Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- insomnia78
#951 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vani neces vidjeti biciklistu da vozi trotoarom.
Na djelovima gdje nema bic staze lole guslaju cestom, od semafora do semafora pa se ti vuci iza njeg.
Jos i kad ga uspijes preteci stanes na semafor, on se provuce opet ispred tebe i onda hajde jovo nanovo.
Zato ja na semaforu stanem skroz desno i na samu liniju, pa nek se provlaci:-P
s' moje sokoćalo
Na djelovima gdje nema bic staze lole guslaju cestom, od semafora do semafora pa se ti vuci iza njeg.
Jos i kad ga uspijes preteci stanes na semafor, on se provuce opet ispred tebe i onda hajde jovo nanovo.
Zato ja na semaforu stanem skroz desno i na samu liniju, pa nek se provlaci:-P
s' moje sokoćalo
- WildRedRose
#952 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam sto ste se okomili na sve bicikliste. Ima ih bahatih, ali vecina je ok. Ukoliko je pored mene, logicno je da se pomjerim na drugu stranu koliko mogu.. Zasto bih zeljela da ga ugrozim ?
Bolje i da po cesti voze , nego izmedju pjesaka... Sekunda da potkaci neko dijete.
Bolje i da po cesti voze , nego izmedju pjesaka... Sekunda da potkaci neko dijete.
- xamp
#953 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bas me interesuje gorane jel ikad skrenes u zutu traku pa tuda vozis kada ti je guzva u traci za obicne smrtnike...
- sema911s
#954 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
WildRedRose wrote:Ne znam sto ste se okomili na sve bicikliste. Ima ih bahatih, ali vecina je ok. Ukoliko je pored mene, logicno je da se pomjerim na drugu stranu koliko mogu.. Zasto bih zeljela da ga ugrozim ?![]()
vidite vama i nama vecini pomjerit dupence ustranu nije problem da prodje biciklista ,. al nasem dragom goranu je,.on bi mene pod auto,. jer ga zalibo uvence za mene,.
evo ja sam sinoc tom dionicom vozio kuda idu trajvani,(mislim da sam vidio debelog ,.,quterback)., i kada me auto ne sprci na komade,., sreca njagova pa sam mu samo retrovizor razbio,. da me stigao kako je htjeo sada nebi tipko,. i rijeci gospon policajca su bile sta se kurcis sto nevozis trotoarom, gorane prijavio sam te cika policajcu da si mi/nam/ zabranio da se vozimo po trotoaru,. cika policajac mi dao dopustenje da se vozim trotoarom,.,
mad sam primjetio da ima ovih bahatih pa ko pomahnitali voze,. sinoc je u vilsu neko dijete plakalo valjda podletilo pod tocak,. na alipasinom su se sudarila dva bicikla zaobilazili neku rupu i head on,.,.,
- WildRedRose
#955 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pah, ima budala i za volanom, i budala na biciklul, i budala pjesaka... to je neminovno , i to se nece promijeniti.
Ali, ako 'te' jedan biciklista iznervirao, moras li biti ljut na svakog i gledati kako da ga 'zguras' sa ceste ??
ovo se odnosi i na bicikliste, samo zamijenjene uloge.
Toliko od mene. I bilo bi lijepo kada bi prestali zachatavati temu..ovdje se ispuhujemo kada nas drugi vozaci automobila iznerviraju.
Ali, ako 'te' jedan biciklista iznervirao, moras li biti ljut na svakog i gledati kako da ga 'zguras' sa ceste ??
ovo se odnosi i na bicikliste, samo zamijenjene uloge.
Toliko od mene. I bilo bi lijepo kada bi prestali zachatavati temu..ovdje se ispuhujemo kada nas drugi vozaci automobila iznerviraju.
-
goran16v
#956 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ime smora ti je u LK.Lajkon wrote:Goran jeste smor, decko valjda spava na forumu i pokupio je svu pamet svijeta ali je ovdje upravu.
Zakonski je definisano da je biciklista duzan kretati se desnom ivicom kolovoza ukoliko na tom dijelu ne postoji izgradjena biciklisticka staza. Svi oni divljaju dok se krecu trotoarom a ne bi se smjeli kretati brzinom vecom od 4-5 km/h ako se vec krecu trotoarom, odnosno 25 km/h u slucaju kada voze biciklistickom stazom.
- seoBIH
#957 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Opet vas pitam, imate li kakav savjet za vozace bicikla !?
