SDA-All about
- madner
#9501 Re: SDA-All about
Upravo suprotno, rado ce ih spasiti ako mogu jer onda ovise od njihove dobre volje.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#9502 Re: SDA-All about
Vidjet ćemo uskoro.
Historija se ponavlja. Samo treba čitati ...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#9503 Re: SDA-All about
samo pazi šta želiš, s obzirom kakva nam je historija s turcima bila...pokraše, pobiše i na kraju prodašeantimobbing wrote:Vidjet ćemo uskoro.![]()
- madner
#9504 Re: SDA-All about
Vidjeli smo vec, spasili su ih od OHR-a.
- rumFo
#9505 Re: SDA-All about
Uglavnom jedemo zlatnim kasikama... sta nas briga, nama dobro je

- Banksy
#9506 Re: SDA-All about
Ukratko.madner wrote: Turke ne zanima ko klepa i koliko klepa. Ne klepa njihovu lovu. Njih zanima uticaj jer zele biti regionalni igraci.
Najveci uticaj imaju SDA i odgovara im da SDA zavisi od njih.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#9507 Re: SDA-All about
A, šta nam je SDA Patokratija do sada radila? Turci se prvenstveno bore za svoje vlastite interese, svoju državu i svoj narod, što je sasvim prirodno i normalno. Međutim, našoj psihopatskoj Patokratiji to nije normalno. Psihopate iz vrha SDA samo vode borbu za vlastite lične interese, stavljajući je ispred borbe za državu i svoj narod. Sa druge strane, evidentno je da Turska imaju jednu dozu empatije i suosjećanja prema patnji našeg naroda i da u tom pravcu vuku poteze. Sasvim im je svejedno sa kim pregovaraju, dali je to @JoseMujica ili @Shahab sve dok taj želi biti njihov slijepi poslušnik, nalazi se u vlasti i ima mogućnost političkog utjecaja. Ukoliko SDA izgubi politički utjecaj samo će ih nogirati i nastaviti sa nekim drugim, trećim, petim ili desetim koji njima odgovara. Vrlo jednostavno.JoseMujica wrote:samo pazi šta želiš, s obzirom kakva nam je historija s turcima bila...pokraše, pobiše i na kraju prodašeantimobbing wrote:Vidjet ćemo uskoro.![]()
- Paranoid
#9508 Re: SDA-All about
...mislim da je general shabo razočaran komentarima.. jbg, čovjek nam bacio sliku reisa Kavazovića i Erdoana i pomenu0 člana predsjedništva Bakira, nadajući se da smo spremni udariti po najčvršćoj vezi izmedju BiH i Turske...a mi udarili po SDA..lol
antimobing kao vrstan strijelac opet promašio (k'o Fazlija) i počeo priču tj nastavio priču o kriminalu u vrhu SDA,koja ...vidi čuda...nije ni zavedena u VTSV..
madner ima neku svoju logiku i drži se te logike već evo dvije decenije, a nidje rješenja...
Jose ciljano traži svoj dio na poljinama evo ima 2 hefte, ali nikako da dobije pravu informaciju ko je Esso R.. i ko mu je veza sa velikim igračima iz neonkove postave...
...fali nam samo MuaDib, taj vrsni poznavalac prirode i društva Bošnjaka pa da napravi asistenciju i da rasprava krene pravim putem...ne prema SDA-u.... nego prema Bošnjacima..
antimobing kao vrstan strijelac opet promašio (k'o Fazlija) i počeo priču tj nastavio priču o kriminalu u vrhu SDA,koja ...vidi čuda...nije ni zavedena u VTSV..
madner ima neku svoju logiku i drži se te logike već evo dvije decenije, a nidje rješenja...
Jose ciljano traži svoj dio na poljinama evo ima 2 hefte, ali nikako da dobije pravu informaciju ko je Esso R.. i ko mu je veza sa velikim igračima iz neonkove postave...
...fali nam samo MuaDib, taj vrsni poznavalac prirode i društva Bošnjaka pa da napravi asistenciju i da rasprava krene pravim putem...ne prema SDA-u.... nego prema Bošnjacima..
