Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#9501 Re: Serie A
Zakuhalo se između Romaniste i Pointa.
Ovu raspravu treba pratiti.
Ovu raspravu treba pratiti.
- Point.
#9502 Re: Serie A
Ubijamo blagdansku monotoniju. 
- Romanista 101%
#9503 Re: Serie A
na odmoru sam jbg. ali ne mogu da ti ne odgovorim na ove lazi
bio u Rimu pricao sa ljudima na ulici, prodavnici, pijaci koji bolje znaju i od tebe i od mene, koji zive za Romu i znaju sve o rivalstvu ova 2 kluba...i sad dodjes ti isfrustrirani lazialu ciji klub nije osjetio pobjedu u derbiju zadnje 3 godine i pocnes prosipati laz i izvrcati pravu istinu, pa dovoljno je samo pogledati na koga se furaju laziali i ko su im legende i ne treba dalje ici, Roma je pravi i JEDINI Rimski klub koji predstavlja GRAD (ako znas sta je grad?!?) a lazio je regija - odnosno okolina (na nas jezik sto znaci - okolna sela, brda i planine) i za taj klub navijaju samo 30% ljudi iz grada Rima, a Romu podrzava 70% RIMLJANA, sto znaci grad je Romin, a okolina Rima je lazijeva
sto se tice grba, osnivanja i gdje se osnovala Roma sve stoji u dokumentima, sve je zabiljezeno i jasno , ako je Roma osnovana van Rima objasni ti meni kako to da na prvom derbiju 08.12.1929 od 20.000 navijaca, 18.000 je bilo Rominih??? jeli i 1929 bilo Napolitanaca i ostalih doseljenika pa svi od 18.000 na stadionu bili doseljenici a ne pravi Rimljani??? kako to da su Rimljani zavoljeli klub koji ti kazes nije osnovan u Rimu, a lazio osnovan 27 godina ranije a samo 2.000 navijaca bilo na stadionu
to sve pokazuje da ovo sto si ranije stavio na 2 posta je obicna propaganda koju laziali prosipaju jer nije lako biti drugi u gradu i to jos od 1927

bio u Rimu pricao sa ljudima na ulici, prodavnici, pijaci koji bolje znaju i od tebe i od mene, koji zive za Romu i znaju sve o rivalstvu ova 2 kluba...i sad dodjes ti isfrustrirani lazialu ciji klub nije osjetio pobjedu u derbiju zadnje 3 godine i pocnes prosipati laz i izvrcati pravu istinu, pa dovoljno je samo pogledati na koga se furaju laziali i ko su im legende i ne treba dalje ici, Roma je pravi i JEDINI Rimski klub koji predstavlja GRAD (ako znas sta je grad?!?) a lazio je regija - odnosno okolina (na nas jezik sto znaci - okolna sela, brda i planine) i za taj klub navijaju samo 30% ljudi iz grada Rima, a Romu podrzava 70% RIMLJANA, sto znaci grad je Romin, a okolina Rima je lazijeva
sto se tice grba, osnivanja i gdje se osnovala Roma sve stoji u dokumentima, sve je zabiljezeno i jasno , ako je Roma osnovana van Rima objasni ti meni kako to da na prvom derbiju 08.12.1929 od 20.000 navijaca, 18.000 je bilo Rominih??? jeli i 1929 bilo Napolitanaca i ostalih doseljenika pa svi od 18.000 na stadionu bili doseljenici a ne pravi Rimljani??? kako to da su Rimljani zavoljeli klub koji ti kazes nije osnovan u Rimu, a lazio osnovan 27 godina ranije a samo 2.000 navijaca bilo na stadionu

- Point.
#9504 Re: Serie A
Ma vidi objektivnog, pricao sa romanistima pa misli da je to toRomanista 101% wrote:na odmoru sam jbg. ali ne mogu da ti ne odgovorim na ove lazi
sto se tice grba, osnivanja i gdje se osnovala Roma sve stoji u dokumentima, sve je zabiljezeno i jasno , ako je Roma osnovana van Rima objasni ti meni kako to da na prvom derbiju 08.12.1929 od 20.000 navijaca, 18.000 je bilo Rominih??? jeli i 1929 bilo Napolitanaca i ostalih doseljenika pa svi od 18.000 na stadionu bili doseljenici a ne pravi Rimljani??? kako to da su Rimljani zavoljeli klub koji ti kazes nije osnovan u Rimu, a lazio osnovan 27 godina ranije a samo 2.000 navijaca bilo na stadionuto sve pokazuje da ovo sto si ranije stavio na 2 posta je obicna propaganda koju laziali prosipaju jer nije lako biti drugi u gradu i to jos od 1927
![]()
Ko su legende kluba? Nesta, Marchegianni, Signori, Piola, Wilson, Veron, Re Cecconi, Chinaglia, Nedved......sta im fali?
