjičari u Jablanici ne bi ostali bez posla..omega369 wrote:Ako Jablanica ne bude imala prikljucak u glogosnici niko, ali bas niko, nece silaziti 27 km sa autoputa I jos 27 km da se vrati na isti kad za to vrijeme moze doci do citluka I tamo "predahnuti" uz novootvorene restorane.jao_situacije wrote:ja ne kontam šta to ima u jablanici tako bitno da bi se autoput pravio pored neretveZnaju to jablanicani jako dobro, nisu blesavi. Taj grad od kojeg pola drzave dobija struju zivi iskljucivo od tog turizma I autobusa I automobila koji svakodnevno tu svracaju. Ako trasa zaobidje glogosnicu taj gradic ce umrijeti. Da se razumijemo, niti sam iz jablanice niti imam ista sa njima. Ali ih razumijem. Za nas je to 300 miliona, za njih je sve
"majstore" trenutno se raspravlja koliki će uticaj imati tunel, ponavljam, tunel kroz prenj na nacionalni park i buduće proširenje nacionalnog parkaomega369 wrote:Bez ljutnje, ali vecina vas samo lupeta. Pise da bi imala sta pisati.
Procitaj majstore studiju iz 2006. Godine I kuda bi trebala ici prvobitna trasa. Kakva crna brana I kanjon neretve...
Ama neće ih biti ni tamo.omega369 wrote:Ma ja, nek se u gabeli otvore restorani. Jedinstvena prilika, a I bice bolji sigurno. Fizikalizirani milion postoVjecitiStudent wrote:
Ako budućnost Jablanice zavisi od onih 5-6 nikad fiskalizovanih rupa, so be it.