Izrael je opet pocinio zlocin!
- @mba
#9501 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
mene samo interesuje koliko je cionisticki IDF usao u gazu u opste, ili samo rokaju haubicima i sa f16?
- insomnia78
#9502 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jasta su nego usli
Sta mislis gdje su im poginula 32 vojnika i odakle ovi silni snimci
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Sta mislis gdje su im poginula 32 vojnika i odakle ovi silni snimci
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Hajlac
#9503 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne zaboravi de fakto produženu ruku CIA-e - National Endowment For Democracy - NED, koji su zaduženi za "nevladin sektor" svugdje u svijetu. Nerijetko i USAID odrađuje slične poslove, pod krinkom "humanitarnih".Drinski wrote:Ma u pravu je tip.
Mosad to organizuje, ali ne otvoreno, isto kao sto su i RSE i VOA na vezi sa State Department-om, odnosno u krajnoj liniji CIA-om.
Tako i Izrael ima mali milion grupa/organizacija lafo civilnog sektora u samom SAD-u kao i Evropi za lobotomiju Amerikanaca i Evropljana...
Ne zaboravi da su neka bitna društvena dešavanja kretala upravo preko ovog foruma.Bodkin wrote:znaci danas je svako placen da pise po forumu. chelija palca FSB? alfonsa i jeffersona CIA? ko onda mene placa, ja sam kontra svih.
da niste malo precijenili vaznost foruma
Mnogi ljudi, usljed medijsko-plaćeničke cenzure, okreću se upravo forumima.
Upravo zbog toga postali su vrlo interesantni političkim, propagandnim i obavještajnim strukturama...
Sam tzv. cyber warfare podrazumijeva i muljanje po forumima i socijalnim mrežama.
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#9504 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kako bi to recimo kritikovanje MIlosevica zavrsavalo u anti-slavenizmu? Kako bi to moglo kritikovanje Britanskih laburista postati anti-anglosaxonizam? To su lazi nametnute od cinista koji se vec godinama trude da izmedju cionizma kao politicke opcije i citave rase (dakle ne vise samo Jevreja nego citave grupe naroda semita) postave znak jednakosti pa bi napad na jedno znacio i napad na drugo.Cybernetic wrote:
Tko kritikuje cionizam mora kritikovati i sve ostale nacionalizme. Napadati iskljucivo cionizam je cisto licemjerje koje cesto zavrsava u antisemitizmu. Nacionalne drzave su stvarane krvoprolicem, progonom , iskljucivanjem iz drustvenog zivota i asimilacijom. To nije samo zlocin Izraela. Gdje god je projekt nacionalne drzave ostao nedovrsen, postaje sve krvaviji. To smo vidjeli u bivsoj YU i danas pratimo na Bliskom istoku.
Einstein se protivio cionizmu smatrajuci ga antiprogresivnim i reakcionarnim. On je polazio sa socijalisticko-humanisticke pozicije. Vas anticionizam nema veze sa Einsteinom, tako da ga citiranjem zloupotrebljavate.
Dokle ta propagnada ide najbolje svijedoci primjer kad su Jordanskog kralja Huseina optuzili da je anti-semita da bi se on morao pravdati da to nije. Kao kada bi se danas Putin recimo pravdao kako nije anti-slaven ili kada bi se Klinton ili Bush pravdakli kako nisu anti-anglosaksonci.
Dosta vise sa tim antismitizmom, to je moglo da prolazi u proslom vijeku.
-
winvin
#9505 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
NOVO: Izrael je pocinio novi pokolj u Gazi. Ovaj put na meti je bila skola u Beit Hanoun, na sjeveru Gaze.
16 mrtvih i na desetine ranjenih je dosadasnji epilog ovog barbarskog cina.
Ranije je objavljena i informacija o pogibiji 39 palestinaca u selu Khuza u juznom pojasu Gaze.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-izr ... /140724072
Zlocini bez presedana!
16 mrtvih i na desetine ranjenih je dosadasnji epilog ovog barbarskog cina.
Ranije je objavljena i informacija o pogibiji 39 palestinaca u selu Khuza u juznom pojasu Gaze.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-izr ... /140724072
Zlocini bez presedana!