Sta sam to slagao? Pa imas sve crno na bijelo.
Jesu li Romu osnovali fasisti, po direktivi vatrenog laziala Benita? Jesu.
Je li Roma sastavljena od Bog zna koliko klubova? Jeste.
Je li Foschi u Corrpoliju osnovao Romu, nakon sto mu je prvobitni plan propao? Jeste.
Je li bila imigracija sa juga Italije u Rim tih godina? Jeste.
Jesu li imigranti prihvatili Romu, zbog imena, boja, da se lakse utope u novu carsiju? Jesu.
Eh sad se ti ufatio prvog derbija i znas koliko je bilo tacno kojih, jer si predpostavljam bio tamo?
- AmiĐa_Idriz
#9505 Re: Serie A
Al kad reče nije Vučica kao simbol grada već kurva na grbu 
- avetinja
#9506 Re: Serie A
Griješnik je svako ko navija za fašistički klub sa ovčarskim grbom.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9507 Re: Serie A
brat
- Point.
#9508 Re: Serie A
Vala bas, cuj roma.avetinja wrote:Griješnik je svako ko navija za fašistički klub sa ovčarskim grbom.
- Romanista 101%
#9509 Re: Serie A
Point. wrote:Ma vidi objektivnog, pricao sa romanistima pa misli da je to toRomanista 101% wrote:na odmoru sam jbg. ali ne mogu da ti ne odgovorim na ove lazi
sto se tice grba, osnivanja i gdje se osnovala Roma sve stoji u dokumentima, sve je zabiljezeno i jasno , ako je Roma osnovana van Rima objasni ti meni kako to da na prvom derbiju 08.12.1929 od 20.000 navijaca, 18.000 je bilo Rominih??? jeli i 1929 bilo Napolitanaca i ostalih doseljenika pa svi od 18.000 na stadionu bili doseljenici a ne pravi Rimljani??? kako to da su Rimljani zavoljeli klub koji ti kazes nije osnovan u Rimu, a lazio osnovan 27 godina ranije a samo 2.000 navijaca bilo na stadionuto sve pokazuje da ovo sto si ranije stavio na 2 posta je obicna propaganda koju laziali prosipaju jer nije lako biti drugi u gradu i to jos od 1927
![]()
![]()
Ko su legende kluba? Nesta, Marchegianni, Signori, Piola, Wilson, Veron, Re Cecconi, Chinaglia, Nedved......sta im fali?
Je li Foschi u Corrpoliju osnovao Romu, nakon sto mu je prvobitni plan propao? Jeste.
Jesu li imigranti prihvatili Romu, zbog imena, boja, da se lakse utope u novu carsiju? Jesu.
Eh sad se ti ufatio prvog derbija i znas koliko je bilo tacno kojih, jer si predpostavljam bio tamo?Tipicna prica romanista, jer znaju da ih nista osim imena ne veze za grad, ni mjesto osnivanja, ni covjeka koji je osnovao klub, ni prvobitnih navijaca, pa se to mora malo romantizirati, uljepsati, upakovati pricom da su od prvog dana, Rimljani zavoljeli novonastali klub. Vjerovacemo u to.............NOT!
a zasto su Rimljani osnovali novi gradski klub Romu 1927 godine, kad su vec imali lazio osnovat 1900? mozes li mi to odgovoriti, ali bez izmisljanja? kazi razlog zbog cega su bili nezadovoljni laziom pa su odlucili da osnuju klub koji ce predstavljati Rim?
- Point.
