Kada pogledas koga sve Asmir ima ispred sebe da mu cuva gol, a koga De Gea, i da su statisticki slicni pa cak Asmir i bolji...mogu misliti kakav bi bio da je u boljoj ekipi branioThe Realist wrote:Hart sigurno nije bio bolji od De Geae, lik je jako loš ove sezone.todd_smith wrote:Mislim da je veca nepravda da je De Gea najbolji golman lige kada Cech, Hart i Begovic imaju bolji rang od njega, a ne da je Bale osvojio ispred RVPa
Za Cecha nisam siguran, nije briljirao.
Begović je već bio dobar, pa i Lloris iz Tottenhama.
Općenito, sumnjam da je ijedan golman imao onoliko sjajnih odbrana kao De Gea, samo što smatram da najbolji golman lige mora biti kompletan, a De Gea ipak još mora izletanja popraviti.
English Premier League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#9501 Re: English Premier League
- MOSALJOZE
#9502 Re: English Premier League
Bega ima problem što mu saigrači postizu golovetodd_smith wrote:Kada pogledas koga sve Asmir ima ispred sebe da mu cuva gol, a koga De Gea, i da su statisticki slicni pa cak Asmir i bolji...mogu misliti kakav bi bio da je u boljoj ekipi branioThe Realist wrote:Hart sigurno nije bio bolji od De Geae, lik je jako loš ove sezone.todd_smith wrote:Mislim da je veca nepravda da je De Gea najbolji golman lige kada Cech, Hart i Begovic imaju bolji rang od njega, a ne da je Bale osvojio ispred RVPa
Za Cecha nisam siguran, nije briljirao.
Begović je već bio dobar, pa i Lloris iz Tottenhama.
Općenito, sumnjam da je ijedan golman imao onoliko sjajnih odbrana kao De Gea, samo što smatram da najbolji golman lige mora biti kompletan, a De Gea ipak još mora izletanja popraviti.
-
The Realist
#9503 Re: English Premier League
Kada pogledaš kako se United branio u prvom dijelu sezone, možda bu Asmir i gori biotodd_smith wrote: Kada pogledas koga sve Asmir ima ispred sebe da mu cuva gol, a koga De Gea, i da su statisticki slicni pa cak Asmir i bolji...mogu misliti kakav bi bio da je u boljoj ekipi branio
United je u drugom dijelu drastično popravio odbranu i tu je de Geai statistika sjajna.
-
todd_smith
#9504 Re: English Premier League
Doduse i to sto kazes, 3-4 su mu clean sheeta ukrali, pogotovo onaj WaltersMOSALJOZE wrote: Bega ima problem što mu saigrači postizu golove.
-
Rob_Atl
#9505 Re: English Premier League
Jel se samo meni cini ili i vama da Rooni polako pada, ugusi ga Van Pirsie, i mozda ce mu sljedeca sezona biti i posljedna u unitedu 
- Dugi nožni nokti
#9506 Re: English Premier League
Ferguson će od Rooneya napraviti Alana Smitha.
Na stranu sve, ali Rooney je i prije te "povučenije" role u ovom RvP-jevom dobu postao golgeterski impotentan. Meni sve ovo miriše na to da će i naredne godine igrati više nekog centralnog ili ofanzivnog veznog, a da će napadača (pa i polušpica) igrati samo kad to bude nužda zahtijevala.
Kad sam već ovdje, da napišem ono što sam sinoć čitao na raznoraznim blogovima, forumima i ostalim sranjima. Znamo svi da su mediji najavili Wengerov odlazak u PSG. To je haman pokrenulo lavinu, pa navijači ponukani britanskim tabloidima razglabaju o svim mogućim i nemogućim rokadama na trenerskim pozicijama. Spominje se Mourinhov dolazak u Chelsea, Benitezov otkaz i prelazak u Newcastle, Mancinijev odlazak u Arsenal, a dolazak Pellegrinija na mjesto šefa stručnog štaba Cityja.
