IRAN

Post Reply
salik79

#9501 Re: IRAN

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Co0l wrote:Ma nisam ni gledo dokumentarac nit imam namjeru.Da jesam,komentariso bi ono sto je snimljeno a ne snimatelja.Al ono sto mi je smjesno je-lik postavi dokumentarac a tvoj kontraargument je 'sin Olivera Stona je primio Islam u Iranu' :D
Sin Olivera Stonea je tokom snimanja dokumentarca (ciji je on reziser) u Iranu primio Islam. Bitna razlika. Imas link koji sam postavio i masu drugih na youtube, pa pogledaj kada budes nasao vremena.
Ma to mi je poznato al to je kao da neko napise da u Sjevernoj Koreji ljudi mogu izabrat nekoliko frizura a onda onaj ko brani Sjevernu Koreju kaze ma Denis Rodman je bio tamo :D Ono,nidje veze.
Kazem ti - Sean Stone, glumac i reziser, otisao kao reziser snimati dokumentarni film u Iran, odusevio se Iranom, te i vjeru prihvatio. To je bio odgovor u kontekstu "dokumentarca" koji je o Iranu rezirala monarhistkinja Nahid Persson. Dva kontrasta. Primjetis li povezanost?
Co0l

#9502 Re: IRAN

Post by Co0l »

Opet je matematika neumoljiva :D
salik79

#9503 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Salik :D
Image
U subotu je iranska dijaspora u Parizu imala skup na kojem su trazili vecu provedbu ljudskih prava u Iranu i izrazili zabrinutost i neslaganje sa "eksplozijom" egzekucija od kako je Rohani na vlasti. Takodjer su zatrazili od vlade u Parizu da ne primi Rohanija u posjetu kao i da poboljsanje odnosa sa Iranom uslovi poboljsanjem ljudskih prava u zemlji
Nema od toga nista, francuske firme su vec duboko u pregovorima sa iranskim, radi se o projektima vrijednim milijarde i samo se ceka skidanje sankcija
PS: na slikama, bezbeli sve go sahista :D
PPS: ne znam kol'ko je ovo tacno ali ako jeste bgm ih Iran mnoge debelo "sije" u glavosjeci
Image
De zagledaj se i reci mi da nije "sve go sahista"...Da li nose zastave I.R. Iran, ili perzijske monarhije?! Dobro obrati paznju!
insomnia78

#9504 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Co0l wrote:Ja kako ces drukcije s pedofilima 8-)
Haha :thumbup:
Nakotilo se mrake, sve go peder, silovatelj i pedofil a tu su i vanjski elementi i reakcija :D

PS: podsjeti me, haha

Pantic je peder
I to ne onaj emotivni, sto se zaljubi nego onaj agresivni :lol:
MMM1977

#9505 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Jebote, de se dogovorite sta je zamjerka ovdje, sto je islamska republika i provodi te serijatske zakone ili sto ih ne provodi. Previse je kontradiktornosti.
insomnia78

#9506 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
insomnia78 wrote:Salik :D
Image
U subotu je iranska dijaspora u Parizu imala skup na kojem su trazili vecu provedbu ljudskih prava u Iranu i izrazili zabrinutost i neslaganje sa "eksplozijom" egzekucija od kako je Rohani na vlasti. Takodjer su zatrazili od vlade u Parizu da ne primi Rohanija u posjetu kao i da poboljsanje odnosa sa Iranom uslovi poboljsanjem ljudskih prava u zemlji
Nema od toga nista, francuske firme su vec duboko u pregovorima sa iranskim, radi se o projektima vrijednim milijarde i samo se ceka skidanje sankcija
PS: na slikama, bezbeli sve go sahista :D
PPS: ne znam kol'ko je ovo tacno ali ako jeste bgm ih Iran mnoge debelo "sije" u glavosjeci
Image
De zagledaj se i reci mi da nije "sve go sahista"...Da li nose zastave I.R. Iran, ili perzijske monarhije?! Dobro obrati paznju!
Bio sam ozbiljan, iako sam stavio smajlija, kad sam to napis'o
salik79

#9507 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:
Co0l wrote:Ja kako ces drukcije s pedofilima 8-)
Haha :thumbup:
Nakotilo se mrake, sve go peder, silovatelj i pedofil a tu su i vanjski elementi i reakcija :D

