FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- simonese
#9501 Re: FK Zeljeznicar
mislim da ce Amar Osim opet stvoriti sampionsku momcad
forza Zeljo
forza Zeljo
- Charuga
- Globalni moderator
#9502 Re: FK Zeljeznicar
Da ne talasamo dalje zbog zakljucavanja teme, izdvojio sam samo ovaj dio kad spominje nas klub ...ultima_palabra wrote:On ko neki forumaši, da ih ne imenujem sadPlavih_11 wrote:Zijad Blekić
"Stvorit ćemo jak tim, 'Željo' će nam gledati u pete"
Zar odmah o Zelji ..
Poručio bih svojim prijateljima iz “Želje” da nas neće gledati u leđa nego u pete.
- ultima_palabra
#9503 Re: FK Zeljeznicar
Helem, da se ne zamaramo time...kako se dobiva ova viza za Izrael? Ozbiljno razmišljam o putu
Hoće li udruženje posebno organizovati ili preko Centre?
- Charuga
- Globalni moderator
#9504 Re: FK Zeljeznicar
Nema nista preko udruzenja za sada a da li ce biti ne znam. Kazu da viza nije neki problem a ako bi isao preko Centrotransa onda bi ti oni zavrsili vizu. Mislim da ti je to i najbolja solucija ako si vec spreman dati tolike pare. Moras racunati da ces tamo potrositi jos par stoja na hranu i ostale potrepstine.ultima_palabra wrote:Helem, da se ne zamaramo time...kako se dobiva ova viza za Izrael? Ozbiljno razmišljam o putu![]()
Znas da su bile napisane jos dvije opcije leta a to je iz Dizeldorfa za cca 660 KM + put do tamo + viza i ona druga a to je direktni let Sarajevo - Tel Aviv sa presjedanjem u Istambulu za 420 eura + viza. U obje opcije dolazis u Tel Aviv oko 2 sata ujutro sto znaci da ti treba jos 1-2 nocenja da platiis te hrana i sve ostalo.
- rossoner
#9505 Re: FK Zeljeznicar
Ja znam da će biti preko Centrotransa. Mislim da su detalji na njihovoj stranici...
- Charuga
- Globalni moderator
#9506 Re: FK Zeljeznicar
Napisao sam vec. cijena ce biti izmedju 900-1100 KM. U cijenu ce biti uracunat put do Tel Aviva, viza, boravisne takse, 2 nocenja u Tel Avivu te prevoz na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom.rossoner wrote:Ja znam da će biti preko Centrotransa. Mislim da su detalji na njihovoj stranici...
- metar_drva
#9507 Re: FK Zeljeznicar
gledaćemo im u pete, al kad im noge odu u havu, tj kad ih izvrnemo ko zidane materazzijaultima_palabra wrote:On ko neki forumaši, da ih ne imenujem sadPlavih_11 wrote:Zijad Blekić
Zar odmah o Zelji ..

- Charuga
- Globalni moderator
#9508 Re: FK Zeljeznicar
2. PRETKOLO LIGE PRVAKA
HAPOEL (TEL AVIV) – NK ŽELJEZNIČAR (SARAJEVO)
Jaffa, 14.07.2010.
PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN, PONEDJELJAK (12.07.2010.) SARAJEVO – BUDIMPEŠTA - TEL AVIV
Okupljanje na Sarajevskom aerodromu u 13.00h. Polijetanje aviona za Budimpeštu u 15.00h, dolazak u Budimpeštu u 16.15h, nastavak putovanja prema Telavivu u 23.35h.
2. DAN, UTORAK (13.07.2010.) TEL AVIV - JERUSALEM
Dolazak u Telaviv u 03.45h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje. Kasni doručak. Slijedi polazak na fakultativno razgledanje Tel Aviva. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3. DAN, SRIJEDA (14.07.2010.) TEL AVIV - JERUSALEM - JAFFA (UTAKMICA)
Doručak. Slijedi polazak na fakultativni obilazak Jerusalema u pratnji vodiča na bosanskom jeziku. Slobodno vrijeme. Povratak u Hotel. Slijedi transfer do stadiona Bloomfield. Nakon utakmice slobodno vrijeme do polaska na aerodrom.
4. DAN, ČETVRTAK (15.07.2010.) TEL AVIV – BUDIMPEŠTA - SARAJEVO
Polazak na aerodrom u 01.00h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi let za Budimpeštu u 05.20h, dolazak u Budimpeštu u 07.45h i presjedanje na avion za Sarajevo u 13.25h. Dolazak u Sarajevo u 14.30h.
