Republika Turska

Post Reply
insomnia78

#9501 Republika Turska

Post by insomnia78 »

karanana wrote:ni meni nije jasno.
da nije pogrijesio temu?
ovo mi ne izgleda ni da je u turskoj.
Stavio co'ek sliku trole

S moje sokoćalo
Nadzorna_ploca

#9502 Re: Republika Turska

Post by Nadzorna_ploca »

Neki tropa..
Edin H.

#9503 Re: Republika Turska

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:
karanana wrote:ni meni nije jasno.
da nije pogrijesio temu?
ovo mi ne izgleda ni da je u turskoj.
Stavio co'ek sliku trole

S moje sokoćalo
Pa da, na liniji 21, ali i 22 :izet:
Drvosjeca iz Dejcica

#9504 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Tekbir! :mrgreen:

vade_mecum

#9505 Re: Republika Turska

Post by vade_mecum »

breuer wrote:
vade_mecum wrote:
breuer wrote: drugi put vrijedjas, ovaj put ti post prijavljujem.

laku noc i prijatno
pa izvini fkt, jedno desetak postova smo razmjenili da bi ti meni rekao da ja smatram Tursku demokratkim kolovođom, ne znam fkt šta drugo da ti kažem

ja nit sam turkofil, nit gotivim Erdoana, čak naprotiv, ali zatvarati oči pored jasnih činjenica i ismijavati nečiju snagu može samo onaj ko ne shvata ozbiljno prijetnju Turske, makar po naše prostore
daleko od toga da ismijavam tursku kao vojnu silu jer su sigurno u top 10 ili blizu top 10 ali poenta mog pisanja s tobom je da nije sve u misicima jer ima nesto i u mozgu.

ali dobro, ti imas svoje misljenje, a ja svoje...sve 5. :D
Zgoljo

#9506 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Vidim ovi sa Sirije sljegli vamo na svoj glavni problem :mrgreen:
Jelde ono Erdo je diktator a Putin i Asad nisu,oni su demokrate :izet:

Izrazio bih punu podrsku gospodinu Erdoganu da se obracuna sa izdajnicima Turske,najmanje onako zestoko kako to radi demokrata Putin.
Dalje bih mu zazelio da od Turske napravi jaku MUSLIMANSKU super silu koja se,sem Boga,nece bojati nikoga.

Ionako je kmecaona zbog ovog zadnjeg ali se nece otvoreno reci.

Dakle sultane,samo deri.
sunceKOtepsija

#9507 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

Challenger__ wrote:
sunceKOtepsija wrote:
kamen spoticanja wrote:Danas udruzene policijsko vojne snage na juris zauzele avio bazu u Konji koju su pod kontrolom drzali pucisti
:lol:
uhapsen jedan pukovnik i 7 vojnika, plus traze generala, eto njih osam drzalo bazu, svaka im cast :thumbup: al jos veca cast jurisnicima, bez ispaljenog metka zauzese pucisticki stozer
Ci-Nick

#9508 Re: Republika Turska

Post by Ci-Nick »

L u c i f e r wrote:
breuer wrote:
vade_mecum wrote:kakav motiv ima npr. njemacka da obori ruski ili neki drugi avion jer ne moras vjerovati ali godisnje se desi i hiljade slucajeva da strani vojni avioni udju u zracni prostor pod kontrolom NATO-a. to sad kao ko ce biti veci baja i ko smije napraviti veci zijan. bolan to su djecija posla jer velike i mocne drzave i zrele demokratije ne moraju dokazivati nikome da su velike i mocne drzave ili zrele demokratije.

znas onu izreku - ako moras nekome stavljati do znanja da si jak/pametan/bogat/mocan...onda vjerovatno nisi.
Njemačka sve i da ima motiv nema za to snagu jer je vojno neutralisana već decenijama.