PS: podsjeti me, haha

Pantic je peder
I to ne onaj emotivni, sto se zaljubi nego onaj agresivni :lol:
Izgubiti glavu u Iranu moze se iskljucivo na osam nacina: ubistvom, silovanjem, preprodajem droge, pedofilijom, otmicom, oruzanom pljackom, terorizmom i medjunarodnom spijunazom. Sve ostalo je propaganda po istom sablonu: izmisljeni slucajevi koji se provlace kroz zapadnjacke mas-medije i tako vremenom postaju polazisna tacka u raspravi za svaku iranofobnu budalu. Nakon sto Iran objavi sluzbeni demant, onda pisu kako su "podlegli pritisku svjetske javnosti" i promijenili odluku. Svakako, nuklearni program nisu ugasili ni uz prijetnje tri najmocnije zapadne zemlje, ali zato mijenjaju sudske odluke cim neki aktivisticki sarlatan zacvili na svom blogu o "ljudskim pravima".
Co0l

#9508 Re: IRAN

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
Ma to mi je poznato al to je kao da neko napise da u Sjevernoj Koreji ljudi mogu izabrat nekoliko frizura a onda onaj ko brani Sjevernu Koreju kaze ma Denis Rodman je bio tamo :D Ono,nidje veze.
Kazem ti - Sean Stone, glumac i reziser, otisao kao reziser snimati dokumentarni film u Iran, odusevio se Iranom, te i vjeru prihvatio. To je bio odgovor u kontekstu "dokumentarca" koji je o Iranu rezirala monarhistkinja Nahid Persson. Dva kontrasta. Primjetis li povezanost?
Iran i mene,koji nisam nikad bio tamo odusevljava.Doduse,ne u svim aspektima.Ali ne,ne vidim zasto bi jedan totalni stranac za vrijeme posjete bolje upoznao Iran od nekog kome je to domovina i ko je sigurno cijeli zivot vezan za tu zemlju.Ili zasto bi prihvacanje Islama bio argument.Pardon,povratak u Islam :D Svake godine se brojni konvertiti oduseve vehabizmom i neki od njih zavrse i medju teroristima pa ne uzimamo to kao argument jer bi bilo apsurdno.
MMM1977

#9509 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Insomnija ce, kad nam se vrati, pustiti bradu i skratiti tole, smijem da se kladim. Nesto ovako:

Image

:D
insomnia78

#9510 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:Izgubiti glavu u Iranu moze se iskljucivo na osam nacina: ubistvom, silovanjem, preprodajem droge, pedofilijom, otmicom, oruzanom pljackom, terorizmom i medjunarodnom spijunazom. Sve ostalo je propaganda po istom sablonu: izmisljeni slucajevi koji se provlace kroz zapadnjacke mas-medije i tako vremenom postaju polazisna tacka u raspravi za svaku iranofobnu budalu. Nakon sto Iran objavi sluzbeni demant, onda pisu kako su "podlegli pritisku svjetske javnosti" i promijenili odluku. Svakako, nuklearni program nisu ugasili ni uz prijetnje tri najmocnije zapadne zemlje, ali zato mijenjaju sudske odluke cim neki aktivisticki sarlatan zacvili na svom blogu o "ljudskim pravima".
Pa siguran sam da ti se, ako si prijetnja rezimu, u optuznici pojavi i jedno od tih djela (ako nista uvjek je tu stara dobra spijunaza za Izrael ili USA)
Ili npr ovako
"conspiring with hostile governments, spreading propaganda against the Islamic system, spreading propaganda in favour of counter-revolutionary groups, blasphemy, and creating and managing obscene websites".
Ovaj, istini za volju, nije izgubio glavu
Osudjen je na 19 godina ali je nakon 6 pomilovan od strane Ajatolaha
Last edited by insomnia78 on 04/01/2016 00:47, edited 1 time in total.
Avetinho

#9511 Re: IRAN

Post by Avetinho »

salik79 wrote:
Avetinho wrote:
Hoces da kazes da zene trce maraton u Teheranu? Ili si samo odlucio dodati spin "kako Iran ima svoj put".
Ne samo da trce maraton, nego su i svjetske prvakinje u dvoranskom futbalu ;-)
Image
Ove imaju svu moju podrsku.