#9510 Re: Serie A
Nista ja ne izmisljam kolega, sve sto navodim je istina, jebiga. Pa osnovali zato sto u to vrijeme ni Lazio ni Fortitudo ni Alba ni Roman nisu bili dovoljno jaki da se suprostave sjeveru, pa su se u partiji sjetili da grad Rim mora imati jak klub i logicno je bilo da od ovih klubova naprave jedan jak kolektiv. To je glavni razlog. No Lazio, hvala Bogu, nije dopustio da se 27 godina utapa u novi hibrid.Romanista 101% wrote:Point. wrote:Ma vidi objektivnog, pricao sa romanistima pa misli da je to toRomanista 101% wrote:na odmoru sam jbg. ali ne mogu da ti ne odgovorim na ove lazi
![]()
![]()
Eh sad se ti ufatio prvog derbija i znas koliko je bilo tacno kojih, jer si predpostavljam bio tamo?Tipicna prica romanista, jer znaju da ih nista osim imena ne veze za grad, ni mjesto osnivanja, ni covjeka koji je osnovao klub, ni prvobitnih navijaca, pa se to mora malo romantizirati, uljepsati, upakovati pricom da su od prvog dana, Rimljani zavoljeli novonastali klub. Vjerovacemo u to.............NOT!
a zasto su Rimljani osnovali novi gradski klub Romu 1927 godine, kad su vec imali lazio osnovat 1900? mozes li mi to odgovoriti, ali bez izmisljanja? kazi razlog zbog cega su bili nezadovoljni laziom pa su odlucili da osnuju klub koji ce predstavljati Rim?
- strong69
#9511 Re: Serie A
Ne znam istoriju ali znam sta sam vidio ljetos kad sam bio u Rimu. Htio sam sestri kupiti neki suvenir Lacija ali nije bilo šanse da u centru grada pronađem bilo sta. Rominih fan shopova je bilo na svakom koraku. Moj domaćin je navijač Rome bio i uputio me bio da idem u drugi dio grada i uopšte mu nije bilo drago sto sam ga to pitao. Navijači k'o navijači
Usput, u Italiji simpatisem Torino, dakle nisam fan nijednog od ovih rimskih timova.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Usput, u Italiji simpatisem Torino, dakle nisam fan nijednog od ovih rimskih timova.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
- Romanista 101%
#9512 Re: Serie A
glavni, najvazniji i jedini razlog je taj sto felazio uopste nije predstavljao nista sto ima ikakve veze sa Rimom vec tamo sa nekakvom Grckom zastavom, furali se valjda ljudi na Helene sta li, to je bio skroz neozbiljan klub (sto je ruku na srce i danas) boje Rima su zuto-crvene a to su upravo boje Rome, a boje lazia nemaju nikakve veze sa gradom Rima i zbog toga su ljudi zeljeli da spajanjem klubova konacno dobiju pravi Rimski klub, a ne klub koji nema nikakve veze sa gradom, i klub koji ce da predstavlja grad Rim
druga stvar u vezi osnivanja, Roma se osnovala u Rimu 1927 god. spajanjem 3 kluba („Roman“, „Alba-Audače“ i „Fortitudo“) nije ni prva a ni zadnja koja se osnovala spajanjem vise klubova, dobro se zna da su mnogi klubovi nastali na isti takav nacin (Bayern, Fiorentina, Athtetic Bilbao, Lille, Newcastle)
kazes sve ima crno na bijelo, a na koliko je to utakmica Rome prisustvovao lazial Musolini? odgovor - nula! kako to da njega puno vise vole laziali nego Romanisti? zato sto je covjek lazial a zato postoje dokazi da je bio navijac lazia a na slici ispod mozes ga vidjeti uslikan na tekmi lazia
ko je sprijecio da se lazio ne utopi zajedno sa ova 3 kluba u Romu? General Giorgio Vaccaro. Ko je bio General Giorgio Vaccaro? To je bio sekretar Fasisticke partije Italije i Musolinijev general - u prijevodu Musolinijev covjek
Vip loza laziovog stadiona
jos samo fali Hico kao pocasni gost 

Mussolini allo stadio Flaminio. Gioca la Lazio (archivio Corriere della Sera)
druga stvar u vezi osnivanja, Roma se osnovala u Rimu 1927 god. spajanjem 3 kluba („Roman“, „Alba-Audače“ i „Fortitudo“) nije ni prva a ni zadnja koja se osnovala spajanjem vise klubova, dobro se zna da su mnogi klubovi nastali na isti takav nacin (Bayern, Fiorentina, Athtetic Bilbao, Lille, Newcastle)
kazes sve ima crno na bijelo, a na koliko je to utakmica Rome prisustvovao lazial Musolini? odgovor - nula! kako to da njega puno vise vole laziali nego Romanisti? zato sto je covjek lazial a zato postoje dokazi da je bio navijac lazia a na slici ispod mozes ga vidjeti uslikan na tekmi lazia
ko je sprijecio da se lazio ne utopi zajedno sa ova 3 kluba u Romu? General Giorgio Vaccaro. Ko je bio General Giorgio Vaccaro? To je bio sekretar Fasisticke partije Italije i Musolinijev general - u prijevodu Musolinijev covjek
Vip loza laziovog stadiona

Mussolini allo stadio Flaminio. Gioca la Lazio (archivio Corriere della Sera)
- spree
#9513 Re: Serie A
vidi momaka vidi im odijela
. najajci je ovaj cetvrti sa lijeva na desno u prvom redu

- Point.