Upravo tako, ko je veći baja, ti miješaš zrele demokratije i moćne države, Kina nije nikakva demokratija ali je velesila i pitanje Tibeta ili nekih okolnih otočića jeste djetinjasto ali je to ispoljavanje i pokazivanje sile, uvijek bilo i bit će. Isto tako Turska, naravno u manjem obimu i sa manjom silom i sa nizom unutrašnjih problema, ali Turska komponenta je izuzetno jaka i agilna, uostalom, manjak razvijenosti demokratije i demokratskih procesa jača i osnažuje vojnu komponentu jedne sile
Cuj njemacka nema snagu

A vidjel ti na linku koji sam postavio na prethodnoj stranici da njemacka ima duplo veci vojni budzet od turske

Stvarno sve pricas ofrlje
Ma kakva Njemačka,...
Poslije SAD i Rusije treći svjetski izvoznik oružja,... da im zatreba bilo bi ko tridesetih godina,... proizveli bi za godinu dana hiljade aviona i hiljade tenkova.
Janjicar

#9509 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

Zgoljo wrote:Vidim ovi sa Sirije sljegli vamo na svoj glavni problem :mrgreen:

Izrazio bih punu podrsku gospodinu Erdoganu da se obracuna sa izdajnicima Turske,najmanje onako zestoko kako to radi demokrata Putin.
Dalje bih mu zazelio da od Turske napravi jaku MUSLIMANSKU super silu koja se,sem Boga,nece bojati nikoga.

Dakle sultane,samo deri.
Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...
Zgoljo

#9510 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Takodje bih pruzio podrsku zahtjevu da jedna muslimanska zemlja mora biti clanica Vijeca Sigurnosti UN-a sa pravom veta.
Naravno logicno bi bilo da to bude Turska ali nije frka ako bude i neka druga zemlja.
Zgoljo

#9511 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Janjicar wrote:

Dakle sultane,samo deri.
Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...
Da druze,takvu.
Ali evo nek bude demokratska najmanje kao Rusija,jel to OK?
jastuk1

#9512 Re: Republika Turska

Post by jastuk1 »

sunceKOtepsija wrote:
dopusti da ti odgovori (i da se s tobom ne slozi) sam predsjednik Republike (3.58)kada kaze "Takvi ljudi petljaju i lazu, do podne jedno, od podne drugo (akşam başka, sabah başka), to je takva vrsta ljudi, neka Allah sacuva tursku politiku i tursku demokratiju od tih i takvih". Stari Rimljani bi rekli
Miješaš kruške i jabuke. Pozivaš se na PETLJANJE I LAGANJE.

A JA SAM GOVORIO O PROMJENAMA STAVA I PRAGMATIČNOSTI - a ne o petljanju i laganju. Turska je promijenila političko stajalište - sve zemlje to stalno rade.

Samo tebi je krivo što se Turska izvinula. ;-)

kme, kme, kme... ;-)
155_mm

#9513 Re: Republika Turska

Post by 155_mm »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Tekbir! :mrgreen:

ma kakav erdogan kakvi bakraci. cici javilo da ima neki problema oko bosfora. cica odmah pomislio da su se vratili australijanci i novozelandjani. i sta ce cojek neg opremu i nazad na front.
breuer

#9514 Re: Republika Turska

Post by breuer »

Janjicar wrote:Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...
Smrtna kazna postoji i u zemljama sa izraženim demokratskim uređenjem. Turska već neko vrijeme podsjeća na diktaturu, diktaturu koja zasad ima popriličnu podršku naroda. Inače, vjerovati u muslimansku super silu koja je pritom još i demokratična, teško, prilično teško.
arzuhal

#9515 Re: Republika Turska

Post by arzuhal »

155_mm wrote:

ma kakav erdogan kakvi bakraci. cici javilo da ima neki problema oko bosfora. cica odmah pomislio da su se vratili australijanci i novozelandjani. i sta ce cojek neg opremu i nazad na front.
A jesu ih Englezi gurnuli u klanicu na Galipolju, malo je kazat...
Juliuscezar

#9516 Re: Republika Turska

Post by Juliuscezar »

Dedo veteran osvajanja Konstantinopolisa
Janjicar

#9517 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

Zgoljo wrote:
Janjicar wrote:

Dakle sultane,samo deri.
Da druze,takvu.
Ali evo nek bude demokratska najmanje kao Rusija,jel to OK?
Rusija je demokratska samo na papiru, a u praksi je gora nego Turska.