-
gorgonzola
#9509 Re: SDA-All about
Pomom misljenju, najveca greska je sto su se Bosnjaci oslonili na Tursku. Vidjeli smo koliko su nam bili prijatelji u ratu. Ovo danas je cisti interes. Ja vidim zelju Turske da nas poklopi finansijski a i politicki preko SDA. Nikakve tu ljubavi nema.
Drugo, koliko god mi mislili, Turska nema nekakav uticaj na politickoj mapi u svijetu. Mada Bosnjaci kontaju da imaju.
Inace, Bosnjaci pa i SDA kao najjaca Bosnjacka stranka nema nikakav lobi u svijetu. Sva im se prica sastoji da su oni bili zrtve u ratu. rat je stao prije 17 godina i sad su sasvim druge politicke opcije u igri. HDZ ima sad Hrvatsku koja je u EU , Dodik je vec prijetelj sa Izraelom a Bosnjaci? Bosnjaci kontaju da ce im Turska pomoci koju ni evropa nece.
I na kraju je nas prvi presjednik 27% Bosne ostavio u amanet Turskoj, i za par godina cemo opet biti turska kolonija.
Drugo, koliko god mi mislili, Turska nema nekakav uticaj na politickoj mapi u svijetu. Mada Bosnjaci kontaju da imaju.
Inace, Bosnjaci pa i SDA kao najjaca Bosnjacka stranka nema nikakav lobi u svijetu. Sva im se prica sastoji da su oni bili zrtve u ratu. rat je stao prije 17 godina i sad su sasvim druge politicke opcije u igri. HDZ ima sad Hrvatsku koja je u EU , Dodik je vec prijetelj sa Izraelom a Bosnjaci? Bosnjaci kontaju da ce im Turska pomoci koju ni evropa nece.
I na kraju je nas prvi presjednik 27% Bosne ostavio u amanet Turskoj, i za par godina cemo opet biti turska kolonija.
- antimobbing
#9510 Re: SDA-All about
Sve je u životu relatvno. Zato, ukoliko tvrdiš da nas pet koje spominješ griješimo u našim analizama, ne mora značiti da si ti kao pojedinac upravu. Zar ne? Upitaj se šta ako smo nas pet upravu, a ti nisi?Paranoid wrote:...mislim da je general shabo razočaran komentarima.. jbg, čovjek nam bacio sliku reisa Kavazovića i Erdoana i pomenu0 člana predsjedništva Bakira, nadajući se da smo spremni udariti po najčvršćoj vezi izmedju BiH i Turske...a mi udarili po SDA..lol
- Ridjobrki
#9511 Re: SDA-All about
Onda je Kim Jong-un menadžer godine u svijetu.antimobbing wrote: Jedan od najboljih menadžera i organizatora u BiH je Lagumdžija. Pogledajte kako je ustrojio SDP.
- Danguba
#9512 Re: SDA-All about
u pravu si. mislim da bi nas bolje rusi stitili i predstavljali a o srbiji kao lideru da i ne govorim.gorgonzola wrote:Pomom misljenju, najveca greska je sto su se Bosnjaci oslonili na Tursku. Vidjeli smo koliko su nam bili prijatelji u ratu. Ovo danas je cisti interes. Ja vidim zelju Turske da nas poklopi finansijski a i politicki preko SDA. Nikakve tu ljubavi nema.
- Paranoid
#9513 Re: SDA-All about
...nista ja nisam drugaciji...tj. ništa mi svi skupa neznamo...i to je evidentno..antimobbing wrote:Sve je u životu relatvno. Zato, ukoliko tvrdiš da nas pet koje spominješ griješimo u našim analizama, ne mora značiti da si ti kao pojedinac upravu. Zar ne? Upitaj se šta ako smo nas pet upravu, a ti nisi?Paranoid wrote:...mislim da je general shabo razočaran komentarima.. jbg, čovjek nam bacio sliku reisa Kavazovića i Erdoana i pomenu0 člana predsjedništva Bakira, nadajući se da smo spremni udariti po najčvršćoj vezi izmedju BiH i Turske...a mi udarili po SDA..lol
- madner
#9514 Re: SDA-All about
Kao i narodParanoid wrote: madner ima neku svoju logiku i drži se te logike već evo dvije decenije, a nidje rješenja...
