Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo sta kaze jedan brat na vijestiumeta facebook profilu....
mnoga Braca nemogu da postave svoja prava imena zato sto ih ganjaju bas oti vojnici sejtana koje si spomenuo a ovo kod mene znaci nista drugo nego Otac Abdurrahmana.. Ima brace i sestara koji su u zatvorima samo zbog ovoga sto mi radimo jer mi volimo Ummet Muhammeda (salALLAHU alaihi w salam) i mrzimo da nas truju kafiri svojom ideologijom pogledaj ovu Mersida Curkic sta prica to je zalosno brate molim ALLAHA da nju i nas uputi i sam Imam u svojoj porodici takvih ja ih zovem "balije" oni mrze Haqq i sunnet a vole kompromis i drustvo sa kafirima i murtedima.. tacno je moras pazit na internetu ali moli ALLAHA da ti pokaze Haqq kao Haqq i batil kao batil i prepoznat ces svoju bracu svugdje na svjetu Brate mene boli kad cujem kako cetnici vladaju Bosnom itd i da hapsu nasu Bracu i boli me kad onda vidim da muslimani jos nisu shvatili sta moraju da rade.. hajmo in shaa ALLAH pokazi mi svoje dokaze za tvoje misljenje ja cu ti bi-ithniLLAH odgovoriti
To su oni o kojima sam govorio. To su oni koji okrecu glavu od komsija, pa poslije i od rodbine....
Kiki 90 % tih koj itako govore su bivsi alkoholicari,drogerasi,krimosi itdd...Licno znam vise takvih primjera koji su bili sve ovo prethodno a sada bradurine do pupka
Kikibombona wrote:Evo sta kaze jedan brat na vijestiumeta facebook profilu....
mnoga Braca nemogu da postave svoja prava imena zato sto ih ganjaju bas oti vojnici sejtana koje si spomenuo a ovo kod mene znaci nista drugo nego Otac Abdurrahmana.. Ima brace i sestara koji su u zatvorima samo zbog ovoga sto mi radimo jer mi volimo Ummet Muhammeda (salALLAHU alaihi w salam) i mrzimo da nas truju kafiri svojom ideologijom pogledaj ovu Mersida Curkic sta prica to je zalosno brate molim ALLAHA da nju i nas uputi i sam Imam u svojoj porodici takvih ja ih zovem "balije" oni mrze Haqq i sunnet a vole kompromis i drustvo sa kafirima i murtedima.. tacno je moras pazit na internetu ali moli ALLAHA da ti pokaze Haqq kao Haqq i batil kao batil i prepoznat ces svoju bracu svugdje na svjetu Brate mene boli kad cujem kako cetnici vladaju Bosnom itd i da hapsu nasu Bracu i boli me kad onda vidim da muslimani jos nisu shvatili sta moraju da rade.. hajmo in shaa ALLAH pokazi mi svoje dokaze za tvoje misljenje ja cu ti bi-ithniLLAH odgovoriti
To su oni o kojima sam govorio. To su oni koji okrecu glavu od komsija, pa poslije i od rodbine....
Neka mi objasne silni pametnjakovici kako USAF ne moze donijeti prednost irackoj armiji, koja uz to ima i sopstvenu avijaciju, oruzja kao i prici, nista im ne fali..... I opet gube bitke. S druge strane Pesmerge nisu izgubile nijednu bitku, ni milimetar irackog Kurdistana. Kako to? Ima li neko logicno objasnjenje?
Naslovnica, tebe ne ubrajam u 'pametnjakovice', da se razumijemo.
Neka mi objasne silni pametnjakovici kako USAF ne moze donijeti prednost irackoj armiji, koja uz to ima i sopstvenu avijaciju, oruzja kao i prici, nista im ne fali..... I opet gube bitke. S druge strane Pesmerge nisu izgubile nijednu bitku, ni milimetar irackog Kurdistana. Kako to? Ima li neko logicno objasnjenje?
Pa jedno 90% dejstava USAF-a je na kurdskom pravcu djelivanja
I u Siriji i u Iraku
insomnia78 wrote:
Pa jedno 90% dejstava USAF-a je na kurdskom pravcu djelivanja
I u Siriji i u Iraku
U Siriji svakako, u Iraku ne bih rekao.... Oni prase ISIL u mosulskoj regiji, prvenstveno ciljajuci glavesine pokreta. Pesmerge vec dugo nisu pokrenule nijednu vecu ofanzivu. Nema neke posebne potrebe za americkom avijacijom. U provinciji Anbar USAF konstantno djeluje, kao i iracke zracne snage, sto opet ne pomaze da se zaustave papucari. Iracka vojska ima sve i opet muku muci.... kako to, neko objasnjenje?
