Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Proosvjetni_uhljeb wrote: ↑14/09/2022 14:52
I, šta bi na kraju? Napravili dvije probne vožnje i to je to, pola septembra prođe a još se narod ne vozi tramvajem. Samo su napravili da paradiraju.
Dobrodošao Hakizoni, jesi vidio da rade i raskrsnicu Otoka i okretaljku na Čvili? Čuli te kako kmečiš.
Proosvjetni_uhljeb wrote: ↑14/09/2022 14:52
I, šta bi na kraju? Napravili dvije probne vožnje i to je to, pola septembra prođe a još se narod ne vozi tramvajem. Samo su napravili da paradiraju.
Dobrodošao Hakizoni, jesi vidio da rade i raskrsnicu Otoka i okretaljku na Čvili? Čuli te kako kmečiš.
Nemoj mi reći da ne prepoznaješ ko je uskrsnuo iz Banovića?
Čekam da vidim hoće li se još neko navući na tanak led.
Nema to nigdje u zakonu za voznju u tom periodu. Uostalom bilo bi regulisano dopunskom tablom. Za ostalo si u pravu osim zaustavljanja. Smeta se tu, taxisti mahnitaju prevoz javni mora imati protok.
Ja samo ne razumijem zasto se taxi smatra javnim prevozom? Po meni bi javni prevoz trebala biti vozila da tako kazem masovnog prevoza, gdje se prevozi veci broj ljudi zajedno. Taxi kao i bilo koje drugo vozilo prevozi do 1-4 osobe, ne uticu na smanjenje guzve u saobracaju, odnosno ako 100 ljudi odluci ici taksijem umjesto svojim vozilom nece se nista postici, ako 100 ljudi odluci ici tramvajem ili autobusom drasticno ce smanjiti guzvu i zagadjenje nego da svako ide svojim vozilom i to treba stimulisati.
Zbog toga ne vidim zasto bi taksisti imali bilo kakve privilegije u odnosu na druga vozila, autobusi i tramvaji trebaju imati.
Otvori zakon o drumskom prevozu pa procitaj sto su tretirani tako. Jebiga i tamo su neka pravila,bar bi trebala da budu. Al, sta oni rade po cesti je druga prica. Iako imaju svoju traku, ide tura šizofrenije i slalomanja i smetanja saobracaja.