. Kada se vozimo u grupi, jedan iza drugog kada auto nailazi, to je obavezno! Na pravcu koji je dug i pregledan damo si "oduska" pa budemo jedan kraj drugog maksimalno uz desnu stranu.
Kada je krivina, usporim toliko da skoro stanem i maknem se u desnu stranu i molim boga da me kamion ne zakaci ili da ne zakaci nekoga iz suprotnog smijera, a svega je bilo![]()
-
goran16v
#958 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Od kad su je do Pozorista popunili nikad, poslije pozorista je dozvoljeno.xamp wrote:Bas me interesuje gorane jel ikad skrenes u zutu traku pa tuda vozis kada ti je guzva u traci za obicne smrtnike...
-
goran16v
#959 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A tebe kao zalibo uvence za mene kad vozis trotoarom?sema911s wrote: vidite vama i nama vecini pomjerit dupence ustranu nije problem da prodje biciklista ,. al nasem dragom goranu je,.on bi mene pod auto,. jer ga zalibo uvence za mene,.
Pitao bih te ja da li ti je na trotoaru sirine onog na Obali problem da pomaknes dupence npr. ako ima neki zdrav. problem ili povredu, ako guras kolica, ako nosis nesto u rukama. Sta je sa djecom, starima???? Nismo svi mladjahni i poletni.
Ja razumijem problem biciklista, bic. staze jesu problem i ok je kad koriste trotoar tamo gdje ima sirine, ali se guzvati tamo gdje je usko, gdje je puno pjesaka ili gdje postoji namjenska traka je plitkost nasih biciklista. Jedan od tih poteza upravo jeste Obala. Ako te je strah tramvaja i auta, ako ves ne zelis biti civilizovan i na tom komadu progurati bicikl i biti pjesak, onda mozed da pomjeris svoje dupe na manje frekventan pravac lijevom stranom Miljacke
Osim toga nije mi se jednom desilo da vidim delegata na biciklu opremljenog po PS-u koji se provlaci kroz krcatu Ferhadiju. Prica prica bicikoista kuda da vozimo treba jednako da interesuje pjesake koliko i prica vozaca gdje da parkiramo jer koliko je ispravno rjesenje parkiranje po trotoarima i zabranama toliko je ispravno rjesenje voznja bicikla po trotoarima i pjesackim zonama.
Osim toga po kojem rezonu pjesak treba da se smakne, on je taj koji je tamo gdje bi trebao biti, a biciklista nije i kad si vec uljez onda se prilagodi!
-
Mlad i Nevin
#960 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jbt....ima da sanjam svaki od ovih šesnaest ventila.
-
zdruzdjo
#961 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Gorane malkice sam se "nedovoljno izrazio".goran16v wrote:Naravno da ces lakse proci jer tom primitivnog logikom i rezonom ili ne mozes da skontas ili nije te briga za pjesaka na trotoaru kojeg ces da udaris i da po saobracajnoj kulturi i propisima uopste ne bi smio koristiti trotoar.zdruzdjo wrote:[q
Sto se tice voznje po gradu, moj izbor je uvijek trotoar jer i ako se sudarim sa pjesakom ili moram kociti, Lakse cu proci nego da se poguram ili sudarim sa kakvim isfrustriranim adolescentom za volanom "gti dvice" iz 1987.
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
O tome da si ti za pjesaka na trotoaru jednako ono sto je adolescent u golfu 2 za tebe na cesti da ne spominjem.
I kad sam prisiljen da vozim bicikletom po trotoaru to nikad nije brzo, maximalno sam oprezan, postujem pjesake kao kraljeve na trotoaru, i uvijek mi je jedna ruka na kocinici i nikad preko 5-6 brzine, zvonim lagano izdaleka, kad se mimoidjem sa pjesakom kojem sam zvonio kazem hvala. nikad ne vozim po npr. ferhadiji i sl. jer je to " belaj koji ceka da se desi"
E sad, Nazalost jos uvijek je gotovo nemoguce voziti po cesti biciklom na 90% saobracajnica u sarajevu jer te rijetko ko gleda kao ucesnika u saobracaju, vise si smetnja. Znam jer gotovo svaki dan idem na posao biciklom kad je lijepo vrijeme i na par mjesta gdje moram voziti po cesti je horor i teret. Nista bolja situacija nije ni sa motorom. Svi voze rezonom " ma to je motor i mali je pa moze se skloniti u stranu da ja prodjem"
A sa sigurnoscu mogu reci da sam daleko od primitivnog razmisljanja. Sta-vise znamo se i licno pa...
