Ja nista ne naglasavam nego samo odgovaram covjeku da je svejedno koji ce uzeti jer su oba isto losa(ili isto dobra). Srbijanaska Tesla nabavlja noname kineske televizore i na njih stavlja svoj brand dok Hrvatski Vivax radi potpuno identicnu stvar. Cak je moguce da iz iste kineske noname fabrike dolaze i jedan i drugi. Znaci apsolutno je svejedno koji ce od ta dva televizora uzeti jer su smece i jedan i drugi i to sto su losi nije moja krivica pa da ja ne smijem napisati da su losi jer iz iskustva znam da ne znaju svi ljudi da su to televizori loseg kvaliteta i da nije istina to sto ti kazes da je to opcepoznato. Opcepoznato je nama ili nekome ko makar malo prati televizore ali ima naroda koji je apsolutno neupucen u te stvari.mirsek wrote:Covjek hoce bezze televizor za druge sobe, za ispod 200 KM ne moze bolje od ta dva. Svi znamo da nisu neke kvalitete ali zato je i cijena odgovarajuca. Nema nikakve koristi naglasavati njihov los kvalitet kada je to opste poznato.CooK wrote:Isto kao da pitas hoces li uzeti truhlu rizu ili truhli pirinac, oba ta televizora su isto kinesko smece najnize kvalitete.kokuz_sa wrote:TV Tesla LED 32'' 32T319BH
Vs
TV Vivax 32LE79T2 LED 32''
Treba mi za drugu sobu neki beze..
Oba imam na istu cijenu 175KM..
Koji uzet?
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
CooK
#9501 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
CooK
#9502 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako mislis na prljavstinu izmedju LCD panela i difuzora pozadinskog LED osvjetljenja onda je odgovor nikako jer to ne mozes sam sebi uraditi a da ti ja sad objasnjavam kako serviseri rade mislim da to nema smisla.mirsek wrote:Btw. jedno pitanje. Kako se cisti prljavstina koja se podvuce ispod ekrana, one crne fleke koje se stvore poslije odredjenog vremena, vecinom na dnu ekrana ?
-
CooK
#9503 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima naravno, sve zavisi od velicine i serije. Cak mozes za 30-40KM vise uzeti i 50" 4K Samsung TV samo malo losija NU7000 serija za razliku od ovog iznad 43" koji je iz NU7100 serije.dzeko1 wrote:Nisam znao da imaju ispod sedam glava 4K ove poznatije marke, mislio sam da je to skuplje sveCooK wrote:Nikako Full HD jer od 2016-te godine ne postoji dobar Full HD televizor ni kod poznatih brendova. To sam objasnjavao 100 puta i ne da mi se ulaziti u detalje a ako te vec interesuje zasto nema dobrih Full HD televizora u zadnje 3 godine onda listaj unazad ovu temu i naci ces negdje objasnjenje.dzeko1 wrote:Pitanje i preporuka:
Imam telefunken od 32incha, hd ready, star je vec nekoliko godina pa sam mislio uzeti nesto bolje. Sad se pitam, kako nisam pratio trziste zadnjih par godina, da li mi je bolje uzeti FHD tv u nekoj poznatoj marki, kao npr. Sony, Samsung itd, ili da uzmem neki budget 4K TV poput telefunkena, tesle i sl.
Velicina je 43incha pa nadalje, obzirom da ga gledam sa udaljenosti od 2m, nije mi potreban preveliki. Budzet mi je oko 700km max, ne zelim da dajem puno para na tv. Imam sad hd ready, tako da ce mi svaki doci kao upgrade.
Za tvoj budzet od 700KM mozes kupiti 43" 4K televizor poznate marke i ne znam zasto bi onda uzimao Telefunkene, Tesle itd... Evo npr ovaj:
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... SM43NU7192
- kokuz_sa
#9504 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma treba mi TV za sobe kada gosti dodju, da mogu pregledat serije, djeca crtane i to je to..
Ja sam se namirio sa Smart 4K samsungom..
Dajte preporuku neku do 250KM da je 32 incha
- diablobih
#9505 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Uzmi polovno nesto ili smece kao tesla i ostala ekipa.
-
CooK
#9506 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema ispod 350KM pristojan 32" TV a ako vec ne das toliko novca onda uzmi neki od tih kineza koje si i planirao da uzmes ali ne gledaj koji je brand jer je to svejedno nego gledaj da ima sto duzu garanciju.kokuz_sa wrote:Ma treba mi TV za sobe kada gosti dodju, da mogu pregledat serije, djeca crtane i to je to..
