Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#9501 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ono što ti mogu reći je da ja svoj bukvalno ne gasim svaki dan. Maximalno ga koristim i za sada je OK pa vidjećemo. Nadam se da ćeš i ti biti takve sreće.
-
channel10
#9502 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
I ja se nadamsuad-sarajevo wrote:Ono što ti mogu reći je da ja svoj bukvalno ne gasim svaki dan. Maximalno ga koristim i za sada je OK pa vidjećemo. Nadam se da ćeš i ti biti takve sreće.
-
channel10
#9503 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Parfemi, folovi golovi? DHL deranje.......channel10 wrote:Da li je neko u skorije vrijeme narucivao parfeme i da li su naplacivali carinu? Prije su naplacivali, a ne znam kakva je sad situacija.
- titinho
#9504 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo i od mene, jedan paketic iz kine stigao danas sa zakasnjenjem od 2 dana, narucen 3 decembra
ocekujemo jos 2 narucena isto pocetkom decembra
ocekujemo jos 2 narucena isto pocetkom decembra
-
hava123
#9505 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Želim nešto naručit preko e-bay. Prilikom naručivanja moram odabrat vrstu plačanja. PayPal ili Credit card. Šta je bolje da stavim, mislim radi provizije? 
-
channel10
#9506 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sto se tice provizije i dileme koju si navela, dilema ti se odnosi samo na sigurnost kupovine, gdje ti je sigurnije ici preko paypala.hava123 wrote:Želim nešto naručit preko e-bay. Prilikom naručivanja moram odabrat vrstu plačanja. PayPal ili Credit card. Šta je bolje da stavim, mislim radi provizije?
A onda unutar paypala imas mogucnost odabira da ti oni zaracunaju proviziju ili banka. Tu odaberi banku.
Last edited by channel10 on 14/01/2016 13:01, edited 2 times in total.
- newklear
#9507 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
16.12. naručen jedan artikal iz Kine i jedan iz Italije. Iz Kine stiglo danas, iz Italije još čekam. Je li moguće da iz Italije dođe kasnije? da se čeka toliko iz Italije?
-
hava123
#9508 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Thanks!channel10 wrote:Sto se tice provizije i dilema koju si navela, dilema ti se odnosi samo na sigurnost kupovine, gdje ti je sigurnije ici preko paypala.hava123 wrote:Želim nešto naručit preko e-bay. Prilikom naručivanja moram odabrat vrstu plačanja. PayPal ili Credit card. Šta je bolje da stavim, mislim radi provizije?
A onda unutar paypala imas mogucnost odabira da ti oni zaracunaju proviziju ili banka. Tu odaberi banku.
- nadžak
#9509 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Eto vidiš da jest.newklear wrote:16.12. naručen jedan artikal iz Kine i jedan iz Italije. Iz Kine stiglo danas, iz Italije još čekam. Je li moguće da iz Italije dođe kasnije? da se čeka toliko iz Italije?
prije nekog vremena su puno kasnile pošiljke iz Velike Britanije, pa Njemačke tako da tu nema pravila, pogotovo geografske logike. Ja čeko pismo iz Srbije 20 dana...
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9510 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jednom kad su dosta kasnile iz Velike britanije bilo vrijeme godišnjih odmora, ljetovanja i avioni bili većinom krcati putnicima i njihovom prtljagom, tako da nije baš bilo mjesta za pošiljke i zbog toga su puno nešto kasnile.
- Ericha100
#9511 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ovo je sve ok kada čovjek ne plati ništa ili neke bezveze pare na šiping. ALI kakva je vaša politika ako na šiping platite npr. 10 i više dolara. Ima slučajeva gdje na šiping moraš platiti koliko i na samu stvar koju naručuješ. U tom slučaju je stvarno pitanje kvalitete usluge koju dobiješ za ono što si platio. Skuplji šiping bi valjda trebao garantovati da nećeš morati čekati po 2-3 mjeseca na nešto. U suprotnom imam osjećaj da me prave budalom.nadžak wrote:Poreocedura je takva kao što si uradio. Prvo kontaktiraš prodavca i javiš mu da nije došlo, on ti po pravilu kaže da malo sačekaš. Ako ne dođe opet mu se javiš i onda dogovarate hoće li ti ponovo poslat ili ćeš pare nazad.titinho wrote:Evo istekli rokovi za dolazak posljke, Kontaktirao prodavce i 2 prodavca odgovorili na poruku da sacekam jos 2 sedmice i ako ne dodje da ih kontaktiram za dalje informacije.
