prema njihovom FAQ-u, trebali bi moći. Pošalji im mail ili nazovi, da nisu sta mjenjaliPlavo-bijeli wrote:Dobio nešto btca i hoću da razmjenim preko bcxa u bam.. međutim, nema uopšte opcije u mjenjačnici da se prebaci u bam? a uvijek je bilo? šta je reć....
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- victom
#9501 Re: Bitcoins
Last edited by victom on 01/03/2021 03:56, edited 3 times in total.
- Plavo-bijeli
#9502 Re: Bitcoins
evo dobio sam poruku.. nadam se da će riješiti problem eh..victom wrote:prema njihovom FAQ-u, trebali bi moći. Pošalji im mail ili nazovi, da nisu sta mjenjaliPlavo-bijeli wrote:Dobio nešto btca i hoću da razmjenim preko bcxa u bam.. međutim, nema uopšte opcije u mjenjačnici da se prebaci u bam? a uvijek je bilo? šta je reć....
Poštovani, trenutno nije moguća razmjena kripto valuta u BAM, dok se ne normalizuje stanje sa platnim prometom i dok ne počnemo saradnju sa drugom bankom. U savakom slučaju korisnici će biti blagovremeno obaviješteni. Srdačan pozdrav, BCX tim.
- victom
#9503 Re: Bitcoins
mozda svtarno imaju tehnicki problem. Ali svi znamo da banke koče kripto gdje god mogu. Jer država kontroliše banke. A veeeeelike države kontrolišu male države.Plavo-bijeli wrote:evo dobio sam poruku.. nadam se da će riješiti problem eh..victom wrote:prema njihovom FAQ-u, trebali bi moći. Pošalji im mail ili nazovi, da nisu sta mjenjaliPlavo-bijeli wrote:Dobio nešto btca i hoću da razmjenim preko bcxa u bam.. međutim, nema uopšte opcije u mjenjačnici da se prebaci u bam? a uvijek je bilo? šta je reć....
Poštovani, trenutno nije moguća razmjena kripto valuta u BAM, dok se ne normalizuje stanje sa platnim prometom i dok ne počnemo saradnju sa drugom bankom. U savakom slučaju korisnici će biti blagovremeno obaviješteni. Srdačan pozdrav, BCX tim.
Saće svi reći: "pa zato mi i zagovaramo kripto"
A ja ću vam odmah i odgovoriti:
Čim se ti moraš na crno sastajat po kafićima ko neki klošar, da razmjeniš keš u kripto i obratno, nema tu budućnosti.
- mirsek
#9504 Re: Bitcoins
victom wrote:
mozda svtarno imaju tehnicki problem. Ali svi znamo da banke koče kripto gdje god mogu. Jer država kontroliše banke. A veeeeelike države kontrolišu male države.
Saće svi reći: "pa zato mi i zagovaramo kripto"
A ja ću vam odmah i odgovoriti:
Čim se ti moraš na crno sastajat po kafićima ko neki klošar, da razmjeniš keš u kripto i obratno, nema tu budućnosti.
Ne zaboravite da Ameri ruse drzave ako im neko barne dolar.
- victom
- victom
#9506 Re: Bitcoins
- MarlboroGold
#9507 Re: Bitcoins
Dozer wrote:Dobar je VIctom, nemojte ga
Ali, u jednom jeste u pravu - sve je ovo jos uvijek spekulativnog karaktera.
Zasto je to tako, valjda je odavno jasno, a mislim da su u tome najbitnija sljedeca 3 faktora:
1. Novina/novitet.
Kao i svaka moguca tehnologija koja se ikada pojavila, u pocetku, a taj pocetak nekada traje par mjeseci, nekad godinu, a nekad i godinama, sve zavisno o cemu se radi, tehnologiji treba vremena da bude prihvacena, a zatim i implementirana u puom kapacitetu i globalno. Blockchain tehnologija u tome nikako ne moze biti izuzetak.
2. Nepovjerenje.
Upravo je ovo jedan od najjacih faktora koji jos uvijek diriguju statiranje tehnologije i njene vrijednosti u sferi spekulativnosti. Medjutim, i tehnologija i njeni elementi, ili bolje reci reprezenti u vidu crypto valuta, od svog nastanka samo dobijaju na povjerenju, ali i vrijednosti.
Ali, i faktor 1. i faktor 2. su trenutno ogranicavajuci faktori. Slobodno se mogu nazvati i ulaznim barijerama, u globalnom smislu.
U svemu ovome, naravno, postoji i treci faktor, a on je jos uvijek najbitniji.
3. Monetarni sistemi. Mozemo ih podvesti i pod - bankarske sisteme.
Interesi ovih struktura i instanci su jos uvijek u poprilicnoj koliziji s blockchain tehnologijom, ali i crypto valutama kao reprezentima te tehnologije. Mislim da su i ovdje razlozi prilicno jasni, a mogu se svesti na dvije stvari:
- Decentralizacija i anonimnost korisnika (u ovome i politika igra i te kakvu ulogu, tj. drzave).
- Pad profita banaka, do kojeg ce neminovno doci kada crypto valute pocnu mijenjati trenutni globalni monetarni sistem (mogu dodatno pojasniti ako treba).
Radi svega navedenoga, crypto svijet ce stucati jos sigurno 4-5 godina, medjutim, jacanjem faktora 1. i 2., faktor 3. ce morati prihvatiti sve to u punom kapacitetu, jer ce se raditi o ogromnim vrijednostima (vec sad su u igri ogromne vrijdnosti), koje oni nikako nece htjeti ispustiti. Upravo ce faktor 3. biti i najzasluzniji za rast vrijednosti crypto valuta, jer ce tada i njihov profit direktno zavisiti od tih vrijednosti.