-
sarajevo-x.com
#9507 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Evo fotografijaCooK wrote:Dvije su mogucnosti, prva i vjerovatnija da je otislo LED pozadinsko osvjeljenje na tom mjestu a druga je da je panel otisao na tom mjestu pa ne propusta pozadinsko osvjetljenje. Fotografisi pa cu ti reci tacno o cemu se radi.sarajevo-x.com wrote:Da li je moguce da su otisle one led trakice sa strane sto daju kao pozadinsko osvjetljenje ili nesto slicno ?
Jer slika ima, vidi se ali je tamnija a jedan dio bocno kao da rade dvije led diodice se vidi kao svjetlije i bas je upadljivo
Kada se pojaca u postavkama, ovaj tamniji dio se isto pojaca ali opet ovaj svjetliji dio se pojaca i opet nesklad, primijeti se
Ima li kakvog lijeka ili da ga nosim u servis![]()
Inace tv se koristi za klasiku reciver i smart opcije, u pitanju je Samsung a model trenutno ne znam dok ne dodjem kuci

- Hercegoviina
#9508 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
gdje je trenutno najjeftiniji 6qfn 55::
-
CooK
#9509 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Definitivno pozadinsko osvjetljenje.sarajevo-x.com wrote:Evo fotografijaCooK wrote:Dvije su mogucnosti, prva i vjerovatnija da je otislo LED pozadinsko osvjeljenje na tom mjestu a druga je da je panel otisao na tom mjestu pa ne propusta pozadinsko osvjetljenje. Fotografisi pa cu ti reci tacno o cemu se radi.sarajevo-x.com wrote:Da li je moguce da su otisle one led trakice sa strane sto daju kao pozadinsko osvjetljenje ili nesto slicno ?
Jer slika ima, vidi se ali je tamnija a jedan dio bocno kao da rade dvije led diodice se vidi kao svjetlije i bas je upadljivo
Kada se pojaca u postavkama, ovaj tamniji dio se isto pojaca ali opet ovaj svjetliji dio se pojaca i opet nesklad, primijeti se
Ima li kakvog lijeka ili da ga nosim u servis![]()
Inace tv se koristi za klasiku reciver i smart opcije, u pitanju je Samsung a model trenutno ne znam dok ne dodjem kuci
-
CooK
#9510 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Na ekupi.ba bude najjeftiniji(oko 1530KM) kada bude akcija -10% na karticu a ta akcija bude svakih 2-3 sedmice. Posto pitas gdje je trenutno najjeftiniji ja mislim da je u Tehnomax-u trenutno oko 1590KM i u ovom momentu to je najniza cijena za 55Q6FN.Hercegoviina wrote:gdje je trenutno najjeftiniji 6qfn 55::
-
watchmania
#9511 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Forumaši, u moru ovih zidnih nosača izdavaja li se neki? Koji je neki optimalan? Treba mi za 55 inča. Hvala
-
r_faruk
#9512 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
fiksni ili zglobni? kod fiksnih nosaca ce svaki odraditi posao da valja. kod zglobnih ipak nece. televizore do 32" sam kacio na zglobni nosac iz robota koji sam placao 55KM (ne sjecam se koja je marka) ali okacio sam do sada 3 televizora na njih i nosac je odlican. za veci tv bih ipak uzeo nesto od oko 100KM. znam za jedan zglobni nosac iz binga koji kosta 30 KM i ima nosivost od 50 i kusur kg, taj se iskrivio kada smo okacili stari LG od nekih tridesetak kg.watchmania wrote:Forumaši, u moru ovih zidnih nosača izdavaja li se neki? Koji je neki optimalan? Treba mi za 55 inča. Hvala
-
brazzo19
#9513 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
pa tako nesto ima soba kvadrata mozda koji kvadrat jace oko 25CooK wrote:Svejedno je, opticki kabal ili hdmi arc. Kolika ti je soba gdje se TV nalazi? BTW dobro je pa ti ne kupi onaj n400 koji si planirao, on je duplo slabiji a taj n450 po mom misljenju ima sasvim dovoljnu jacinu sa sobu prosjecne velicine(do 20m2).brazzo19 wrote:Cime je najbolje spojiti q6fn i samsung soundbar n450 najbolji zvuk? Audio kablom koji je dosao uz soundbar, hdmi kablom ili nesto trece? Spojio sam za ssd ovim sto je dosao uz soundbar ali mi se ne cini nesto pretjerano jak zvuk pa reko da nema sta bolje?