-
rangoj
#9506 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pa druže, ako je u pitanju mržnja prema cionistima, a ne prema Jevrejima, kako ti kažeš, od kuda onda ovdje tolika podrška Hamasu?!mmaar wrote:Naravno da ima, ali ne govorim za mrznju prema Jevrejima, vec mrznju prema cionizmu i cionistickom rezimu. Mrznja prema cionizmu i cionistima nije isto kao mrznja prema judaizmu i Jevrejima, kako to odmah cionisti podvaljuju. Mi smo u medijskoj blokadi koju provode mainstream mediji, tako da cak ne dobijamo informacije ni iz Zapadne Evrope izuzev kad nisu frizirane.rangoj wrote:Griješiš druže, nigdje se ta tvoja mržnja ne razvija, na zapadu je nema, ali je nema ni na afričkom kontinentu, nema je u Kini, Indiji, a ni u Australiji... Gdje je?? Postoji samo tamo gdje je i tradicionalno postojala mržnja prema Zidovima.
Hamas već godinama podmuklo postavlja bombe po Izraelu, i po Izraelskim ambasadama u svijetu?!?
Ja razumijem podršku za narod Palestine, ali za fašiste i teroriste iz Hamasa?! Naravno da uz takvu podršku Hamasu sve izgleda kao antijevrejska kampanja.
- Zato valjda sve više ljudi Hamas proglašavaju teroristima koje treba zbrisati sa zemlje, jer podrška njima i podrška Palestincima ne idu zajedno.
- Bosanski_kralj
#9507 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Kad gledam osve slike šta Izrael radi i kako Izraelci srdačno to podržavaju, nekako mi Hamas postaje sve draži i draži. Da se ne lažemo, Hamas je oduvijek imao moje simpatije, jer već odavno je jasno da se mirnim putem sa Izraelom ništa ne može postići. Tek kada Hamas ili bilo koja druga palestinska organizacija dostigne vojni nivo u kojem će moći ubiti hiljadu izraelskih vojnika, moći će se natjerati Izrael da sjedne za pregovarački sto i prihvati neko kompromisno rješenje.
-
celava_dlaka
#9508 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ne znam jel neko postavljo
- @mba
#9509 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
celava_dlaka wrote:
ne znam jel neko postavljo
nije ovo palestina ovo je bahrain ja mislim, shiiti napadju policiju itd.
- @mba
#9511 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
rangoj wrote:Pa druže, ako je u pitanju mržnja prema cionistima, a ne prema Jevrejima, kako ti kažeš, od kuda onda ovdje tolika podrška Hamasu?!mmaar wrote:Naravno da ima, ali ne govorim za mrznju prema Jevrejima, vec mrznju prema cionizmu i cionistickom rezimu. Mrznja prema cionizmu i cionistima nije isto kao mrznja prema judaizmu i Jevrejima, kako to odmah cionisti podvaljuju. Mi smo u medijskoj blokadi koju provode mainstream mediji, tako da cak ne dobijamo informacije ni iz Zapadne Evrope izuzev kad nisu frizirane.rangoj wrote:Griješiš druže, nigdje se ta tvoja mržnja ne razvija, na zapadu je nema, ali je nema ni na afričkom kontinentu, nema je u Kini, Indiji, a ni u Australiji... Gdje je?? Postoji samo tamo gdje je i tradicionalno postojala mržnja prema Zidovima.
Hamas već godinama podmuklo postavlja bombe po Izraelu, i po Izraelskim ambasadama u svijetu?!?
Ja razumijem podršku za narod Palestine, ali za fašiste i teroriste iz Hamasa?! Naravno da uz takvu podršku Hamasu sve izgleda kao antijevrejska kampanja.
- Zato valjda sve više ljudi Hamas proglašavaju teroristima koje treba zbrisati sa zemlje, jer podrška njima i podrška Palestincima ne idu zajedno.
skoro sam ja vec jednom napisao, ako je AMERIKA ZAJEDNO SA CIONISTIMA neku organizaciju proglasila teroristickom, TO NE ZNACI DA JE CIJELI SVIJET ISTOG MISLJENJA, cijela latinska amerika i mahom sve azijske zemlje to ne vide tako kao amerika i cionisti kontas, za nekog teroristi, za nekog borci za slobodu svoga naroda, imas pravo na misljenje, za tebe teroristi kako se da primjetiti, za mene eto nisu!!!
ja isto razumijem da zidovi imaju pravo da zive u palestini i zivjeli su uvjek i za vrijeme muslimanske vladavine...COVJECE NEMAJU PRAVO RUSKI, AMERICKI, POLJSKI, UKRAJINSKI, MOLDAVSKI, BJELORUSKI JEVREJI DA SE DOSELJAVAJU U PALESTINU I ETNICKI CISTE TEREN OD NE-CIONISTA...to je srz problema!!!!
sa tim se samo budala moze slozititi da je to ok!