Ipak, pitanje je bilo o maratonu.
Telegraph wrote: Iran opens its first marathon to tourists - but women can't compete

Iran has launched its first marathon open to international runners – but women will be banned from taking part “because of local regulations”.

The “I run Iran” race, on April 9 next year, will finish at the mighty Gate of all Nations at Persepolis, the 2,500-year-old seat of the First Persian Empire.

Organisers said the marathon, endorsed by Iranian authorities, will build relationships between Westerners and the Islamic Republic, allowing foreigners to experience “Persian culture, history and food”.

“Unfortunately, women are not allowed to run...There are many women who like to run and we hope in the next edition we get the permission for women to run the marathon.”
Sebastiaan Straten, I run Iran founder

But in an interview with Iranian outlet Mehr News, race founder Sebastian Straten, originally from Holland, admitted women would not be allowed to participate.

“Unfortunately, women are not allowed to run this first limited edition”, said Mr Straten. “There are many (Iranian) women who like to run and we hope in the next edition we get the permission for women to run the marathon.”
http://www.telegraph.co.uk/travel/desti ... mpete.html

Ovi kritikuju Saudiju? Drz me da ne umrem od smijeha ili tuge.
salik79

#9512 Re: IRAN

Post by salik79 »

Co0l wrote:
salik79 wrote:
Co0l wrote:
Iran i mene,koji nisam nikad bio tamo odusevljava.Doduse,ne u svim aspektima.Ali ne,ne vidim zasto bi jedan totalni stranac za vrijeme posjete bolje upoznao Iran od nekog kome je to domovina i ko je sigurno cijeli zivot vezan za tu zemlju.Ili zasto bi prihvacanje Islama bio argument.Pardon,povratak u Islam :D Svake godine se brojni konvertiti oduseve vehabizmom i neki od njih zavrse i medju teroristima pa ne uzimamo to kao argument jer bi bilo apsurdno.
Poenta je da je covjek snimajuci dokumentarac bio toliko odusevljen zemljom i narodom da ga je privukla (zaintereserao se) i njihova vjera. A otisao je tamo pod dugogodisnjim uticajem masmedijske propagande i vec stvorene slike, zato je i efekat "otreznjenja" bio jaci. Uostalom, poslusaj malo sta covjek prica - to ti je u tom vaktu bila udarna vijest na svim programima.

I ne, Nahid nije vezana za tu zemlju, nego za onih 18 godina svoga zivota koje je provela u monarhiji.
insomnia78

#9513 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

MMM1977 wrote:Insomnija ce, kad nam se vrati, pustiti bradu i skratiti tole, smijem da se kladim. Nesto ovako:

Image

:D
A da se ti malo otkacis sa mene?
Nisam ja tema foruma
MMM1977

#9514 Re: IRAN

Post by MMM1977 »

Pokusavam te spasiti
insomnia78

#9515 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Pa Salike dragi, puna Sirija tih odusevljenih Islamom, iz raznih djelova svjeta
To nije nikakav argument
salik79

#9516 Re: IRAN

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
salik79 wrote:
Avetinho wrote:
Hoces da kazes da zene trce maraton u Teheranu? Ili si samo odlucio dodati spin "kako Iran ima svoj put".
Ne samo da trce maraton, nego su i svjetske prvakinje u dvoranskom futbalu ;-)
Image
Ove imaju svu moju podrsku.

Ipak, pitanje je bilo o maratonu.
Telegraph wrote: Iran opens its first marathon to tourists - but women can't compete

Iran has launched its first marathon open to international runners – but women will be banned from taking part “because of local regulations”.

The “I run Iran” race, on April 9 next year, will finish at the mighty Gate of all Nations at Persepolis, the 2,500-year-old seat of the First Persian Empire.

Organisers said the marathon, endorsed by Iranian authorities, will build relationships between Westerners and the Islamic Republic, allowing foreigners to experience “Persian culture, history and food”.

“Unfortunately, women are not allowed to run...There are many women who like to run and we hope in the next edition we get the permission for women to run the marathon.”
Sebastiaan Straten, I run Iran founder

But in an interview with Iranian outlet Mehr News, race founder Sebastian Straten, originally from Holland, admitted women would not be allowed to participate.