CIJENA: 849,00 KM
U cijenu je uključeno:
- Avio prijevoz na relaciji Sarajevo-Budimpešta-Telaviv-Budimpešta-Sarajevo,
- 2 noćenja sa doručkom u ½ sobama u hotelu 4* u Telavivu,
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom i hotel-stadion-hotel,
- Usluge pratioca grupe i kompletna organizacija putovanja (asistencija prilikom ulaska i izlaska iz države)
U cijenu nije uključeno:
- Ulaznica na utakmicu
- Viza i PZ osiguranje 50,00 KM
- Aerodromske takse 435,00 KM
* Doplata za 1/1 sobu 155,00 KM
* Agencija asistira pri ishođenju izraelske vize.
* Kalkulacija je rađena na bazi 40 osoba.
* Za putovanje važe Centrotours opći uslovi putovanja.
Rok za prijavu je 26.06.2010.
http://www.centrotours.ba/loc/utakzelj_hapoel.wbsp
HAPOEL (TEL AVIV) – NK ŽELJEZNIČAR (SARAJEVO)
Jaffa, 14.07.2010.
PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN, PONEDJELJAK (12.07.2010.) SARAJEVO – BUDIMPEŠTA - TEL AVIV
Okupljanje na Sarajevskom aerodromu u 13.00h. Polijetanje aviona za Budimpeštu u 15.00h, dolazak u Budimpeštu u 16.15h, nastavak putovanja prema Telavivu u 23.35h.
2. DAN, UTORAK (13.07.2010.) TEL AVIV - JERUSALEM
Dolazak u Telaviv u 03.45h po lokalnom vremenu. Nakon pasoške i carinske kontrole slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje. Kasni doručak. Slijedi polazak na fakultativno razgledanje Tel Aviva. Slobodno vrijeme. Noćenje.
3. DAN, SRIJEDA (14.07.2010.) TEL AVIV - JERUSALEM - JAFFA (UTAKMICA)
Doručak. Slijedi polazak na fakultativni obilazak Jerusalema u pratnji vodiča na bosanskom jeziku. Slobodno vrijeme. Povratak u Hotel. Slijedi transfer do stadiona Bloomfield. Nakon utakmice slobodno vrijeme do polaska na aerodrom.
4. DAN, ČETVRTAK (15.07.2010.) TEL AVIV – BUDIMPEŠTA - SARAJEVO
Polazak na aerodrom u 01.00h. Nakon pasoških i carinskih formalnosti slijedi let za Budimpeštu u 05.20h, dolazak u Budimpeštu u 07.45h i presjedanje na avion za Sarajevo u 13.25h. Dolazak u Sarajevo u 14.30h.
CIJENA: 849,00 KM
U cijenu je uključeno:
- Avio prijevoz na relaciji Sarajevo-Budimpešta-Telaviv-Budimpešta-Sarajevo,
- 2 noćenja sa doručkom u ½ sobama u hotelu 4* u Telavivu,
- Transfer aerodrom-hotel-aerodrom i hotel-stadion-hotel,
- Usluge pratioca grupe i kompletna organizacija putovanja (asistencija prilikom ulaska i izlaska iz države)
U cijenu nije uključeno:
- Ulaznica na utakmicu
- Viza i PZ osiguranje 50,00 KM
- Aerodromske takse 435,00 KM
* Doplata za 1/1 sobu 155,00 KM
* Agencija asistira pri ishođenju izraelske vize.
* Kalkulacija je rađena na bazi 40 osoba.
* Za putovanje važe Centrotours opći uslovi putovanja.
Rok za prijavu je 26.06.2010.
http://www.centrotours.ba/loc/utakzelj_hapoel.wbsp
- Charuga
- Globalni moderator
#9509 Re: FK Zeljeznicar
Putovanje sa Centrotransom:
Cijena putovanja 849,00 KM + Viza i PZ osiguranje 50,00 KM + Aerodromske takse 435,00 KM = 1.334,00 KM
Cijena putovanja 849,00 KM + Viza i PZ osiguranje 50,00 KM + Aerodromske takse 435,00 KM = 1.334,00 KM
Last edited by Charuga on 23/06/2010 11:13, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#9510 Re: FK Zeljeznicar
Hvala Plavih_11, ja kad sam gledao nisu bili postavili
Zagrijan sam, moram još vidjet sa jaranom...volio bih još koji dan da se ostaje ali šta je tu je.
Zagrijan sam, moram još vidjet sa jaranom...volio bih još koji dan da se ostaje ali šta je tu je.
