Stavio co'ek sliku trolekaranana wrote:ni meni nije jasno.
da nije pogrijesio temu?
ovo mi ne izgleda ni da je u turskoj.
S moje sokoćalo
Stavio co'ek sliku trolekaranana wrote:ni meni nije jasno.
da nije pogrijesio temu?
Pa da, na liniji 21, ali i 22insomnia78 wrote:Stavio co'ek sliku trolekaranana wrote:ni meni nije jasno.
da nije pogrijesio temu?
S moje sokoćalo
daleko od toga da ismijavam tursku kao vojnu silu jer su sigurno u top 10 ili blizu top 10 ali poenta mog pisanja s tobom je da nije sve u misicima jer ima nesto i u mozgu.breuer wrote:pa izvini fkt, jedno desetak postova smo razmjenili da bi ti meni rekao da ja smatram Tursku demokratkim kolovođom, ne znam fkt šta drugo da ti kažemvade_mecum wrote:breuer wrote: drugi put vrijedjas, ovaj put ti post prijavljujem.
laku noc i prijatno
ja nit sam turkofil, nit gotivim Erdoana, čak naprotiv, ali zatvarati oči pored jasnih činjenica i ismijavati nečiju snagu može samo onaj ko ne shvata ozbiljno prijetnju Turske, makar po naše prostore
uhapsen jedan pukovnik i 7 vojnika, plus traze generala, eto njih osam drzalo bazu, svaka im castChallenger__ wrote:sunceKOtepsija wrote:kamen spoticanja wrote:Danas udruzene policijsko vojne snage na juris zauzele avio bazu u Konji koju su pod kontrolom drzali pucisti
Ma kakva Njemačka,...L u c i f e r wrote:Cuj njemacka nema snagubreuer wrote:Njemačka sve i da ima motiv nema za to snagu jer je vojno neutralisana već decenijama.vade_mecum wrote:kakav motiv ima npr. njemacka da obori ruski ili neki drugi avion jer ne moras vjerovati ali godisnje se desi i hiljade slucajeva da strani vojni avioni udju u zracni prostor pod kontrolom NATO-a. to sad kao ko ce biti veci baja i ko smije napraviti veci zijan. bolan to su djecija posla jer velike i mocne drzave i zrele demokratije ne moraju dokazivati nikome da su velike i mocne drzave ili zrele demokratije.
znas onu izreku - ako moras nekome stavljati do znanja da si jak/pametan/bogat/mocan...onda vjerovatno nisi.
Upravo tako, ko je veći baja, ti miješaš zrele demokratije i moćne države, Kina nije nikakva demokratija ali je velesila i pitanje Tibeta ili nekih okolnih otočića jeste djetinjasto ali je to ispoljavanje i pokazivanje sile, uvijek bilo i bit će. Isto tako Turska, naravno u manjem obimu i sa manjom silom i sa nizom unutrašnjih problema, ali Turska komponenta je izuzetno jaka i agilna, uostalom, manjak razvijenosti demokratije i demokratskih procesa jača i osnažuje vojnu komponentu jedne sile
A vidjel ti na linku koji sam postavio na prethodnoj stranici da njemacka ima duplo veci vojni budzet od turske
Stvarno sve pricas ofrlje
Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...Zgoljo wrote:Vidim ovi sa Sirije sljegli vamo na svoj glavni problem![]()
Jelde ono Erdo je diktator a Putin i Asad nisu,oni su demokrate![]()
Izrazio bih punu podrsku gospodinu Erdoganu da se obracuna sa izdajnicima Turske,najmanje onako zestoko kako to radi demokrata Putin.
Dalje bih mu zazelio da od Turske napravi jaku MUSLIMANSKU super silu koja se,sem Boga,nece bojati nikoga.
Ionako je kmecaona zbog ovog zadnjeg ali se nece otvoreno reci.
Dakle sultane,samo deri.
Da druze,takvu.Janjicar wrote:Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...Zgoljo wrote:Vidim ovi sa Sirije sljegli vamo na svoj glavni problem![]()
Izrazio bih punu podrsku gospodinu Erdoganu da se obracuna sa izdajnicima Turske,najmanje onako zestoko kako to radi demokrata Putin.
Dalje bih mu zazelio da od Turske napravi jaku MUSLIMANSKU super silu koja se,sem Boga,nece bojati nikoga.
Dakle sultane,samo deri.
Miješaš kruške i jabuke. Pozivaš se na PETLJANJE I LAGANJE.sunceKOtepsija wrote:
dopusti da ti odgovori (i da se s tobom ne slozi) sam predsjednik Republike (3.58)kada kaze "Takvi ljudi petljaju i lazu, do podne jedno, od podne drugo (akşam başka, sabah başka), to je takva vrsta ljudi, neka Allah sacuva tursku politiku i tursku demokratiju od tih i takvih". Stari Rimljani bi rekli
ma kakav erdogan kakvi bakraci. cici javilo da ima neki problema oko bosfora. cica odmah pomislio da su se vratili australijanci i novozelandjani. i sta ce cojek neg opremu i nazad na front.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tekbir!![]()
Smrtna kazna postoji i u zemljama sa izraženim demokratskim uređenjem. Turska već neko vrijeme podsjeća na diktaturu, diktaturu koja zasad ima popriličnu podršku naroda. Inače, vjerovati u muslimansku super silu koja je pritom još i demokratična, teško, prilično teško.Janjicar wrote:Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...