Ja nikada ne mogu pruziti podrsku covjeku koji konstantno vrsi napade na neistomisljenike, koji ulozi 600 miliona $ u svoje vile, konstantno vrsi napade na Kurde itd...
Da li je vojni udar bio opravdana? Vojni udar nikada ne moze biti opravdan. Zasto? Zato sto postoje izbore i Turci su rekli svoje da zele Erdogana i eto imaju ga. Da li ce se Ataturk prevrtati u grobu? Vidjet cemo za par godina, kao i ovih 70 miliona Turaka, mozda ce se i oni kajati a mozda i nece.
sahara1428

#9518 Re: Republika Turska

Post by sahara1428 »

FOX NEWS NA HAPARATIMA :izet:

http://www.foxnews.com/opinion/2016/07/ ... -dies.html
Friday night’s failed coup was Turkey’s last hope to stop the Islamization of its government and the degradation of its society. Reflexively, Western leaders rushed to condemn a coup attempt they refused to understand. Their reward will be a toxic Islamist regime at the gates of Europe.
Drvosjeca iz Dejcica

#9519 Re: Republika Turska

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

breuer wrote:
Janjicar wrote:Muslimansku super silu koja ce biti zasnovana na demokratiji, zagarantovana prava na ljudsku slobodu, slobodu govora itd... a ne muslimansku supersilu koja ce biti zasnovana na smrtnim kaznama, na diktaturi itd...
Smrtna kazna postoji i u zemljama sa izraženim demokratskim uređenjem. Turska već neko vrijeme podsjeća na diktaturu, diktaturu koja zasad ima popriličnu podršku naroda. Inače, vjerovati u muslimansku super silu koja je pritom još i demokratična, teško, prilično teško.
Jbg, pola BiH liči na diktaturu pa nikom ništa. Ako je to izbor ljudi koji žive u toj "diktaturi" ja nemam ništa protiv. Trebamo prestati gledati Tursku i druge zemlje korz prizmu zapadne Evrope a vidimo da ni tamo ne cvjetaju ruže.
sahara1428 wrote:FOX NEWS NA HAPARATIMA :izet:

http://www.foxnews.com/opinion/2016/07/ ... -dies.html
Friday night’s failed coup was Turkey’s last hope to stop the Islamization of its government and the degradation of its society. Reflexively, Western leaders rushed to condemn a coup attempt they refused to understand. Their reward will be a toxic Islamist regime at the gates of Europe.

Ma to su debili, isti oni koji su od Iraka i Sirije napravili teroristički kamp, isto bi tako i od Turske napravili. :oops:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 17/07/2016 21:43, edited 1 time in total.
breuer

#9520 Re: Republika Turska

Post by breuer »

Najsmješnije od svega je što kad se oponira Erdoanu, koristi se Kemal, ili kemalistička tradicija Turske, a ne mogu biti sličniji jedan drugome, samo što sa suprotnih ideoloških pozicija grade, ili su gradili svoju totalitarnu silu
Janjicar

#9521 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

breuer wrote:
Nazalost postoji, ja sam licno protiv smrtnih kazni, a da je tesko vjerovati jeste ali ne nemoguce.
sunceKOtepsija

#9522 Re: Republika Turska

Post by sunceKOtepsija »

jastuk1 wrote:
sunceKOtepsija wrote:
dopusti da ti odgovori (i da se s tobom ne slozi) sam predsjednik Republike (3.58)kada kaze "Takvi ljudi petljaju i lazu, do podne jedno, od podne drugo (akşam başka, sabah başka), to je takva vrsta ljudi, neka Allah sacuva tursku politiku i tursku demokratiju od tih i takvih". Stari Rimljani bi rekli
Miješaš kruške i jabuke. Pozivaš se na PETLJANJE I LAGANJE.