-
zdruzdjo
#962 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ne treba, ja zvrcnem ako me izignorise ili sl. okrenem se pogledam jel sigurno, sidjem na cestu i prodjem . A tjeranje makova na konac nikad nije dobro urodilo.goran16v wrote: Osim toga po kojem rezonu pjesak treba da se smakne, on je taj koji je tamo gdje bi trebao biti, a biciklista nije i kad si vec uljez onda se prilagodi!
usput sta ima ko da radi na nekim mjestima...
Sinoc zamalo me ne uhapsise. U 19:30 vozim biciklom vilsonovim. Stanem na raskrsnici kod hamdije cemerlica sa mostom bratstva jedinstva i cekam da se upali crveno autima koji idu od ekonomske i od grbavice da bih mogao proci na zeleno pjesacko pa niz vilsonovo prema bristolu..., stojim uz desnu stranu ceste gledajuci niz miljacku. U po frke skrece policijski caddy bez rotacije i sirena a iza njega na 20-ak metara terenac x-trail u vilsonovo!!!! u pjesacko vrijeme. Jedva se sklonom da prodje caddy i okrenem se rasirenih ruku negodojuci i gledam hoce li kakva djecija kolica frcnuti u zrak ili kakvo biciklo. Odmah pored mene staje terenac nakrcan kockastim glavama specijalaca bez rotacije i otvara prozor i pocinje da se svadja, ko ono sta je sta ti nije jasno, nakon par izmjenjenih recenica vidim da cu izvuci deblji kraj i da ce me privesti ili da ce mi reci vrijedjanje organa, ometanje u obavljanju posla... odmahnem rukom i nastavim. U to doba na potezu od te raskrsnice je bilo barem 50 djece sto u setnji sto na biciklima ili kolicima.....i onda STA IMA DA RADI POLICIJA U PJESACKOJ ZONI PUNOJ DJECE!!!!?????
Stoga gorane mi na biciklima smo tako malecki problem u listi saobracajne NEKULTURE da nismo vidljivi ni mikroskopom.
Ne smeta ti kad moras obilaziti dostavno vozilo u titovoj koje stoji u po bijela dana da istovari nesto, ne smeta ti kad auto sa CD registracijama stoji preko puta cheke na trotoaru pa se mora obilaziti oko njega, ne smeta ti kad neki kreten parkira auto na djelu trotoara koji je spusten za invalidska kolica, ne smeta ti kad debili gasaju pored skola, ne smeta ti sto policija ide kroz zabranu od "pu" stari grad pa niz ulicu "logavinu" jer im je mrsko ici okolo, ne smetaju ti stolovi od cheers-a po trotoaru pa moras sici na cestu da prodjes, ne smeta sto policija zaustavlja auta ispred crkve kod doma armije zato sto neko nije upalio zmigavac kad skrece od cumurije i hotela central u zelenih beretki a stoji 5-6 parkiranih auta (q7, x5, audi s8 i sl) pored crkve, to sto gazda city pub-a uzme 2-3 parking mjesta JAVNA!!!! da poreda stolice i stolove, parkiranje neinvalida na invalidaka mjesta, to sto se parkiraju na trotoar preko puta antikvarnice u "branilaca grada" pa onda hodaj oko auta, to sto pored "100metarke" na cengic vili na trotoaru se vozaju autima do obliznje kafane kao da je najnormalnija cesta.....(samo nemoj da uzimas ovo kao argument jer veeeeelika je razlika izmedju nakamure i bmw).....
A SMETA TI DA POMJERIS CJENJENU POLA METRA U STRANU jer ja kao biciklista ne zelim da rizikujem da me isfrustrirani adolescent krkne gti-dvicom ili pokupi tramvaj kojem je zaustavni put kocenja 22 metra.
Pogotovo kad imam djeciju korpu na biciklu i vozim kcerku u njoj uredno vezanu i sa kacigom na glavi.
Fakat gorane s.....ko' grlica.
Pogotovo, kao sto rekoh, jer te znam i znam da imas kilometara iza sebe sto neko nece nakupiti duuuugo a zelis da poredis nas sa nekom visoko razvijenom eu zemljom vezano za biciklizam. pa mi jos nevjerovatnije.