- Mister Yes
#9515 Re: SDA-All about
Pošten i sposoban je skoro pa oximoron. Jedno isključuje drugo.antimobbing wrote: Zato nam trebaju ljudi sa dvije osobine, a to je da su pošteni i sposobni.
Takve ljudi na području Balkana i njegovog primitivnog plemenskog mentaliteta je veoma teško pronaći.
-
gorgonzola
#9516 Re: SDA-All about
Danguba wrote:u pravu si. mislim da bi nas bolje rusi stitili i predstavljali a o srbiji kao lideru da i ne govorim.gorgonzola wrote:Pomom misljenju, najveca greska je sto su se Bosnjaci oslonili na Tursku. Vidjeli smo koliko su nam bili prijatelji u ratu. Ovo danas je cisti interes. Ja vidim zelju Turske da nas poklopi finansijski a i politicki preko SDA. Nikakve tu ljubavi nema.
Ja nesto nisam osjetio da nas je Turska stitila. A ovo danas je samo kupovina i ulaganje koje ce se njima najvise isplatiti. Vidili smo sa se desilo sa BH airlines-om. Ok dok su mislili izvuci lovu, bili smo partner, cim su skontali da nema nista od toga , odejebali nas. Pa nisu ni oni ludi ulagati pare a da gube na tome.Cisti interes a mi kontamo Turska je nas prijatelj.
- Danguba
#9517 Re: SDA-All about
pa zato i kazem, rusi su nam uvijek pomagali pa cak i dobrovoljce slali. poslije rata ulozili su milijarde dolara bez da pitaju za dobit. cista ljubav. takvi nama trebaju.gorgonzola wrote:Danguba wrote:u pravu si. mislim da bi nas bolje rusi stitili i predstavljali a o srbiji kao lideru da i ne govorim.gorgonzola wrote:Pomom misljenju, najveca greska je sto su se Bosnjaci oslonili na Tursku. Vidjeli smo koliko su nam bili prijatelji u ratu. Ovo danas je cisti interes. Ja vidim zelju Turske da nas poklopi finansijski a i politicki preko SDA. Nikakve tu ljubavi nema.
Ja nesto nisam osjetio da nas je Turska stitila. A ovo danas je samo kupovina i ulaganje koje ce se njima najvise isplatiti. Vidili smo sa se desilo sa BH airlines-om. Ok dok su mislili izvuci lovu, bili smo partner, cim su skontali da nema nista od toga , odejebali nas. Pa nisu ni oni ludi ulagati pare a da gube na tome.Cisti interes a mi kontamo Turska je nas prijatelj.
- Corto Maltese
#9518 Re: SDA-All about
... kao što smo naučili na primjeru N Mandele, A Linkolna, K Adenauera, Koče Popovića, ML Kinga, H Dunanta...Mister Yes wrote:Pošten i sposoban je skoro pa oximoron. Jedno isključuje drugo.antimobbing wrote: Zato nam trebaju ljudi sa dvije osobine, a to je da su pošteni i sposobni.
Takve ljudi na području Balkana i njegovog primitivnog plemenskog mentaliteta je veoma teško pronaći.
- Mister Yes
#9519 Re: SDA-All about
Rijetki su pošteni ljudi koji se uopšte bave politikom ali ako se pojave onda sigurno neće daleko dogurati poštenjem. E sad kad već doguraju (kako već doguraju) pojedini se trude da bar budu upamćeni kao pošteni.Corto Maltese wrote:... kao što smo naučili na primjeru N Mandele, A Linkolna, K Adenauera, Koče Popovića, ML Kinga, H Dunanta...Mister Yes wrote:Pošten i sposoban je skoro pa oximoron. Jedno isključuje drugo.antimobbing wrote: Zato nam trebaju ljudi sa dvije osobine, a to je da su pošteni i sposobni.