“Unfortunately, women are not allowed to run this first limited edition”, said Mr Straten. “There are many (Iranian) women who like to run and we hope in the next edition we get the permission for women to run the marathon.”
http://www.telegraph.co.uk/travel/desti ... mpete.html

Ovi kritikuju Saudiju? Drz me da ne umrem od smijeha ili tuge.
Da ne postavljam sve slike, klikni na link, pogledaj slike, pa mi reci sta te mori:
https://www.google.com/search?q=iranian ... cQ_AUIBygB
salik79

#9517 Re: IRAN

Post by salik79 »

insomnia78 wrote:Pa Salike dragi, puna Sirija tih odusevljenih Islamom, iz raznih djelova svjeta
To nije nikakav argument
Sve sami prominentni glumci i reziseri (citaj intelektualci) te sinovi jos prominentnijih roditelja i reditelja (intelektualaca).

Nije se Sean nigdje otisao raznijeti, niti klati i ubijati u ime svoje vjere.
Avetinho

#9518 Re: IRAN

Post by Avetinho »

insomnia78 wrote:Pa Salike dragi, puna Sirija tih odusevljenih Islamom, iz raznih djelova svjeta
To nije nikakav argument
Istini za volju, ima ih sa svih strana svijeta, i od svih religija koji su odusevljeni necim, ni Salih nije izuzetak. I svima njima su usta puna "ljubavi i mira", ali samo za one svoje.
insomnia78

#9519 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

MMM1977 wrote:Pokusavam te spasiti
Gotovo, zagriz'o sam vec, uzivio sam se pravo
Image

PS: Image
Tako da, svoj ti pos'o
House

#9520 Re: IRAN

Post by House »

podrška braći saudijama
salik79

#9521 Re: IRAN

Post by salik79 »

Avetinho wrote:
To nije nikakav argument
Istini za volju, ima ih sa svih strana svijeta, i od svih religija koji su odusevljeni necim, ni Salih nije izuzetak. I svima njima su usta puna "ljubavi i mira", ali samo za one svoje.
Jesi l' ti pogled'o slike?! Da ih ne postavljam...
insomnia78

#9522 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

salik79 wrote:
To nije nikakav argument
Sve sami prominentni glumci i reziseri (citaj intelektualci) te sinovi jos prominentnijih roditelja i reditelja (intelektualaca).

Nije se Sean nigdje otisao raznijeti, niti klati i ubijati u ime svoje vjere.
Mozda je "spavac"
:D :lol:
Co0l

#9523 Re: IRAN

Post by Co0l »

salik79 wrote:
Co0l wrote:
Poenta je da je covjek snimajuci dokumentarac bio toliko odusevljen zemljom i narodom da ga je privukla (zaintereserao se) i njihova vjera. A otisao je tamo pod dugogodisnjim uticajem masmedijske propagande i vec stvorene slike, zato je i efekat "otreznjenja" bio jaci. Uostalom, poslusaj malo sta covjek prica - to ti je u tom vaktu bila udarna vijest na svim programima.

I ne, Nahid nije vezana za tu zemlju, nego za onih 18 godina svoga zivota koje je provela u monarhiji.
To ti je ko da kazes da svi mi rodjeni ovdje prije 92.-ge nismo vezani za BiH :-D
Kazem ti,poznato mi je to vezano za Stona juniora,good 4 him :thumbup: , ali ne vidim kako to demantuje navode u trebinom dokumentarcu. Ili da kikiju zacepimo usta ovim neoborivim argumentom svaki put kad kaze nesto protiv Turske ili vjere:
'It really makes me think about becoming a Muslim': Liam Neeson considers converting to Islam following trip to Istanbul
Liam Neeson,prominentni glumac,nije mala stvar :mrgreen:
insomnia78

#9524 Re: IRAN

Post by insomnia78 »

Haj' to
De niro, hej De niro hoce da bude Srbin
Hoce co'ek Dražu da glumi :D
Co0l

#9525 Re: IRAN

Post by Co0l »

insomnia78 wrote:Haj' to
De niro, hej De niro hoce da bude Srbin
Hoce co'ek Dražu da glumi :D
On je odavno odusevljen Srbijom,cini mi se da sam davno cito da je i cerki dao ima Drina ili tako nesto zbog toga,ako nisam nesto pomjeso :D
Post Reply