Dok se svi problemi vezani za saobracaj rijese proteci ce duuuugo a kad mi dodjemo na red, to ce biti sasvim bezbolno jer cemo rijesavajuci te probleme toliko sazreti da ce to biti smjesan problem.
Do tada ako cujes zvonce sloni se ako neces nemoj, ja cu te obici. Samo onda izbusi gume cayen-u kad se parkira na pjesacki prelaz kod fis-a u miss irbinoj pa ti ne mozes proci kao pjesak nego moras 4-5 metara zaobici guzom oko drugog auta.
-
AS_sa
#963 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
aa jbg pajdo, moze bit neka hitna intervencija u Vilsonovom, neki problem, tuca i sl. ... pa sta ce, nece trcat do tog mjesta ... uostalom kad upale rotacije, mos se samo pusit i izvuc deblji kraj ...
- gnjev
#964 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na Grbavici neki belaj bio covjek covjeku razbio kamenom staklo na autu ,pomarisali seAS_sa wrote:aa jbg pajdo, moze bit neka hitna intervencija u Vilsonovom, neki problem, tuca i sl. ... pa sta ce, nece trcat do tog mjesta ... uostalom kad upale rotacije, mos se samo pusit i izvuc deblji kraj ...
Sent from my ST21i using Tapatalk 4 Beta
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#965 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kada budem želio da se samoubijem vozit ću cestom, do tada će razni 'gorani' da se sklanjaju kada im se pozvoni.
-
goran16v
#966 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dok nekom ne pukne film pa te ne uzemlji, e onda ces klincu mom zvoniti, a ja se odavno ne sklanjam.mleetavi wrote:Kada budem želio da se samoubijem vozit ću cestom, do tada će razni 'gorani' da se sklanjaju kada im se pozvoni.
-
zdruzdjo
#967 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izmedju djece koja mogu podletiti pod auto, majke sa bebom u kolicima i policajca koji trci 100 metara, ipak glasao bih za policajca da malo protegne nogice. A osim toga imamo i sminkere policajce na skuterima i na biciklima koje mi placamo nasim porezima.AS_sa wrote:aa jbg pajdo, moze bit neka hitna intervencija u Vilsonovom, neki problem, tuca i sl. ... pa sta ce, nece trcat do tog mjesta ... uostalom kad upale rotacije, mos se samo pusit i izvuc deblji kraj ...
A i da se upale sirene to je malo bolje nego da se terenac iznenada pojavi 5-godisnjem djetetu na biciklu ispred face. Bar bi roditelj cuo pa bi vjerovatno reagovao.
Licno nije meni bio problem skloniti se koliko me iznervirao " kaubojluk" postupak. Ono serif moze uci sa konjem i u bar. Daaaj ba, daleko smo od divljeg zapada. Ma mozda i nismo....
-
goran16v
#968 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako me znas onda sigurno znas da sam po trenutnim stadardima voznje vec odavno by the book streber koji ne divlja, pa da krive drine ispravljam samo na biciklistima, kako neki ovdje misle, nego da sam protiv svih vrsta papanluka i primitivizma u saobracaju koje pominjes.zdruzdjo wrote:
Pa ne treba, ja zvrcnem ako me izignorise ili sl. okrenem se pogledam jel sigurno, sidjem na cestu i prodjem . A tjeranje makova na konac nikad nije dobro urodilo.
usput sta ima ko da radi na nekim mjestima...
Sinoc zamalo me ne uhapsise. U 19:30 vozim biciklom vilsonovim. Stanem na raskrsnici kod hamdije cemerlica sa mostom bratstva jedinstva i cekam da se upali crveno autima koji idu od ekonomske i od grbavice da bih mogao proci na zeleno pjesacko pa niz vilsonovo prema bristolu..., stojim uz desnu stranu ceste gledajuci niz miljacku. U po frke skrece policijski caddy bez rotacije i sirena a iza njega na 20-ak metara terenac x-trail u vilsonovo!!!! u pjesacko vrijeme. Jedva se sklonom da prodje caddy i okrenem se rasirenih ruku negodojuci i gledam hoce li kakva djecija kolica frcnuti u zrak ili kakvo biciklo. Odmah pored mene staje terenac nakrcan kockastim glavama specijalaca bez rotacije i otvara prozor i pocinje da se svadja, ko ono sta je sta ti nije jasno, nakon par izmjenjenih recenica vidim da cu izvuci deblji kraj i da ce me privesti ili da ce mi reci vrijedjanje organa, ometanje u obavljanju posla... odmahnem rukom i nastavim. U to doba na potezu od te raskrsnice je bilo barem 50 djece sto u setnji sto na biciklima ili kolicima.....i onda STA IMA DA RADI POLICIJA U PJESACKOJ ZONI PUNOJ DJECE!!!!?????
Stoga gorane mi na biciklima smo tako malecki problem u listi saobracajne NEKULTURE da nismo vidljivi ni mikroskopom.
Ne smeta ti kad moras obilaziti dostavno vozilo u titovoj koje stoji u po bijela dana da istovari nesto, ne smeta ti kad auto sa CD registracijama stoji preko puta cheke na trotoaru pa se mora obilaziti oko njega, ne smeta ti kad neki kreten parkira auto na djelu trotoara koji je spusten za invalidska kolica, ne smeta ti kad debili gasaju pored skola, ne smeta ti sto policija ide kroz zabranu od "pu" stari grad pa niz ulicu "logavinu" jer im je mrsko ici okolo, ne smetaju ti stolovi od cheers-a po trotoaru pa moras sici na cestu da prodjes, ne smeta sto policija zaustavlja auta ispred crkve kod doma armije zato sto neko nije upalio zmigavac kad skrece od cumurije i hotela central u zelenih beretki a stoji 5-6 parkiranih auta (q7, x5, audi s8 i sl) pored crkve, to sto gazda city pub-a uzme 2-3 parking mjesta JAVNA!!!! da poreda stolice i stolove, parkiranje neinvalida na invalidaka mjesta, to sto se parkiraju na trotoar preko puta antikvarnice u "branilaca grada" pa onda hodaj oko auta, to sto pored "100metarke" na cengic vili na trotoaru se vozaju autima do obliznje kafane kao da je najnormalnija cesta.....(samo nemoj da uzimas ovo kao argument jer veeeeelika je razlika izmedju nakamure i bmw).....
A SMETA TI DA POMJERIS CJENJENU POLA METRA U STRANU jer ja kao biciklista ne zelim da rizikujem da me isfrustrirani adolescent krkne gti-dvicom ili pokupi tramvaj kojem je zaustavni put kocenja 22 metra.
Pogotovo kad imam djeciju korpu na biciklu i vozim kcerku u njoj uredno vezanu i sa kacigom na glavi.
Fakat gorane s.....ko' grlica.
Pogotovo, kao sto rekoh, jer te znam i znam da imas kilometara iza sebe sto neko nece nakupiti duuuugo a zelis da poredis nas sa nekom visoko razvijenom eu zemljom vezano za biciklizam. pa mi jos nevjerovatnije.
Dok se svi problemi vezani za saobracaj rijese proteci ce duuuugo a kad mi dodjemo na red, to ce biti sasvim bezbolno jer cemo rijesavajuci te probleme toliko sazreti da ce to biti smjesan problem.
Do tada ako cujes zvonce sloni se ako neces nemoj, ja cu te obici. Samo onda izbusi gume cayen-u kad se parkira na pjesacki prelaz kod fis-a u miss irbinoj pa ti ne mozes proci kao pjesak nego moras 4-5 metara zaobici guzom oko drugog auta.
Nije problem u tebi koji si svjestan toga i koji ces proci ili ne proci u zavisnosti hocu li se pomaci nego sto to zvonce iza svojih ledja cujes svakih 30 sek i isto kao sto tebi nije cilj da te krkne adolescent u gti dvici tako ni meni nije u interesu da me krkne neki "adolescent" na biciklu, kakvi je gro, da ne kazem vecina, koji misli da je to ispravno i da je "oslobodio" trotoar pa treba da mu se sklanjaju, samo za razliku od tebe ja nemam pjesacki trotoar da se sklonim od takvih i budem rahat. Mozda da hodam po zidicu? Sad, posto si otac, u tu jednacinu umjesto mene ubaci djete na trotoaru pa vidi kako to sve skupa izgleda.
Istina je, nisu biciklisti po trotoarima najveci problem u saobracaju (lijepo bi bilo da jesu), ali dozvoli da bez obzira na velicinu ipak jesu problem, da voznja trotoarom nije ispravna stvar kako mnogi ovdje to tumace i da to nekome to moze da smeta i da ga nervira.