O igraču godine ne bih previše palamudio. Bale je ove sezone sam nosio Tottenham i bojim se da bi bez njega bili nikakvi bez obzira na tim koji na papiru izgleda više nego dobro. On je taj koji donosi prevagu. Suarez? Vjerujem da bi bio bolje plasiran da je Liverpool u nešto boljoj situaciji. Imao je skoro pa perfektnu sezonu, ali po meni je Bale za nijansu bolji. Van Persieja nisam računao i po mom skromnom mišljenju on nije odigrao bolje od Balea i Suareza. Postigao je više golova, njegova ekipa je osvojila prvenstvo, ali "običnom oku" on ne pravi takvu razliku kao gorenavedeni dvojac.
Na stranu sve, ali Rooney je i prije te "povučenije" role u ovom RvP-jevom dobu postao golgeterski impotentan. Meni sve ovo miriše na to da će i naredne godine igrati više nekog centralnog ili ofanzivnog veznog, a da će napadača (pa i polušpica) igrati samo kad to bude nužda zahtijevala.
Kad sam već ovdje, da napišem ono što sam sinoć čitao na raznoraznim blogovima, forumima i ostalim sranjima. Znamo svi da su mediji najavili Wengerov odlazak u PSG. To je haman pokrenulo lavinu, pa navijači ponukani britanskim tabloidima razglabaju o svim mogućim i nemogućim rokadama na trenerskim pozicijama. Spominje se Mourinhov dolazak u Chelsea, Benitezov otkaz i prelazak u Newcastle, Mancinijev odlazak u Arsenal, a dolazak Pellegrinija na mjesto šefa stručnog štaba Cityja.
O igraču godine ne bih previše palamudio. Bale je ove sezone sam nosio Tottenham i bojim se da bi bez njega bili nikakvi bez obzira na tim koji na papiru izgleda više nego dobro. On je taj koji donosi prevagu. Suarez? Vjerujem da bi bio bolje plasiran da je Liverpool u nešto boljoj situaciji. Imao je skoro pa perfektnu sezonu, ali po meni je Bale za nijansu bolji. Van Persieja nisam računao i po mom skromnom mišljenju on nije odigrao bolje od Balea i Suareza. Postigao je više golova, njegova ekipa je osvojila prvenstvo, ali "običnom oku" on ne pravi takvu razliku kao gorenavedeni dvojac.
- Jack Be Nimble
#9507 Re: English Premier League
Sto se tice trenera
Wegner u PSG
Anceloti u Real
Mourinho u Chelsea
Benitez u Monako
Pep u Bayern
Heynckes u Njemacku
Low u Arsenal
Wegner u PSG
Anceloti u Real
Mourinho u Chelsea
Benitez u Monako
Pep u Bayern
Heynckes u Njemacku
Low u Arsenal
- seoBIH
#9509 Re: English Premier League
Procitaj opet ovo ovde: http://www.debatabledecisions.com/engli ... gue-tablesAmiĐa_Idriz wrote:
-
The Realist
#9510 Re: English Premier League
Ma pusti, njima su uvijek sudije krive. SAF je kriv i za ovu kaznu koju je dobio Suarez i što su impotentni zadnjih godina, ali eto....
Kada su oni u 16 godina osvojili 10 titula, tada vjerujem da je to bilo regularno, moćan Liverpool, ovo, ono, ali kada to neko drugi radi, onda moraju biti sudije u pitanju....
Kada su oni u 16 godina osvojili 10 titula, tada vjerujem da je to bilo regularno, moćan Liverpool, ovo, ono, ali kada to neko drugi radi, onda moraju biti sudije u pitanju....
-
The Realist
#9511 Re: English Premier League
Rooney već odavno pada u nekim segmentima, no, niko mi nije vjerovaoRob_Atl wrote:Jel se samo meni cini ili i vama da Rooni polako pada, ugusi ga Van Pirsie, i mozda ce mu sljedeca sezona biti i posljedna u unitedu
Last edited by The Realist on 01/05/2013 13:50, edited 1 time in total.