Mislim da si ovim postom obuhvatio svu problematiku u vezi crypto. Mi sa crypto ne možemo baš uticati na monetarne sisteme jer smo buranija, ali možemo raditi na uklanjanju nepovjerenja. Sve više i više viđam ljude koji aktivno rade na razbijanju toga kroz časove i edukacije kako bi tematiku približili drugima i promijenili njihove negativne stavove o crypto.
Što se tiče prvog faktora to će se samo od sebe riješiti kao i u vezi svega novog.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#9508 Re: Bitcoins
Odlično, sada malo istražiti o NANO projektu. Kupiti barem 100 komada i ostaviti u šteku.victom wrote:
- victom
#9509 Re: Bitcoins
Malo sam o NANO načuo. Ali uglavnom memovi, tipa "Power consumption 0%, worth 0%".un1ted wrote:Odlično, sada malo istražiti o NANO projektu. Kupiti barem 100 komada i ostaviti u šteku.victom wrote:
Ali pogledaću.
- victom
#9510 Re: Bitcoins
Da nije Leonado u ovom zadnjem mom parody klipu mislion na NANO, kad priča o BANANO.un1ted wrote:Odlično, sada malo istražiti o NANO projektu. Kupiti barem 100 komada i ostaviti u šteku.victom wrote:
- phillie
#9511 Re: Bitcoins
Eto skinuti smo sa Binance-ove crne liste. Amin 
- Dozer
#9512 Re: Bitcoins
Yes
Dear Binancian,
We are glad to inform you that, upon completion of a recent internal policy review on August 15th, 2019, the following countries have been removed from our restricted list. The countries that are no longer restricted include, Albania, Bosnia and Herzegovina, Côte d'Ivoire, Liberia, Macedonia, Myanmar (Burma), and Serbia.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#9514 Re: Bitcoins
sto bolan.. bas pozitivna vijestPitar_na_motoru wrote:nek idu u p..u materinu
nego sta kupiti? ovo tapka u mjestu vec duze pa bi moglo da se nesto pokrene
- HowForWhom
#9515 Re: Bitcoins
ma prebacio sve na kojekakve platforme druge itd, sad vracaju opet....
ja cekam Kinesku da ovo padne pa opet kupim
ja cekam Kinesku da ovo padne pa opet kupim
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#9516 Re: Bitcoins
binance je babo svim platformama....
ove male su jedino dobre za nove coine koji moraju da se dokazu. a da bi se probile moraju biti na binance.
navodno (ustvari je ocigledno) da binance uzima procenat prije nego izlista novi coin.
bnb bi preporucio svakom ko pocinje da prati kripto svijet... po meni valuta sa najmanje rizika
ove male su jedino dobre za nove coine koji moraju da se dokazu. a da bi se probile moraju biti na binance.
navodno (ustvari je ocigledno) da binance uzima procenat prije nego izlista novi coin.
bnb bi preporucio svakom ko pocinje da prati kripto svijet... po meni valuta sa najmanje rizika
-
slyrip
#9517 Re: Bitcoins
E vrh, konancno!
Sad mozemo preko binance i withdraw na devizni racun preko wire transfera. Ako se ne varam...
Sad mozemo preko binance i withdraw na devizni racun preko wire transfera. Ako se ne varam...
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#9518 Re: Bitcoins
Ne moze.
- victom
#9519 Re: Bitcoins
BTC dominance 69%
Sehr eroTTischŠŠ
Sehr eroTTischŠŠ
-
slyrip
#9520 Re: Bitcoins
Mora nekad i alt season krenuti, ljudska pohlepa nema granica. Samo treba cash out na vrijemevictom wrote:BTC dominance 69%
Sehr eroTTischŠŠ
- muhafuca
#9521 Re: Bitcoins
sta je ovo sa bcx?
ja mislio neki sitni problem proradit ce
a oni izgleda ozbiljnih problema imaju.
- muhafuca
#9522 Re: Bitcoins
jel to ono kao kad bitcoin padne "sad je vrijeme da se kupuje" logika?slyrip wrote:Mora nekad i alt season krenuti, ljudska pohlepa nema granica. Samo treba cash out na vrijemevictom wrote:BTC dominance 69%
Sehr eroTTischŠŠ![]()
-
slyrip
#9523 Re: Bitcoins
da ih nije neko hakovo...muhafuca wrote:sta je ovo sa bcx?
- muhafuca
#9524 Re: Bitcoins
ma mislim vise da im je nesposoban racunovodstveni tim - jer prema obavjesti kontam da su im banke ukinule racuneslyrip wrote:da ih nije neko hakovo...muhafuca wrote:sta je ovo sa bcx?
dok ne srede situaciju sa knjigama - desavalo se to i nekim mjenjacnicama vani
al i to je sve pretpostavka
Poštovani korisnici,
Obavještavamo Vas da je zbog zastoja u platnom prometu, zbog poteškoća sa bankama, mjenjačnica trenutno ugašena. Obzirom da je potrebno neko vrijeme da postignemo dogovor, adaptaciju i aktivaciju platnog sistema, u međuvremenu angažovan je i eksterni tim za cyber sigurnosnu reviziju, u svrhu analize, te poboljšanja trenutnog sigurnosnog nivoa platforme.
Zahvati koje trenutno radimo zahtjevaju vrijeme i privremeno gašenje nodova, registracije i same prijave na platformu.
Pratite informacije na stranici. Na ovom mjestu ćemo vas blagovremeno izvještavati o svim promjenama.
Za više informacija, kontaktirajte nas putem maila [email protected].
- victom
#9525 Re: Bitcoins
Uh, jes dugo i trajala mjenjačnica