A JA SAM GOVORIO O PROMJENAMA STAVA I PRAGMATIČNOSTI - a ne o petljanju i laganju. Turska je promijenila političko stajalište - sve zemlje to stalno rade.

Samo tebi je krivo što se Turska izvinula. ;-)

kme, kme, kme... ;-)
:lol: predsjednik Republike licno ti odgova, ne ja dobri covjece, znas turski, evo sta kaze predsjednik o ljudima koji "do podne jedno od podne drugo" :thumbup:
Bunlar akşam başka, sabah başka. Her şeyde böyle bunlar. Siyaset dürüstlük ister dürüstlük. Dürüst olamayanlar bu milletten bugüne kadar hep şamar yediler, yine yiyecekler.'
Akşam başka, sabah başka böyle bir tip. Allah bu tiplerden Türk siyasetini, Türk demokrasisini korusun diyorum .
jastuk1 wrote:
Što se tiče Sirije da, ali što se tiče drugih geo-političkih pitanja, vjerovatno ne. Demografsko pražnjenje sjeverne Sirije se svakako poklapa sa dugoročnim KULTUROLOŠKIM pretenzijama i "udvaranjima" AKP-a prema Arapima.

A ovo ismijavanje Erdogana na forumu zbog kameleonskih promjena kako vjetar puše - to je za svaku pohvalu, a ne za ismijavanje. Samo glup, pokvaren i arogantan insan nije pragmatik. !!!!!!!!!!!
dopusti da ti odgovori (i da se s tobom ne slozi) sam predsjednik Republike (3.58)kada kaze "Takvi ljudi petljaju i lazu, do podne jedno, od podne drugo (akşam başka, sabah başka), to je takva vrsta ljudi, neka Allah sacuva tursku politiku i tursku demokratiju od tih i takvih". Stari Rimljani bi rekli acta est fabula, a Oliver Dragojevic bi rekao tko sam ja da ti sudim
"Izrael: je teroristicka drzava. Dok sam ja na duznosti ne vjerujem da ce doci do normalizacije odnosa s Izraelom."
"Poduzeli smo korake za normalizaciju odnosa s Izraelom. Profitirace i Turska, profitirace i Izrael."
Rusija i avion:"Ponovo bi isto reagovali".
nesto kasnije:"Da smo znali da je u pitanju ruski avion, reagovali bi smo drugacije..." i tako dalje i tako blize :lol: i sve to u prvih 50 sekundi :thumbup: podsjeca malo na onaj film Gone in 60 seconds
Zgoljo

#9523 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Kolega janjicar,necemo tako.
Ako je prihvatljiv gospodin Putin,dakle notorni diktator koji se sa neistomisljenicima obracunava tako sto ih da likvidirati na sred ulice onda bi morao biti i Erdogan koji,ipak moramo priznati,ima bezazlenije metode poput pritiska na medije,zastrasivanje i sl.

Dakle samo budimo dosljedni i principijelni i bice sve uredu.
Janjicar

#9524 Re: Republika Turska

Post by Janjicar »

Zgoljo wrote:Kolega janjicar,necemo tako.
Ako je prihvatljiv gospodin Putin,dakle notorni diktator koji se sa neistomisljenicima obracunava tako sto ih da likvidirati na sred ulice onda bi morao biti i Erdogan koji,ipak moramo priznati,ima bezazlenije metode poput pritiska na medije,zastrasivanje i sl.

Dakle samo budimo dosljedni i principijelni i bice sve uredu.
A gdje ja kazem da je prihvatljiv Putin ?
Zgoljo

#9525 Re: Republika Turska

Post by Zgoljo »

Naravno,duboko sam svjestan da je prihvatljivost Putina presudno uslovljena sirovom snagom kojom raspolaze.Zato ja i zelim gospodinu Erdoganu da bude sto snazniji jer snaga danas odredjuje jesi li prihvatljiv ili nisi.
Post Reply