#9514 Re: Serie A
Lazio nije prvobitno osnovan kao fudbalski klub, nego kao sportsko drustvo, otud i ime Società Podistica, kasnije Sportiva. Upravo zbog toga sto je osnovan kao sportsko drustvo, inspiracija je bila grcka zastava, drzava u kojoj je nastala Olimpijada. Kontas? Ideja osnivanja Rome nije bilo prvenstveno da predstavlja grad Rim, nego da se napravi jedan jak klub koji bi bio kadar da se suprostavi dominantnim, sjevernim klubovima.Romanista 101% wrote:glavni, najvazniji i jedini razlog je taj sto felazio uopste nije predstavljao nista sto ima ikakve veze sa Rimom vec tamo sa nekakvom Grckom zastavom, furali se valjda ljudi na Helene sta li, to je bio skroz neozbiljan klub (sto je ruku na srce i danas) boje Rima su zuto-crvene a to su upravo boje Rome, a boje lazia nemaju nikakve veze sa gradom Rima i zbog toga su ljudi zeljeli da spajanjem klubova konacno dobiju pravi Rimski klub, a ne klub koji nema nikakve veze sa gradom, i klub koji ce da predstavlja grad Rim
"The purpose of the merger was to give the Italian capital a strong club to rival that of the more dominant Northern Italian clubs of the time."
Opet fail. Roma je osnovana u Corrpoliju, selu na drugoj strani Italije. Osnovao je covjek koji nije rimljanin, on je samo registrovao klub u Rimu, jer u Corropliju nije bilo moguce. Zato romanisti ni dan danas nemaju nidatum ni mjesto osnivanja, jer znaju da su osnovani u obiteljskoj kuci Foschija.Romanista 101% wrote: druga stvar u vezi osnivanja, Roma se osnovala u Rimu 1927 god. spajanjem 3 kluba („Roman“, „Alba-Audače“ i „Fortitudo“) nije ni prva a ni zadnja koja se osnovala spajanjem vise klubova, dobro se zna da su mnogi klubovi nastali na isti takav nacin (Bayern, Fiorentina, Athtetic Bilbao, Lille, Newcastle)
Sta bi trebalo, ugasiti Lazio jer je Mussolini navijao za Lazio? Ugasicemo i Schalke 04 jer je kazu Hico navijao za njih? Poenta je da Lazio nije nikako profitirao sto je Il Duce navijao za Lazio, nego je vise stete nanio.Romanista 101% wrote: kazes sve ima crno na bijelo, a na koliko je to utakmica Rome prisustvovao lazial Musolini? odgovor - nula! kako to da njega puno vise vole laziali nego Romanisti? zato sto je covjek lazial a zato postoje dokazi da je bio navijac lazia a na slici ispod mozes ga vidjeti uslikan na tekmi lazia![]()
Vidi Il Ducea, starog laziala, sto drzi govor ispred amblema As Roma. Sigurno nije bio na teraviji ovdje.

Pa valjda shvatas da se fasistima nije mogao oduprijeti pukovnik partizanskih brigada, nego samo njihov covjek. Cinjenica je da je Romu osnovao fasista Italo Foschi, predsjednik Società Fascista Fortitudo Pro Roma, na nalog Mussolnija.Romanista 101% wrote: ko je sprijecio da se lazio ne utopi zajedno sa ova 3 kluba u Romu? General Giorgio Vaccaro. Ko je bio General Giorgio Vaccaro? To je bio sekretar Fasisticke partije Italije i Musolinijev general - u prijevodu Musolinijev covjek![]()
Lazio je osnovao rodjeni rimljanin Luigi Bigiarelli, Piazza della Liberta, malo dalje od Corropolija.