-
Dialer
#9511 Re: FK Zeljeznicar
Prilikom chitanja texta mogo si da vidis,da coek nigdj eovo nije spomenuo,opet novinari stave neki naslov,kao nesto,malo promocije zelji itd. odron od novinarstvaultima_palabra wrote:On ko neki forumaši, da ih ne imenujem sadPlavih_11 wrote:Zijad Blekić
Zar odmah o Zelji ..
- Charuga
- Globalni moderator
#9512 Re: FK Zeljeznicar
Kako nema u tekstu?Dialer wrote:Prilikom chitanja texta mogo si da vidis,da coek nigdj eovo nije spomenuo,opet novinari stave neki naslov,kao nesto,malo promocije zelji itd. odron od novinarstvaultima_palabra wrote:On ko neki forumaši, da ih ne imenujem sadPlavih_11 wrote:Zijad Blekić
Zar odmah o Zelji ..![]()
Peto pitanje novinara i odgovor doticnog. Negdje u sredini odgovora kaze "Poručio bih svojim prijateljima iz “Želje” da nas neće gledati u leđa nego u pete."
-
Dialer
#9513 Re: FK Zeljeznicar
DO mene...Plavih_11 wrote:
Kako nema u tekstu?
Peto pitanje novinara i odgovor doticnog. Negdje u sredini odgovora kaze "Poručio bih svojim prijateljima iz “Želje” da nas neće gledati u leđa nego u pete."
- ja.neron
#9514 Re: FK Zeljeznicar
ja blekića što bleji gluposti iako zna da mu je firma u dugovima preko glave jer su zaduženi kreditima kod ovdašnjih banaka koje ne mogu da naplate ništa jer firma dotičnog blejaća nema nikakve imovine u svome vlasništvu
-
Cafe Camargue
#9515 Re: FK Zeljeznicar
Chmoljo wrote:a zašto smo mogli protiv Liteksa na Grbavici? strožiji kriteriji sad?
pa bolan ne bio... prošlo o'tad 20 bajrama... bezbeli da su strožiji kriteriji...
- Charuga
- Globalni moderator
#9516 Re: FK Zeljeznicar
Ipak su to izraelci a za njih ne idu iste mjere sigurnosti kao za ostale ekipe ..
Sve dok nismo izvukli Hapoel (tj. dok oni nisu izvukli nas) imali smo neke nade da mozemo igrati na Grbavici ali nakon toga je sve palo u vodu. UEFA ce traziti od Zelje posebne mjere osiguranja prilikom gostovanja izraelaca u Sarajevu.
Postoji mogucnost da se naprave odredjeni ustupci Zelji od strane UEFE tj. da nam se dozvoli prisustvo publike i na zapadnoj tribini stadiona Kosevo, bez obzira sto stolice nemaju naslon.
Sve ovo sam procitao iz teksta jednog kvazinovinara pa treba uzeti sa rezervom. Mislim na zapadnu tribinu ..
Sve dok nismo izvukli Hapoel (tj. dok oni nisu izvukli nas) imali smo neke nade da mozemo igrati na Grbavici ali nakon toga je sve palo u vodu. UEFA ce traziti od Zelje posebne mjere osiguranja prilikom gostovanja izraelaca u Sarajevu.
Postoji mogucnost da se naprave odredjeni ustupci Zelji od strane UEFE tj. da nam se dozvoli prisustvo publike i na zapadnoj tribini stadiona Kosevo, bez obzira sto stolice nemaju naslon.
Sve ovo sam procitao iz teksta jednog kvazinovinara pa treba uzeti sa rezervom. Mislim na zapadnu tribinu ..
-
Rookie
#9517 Re: FK Zeljeznicar
Kažu za nekog Amara da je bio odličan, a da li je to taj?! Mediji su pisali za ovog Vladavića da se zove Alden, ali nemoguće je na netu naći išta o njemu. K'o da za Sjevernu Koreju igra.Plavih_11 wrote:Samo prezimenjak ali kazu da je mali juce na treningu bio odlican. Sve je do Amara i njegove procjene ..fini dečko wrote:Koji je ovo? Admir ili neki njegov prezimenjak?Plavih_11 wrote:Spisak igraca koji su otisli u Fojnicu:
Šehić, Karić, Hodžić, Kustura, Višća, Radovanović, Bogičević, Mešić, Svraka, Ćulum, M.Bešlija, Zeba, Popović, Stanić, Gančev, Kerla, Čolić, Berak, Odović, Rovčanin, Spahić, Savić, H.Bešlija, Mešanović, Batinić, Mujkanović, Smigalović, Halilović, Suljić, Vladavić, Aščerić, Poturović, Brković, Muhasilović, Kalkan, Prutina, Mahović, Zolotić, Đip, Pljevljak.