- kokuz_sa
#9514 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja uzeo zgobni u Domodu..kada TV uzimao..pa uz njega njekako sam uspio dobit gratis zglobni od tad 89KMwatchmania wrote:Forumaši, u moru ovih zidnih nosača izdavaja li se neki? Koji je neki optimalan? Treba mi za 55 inča. Hvala
Predobar je..
Samo fale mu sarafi duzi..to sam morao sam da uzmem..
Samsung 55 je na njemu
-
CooK
#9515 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Prevelika ti je prostorija za taj soundbar. U svakom slucaju se probaj poigrati sa postavkama jer se to moze nastimati po vlastitom ukusu a i ne mozes nista pokvariti i u najgorem slucaju samo vrati na zadane postavke.brazzo19 wrote:pa tako nesto ima soba kvadrata mozda koji kvadrat jace oko 25CooK wrote:Svejedno je, opticki kabal ili hdmi arc. Kolika ti je soba gdje se TV nalazi? BTW dobro je pa ti ne kupi onaj n400 koji si planirao, on je duplo slabiji a taj n450 po mom misljenju ima sasvim dovoljnu jacinu sa sobu prosjecne velicine(do 20m2).brazzo19 wrote:Cime je najbolje spojiti q6fn i samsung soundbar n450 najbolji zvuk? Audio kablom koji je dosao uz soundbar, hdmi kablom ili nesto trece? Spojio sam za ssd ovim sto je dosao uz soundbar ali mi se ne cini nesto pretjerano jak zvuk pa reko da nema sta bolje?znaci svejedno ili hdmi ili onaj tanki opticki sto je dosao uz soundbar, zvuk i jacina zvuka su isti? A drug nije da je slab a ni da je prejak solidno mozda sam ja previse ocekivao al u svakom slucaju je bolji od obicnog zvucnika na tv.u ne znam mozda ga ja nisam podesio kako treba ima nekih hiljadu opcija tamo za posebno podesavanje svega uglavnom dobar je. Da li postoji ikakva opcija na ikakav naci da se na samsung instalira Kodi da ne ukljucujem box i da nemam dodatne kablove jer je tv bas legao extra ....
Ne postoji apsolutno nikakva mogucnost za instaliranje Kodija na Tizen kao ni na bilo koji smart TV OS osim androida. Preporucujem ti da koristis taj android box koji si uzeo jer se radi o dobrom box-u i ako se adekvatno nastima radi bolje od bilo kojeg androida na televizorima.
-
CooK
#9516 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako ti nije plazma TV onda ce ovaj biti sasvim dovoljan:watchmania wrote:Forumaši, u moru ovih zidnih nosača izdavaja li se neki? Koji je neki optimalan? Treba mi za 55 inča. Hvala
https://domod.ba/shop/proizvod/gnc-nosa ... 5/GEN24528
Ako trazis fiksni onda ce skoro svaki odraditi posao.
- kokuz_sa
#9517 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Isti kao kod mene..samo morat ce kupovat saarafe..krwci su oko 1cm nego sto trebaju biti..CooK wrote:Ako ti nije plazma TV onda ce ovaj biti sasvim dovoljan:watchmania wrote:Forumaši, u moru ovih zidnih nosača izdavaja li se neki? Koji je neki optimalan? Treba mi za 55 inča. Hvala
Bar za Samsung sto ja imam
-
brazzo19
#9518 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Malo sam istrazivao ovo jos za povezivanje i ovako google kazeCooK wrote:Svejedno je, opticki kabal ili hdmi arc. Kolika ti je soba gdje se TV nalazi? BTW dobro je pa ti ne kupi onaj n400 koji si planirao, on je duplo slabiji a taj n450 po mom misljenju ima sasvim dovoljnu jacinu sa sobu prosjecne velicine(do 20m2).brazzo19 wrote:Cime je najbolje spojiti q6fn i samsung soundbar n450 najbolji zvuk? Audio kablom koji je dosao uz soundbar, hdmi kablom ili nesto trece? Spojio sam za ssd ovim sto je dosao uz soundbar ali mi se ne cini nesto pretjerano jak zvuk pa reko da nema sta bolje?
https://www.cnet.com/news/hdmi-vs-optic ... on-to-use/
Ipak je izgleda malo bolje preko HDMI Arc :
The basics
Both HDMI and optical pass digital audio from one device to another. Both are better than analog (the red and white cables). Both can pass multi-channel audio, like Dolby Digital. Both cables can be had pretty cheap.
The biggest difference is that HDMI can pass higher-resolution audio, including the formats found on Blu-ray: Dolby TrueHD and DTS HD Master Audio. These formats can't get transmitted across optical.