Kakva je procedura, praksa, sta da ocekujem sada ? Imate li neki savjet.
Poslao sam im odgovor da sam spreman cekati jos 7 dana i da ocekujem povrat novca a ako poslije toga posiljka dodje da cu im platiti.
dal je ovo standardna procedura , jesam li sta promasio u koracima ?
Nisi ništa promašio, samo nemoj navaljivat da nas ljudi ne odbiju za slanje. Imaš 180 dana paypal roka za povrat para tako da nije baš žurba.
Pitam kakva je vaša politika, ne bih da budem cjepidlaka, ali s druge strane ne bih ni da me neko magarči za moje pare.
Imala sam do sada sveukupno dvije situacije gdje sam bila stvarno nezadovoljna. I svaki put je situacija sa SAD-om, koji inače baš zato izbjegavam. U obje situacije sam na šiping dala preko 15 dolara. Jedan proizvod sam čekala dva mjeseca da dođe (bar je na kraju stigao), a drugi evo sad čekam. Naručeno 1.12. i evo čekam da stigne. A to što čekam da stigne mi je trebalo za Novu godinu, sad mi je ono... došlo ne došlo, whatever.
- i_ja_na_forumu
#9512 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
cekam narudzbe od 15. i 16. novembra :/ ne znam sta se desava
a jednu sam narucila 29 novembra i stigla 21 decembra

a jednu sam narucila 29 novembra i stigla 21 decembra
-
IstinitaPoruka
#9513 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni sve stiglo..Jos jedan artikal čekam naručen nedavno..
Zanima me da li je neko naručivao trakice za izbjeljivanje zuba (Crest 3D Whitestrips), da li su pomogle, eventualno link odakle je naručio?
Zanima me da li je neko naručivao trakice za izbjeljivanje zuba (Crest 3D Whitestrips), da li su pomogle, eventualno link odakle je naručio?
- zubi
#9514 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Mogu li se paketi iz Amerike ikako pratiti nakon sto napuste USA? Posljednje sto imam je
10.12.2015 08:05
DEPARTED USPS FACILITY
Jamaica NY 11430
Ima li sanse da se negdje vidi dokle je dosao?
10.12.2015 08:05
DEPARTED USPS FACILITY
Jamaica NY 11430
Ima li sanse da se negdje vidi dokle je dosao?
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
- Nisrin
#9516 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni stiglo sve iz novembra i decembra, cak i od 20.12., samo cekam jos jedan artikal od 13.12. ali bit ce da nisu ni poslali 
- zubi
#9517 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Tu sam i geldala 
Poslije Njujorka nema nista... pih.
Poslije Njujorka nema nista... pih.
- i_ja_na_forumu
#9518 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja sam koristila prije Crest Classic i one su mi najbolje bile.. medjutim vise ih ne proizvode,IstinitaPoruka wrote: Zanima me da li je neko naručivao trakice za izbjeljivanje zuba (Crest 3D Whitestrips), da li su pomogle, eventualno link odakle je naručio?
sad koristim gentle routine.. i ok su. Meni donesu iz amerike, tako da nisam naruciavala sa ebaya.
-
kerbos
#9519 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
pozzz
kada na ebay-u artikal kosta 68,99 i postarina 29,99 da li se ostale dadzbine placaju na osnovu cijene samo artikla ili ukupno cijene artikla i postarine zajedno?
kada na ebay-u artikal kosta 68,99 i postarina 29,99 da li se ostale dadzbine placaju na osnovu cijene samo artikla ili ukupno cijene artikla i postarine zajedno?