Stručni štab: Osim, Đurbuzović, Memić, Gušo, Pekić, Gradaščević, Lojo.
- Charuga
- Globalni moderator
#9518 Re: FK Zeljeznicar
Prva utakmica sa Hapoelom se igra 14.07. a satnica ce se znati u toku dana dok je uzvrat na Kosevu, 21.07. u 20:30.
@Rookie
Koliko znam ovaj je Alden Vladavic i igrao je za Radnik iz Hadzica.
@Rookie
-
Rookie
#9519 Re: FK Zeljeznicar
Znam, već na jednom sportskom forumu na kojem i ti boraviš pročitah da je neki Amar bio ekstra na treninzima, pa u nastavku ustvrdiše da je to taj Vladavić. Evo skontah jednog Amara. Ovaj junior Prutina se tako zove.Plavih_11 wrote:Prva utakmica sa Hapoelom se igra 14.07. a satnica ce se znati u toku dana dok je uzvrat na Kosevu, 21.07. u 20:30.
@Rookie
- Charuga
- Globalni moderator
#9520 Re: FK Zeljeznicar
Samo sto sa tog foruma imaju samo 3-4 covjeka koji su ozbiljni a sve ostalo manje vise i ne citam ..Rookie wrote:Znam, već na jednom sportskom forumu na kojem i ti boraviš pročitah da je neki Amar bio ekstra na treninzima, pa u nastavku ustvrdiše da je to taj Vladavić. Evo skontah jednog Amara. Ovaj junior Prutina se tako zove.Plavih_11 wrote:Prva utakmica sa Hapoelom se igra 14.07. a satnica ce se znati u toku dana dok je uzvrat na Kosevu, 21.07. u 20:30.
@Rookie
Kazu za onog juniora Zolotu da je odlican i da je do sada najvise pokazao.
-
Rookie
#9521 Re: FK Zeljeznicar
Znam kakav je taj forum. Baš tako. A Zolotić(Zola ga zovu) je kapiten kadeta bio u zadnjoj sezoni i momak igra k'o sat, iako sam ga samo 2 puta gledao. Već se i Panionios raspitivao za njega, a bilo bi super ako je dovoljno fizički jak za seniorskog fudbala. Tu je negdje. Igra zadnjeg veznog, borben, fina tehnika, povisok, uzima sve zračne duele... Lijevak.Plavih_11 wrote:Samo sto sa tog foruma imaju samo 3-4 covjeka koji su ozbiljni a sve ostalo manje vise i ne citam ..Rookie wrote:Znam, već na jednom sportskom forumu na kojem i ti boraviš pročitah da je neki Amar bio ekstra na treninzima, pa u nastavku ustvrdiše da je to taj Vladavić. Evo skontah jednog Amara. Ovaj junior Prutina se tako zove.Plavih_11 wrote:Prva utakmica sa Hapoelom se igra 14.07. a satnica ce se znati u toku dana dok je uzvrat na Kosevu, 21.07. u 20:30.
@Rookie
Koliko znam ovaj je Alden Vladavic i igrao je za Radnik iz Hadzica.![]()
Kazu za onog juniora Zolotu da je odlican i da je do sada najvise pokazao.
Evo na jedvite jade nađoh par golova Karduma. Drugi je stvarno super.
Vidjeh sad opet Rajovića u gradu. Tu je već par sedmica...
-
amel_tm
#9522 Re: FK Zeljeznicar
ovi sto pisu po izraelskom forumu nas uglavnom brukaju
ima takvih gluposti da je to za nepovjerovati
ima takvih gluposti da je to za nepovjerovati
-
elSaik
#9523 Re: FK Zeljeznicar
Zna li neko možda koliko je otprilike naših igrača iz mlađih kategorija u Fojnici? Znam da su Zolotić, Đip, Kustura...
- Lakat Jebić
#9524 Re: FK Zeljeznicar
ja mislim pet, jos aščerić i brkovićelSaik wrote:Zna li neko možda koliko je otprilike naših igrača iz mlađih kategorija u Fojnici? Znam da su Zolotić, Đip, Kustura...
- Tvrtko II Kotromanić
#9525 Re: FK Zeljeznicar
i mali Plevljak, znaci 6Lakat Jebić wrote:ja mislim pet, jos aščerić i brkovićelSaik wrote:Zna li neko možda koliko je otprilike naših igrača iz mlađih kategorija u Fojnici? Znam da su Zolotić, Đip, Kustura...