A jesu ih Englezi gurnuli u klanicu na Galipolju, malo je kazat...155_mm wrote:ma kakav erdogan kakvi bakraci. cici javilo da ima neki problema oko bosfora. cica odmah pomislio da su se vratili australijanci i novozelandjani. i sta ce cojek neg opremu i nazad na front.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tekbir!![]()
Dedo veteran osvajanja KonstantinopolisaDrvosjeca iz Dejcica wrote:Tekbir!![]()
Rusija je demokratska samo na papiru, a u praksi je gora nego Turska.Zgoljo wrote:Da druze,takvu.Janjicar wrote:Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...Zgoljo wrote:Vidim ovi sa Sirije sljegli vamo na svoj glavni problem![]()
Dakle sultane,samo deri.
Ali evo nek bude demokratska najmanje kao Rusija,jel to OK?
Friday night’s failed coup was Turkey’s last hope to stop the Islamization of its government and the degradation of its society. Reflexively, Western leaders rushed to condemn a coup attempt they refused to understand. Their reward will be a toxic Islamist regime at the gates of Europe.
Jbg, pola BiH liči na diktaturu pa nikom ništa. Ako je to izbor ljudi koji žive u toj "diktaturi" ja nemam ništa protiv. Trebamo prestati gledati Tursku i druge zemlje korz prizmu zapadne Evrope a vidimo da ni tamo ne cvjetaju ruže.breuer wrote:Smrtna kazna postoji i u zemljama sa izraženim demokratskim uređenjem. Turska već neko vrijeme podsjeća na diktaturu, diktaturu koja zasad ima popriličnu podršku naroda. Inače, vjerovati u muslimansku super silu koja je pritom još i demokratična, teško, prilično teško.Janjicar wrote:Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...
sahara1428 wrote:FOX NEWS NA HAPARATIMA![]()
http://www.foxnews.com/opinion/2016/07/ ... -dies.html
Friday night’s failed coup was Turkey’s last hope to stop the Islamization of its government and the degradation of its society. Reflexively, Western leaders rushed to condemn a coup attempt they refused to understand. Their reward will be a toxic Islamist regime at the gates of Europe.
Nazalost postoji, ja sam licno protiv smrtnih kazni, a da je tesko vjerovati jeste ali ne nemoguce.breuer wrote:Smrtna kazna postoji i u zemljama sa izraženim demokratskim uređenjem. Turska već neko vrijeme podsjeća na diktaturu, diktaturu koja zasad ima popriličnu podršku naroda. Inače, vjerovati u muslimansku super silu koja je pritom još i demokratična, teško, prilično teško.Janjicar wrote:Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...
jastuk1 wrote:Miješaš kruške i jabuke. Pozivaš se na PETLJANJE I LAGANJE.sunceKOtepsija wrote:
dopusti da ti odgovori (i da se s tobom ne slozi) sam predsjednik Republike (3.58)kada kaze "Takvi ljudi petljaju i lazu, do podne jedno, od podne drugo (akşam başka, sabah başka), to je takva vrsta ljudi, neka Allah sacuva tursku politiku i tursku demokratiju od tih i takvih". Stari Rimljani bi rekli
A JA SAM GOVORIO O PROMJENAMA STAVA I PRAGMATIČNOSTI - a ne o petljanju i laganju. Turska je promijenila političko stajalište - sve zemlje to stalno rade.
Samo tebi je krivo što se Turska izvinula.![]()
kme, kme, kme...
Bunlar akşam başka, sabah başka. Her şeyde böyle bunlar. Siyaset dürüstlük ister dürüstlük. Dürüst olamayanlar bu milletten bugüne kadar hep şamar yediler, yine yiyecekler.'
Akşam başka, sabah başka böyle bir tip. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum .
jastuk1 wrote:
Što se tiče Sirije da, ali što se tiče drugih geo-političkih pitanja, vjerovatno ne. Demografsko pražnjenje sjeverne Sirije se svakako poklapa sa dugoročnim KULTUROLOŠKIM pretenzijama i "udvaranjima" AKP-a prema Arapima.
A ovo ismijavanje Erdogana na forumu zbog kameleonskih promjena kako vjetar puše - to je za svaku pohvalu, a ne za ismijavanje. Samo glup, pokvaren i arogantan insan nije pragmatik. !!!!!!!!!!!
dopusti da ti odgovori (i da se s tobom ne slozi) sam predsjednik Republike (3.58)kada kaze "Takvi ljudi petljaju i lazu, do podne jedno, od podne drugo (akşam başka, sabah başka), to je takva vrsta ljudi, neka Allah sacuva tursku politiku i tursku demokratiju od tih i takvih". Stari Rimljani bi rekli acta est fabula, a Oliver Dragojevic bi rekao tko sam ja da ti sudim
"Izrael: je teroristicka drzava. Dok sam ja na duznosti ne vjerujem da ce doci do normalizacije odnosa s Izraelom."
"Poduzeli smo korake za normalizaciju odnosa s Izraelom. Profitirace i Turska, profitirace i Izrael."
Rusija i avion:"Ponovo bi isto reagovali".
nesto kasnije:"Da smo znali da je u pitanju ruski avion, reagovali bi smo drugacije..." i tako dalje i tako blizei sve to u prvih 50 sekundi
podsjeca malo na onaj film Gone in 60 seconds
A gdje ja kazem da je prihvatljiv Putin ?Zgoljo wrote:Kolega janjicar,necemo tako.
Ako je prihvatljiv gospodin Putin,dakle notorni diktator koji se sa neistomisljenicima obracunava tako sto ih da likvidirati na sred ulice onda bi morao biti i Erdogan koji,ipak moramo priznati,ima bezazlenije metode poput pritiska na medije,zastrasivanje i sl.
Dakle samo budimo dosljedni i principijelni i bice sve uredu.