- Romanista 101%
#9515 Re: Serie A
Point. wrote:Romanista 101% wrote:
Vidi Il Ducea, starog laziala, sto drzi govor ispred amblema As Roma. Sigurno nije bio na teraviji ovdje.Romanista 101% wrote: kazes sve ima crno na bijelo, a na koliko je to utakmica Rome prisustvovao lazial Musolini? odgovor - nula! kako to da njega puno vise vole laziali nego Romanisti? zato sto je covjek lazial a zato postoje dokazi da je bio navijac lazia a na slici ispod mozes ga vidjeti uslikan na tekmi lazia![]()
![]()
Romanista 101% wrote:
E tu sam te cekao, ova slika je sa gradskog derbija Roma - lazio, gledao je Romu jer mu je protiv nje igrao voljeni lazio
https://it.wikipedia.org/wiki/File:Muss ... 9-1930.jpg
a evo i ostalih fotki gdje cijela Mussolini familija posmatra voljeni klub
Lazio - Modena http://senato.archivioluce.it/senato-lu ... odena.html
Lazio - Genoa http://acs.beniculturali.it/commercio-e ... dinella-3/
Inace Roma je osnovana 22. jula 1927 godine u RIMU!
- Point.
#9516 Re: Serie A
Ispred grba As Rome? Jak navijac, nema sta. Kazem, hajmo ugasiti Lazio jer je Benito jaaaaaaako volio Lazio, toliko jako da je osnovao najveceg rivala As Romu i htjeo ga utopiti u istu.Romanista 101% wrote:
E tu sam te cekao, ova slika je sa gradskog derbija Roma - lazio, gledao je Romu jer mu je protiv nje igrao voljeni lazio![]()
https://it.wikipedia.org/wiki/File:Muss ... 9-1930.jpg
a evo i ostalih fotki gdje cijela Mussolini familija posmatra voljeni klub![]()
Lazio - Modena http://senato.archivioluce.it/senato-lu ... odena.html
Lazio - Genoa http://acs.beniculturali.it/commercio-e ... dinella-3/
Inace Roma je osnovana 22. jula 1927 godine u RIMU!
Predani su papiri u Rimu 22 jula, Roma je osnovana u Corrpoliju, mjesec dana ranije od strane Foschija, koji nije bio rimljanin, predsjednika Società Fascista Fortitudo Pro Roma u drustvu Ulysses Igliorija, predstavnika Albe i Vittorio Scialojanija, advokata Romana. Dzaba se koprcas.
- Romanista 101%
#9517 Re: Serie A
dzaba ti je bolan kad svi znaju da vam je Mussolini najveci navijac, ponos lazia i vasih fasistickih navijaca, sa kim god sam pricao navijacima drugih klubova na sam pomen lazia ljude prvo sto veze je fasisti, Mussolini i rasisticki ispadi laziala na racun tamnoputih igraca, lazio je osnovan od strane fasisticke organizacije i za njega su samo "guzonje" navijale odnosno bogati sloj drustva kojih je bilo oko najvise 15% a Roma je osnovana zbog Rima i radnicke klase i zbog toga i danas u Rimu preko 70% su Romanisti i normalno da neko ko dolazi iz drugih zemalja u Rim navija za Romu nece valjda za klub koji mrzi sve sto ima sa drugom bojom koze, vjerom i nacionalnosti
- Point.
#9518 Re: Serie A
Ti po svom i dzaba, zasto se prospias pitam te, pa osnovne stvari ne znas.Romanista 101% wrote:dzaba ti je bolan kad svi znaju da vam je Mussolini najveci navijac, ponos lazia i vasih fasistickih navijaca, sa kim god sam pricao navijacima drugih klubova na sam pomen lazia ljude prvo sto veze je fasisti, Mussolini i rasisticki ispadi laziala na racun tamnoputih igraca, lazio je osnovan od strane fasisticke organizacije i za njega su samo "guzonje" navijale odnosno bogati sloj drustva kojih je bilo oko najvise 15% a Roma je osnovana zbog Rima i radnicke klase i zbog toga i danas u Rimu preko 70% su Romanisti i normalno da neko ko dolazi iz drugih zemalja u Rim navija za Romu nece valjda za klub koji mrzi sve sto ima sa drugom bojom koze, vjerom i nacionalnosti
Tipicno razmisljanje seljaka, ja cu po svome pa kako god, dzaba cinjenice. Ako je Lazio osnovan 1900 godine a fasisticka partija osnovana 20 godina kasnije, kako je onda moguce da je osnovana od fasista? Citas li ti sebe?