In terms of simplicity, HDMI also passes video signals. So if you want just a single cable between two devices, HDMI is your pick.
- typeOnegative
#9519 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Optika pušta samo DD/DTS dok HDMI propusta i jače audio formate koje si nabrojao, što u tvom slučaju i nije bitno jer ih taj soundbar ne podržava koliko vidim . Ali sam ga predložio jer stvar možeš riješit jednim kablom ,da ti se soundbar pali i gasi sa Tvom i sve možes kontrolirat jednim daljinskim što nije moguće kad je samo optikom spojeno .
-
F4hrooo
#9520 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dali mi neko moze reci postavke za 49uk7550 najvise ce se gledati filmovi javicu utiske kroz koji dan
-
vernes81
#9521 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sta je bolje uzeti:
https://www.ekupi.ba/TOSHIBA-LED-televi ... 94179.aspx
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-televi ... 95683.aspx
S tim da ova toshiba ima 5 god. garancije, a samsung 2 godine.
Ili ako ima neka treca opcija u ovom cjenovnom rangu sa ovom dijagonalom.
-
CooK
#9522 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma vecina ovih jeftinijih nosaca nema dobre sarafe ali srecom su jeftini pa nije problem kupiti druge. Moze se isto malo skratiti(odrezati) vesa spacer pa nekako navrnuti i te sarafe koji dodju mada to ne bih preporucio.kokuz_sa wrote:Isti kao kod mene..samo morat ce kupovat saarafe..krwci su oko 1cm nego sto trebaju biti..CooK wrote:Ako ti nije plazma TV onda ce ovaj biti sasvim dovoljan:watchmania wrote:Forumaši, u moru ovih zidnih nosača izdavaja li se neki? Koji je neki optimalan? Treba mi za 55 inča. Hvala
Bar za Samsung sto ja imam
-
CooK
#9523 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Drug ti se zalis na jacinu a ne na formate koje odredjeni ulazi/izlazi propustaju. ARC propusta te formate koji su navedeni ali nije mu zvuk nista jaci od optickog kabela. Osim toga mora ti soundbar podrzavati te formate a koliko znam n450 ih ne podrzava. Tako da sto se tice jacine i formata, kao sto sam vec ranije napisao, potpuno je svejedno hoces li spojiti preko arca ili optike.brazzo19 wrote:Malo sam istrazivao ovo jos za povezivanje i ovako google kazeCooK wrote:Svejedno je, opticki kabal ili hdmi arc. Kolika ti je soba gdje se TV nalazi? BTW dobro je pa ti ne kupi onaj n400 koji si planirao, on je duplo slabiji a taj n450 po mom misljenju ima sasvim dovoljnu jacinu sa sobu prosjecne velicine(do 20m2).brazzo19 wrote:Cime je najbolje spojiti q6fn i samsung soundbar n450 najbolji zvuk? Audio kablom koji je dosao uz soundbar, hdmi kablom ili nesto trece? Spojio sam za ssd ovim sto je dosao uz soundbar ali mi se ne cini nesto pretjerano jak zvuk pa reko da nema sta bolje?![]()
https://www.cnet.com/news/hdmi-vs-optic ... on-to-use/
Ipak je izgleda malo bolje preko HDMI Arc :
The basics
Both HDMI and optical pass digital audio from one device to another. Both are better than analog (the red and white cables). Both can pass multi-channel audio, like Dolby Digital. Both cables can be had pretty cheap.
The biggest difference is that HDMI can pass higher-resolution audio, including the formats found on Blu-ray: Dolby TrueHD and DTS HD Master Audio. These formats can't get transmitted across optical.
In terms of simplicity, HDMI also passes video signals. So if you want just a single cable between two devices, HDMI is your pick.
Nekako mi zao da "trosim" HDMI ulaz al izgleda da cu ipak morati
-
CooK
#9524 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Probaj ove:F4hrooo wrote:Dali mi neko moze reci postavke za 49uk7550 najvise ce se gledati filmovi javicu utiske kroz koji dan
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uk7700/settings
-
CooK
#9525 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako zelis dodatnu sigurnost(duzu garanciju) ali losiju sliku i generalno losiji TV onda Toshibu. Ako zelis bolju sliku i generalno bolji TV ali manju sigurnost(kracu garanciju) onda Samsung. Ako zelis oboje a nije ti zurba onda ces sacekati 6 mjeseci i kupiti Samsung sa 5 godina garancije.vernes81 wrote:Sta je bolje uzeti: