Komunizam je super ideja, narocito ona varijanta koja je bila u Jugi mada ni to nije bilo idealno, nema idealno, narocito ne kad imas proslost kakva je bila na ovim prostorima do 1945. Govorim o 500 godina proslosti, i vise.Woody wrote:Jebo te... Ove crvendaće ne možeš ni tokmakom dotućiBujrum majstore wrote:Hajde probaj ovako.archi_a wrote:Jok ba, sve su nama ovo nastimali ubaceni elementi, strani agenti i neprijatelji ex-Yu. Nisu chetalji nizasta krivi. Nisu oni ni htjeli ovo. Sve je to nastimano.
I danas imas cetnicke pokrete i sve je ista furka, vise manje.
Zasto danas nemas ono sto si imao 92'?
Odgovor je isti, banke, MMF krediti, nema pucanja kad oni ubiru zito, care moj.
Mozda se sjecas da je Titio svako malo upozoravao na neprijatelja sa zapada.
Jel mozda znas na sta je mislio?
Cetnike otpisi, Srbija je istocno.
Odgovor je...kapitalizam.
Sta mislis, sta bi se desilo Jugoslaviji da nije bilo razlicitih nacija (bolje reci religija) po kojima savovi pucaju?
Bila bi optuzena za ilegalno nuklearno oruzije ili sl., srokali bi nas kao Irak i to je to.
Srecom, bilo je dovoljno budala pa smo mi sve sami zavrsili za njih, kad kazem "njih" mislim na svjetske kapitaliste.![]()
Komunizam znaci zajednica = komuna.
Kapitalizam zagovara razlike medju ljudima, kako materijalne tako i svake druge jer bez toga ne bi kao ideja mogao opstati.
I stanje u svijetu je takvo kakvo jeste zbog toga, ratovi svako malo i svuda, sve za 10.
Da sumiram, kapitalizam se hrani sovinizmom.
Sent from my iPhone using Tapatalk