- @mba
#9512 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bosanski_kralj wrote:Kad gledam osve slike šta Izrael radi i kako Izraelci srdačno to podržavaju, nekako mi Hamas postaje sve draži i draži. Da se ne lažemo, Hamas je oduvijek imao moje simpatije, jer već odavno je jasno da se mirnim putem sa Izraelom ništa ne može postići. Tek kada Hamas ili bilo koja druga palestinska organizacija dostigne vojni nivo u kojem će moći ubiti hiljadu izraelskih vojnika, moći će se natjerati Izrael da sjedne za pregovarački sto i prihvati neko kompromisno rješenje.
stvarni razlog cionisticke agresije je, pokusaj da se fatah i hamas po svaku cijenu opet razjedine, jer samo ako su palestinci razjedinjeni cionisti mogu da rade sta hoce!
PODRZAVAM SVACIJE PRAVO NA SLOBODU NA SVOJOJ ZEMLJI!!!
- Lincoln-Burrows
#9514 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Sasuo im sve u lice i ....... Bezzze video.vatrogasac wrote:
-
rangoj
#9515 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Mnogo riječi a nikakvi argumenti. Jer ako smo kod etničkog čišćenja, sta je sa hrišćanima (i ostalima) na području Palestine. Oni su profesionalci kada je etničko čišćenje u pitanju, uspješno su protjerani sve ne muslimane u zadnjih 70 godina!! (izuzev UN i novinara)@mba wrote:
skoro sam ja vec jednom napisao, ako je AMERIKA ZAJEDNO SA CIONISTIMA neku organizaciju proglasila teroristickom, TO NE ZNACI DA JE CIJELI SVIJET ISTOG MISLJENJA, cijela latinska amerika i mahom sve azijske zemlje to ne vide tako kao amerika i cionisti kontas, za nekog teroristi, za nekog borci za slobodu svoga naroda, imas pravo na misljenje, za tebe teroristi kako se da primjetiti, za mene eto nisu!!!
ja isto razumijem da zidovi imaju pravo da zive u palestini i zivjeli su uvjek i za vrijeme muslimanske vladavine...COVJECE NEMAJU PRAVO RUSKI, AMERICKI, POLJSKI, UKRAJINSKI, MOLDAVSKI, BJELORUSKI JEVREJI DA SE DOSELJAVAJU U PALESTINU I ETNICKI CISTE TEREN OD NE-CIONISTA...to je srz problema!!!!
Na Aljaziri (koju valjda i to možeš uzeti kao relevantnu) mozes pogledati kako Palestinci žive i rade u Izraelu - normalno, naravno, ako putuju kontrole na granicama su ogromne, što je razumljivo s obzirom na njihove odnose, ali sasvim normalno žive unutar Izraela, i ima ih mnogo vise nego hrišćana, zidova i ostalih u Palestini (koja je davno pociscena).
Inače, medju Palestincima je bilo mnogo hrišćana...
Inace, ne znam kako se, osim kao terorističkom, može nazvati organizacija koja preuzima odgovornost za postavljanje bombe u školski autobus
Ginuli su civili i djeca, kao i ova sada u Palestini, sa razlikom što je Hamas sa bombama bas ciljao djecu i nije ih ni sramota da priznaju! Tužno...
Last edited by rangoj on 24/07/2014 18:41, edited 1 time in total.
-
Drinski
#9516 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
u pravu si.Hajlac wrote:Ne zaboravi de fakto produženu ruku CIA-e - National Endowment For Democracy - NED, koji su zaduženi za "nevladin sektor" svugdje u svijetu. Nerijetko i USAID odrađuje slične poslove, pod krinkom "humanitarnih".Drinski wrote:Ma u pravu je tip.
Mosad to organizuje, ali ne otvoreno, isto kao sto su i RSE i VOA na vezi sa State Department-om, odnosno u krajnoj liniji CIA-om.
Tako i Izrael ima mali milion grupa/organizacija lafo civilnog sektora u samom SAD-u kao i Evropi za lobotomiju Amerikanaca i Evropljana...
-
Drinski
#9517 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Bosanski_kralj wrote: Tek kada Hamas ili bilo koja druga palestinska organizacija dostigne vojni nivo u kojem će moći ubiti hiljadu izraelskih vojnika, moći će se natjerati Izrael da sjedne za pregovarački sto i prihvati neko kompromisno rješenje.