- Shahab
#9520 Re: SDA-All about
Bakir Izetbegović kurvanjski šuti povodom otkrića FUP o organizovanom odlasku vehabijskih islamskih revolucionara iz BiH u Siriju. Desetine pripadnika pokreta idu i učestvuju u građanskom ratu u Siriji, iz kojega se vraćaju ili u tabutu ili još opasniji i radikalniji. Kada su spremni ići u građanski rat u Siriji, hiljadama kilometara od svojih kuća, šta će biti spremni uraditi, kada se vrate u Bosnu. Zamislite kako razmišljaju austrijske, italijanske, hrvatske službe, generalno zapad, od kojega i ovisi naša sudbina. Nekada su Mladi muslimani kao tadašnji islamski revolucionari, pisali eseje i knjige, njihove današnje replike, tekfire, postavljaju bombe i učestvuju u građanskim ratovima, hiljadama kiliometara daleko od Bosne. Nevjerovatno opasna situacija. To je neodgovorno i licemjerno ponašanje Bakira Izetbegovića, koje govori o prioritetima njegove agende. On ne želi da se zamjeri svojim FINANSIJSKIM mentorima u Saudi Arabiji, bez obzira, što je duboko svijestan činjenice kakve će fatalne posljedice imati činjenica, da je BiH već registrirana kao teroristička baza u očima zapadnih zemalja. Bakir Izetbegović i njegova agenda najveća su prepreka integraciji u evropsko okruženje, To je najveći argument za opstanak Republike Srpske. Odgovoran državnik bi osudio i preventivno djelovao, a on šuti i muti.Sirija je danas "destinacija broj jedan za džihadiste koji bi se mogli vratiti u Europu iskusni u korištenju oružjem i eksplozivima s ciljem izvršavanja terorističkih napada", upozorio je britanski ministar vanjskih poslova, William Hague. "Opasnost za zapadne zemlje od ekstremista iz Sirije raste što duže se taj sukob nastavi", poručio je Hague u govoru koji je održao krajem prošlog tjedna.
- Ridjobrki
#9521 Re: SDA-All about
Pa dobro, možda je olakotna okolnost ta što dosta tih turista u Siriju ide nadajući se da se neće vratiti u BiH.
I kako su došli pod plaštom Amerike i/ili uz njenu bar prešutnu podršku ovamo tako i sad idu odavde u Siriju, tako to hoda.
I kako su došli pod plaštom Amerike i/ili uz njenu bar prešutnu podršku ovamo tako i sad idu odavde u Siriju, tako to hoda.
- Mister Yes
#9522 Re: SDA-All about
Zamisli tek šta bi bilo da nema RS-a ili da imaju 3 entiteta (da Bakir ima svoj bošnjački entitet)? Da je na čelu SIPE neki Bakirov Muamer a ne Dodikov Goran? Nisam islamofob ne do Bog ali tačno znam koliko se na zapadu boje te opcije.Shahab wrote:Bakir Izetbegović kurvanjski šuti povodom otkrića FUP o organizovanom odlasku vehabijskih islamskih revolucionara iz BiH u Siriju. Desetine pripadnika pokreta idu i učestvuju u građanskom ratu u Siriji, iz kojega se vraćaju ili u tabutu ili još opasniji i radikalniji. Kada su spremni ići u građanski rat u Siriji, hiljadama kilometara od svojih kuća, šta će biti spremni uraditi, kada se vrate u Bosnu. Zamislite kako razmišljaju austrijske, italijanske, hrvatske službe, generalno zapad, od kojega i ovisi naša sudbina. Nekada su Mladi muslimani kao tadašnji islamski revolucionari, pisali eseje i knjige, njihove današnje replike, tekfire, postavljaju bombe i učestvuju u građanskim ratovima, hiljadama kiliometara daleko od Bosne. Nevjerovatno opasna situacija. To je neodgovorno i licemjerno ponašanje Bakira Izetbegovića, koje govori o prioritetima njegove agende. On ne želi da se zamjeri svojim FINANSIJSKIM mentorima u Saudi Arabiji, bez obzira, što je duboko svijestan činjenice kakve će fatalne posljedice imati činjenica, da je BiH već registrirana kao teroristička baza u očima zapadnih zemalja. Bakir Izetbegović i njegova agenda najveća su prepreka integraciji u evropsko okruženje, To je najveći argument za opstanak Republike Srpske. Odgovoran državnik bi osudio i preventivno djelovao, a on šuti i muti.
