http://www.imdb.com/title/tt1508675/

Le Havre (2011)
Moderator: _BataZiv_0809
E, hvala! Nisam vidio ovo. Aki stari majstor i proleter!markioni wrote:Novi film starog majstora Akija...
Le Havre (2011)
ijope sve super i sve za pet, ali eto ti ne bi sebe branio ako te neko tako perfidno napada i podbada sve pod krinkom "komentiranja filmova". i ja se slazem da ako nemas sta dobro da kazes, ne pisi nista. ali nisam ja taj koji je imao nesto zlo da kaze. kontas? tvoje je pravo, takodjer, da ne komentiras filmove na temi. moje je, isto tako, da to radim. pazi, ako nadjes i jednu losu osobu u filmovima o elly i separation, ja ti skidam kapu, a onda se ili odmah sada vrati na moj gigantski post od prije i procitaj samo i jedino onaj tekst plavim boldan. sve ce ti biti jasno. i pusti se pocetka i kraja. mi zivimo ovdje i sada i moramo se nauciti medjusobno kulturno komunicirati kako na forumima, tako i na televiziji, a da ne govorim u svakodnevnom zivotu.vee-jay wrote:uh dobro, vjerovatno se nisam dobro izrazio. pa evo mala korektura:johnnykola wrote: sve super i sve za pet, ali ja znam da nisam majmun niti sam pijana budala.
svi zajedno i kolektivno prolazimo put od
Odiseje (pocetka)
do Melankolije (kraja)
i jedino sto smo od nastanka zivota do danas uspjeli dostignuti je stupanj pijanosti (u kulturi, politici, obrazovanju ... civilizaciji)
tako da nema razloga da se svadjamo, pogotovo ne na ovoj temijer kad dodje kraj (bilo licni ili kolektivni) bit ce u potpunosti svejedno.
ah, da li sam u medjuvremenu napisao?: Melancholia je - nakon visesedmicnog razmisljanja - skocio na broj 1 meni najboljih filmova![]()
a i btw.: ako nemas sta dobro da kazes, nemas razloga da uopste ista kazes. tako da i ne komentiram vecinu filmova na temi
Chata87 wrote:I od mene preporuka... bas opustajuci

Govorio sam o REŽIJI i o tome kako režiser podmuklo, hinjski i čak krvnički nagriza podsvijest gledaoca u Elly. Povampireno, šejtanski, nihilistički, jednom riječju - anti-humano. Zašto to kažem - pa dovoljno je kroz glumce i glumu izdiferencirana i oslikana karakterizacija. Ali ne, to mu nije bilo dovoljno i taj režiser, Asghar Farhadi, je morao da vampirski nahrani svoj glupi ego kroz onakav način rada kamere, uglova, "praznih" i "punih" kadrova - baš preko svake mjere, što nije bilo potrebno, jer su glumci odradili posao kako treba.johnnykola wrote: pazi, ako nadjes i jednu losu osobu u filmovima o elly i separation, ja ti skidam kapu
Nauči se gledat filmove.jastuk1 wrote:Govorio sam o REŽIJI i o tome kako režiser podmuklo, hinjski i čak krvnički nagriza podsvijest gledaoca u Elly. Povampireno, šejtanski, nihilistički, jednom riječju - anti-humano. Zašto to kažem - pa dovoljno je kroz glumce i glumu izdiferencirana i oslikana karakterizacija. Ali ne, to mu nije bilo dovoljno i taj režiser, Asghar Farhadi, je morao da vampirski nahrani svoj glupi ego kroz onakav način rada kamere, uglova, "praznih" i "punih" kadrova - baš preko svake mjere, što nije bilo potrebno, jer su glumci odradili posao kako treba.johnnykola wrote: pazi, ako nadjes i jednu losu osobu u filmovima o elly i separation, ja ti skidam kapu
Zato sam i pitao kakva je REŽIJA u Separation i koliko se REŽIJA razlikuje od REŽIJE u Elly. Zar je toliko teško objasniti tu razliku, ako postoji. Izvini ako je nešto imalo nekakav lični "undertone." Et, valjda sam sad bio jasniji. :shrug:
WOW 9tka za film al zbog muzike od Hasse Walli 10ka!markioni wrote:Novi film starog majstora Akija...
Le Havre (2011)

Ti meni ne odgovori na pitanje.jastuk1 wrote:The Darkest Hour nije loš. Čista suprotnost Iranskom Elly-ju - gdje je režija egoistična i sebična, a gluma darežljiva i velikodušna. Ovdje su ta dva elementa obrnutog kvaliteta.
Samo da je malo uvjerljivija gluma u pojedinim scenama The Darkest Hour bi bio jedan od boljih SyFy. Ako ništa, radi sočne scenografije vrijedi pogledati jer ima relativno "orginalnih," pamtljivih scena.
6.4 po meniala7 wrote:
Za Sci-Fi nije ni malo los kao sto ga ocjenjuju. Odlican film.
Naravno ko voli Sci-Fi filmove.
jastuk1 wrote:The Darkest Hour nije loš. Čista suprotnost Iranskom Elly-ju - gdje je režija egoistična i sebična, a gluma darežljiva i velikodušna. Ovdje su ta dva elementa obrnutog kvaliteta.
Samo da je malo uvjerljivija gluma u pojedinim scenama The Darkest Hour bi bio jedan od boljih SyFy. Ako ništa, radi sočne scenografije vrijedi pogledati jer ima relativno "orginalnih," pamtljivih scena.
ima li prevod na neki od naših jezika?kakavdanakneiskustvu wrote:BuckScrotum wrote:Slo Burner wrote:
Dugo ne gledah ovako lijep film.
Kad zavrsi ostane ti neki super osjecajOdličan : )
![]()
![]()
![]()
hm pa kad bolje razmislim 6 max. ima totalno debilnih dijaloga , scenografija je prilicno ok ali je lagan za pogledat u popodnevnim satima, kad bas nemas nista drugo na lageru + poprilicno zanimljiva ideja alienna u obliku elektroimpulsa isl..kakavdanakneiskustvu wrote:markioni wrote:6.4 po meniala7 wrote:
Za Sci-Fi nije ni malo los kao sto ga ocjenjuju. Odlican film.
Naravno ko voli Sci-Fi filmove.
baš 6.4?
kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.imdb.com/title/tt0434409/

Nemoj biti toliko lijen, ako ti je mrsko pronaci sliku i postaviti makar napisi naziv filma prije linka.kakavdanakneiskustvu wrote:http://www.imdb.com/title/tt0434409/