Ali, Italo Foschi, na drugu stranu, je bio fasista sa dna kace. Lazio je osnovan na ideji olimijalizma, sporta, dok je Roma osnovana na fasistickoj ideji stvaranja jednog kluba. Znas kako ono Tifa pjeva, istinu kad spoznas, lakse ti je mrijet'.

Magica!
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#9519 Re: Serie A
Nemam pojma o cemu pricate,ali zapalo mi za oko.
Prvo kaze Lacio klub seljaka,dva posta kasnije kaze samo bogatasi i guzonje navijali za Lacio i njih bilo 15%

Lacio osnovali fasisti 1900,a oni se pojavili 20 godina kasnije
Nego,imate li vi kakav domaci klub da navijate,jbl vas rimljani
?
Prvo kaze Lacio klub seljaka,dva posta kasnije kaze samo bogatasi i guzonje navijali za Lacio i njih bilo 15%
Nego,imate li vi kakav domaci klub da navijate,jbl vas rimljani
- supercali
#9520 Re: Serie A
Meni je smijesno sto se zeli dokazati da je "tvoj" klub radnicki avangarda da su gradjani da su osnovani u centru a ne negdje na selu ili u predgradju i da nisu seljaci i da su stariji
To vazi za svaku raspravu
Roma lazio sarajevo zeljo barca real cz partizan..... Nastavi niz
To vazi za svaku raspravu
Roma lazio sarajevo zeljo barca real cz partizan..... Nastavi niz
- Romanista 101%
#9521 Re: Serie A
kazes da je Roma osnovata na ideji fasizma, a Mussolini vam najveci navijac, kako to jbt
ako je lazio osnovat na ideji olimpizma kako to da klub i navijaci idu skroz desno, vrijedjaju Jevreje, crnce i ostale grupe?
ako je lazio osnovat na ideji olimpizma kako to da klub i navijaci idu skroz desno, vrijedjaju Jevreje, crnce i ostale grupe?
- Point.
#9522 Re: Serie A
Pogubio se frajer totalno. Ma kakav domaci klub, imao sam doduse, dok nisu postali cetnicki klub.mali_milojica wrote:Nemam pojma o cemu pricate,ali zapalo mi za oko.
Nego,imate li vi kakav domaci klub da navijate,jbl vas rimljani?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#9523 Re: Serie A
Vremena se mjenjaju.Romanista 101% wrote:kazes da je Roma osnovata na ideji fasizma, a Mussolini vam najveci navijac, kako to jbt![]()
Isto kao CZ. Nosi ime po simbolu komunizma,a navijaci cetnici,koljaci,za kralja su,nacionalisti...sve kontra
- Point.
#9524 Re: Serie A
Pa jeste na ideji fasista da osnuju jak klub koji ce parirati sjevernim klubovima. Ne znam sta je tu sporno? Da nije bilo fasista ti bi mozda danas navijao za Albu ili Fortitudo. Na koji nacin je Mussolini bio najveci navijac? I to je njegova privatna stvar, isto ko sto je bin Ladin bio navijac Arsenala, pa je li Arsenal dzihadski klub? Daj uozbiljimo se.Romanista 101% wrote:kazes da je Roma osnovata na ideji fasizma, a Mussolini vam najveci navijac, kako to jbt![]()
Hajde objasni na koji nacin klub Lazio ide skroz desno? Navijaci hajde de, ali na koji nacin je Lazio kao klub desni klub? Kada je klub Lazio ikad vrijedjao jevreje, crnce itd? I pazi, navijaci koji su skroz desno su bili uglavnom iz grupe Irriducibili, koji su se pojavili tamo nekad 1987 godine i koji ne postoje od 2010 godine. Ostalih preko 100 godina postojanja Lazija, navijaci nisu bili ultra desnicari niti su imali neke ispade. Ne mozes idealizam jedne grupe navijaca poistovijetiti sa klubom koji postoji evo vec, 117 godina. Nvijaci su jedno, klub je drugo.
- Muhamed Đakmić
#9525 Re: Serie A
Pa Borac je četnički koliko i LazioPoint. wrote:Pogubio se frajer totalno. Ma kakav domaci klub, imao sam doduse, dok nisu postali cetnicki klub.mali_milojica wrote:Nemam pojma o cemu pricate,ali zapalo mi za oko.
Nego,imate li vi kakav domaci klub da navijate,jbl vas rimljani?