-
mmaar
#9518 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
rangoj wrote:Pa druže, ako je u pitanju mržnja prema cionistima, a ne prema Jevrejima, kako ti kažeš, od kuda onda ovdje tolika podrška Hamasu?!mmaar wrote:Naravno da ima, ali ne govorim za mrznju prema Jevrejima, vec mrznju prema cionizmu i cionistickom rezimu. Mrznja prema cionizmu i cionistima nije isto kao mrznja prema judaizmu i Jevrejima, kako to odmah cionisti podvaljuju. Mi smo u medijskoj blokadi koju provode mainstream mediji, tako da cak ne dobijamo informacije ni iz Zapadne Evrope izuzev kad nisu frizirane.rangoj wrote:Griješiš druže, nigdje se ta tvoja mržnja ne razvija, na zapadu je nema, ali je nema ni na afričkom kontinentu, nema je u Kini, Indiji, a ni u Australiji... Gdje je?? Postoji samo tamo gdje je i tradicionalno postojala mržnja prema Zidovima.
Hajmo redom. Cionisticki rezim ne predstavlja sve Jevreje niti se svi jevreji mogu trpati u isti kos sa cionizmom. To bi bio zlocin prema Jevrejima. Hamas je i sam produkt cionistickog rezima, koji ga je javno podrzavao kada je trebalo potkopati PLO i napraviti razdor medju Palestincima. Dalje, kada je to zavrseno Hamas je iskoristen kao opravdanje za pretvaranje Gaze u najveci konc-logor na svijetu ikada i dan danas sluzi iskljucivo kao opravdanje za cionisticko privodjenje posla kraju, a to je potpuno istrijebljenje PAlestinaca iz Gaze i otimanje te enklave za koju se tvrdi da izmedju ostalog lezi i na ogromnim nalazistima plina. Na Zapadnoj obali, gdje je po potrebi "umjereni" Fatah na vlasti, a po potrebi "teroristicki" Fatah cim i pomisli igrati mimo cionistickih pravila, taj posao obavljaja nelegalna gradnja i otimanje teriorije cionistickim naseljenicma, iako se tome suprostavljaju svi, pa cak i SAD i EU. Hamas sa svojim vojnim kapacitetima i svojom strategijom, ni na koji nacin ne ugrozava cionisticki rezim i kao sto rekoh, sluzi iskljucivo kao opravdanje za medjunarodnu javnost i za drzanje vlastitog stanovnistva u permanentnom strahu. Uostalom, kljucni ljudi Hamasa se ne nalaze u Gazi, vec u zaljevskim petromonarhijama koje su odani saveznici cionistickog rezima. Potpuna suprotnost njima je Hezbulah, koji je cionistima kako rekoh, razvalio picku da je smijenjen kompletan vojni vrh.
Prije bi rekao da je teza obrnuta. Cionizam je od UN-a proglasen rasistickom ideologijom, a podrska koju Izrael ima, izuzmemo li rezime koje cionisti drze za muda, danas je sve manja i manja i ljudi sirom svijeta vise cionisticki rezim ne dozivljavaju kao "teroristicku drzavu" kako je bilo ranije, vec kao ekvivalent nacizmu, zlo kakvo nema mjesto u civilizovanom svijetu. Naravno, cionisti i dalje igraju na kartu antisemitizma, pa time optuzuju sve koji pisnu, ponovo su to ucinili i za antisemitizam po ko zna koji put optuzili i UN-ov Komitet za ljudska prava, ali to sve pije manje i mannje vode. Izjednacavanje Jevreja s cionizmom i podrska cionistickom rezimu, nije nista drugo nego zlocin nad Jevrejima.Zato valjda sve više ljudi Hamas proglašavaju teroristima koje treba zbrisati sa zemlje, jer podrška njima i podrška Palestincima ne idu zajedno.
- Grover
- @mba
#9520 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
rangoj wrote:Mnogo riječi a nikakvi argumenti. Jer ako smo kod etničkog čišćenja, sta je sa hrišćanima (i ostalima) na području Palestine. Oni su profesionalci kada je etničko čišćenje u pitanju, uspješno su protjerani sve ne muslimane u zadnjih 70 godina!! (izuzev UN i novinara)@mba wrote:
Na Aljaziri (koju valjda i to možeš uzeti kao relevantnu) mozes pogledati kako Palestinci žive i rade u Izraelu - normalno, naravno, ako putuju kontrole na granicama su ogromne, što je razumljivo s obzirom na njihove odnose, ali sasvim normalno žive unutar Izraela, i ima ih mnogo vise nego hrišćana, zidova i ostalih u Palestini (koja je davno pociscena).