-
kerbos
#9520 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ima li jos ikakavih troskova osim carine i pdv?KvaziExpert wrote:carina ide na artikl + shippingkerbos wrote:pozzz
pdv ide na carina + artikl + shipping
- Nabucco
#9521 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozrav,
Narucio sam neku kameru za auto, stigal je cak prije roka za 12 dana iz hongkonga.. Sve radi normalno, samo izgleda da nije rezolucija koja je naznacena ( mada nisam je jos 100% testiro, moguce da je do moje memoriske kartice, jer je class 4, a za HD treba Class 10) .. U opcijama ima da izaberem 1080p, 720p i VGA.. Ja postavim 1080.. I video pise da se snima u toj rezoluciji, al kad ga prebacim na komp vidim da je video VGA i zauziam jako malo prostora, svega 80MB za 3 minute... HD bi trebao ici puno više.. Kad upload video na yt, maksimalna podržana rezolucija je 480p.. Haj, ovo sve nije bitno. Sacekat cu jos par dana da probam sa Class 10... Eh sad, ja se danas zaje*em i ostavim mu pozitivan dojam.. Da li sad imam sanse da ako ne bude dobro radila i sa Class 10 trazim povrat novca ?
Narucio sam neku kameru za auto, stigal je cak prije roka za 12 dana iz hongkonga.. Sve radi normalno, samo izgleda da nije rezolucija koja je naznacena ( mada nisam je jos 100% testiro, moguce da je do moje memoriske kartice, jer je class 4, a za HD treba Class 10) .. U opcijama ima da izaberem 1080p, 720p i VGA.. Ja postavim 1080.. I video pise da se snima u toj rezoluciji, al kad ga prebacim na komp vidim da je video VGA i zauziam jako malo prostora, svega 80MB za 3 minute... HD bi trebao ici puno više.. Kad upload video na yt, maksimalna podržana rezolucija je 480p.. Haj, ovo sve nije bitno. Sacekat cu jos par dana da probam sa Class 10... Eh sad, ja se danas zaje*em i ostavim mu pozitivan dojam.. Da li sad imam sanse da ako ne bude dobro radila i sa Class 10 trazim povrat novca ?
- nadžak
#9522 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ne znam tačno, ali nema mi logike da ne možeš tvrdit da proizvod nije u redu samo zato što si mu ostavio pozitivan dojam. REci da si dojam ostavio odmah po dolasku proizvoda a nakon testiranja vidio problem.Nabucco wrote:Pozrav,
Imaš tamo na opcijama ebaya kad otvaraš CASE, da proizvod nije onakav kakav je naznačen. NIsam imao slučaj ali tako bih ja probao.
- Nabucco
#9523 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
nadžak wrote:Ne znam tačno, ali nema mi logike da ne možeš tvrdit da proizvod nije u redu samo zato što si mu ostavio pozitivan dojam. REci da si dojam ostavio odmah po dolasku proizvoda a nakon testiranja vidio problem.Nabucco wrote:Pozrav,
Imaš tamo na opcijama ebaya kad otvaraš CASE, da proizvod nije onakav kakav je naznačen. NIsam imao slučaj ali tako bih ja probao.
Kontaktirao sam ga preko maila, pa cu viditi sa njim, hoce li se javiti
- kloniran
#9524 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
i razmisli isplati li ti se vracati nazad, postarina odavde je obicno veoma skupaNabucco wrote:nadžak wrote:Ne znam tačno, ali nema mi logike da ne možeš tvrdit da proizvod nije u redu samo zato što si mu ostavio pozitivan dojam. REci da si dojam ostavio odmah po dolasku proizvoda a nakon testiranja vidio problem.Nabucco wrote:Pozrav,
Kontaktirao sam ga preko maila, pa cu viditi sa njim, hoce li se javiti
-
SSemir
#9525 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jeste li narucivali parfeme? kakva su iskustva?