- Riddle
#9512 Re: English Premier League
To je stara prica. Gusio ga je i Ruud. I Ronaldo. Pa i Hernandez. Sad i van Persie. Ali Rooneyu treba jos nekih 50 golova da postane najbolji strijelac kluba svih vremena, sto bi po nekom proracunu trebale biti 2 sezone. I od svih najboljih strijelaca u Evropi, u samom je vrhu po asistencijama. Jedino je mislim Messi bolji. U zadnje 74 utakmice, Rooney ima 74 gola/asistencije. Ugusise ga sirotog.
- BHF_Manijak
#9513 Re: English Premier League
Mozda tako i ne izgleda kad pogledas statistiku, ali fakat igra previse povuceno. PA jebote covjek je napadac klasicni, ili je bar bio nekad, a sad igra skoro pa veznog! 
- Riddle
#9514 Re: English Premier League
Najnesebicniji superstar u svijetu fudbala. Uvijek je bio takav. Nakon utakmice protiv Aston Ville, pita ga novinar kako ocjenjuje svoju sezonu, a Rooney kaze - fenomalna sezona, osvojili smo ligu. Iako je Robin sve pohvale pokupio, on je sretan zbog tima i one glavne nagrade. Prosle sezone je imao gotovo identican ucinak kao i Robin, ali nije mu bio problem pomaknuti se i prepustiti mu te golove ove sezone. Cak sta vise, asistirao mu je bar 7-8 puta. Pokazi mi jednu zvijezdu bilo kojeg kluba koja bi to ucinila. Zato je meni Rooney neprocjenjiv i ne bih ga prodao za bilo kakve pare.
- vaučer
#9515 Re: English Premier League
Jamie Carragher od naredne sezone komentator Sky Sporta.
-
The Realist
#9516 Re: English Premier League
On i Gary u studiju, neprocjenjivo
. I jedan i drugi mrze klubove onog drugog
.
- Edin H.
#9517 Re: English Premier League
On ima tako jak liverpulski akcent da ni sam sebe ne razumije.vaučer wrote:Jamie Carragher od naredne sezone komentator Sky Sporta.
- Logovan
#9518 Re: English Premier League
Bio nekad vazda u vrhu napada, a onda ga Ferguson pretvorio u veznog.BHF_Manijak wrote:Mozda tako i ne izgleda kad pogledas statistiku, ali fakat igra previse povuceno. PA jebote covjek je napadac klasicni, ili je bar bio nekad, a sad igra skoro pa veznog!
Ne bih ja baš ovo nazvao "gušenjem Rooneya" jer on je i u vezi koristan, pa ako mu odgovara da igra negdje iza napadača onda normalno da će ga Fergi tu i koristiti. Doprinosi pobjedama, nekad golovima a nekad asistencijama.
-
todd_smith
#9519 Re: English Premier League
Vi ovdje pricate kao da ce Rooney igrati u Unitedu sljedece sezone.
- seoBIH
#9520 Re: English Premier League
todd_smith wrote:Vi ovdje pricate kao da ce Rooney igrati u Unitedu sljedece sezone.
- Logovan
#9521 Re: English Premier League
A što ne bi igrao?todd_smith wrote:Vi ovdje pricate kao da ce Rooney igrati u Unitedu sljedece sezone.
-
povratnikk
#9522 Re: English Premier League
Onom usranom Liverpoolu ni sudije pomoci ne mogu. Opet izgube...AmiĐa_Idriz wrote:
- burek_in_space
#9523 Re: English Premier League
Ode chovjek trbuhom za kruhom._terminaš_ wrote:A što ne bi igrao?todd_smith wrote:Vi ovdje pricate kao da ce Rooney igrati u Unitedu sljedece sezone.
- Riddle
- Mračajski proto
#9525 Re: English Premier League
A Ibraković?Jack Be Nimble wrote:Sto se tice trenera
Wegner u PSG
Anceloti u Real
Mourinho u Chelsea
Benitez u Monako
Pep u Bayern
Heynckes u Njemacku
Low u Arsenal