Inače, medju Palestincima je bilo mnogo hrišćana...
Inace, ne znam kako se, osim kao terorističkom, može nazvati organizacija koja preuzima odgovornost za postavljanje bombe u školski autobus![]()
Ginuli su civili i djeca, kao i ova sada u Palestini, sa razlikom što je Hamas sa bombama bas ciljao djecu i nije ih ni sramota da priznaju! Tužno...
nisi mi dao dogovor nikakav, to sto tiu pises slusamo vec 60 znaci od osnivanja cionisticke drzave zvane israel, jedina tvorevina na svijetu koja svoj legitimitet pravda sa njihovom svteom knjigom torom, jedina tvorevina na svijetu koja nema jasno definisane granice ustavom, ispada ISRAEL DO TOKIJA!!!
nisi mi dao ni odgovor na moju tvrdjnu o naseljivanju cionista znaci bijelih ljudi na podrucje gdje su vecina tamnoputi ljudi, da ti pomognem malo APARTHEID U JUZNOJ AFRICI od prilike jedno te isto!
opet ponavljam, dali po tvom misljenju cionisti iz RUSIJE,UKRAJINE,MOLDAVIJE,POLJSKE,BJELORUSIJE,ETIOPIJE imaju pravo da protjeraju preko 5 miliona palestinaca i da se oni tu nastane!
mene u opste ne interesuje kako palestinci zive tamo gdje zive i kako prelaze granice, CINJENICA OSTAJE DA SU LJUDI PROTJERANI DA BI SE NEKO DRUGI MOGAO NASELITI!!!
- vatrogasac
#9521 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Nije na forumu ili FB nego u lice. On se bar pomakao sa stolice.Lincoln-Burrows wrote:
Sasuo im sve u lice i ....... Bezzze video.
- Sezam
#9523 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ako puste ovu cionisticku bagru da nastavi ovako, ovo ce zavrsiti kao Srebrenica.
- harač
#9524 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
šta je slagao. hamas jeste fašističko-islamistička organizacija od koje se gaza treba osloboditioglo wrote:Bernard Henri Levy, francuski intelektualac koji je izuzetno poštovan i cijenjen u Bosni i Hercegovini, ponovo je iznenadio svojim stavovima o Izraelu i Gazi. U svom tekstu piše da je "Hamas fašističko-islamistička organizacija od koje se stanovnici Gaze trebaju osloboditi"
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... bs7EJ.dpuf
- Hajlac
#9525 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Isto kao što si u jeku Britanske okupacije Irske imao kako civilno - političko, tako i militarističko tj. odbrambeno krilo iste organizacije, tako i u slučaju Hamasa imaš dva dijela.harač wrote:šta je slagao. hamas jeste fašističko-islamistička organizacija od koje se gaza treba osloboditioglo wrote:Bernard Henri Levy, francuski intelektualac koji je izuzetno poštovan i cijenjen u Bosni i Hercegovini, ponovo je iznenadio svojim stavovima o Izraelu i Gazi. U svom tekstu piše da je "Hamas fašističko-islamistička organizacija od koje se stanovnici Gaze trebaju osloboditi"
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... bs7EJ.dpuf
Veže ih jedna riječ - okupacija!
Muka mi je više od lobotomiziranih koji ne shvataju pojam uzroka i posljedice
Nije Hamas nastao 1947. već 2006., nakon desetina godina usporenog genocida nad autohtonim narodom Palestine.
Takođe, u oba slučaja Britanci su ti koji su podijelili kako Irsku tako i Palestinu!
Kakav god da je Hamas, proizvod je decenijske torture nad čitavim jednim narodom.
Isto kao ovaj novi ISIL haos u Iraku - proizvod američkog decenijskog terora nad narodom Iraka, još od 1991. godine!
I isto kao u slučaju nastanka Crvenih kmera u Kambodži, nakon nevjerovatne kampanje neselektivnog tajnog bombardovanja te zemlje pod krinkom borbe protiv baza Vijetnamaca. Iz tih ruševina jednog društva izrodili su se Pol potovi fašisti.
Last edited by Hajlac on 24/07/2014 21:13, edited 1 time in total.