- madner
#9523 Re: SDA-All about
Svi spadaju u sposobne, prva tri nikako u postene. Za zadnja tri nemam dovoljno informacija.Corto Maltese wrote:... kao što smo naučili na primjeru N Mandele, A Linkolna, K Adenauera, Koče Popovića, ML Kinga, H Dunanta...Mister Yes wrote:Pošten i sposoban je skoro pa oximoron. Jedno isključuje drugo.antimobbing wrote: Zato nam trebaju ljudi sa dvije osobine, a to je da su pošteni i sposobni.
- Paranoid
#9524 Re: SDA-All about
..hehe..jesi namazan...ne do Bog još da si i islamofob..Mister Yes wrote:
Zamisli tek šta bi bilo da nema RS-a ili da imaju 3 entiteta (da Bakir ima svoj bošnjački entitet)? Da je na čelu SIPE neki Bakirov Muamer a ne Dodikov Goran? Nisam islamofob ne do Bog ali tačno znam koliko se na zapadu boje te opcije.
Zamisli da nemamo šumsku, pa na čelu neki Bakirov Muamer...lol... gradili bi dzamije u avlijama nekog Gorana, a skupljali bi se povremeno oko "logorske vatre" nedje na Romaniji...pa bi se slikali sa noževima u zubima...
...pljuc..
PS: statistika baš tih sa zapada za koje znaš iz pouzdanih izvora kaže da je najmanje terorista sa te strane...od koje ti drhte nogice..
- antimobbing
#9525 Re: SDA-All about
@Shahab
Pogledaj godišta i pozadinu okruženja iz kojih dolaze ti mladi ljudi koje spominješ. Kada je počeo rat imali su od deset do šesnaest godina. Dakle, najosjetljivije doba adolescencije. Strahote rata su proveli u strahu i tami podruma. Uglavnom, većina dolazi iz ruralnih siromašnih porodica u kojima se prije rata nije prakticirala vjera. Upravo radi sebičnosti ''naše vlasti'' koja je pustila izluđene ljude od rata na ulicu da se sami snalaze kako znaju i umiju, došlo je do radikalizacije ovih očajnih mladih ljudi koji su potrčali u zagrljaj prvom ko im je pružio bilo kakvu nadu. I tako, otišli su u ekstremnu krajnost, ne shvaćajući uopće šta u vjeri znači ''srednji put''. Pored Patokratije koja kao što kažeš ''šuti i muti'' i tadašnje rukovodstvo Islamske zajednice u BiH predvođeno bivšim Reis-Ulemom snosi veliki dio odgovornosti zbog duševne agonije (koja sa sobom povlači i materijalnu) u kojoj se sada nalazi BiH i njeni građani.
Pogledaj godišta i pozadinu okruženja iz kojih dolaze ti mladi ljudi koje spominješ. Kada je počeo rat imali su od deset do šesnaest godina. Dakle, najosjetljivije doba adolescencije. Strahote rata su proveli u strahu i tami podruma. Uglavnom, većina dolazi iz ruralnih siromašnih porodica u kojima se prije rata nije prakticirala vjera. Upravo radi sebičnosti ''naše vlasti'' koja je pustila izluđene ljude od rata na ulicu da se sami snalaze kako znaju i umiju, došlo je do radikalizacije ovih očajnih mladih ljudi koji su potrčali u zagrljaj prvom ko im je pružio bilo kakvu nadu. I tako, otišli su u ekstremnu krajnost, ne shvaćajući uopće šta u vjeri znači ''srednji put''. Pored Patokratije koja kao što kažeš ''šuti i muti'' i tadašnje rukovodstvo Islamske zajednice u BiH predvođeno bivšim Reis-Ulemom snosi veliki dio odgovornosti zbog duševne agonije (koja sa sobom povlači i materijalnu) u kojoj se sada nalazi BiH i njeni građani.