Nesposobni, nemotivisani, vjerovatno vecina i na silu mobilisani ili se prijavili dok jos nije bilo toliko opasno a bilo benificija, vjerovatno sunijski dio, ne znam koliko ih ima, i nije bas odusevljen da gine za "sitsku drzavu" i tako
Irački šiiti su mentalitetno profilisani kroz latmiju, elegiju. Neagresivni, rađe trpe udarce nego da ih nanose. Viševjekovna periferija tog društva daleko od centara odlučivanja. Bez sveobuhvatne državne ili nacionalne ideologije koja im daje legitimitet i motiv. Manjak državničke figure koja bi njih i ostale Iračane motivisala da stave tačku na ovaj haos. Oružje ne može nadoknaditi gore navedene hendikepe.
Irački šiiti su mentalitetno profilisani kroz latmiju, elegiju. Neagresivni, rađe trpe udarce nego da ih nanose. Viševjekovna periferija tog društva daleko od centara odlučivanja. Bez sveobuhvatne državne ili nacionalne ideologije koja im daje legitimitet i motiv. Manjak državničke figure koja bi njih i ostale Iračane motivisala da stave tačku na ovaj haos. Oružje ne može nadoknaditi gore navedene hendikepe.
Uz svo duzno postovanje moram reci da si prenaporan s tim kurdima.Ti se ufatio njih pa nikako da malo olabavis.Jesu oni sad u prednosti i sto neki kazu u momentumu su,ali ne toliko sa svojom hrabroscu koliko s pomoci amerike i zapada.Da pogesno ne svatis ja im da ja ne mrzim kurde imam i prijatelja kurda ali se bojim da ne na stradaju na kraju.Ko visoko leti nisko pada a ja jos kazem ko previsoko leti kad padne ko balega se razlijepi.Neuk su oni narod za bjelosvjetsku politiku,al eto sad imaju pomoc zapada i amerike jer im idu na ruku,a sto im ta ista amerika ne pomogne npr.u Turskoj ili Iranu da ostvare svoja prava itd itd...
Dio teritorije u Ramadiju koji je još uvijek ostao pod kontrolom regularnih iračkih snaga, skroz na zapadu sjedište 8. brigade, koje trenutno isil žestoko napada:
Isil čine uglavnom bivši pripadnici iračke vojske i to je najveći razlog njihovom uspjehu.Decenijama ratuju protiv Irana, dvije ili tri generacije Iračana već vode borbu sa Iranom.Za njih ovo u Iraku je više od rata i pukog zauzimanja teritorije, to je za njih način života, na sve su spremni, lukavi, obrazovani, dobro opremljeni, i prefrgani, spremni na sve moguće kompromise (najveći od njih, dogovor i sklapanje pakta sa džihadistima) a sve sa namjerom da ostvare zacrtane ciljeve.
sarajevoxxxx wrote:Isil čine uglavnom bivši pripadnici iračke vojske i to je najveći razlog njihovom uspjehu.Decenijama ratuju protiv Irana, dvije ili tri generacije Iračana već vode borbu sa Iranom.Za njih ovo u Iraku je više od rata i pukog zauzimanja teritorije, to je za njih način života, na sve su spremni, lukavi, obrazovani, dobro opremljeni, i prefrgani, spremni na sve moguće kompromise (najveći od njih, dogovor i sklapanje pakta sa džihadistima) a sve sa namjerom da ostvare zacrtane ciljeve.
E ovaj Saxxx je dobar, ona druga dvojica nista ne valjaju.
sarajevoxxxx wrote:Isil čine uglavnom bivši pripadnici iračke vojske i to je najveći razlog njihovom uspjehu.Decenijama ratuju protiv Irana, dvije ili tri generacije Iračana već vode borbu sa Iranom.Za njih ovo u Iraku je više od rata i pukog zauzimanja teritorije, to je za njih način života, na sve su spremni, lukavi, obrazovani, dobro opremljeni, i prefrgani, spremni na sve moguće kompromise (najveći od njih, dogovor i sklapanje pakta sa džihadistima) a sve sa namjerom da ostvare zacrtane ciljeve.
Sta bi u operaciji "pustinjska oluja" nisu se nes posebno iskazali
E ovaj Saxxx je dobar, ona druga dvojica nista ne valjaju.
Ma i ovaj nije bas dobar - cuj "decenijama ratuju protiv Irana, dvije ili tri generacije Iracana vec vode borbu sa Iranom"!??