-
zdruzdjo
#969 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To goran
Samo buraz ja ne generalizujem ni one za volanom ni za guvernalom. Samosvjeatan sam maksimalno u svim segmentima voznje i na biciklu i u autu. Jer jednostavno moras tako. To sto ima kretena i na dva i na cetri tocka, ja ili ti ne mozemo nista. Ja ne tvrdim da je to ispravno ni sigurno. Sve sto zelim je da stignem od tacke A do tacke B najbrze, najlakse sto bezbolnije mogu. Pri tome gledam da nikoga ne ubijem ili ne ozljedim. E sad u mom nastojanju da ne izlozim sebe opasnosti od koje mi mozda ovisi zivot, uletis ti koji mi to onemogucujes i insistiras na skroz suprotnom, jer eto mozes, stvarno ne varim. Ne kazem, kad vidim da majka gura kolica ne zvonim, usporim skroz pa obidjem maximalno jer ipak se ne moze skloniti tako lako, djeci ne zvonim ili zvonim izdaleka jer su sklona da se nepredvidjeno trznu i mozes dobiti da ga bas udaris. Stari isto tako, Ali npr. kad se dvoje zaljubljenih golubcica vodaju za rukice rasireni preko cijelog trotoara kao djeca cvjeca e onda zvonim, kad "ovca" hoda sredinom, zvonim.
.......
Isto tako bi mogao tersati i kad setkas rasiren a neko iza tebe ko hoda malo brze kaze " izvini samo malo" i prodje. Sta jel i on treba na cestu da sidje ili da ne hoda brzo.
Eto onda niko ne bi trebao voziti biciklo nego svi hodati i gurati ga. Na cesti je opasno, na totoar ne bismo trebali, znaci guraj.
Samo buraz ja ne generalizujem ni one za volanom ni za guvernalom. Samosvjeatan sam maksimalno u svim segmentima voznje i na biciklu i u autu. Jer jednostavno moras tako. To sto ima kretena i na dva i na cetri tocka, ja ili ti ne mozemo nista. Ja ne tvrdim da je to ispravno ni sigurno. Sve sto zelim je da stignem od tacke A do tacke B najbrze, najlakse sto bezbolnije mogu. Pri tome gledam da nikoga ne ubijem ili ne ozljedim. E sad u mom nastojanju da ne izlozim sebe opasnosti od koje mi mozda ovisi zivot, uletis ti koji mi to onemogucujes i insistiras na skroz suprotnom, jer eto mozes, stvarno ne varim. Ne kazem, kad vidim da majka gura kolica ne zvonim, usporim skroz pa obidjem maximalno jer ipak se ne moze skloniti tako lako, djeci ne zvonim ili zvonim izdaleka jer su sklona da se nepredvidjeno trznu i mozes dobiti da ga bas udaris. Stari isto tako, Ali npr. kad se dvoje zaljubljenih golubcica vodaju za rukice rasireni preko cijelog trotoara kao djeca cvjeca e onda zvonim, kad "ovca" hoda sredinom, zvonim.
.......
Isto tako bi mogao tersati i kad setkas rasiren a neko iza tebe ko hoda malo brze kaze " izvini samo malo" i prodje. Sta jel i on treba na cestu da sidje ili da ne hoda brzo.
Eto onda niko ne bi trebao voziti biciklo nego svi hodati i gurati ga. Na cesti je opasno, na totoar ne bismo trebali, znaci guraj.
- insomnia78
#970 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj koji argument, cuj na cesti je opasno.
Znaci i ja poceram auto preko livade, jbg na cesti je opasno
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
zdruzdjo
#971 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sta reci......insomnia78 wrote:Joj koji argument, cuj na cesti je opasno.
s' moje sokoćalo
Pa hoces da kazes da mozes doci sa marijin dvora do malte sigurno bez da dva tri puta te ne nasuka neko bar dva puta vozeci biciklo cestom u desnoj kolovoznoj traci???
Daaaj ba
Opet mak na konac.
- insomnia78
#972 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne, nego samo hocu reci da voznjom po trotoaru pravis saobracajni prekrsaj
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
zdruzdjo
#973 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ok ne tvrdim suprotno, znam. Ja licno biram u korist saobracajnog prekrsaja u odnosu na rascopanu glavu zato sto me nasukala koka sa P oznakom na puntu jer jos nema osjecaj za prostor u autu. Da ne pricam o situaciji sa kcerkom u djecijoj sjedalici na biciklu.
Ima jedna pjesma od QUEEN-a. I want to ride my .....
Ima jedna pjesma od QUEEN-a. I want to ride my .....
- insomnia78
#974 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Posteno
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI