To uopste nije istina, totalno nebitno. Ako inspekcija na osnovu dojave utvrdi da krsis zakon, krades od drzave, ... Totalno je nevazno ko prijavi varalicu ...almir90 wrote:I ne treba anonimno, samo puno ime i prezime, ovako anonimno konkurencija jedni druge mogu prijavljivati i davati lažne informacije do beskonačnosti.
Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Moderator: anex
-
swanfilter
#951 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
-
Naslovnica
#952 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Upravo tako.swanfilter wrote:To uopste nije istina, totalno nebitno. Ako inspekcija na osnovu dojave utvrdi da krsis zakon, krades od drzave, ... Totalno je nevazno ko prijavi varalicu ...almir90 wrote:I ne treba anonimno, samo puno ime i prezime, ovako anonimno konkurencija jedni druge mogu prijavljivati i davati lažne informacije do beskonačnosti.
Zar nije dovoljno prijaviti evo ovako link sa foruma za one Turke na Ilidži?! Što će im moje ime i prezime, dokaza ima i više nego dovoljno, a i ovi u inspekciji to savršeno dobro znaju.
Ali odu ko fol u inspekciju, dobiju koverte (jer ih je većina korumpirano) i sve se na tome završi.
-
kakaljin
#953 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pa zasto onda tuzilastvo ne hapsi silne tajkune za koje i ptice na grani znaju sta su radili, na osnovu anonimnih prijava.Naslovnica wrote:Upravo tako.swanfilter wrote:To uopste nije istina, totalno nebitno. Ako inspekcija na osnovu dojave utvrdi da krsis zakon, krades od drzave, ... Totalno je nevazno ko prijavi varalicu ...almir90 wrote:I ne treba anonimno, samo puno ime i prezime, ovako anonimno konkurencija jedni druge mogu prijavljivati i davati lažne informacije do beskonačnosti.
Zar nije dovoljno prijaviti evo ovako link sa foruma za one Turke na Ilidži?! Što će im moje ime i prezime, dokaza ima i više nego dovoljno, a i ovi u inspekciji to savršeno dobro znaju.
Ali odu ko fol u inspekciju, dobiju koverte (jer ih je većina korumpirano) i sve se na tome završi.
-
swanfilter
#954 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Zato, jer u politicki tajkuni. Nije bas za porediti njih i turske pekare ...
-
Naslovnica
#955 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
[/quote][/quote][/quote]kakaljin wrote:Pa zasto onda tuzilastvo ne hapsi silne tajkune za koje i ptice na grani znaju sta su radili, na osnovu anonimnih prijava.Naslovnica wrote:Upravo tako.swanfilter wrote:[quote="almir90"I ne treba anonimno, samo puno ime i prezime, ovako anonimno konkurencija jedni druge mogu prijavljivati i davati lažne informacije do beskonačnosti./quote]
To uopste nije istina, totalno nebitno. Ako inspekcija na osnovu dojave utvrdi da krsis zakon, krades od drzave, ... Totalno je nevazno ko prijavi varalicu ...
Zato što su svi u talu.
Jednom kada ispadneš iz tala ili se nekome zamjeriš, onda si najeb'o.
Ovako, dokle god idu koverte i namještaju se poslovi, cvjeta korupcija i niko ne odgovara ni za šta, ništa se neće promijeniti.
-
coco chanel
#956 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Odem veceras da kupim sinu tene u Skenderiji, neznam kako se zove radnje, odmah kod ulaza, nema fiskalnog racuna.Pitam radnicu kaze racun vam je u kesi.Tek kad smo izasli iz Skenderije vidim da nije fiskalni.Jos kad sam posla da platim kaze ne radi nam aparat za kartice(navodno),samo kes!Logicno kes se moze sakriti od inspekcije, a novac od kartice ne!
Koji lopovi nikad vise necu dole otici.Gazdarica im u radnji tersa nesto, njih 5-6 djevojaka, mogu se zakleti da niko prijavljen nije! A gazdarica u stilu tipicnog naseg privatnika..one jadne izbezumljene i isprepadane od nje...
Pitam se samo sta ova nasa inspekcija radi! Drzava bez novca, a koliko privatnika tako radi, krade drzavu i iskoristava ovaj nas narod!
Koji lopovi nikad vise necu dole otici.Gazdarica im u radnji tersa nesto, njih 5-6 djevojaka, mogu se zakleti da niko prijavljen nije! A gazdarica u stilu tipicnog naseg privatnika..one jadne izbezumljene i isprepadane od nje...
Pitam se samo sta ova nasa inspekcija radi! Drzava bez novca, a koliko privatnika tako radi, krade drzavu i iskoristava ovaj nas narod!
-
mekaba
#957 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Klasika. Aparat ne radi za karticecoco chanel wrote:Odem veceras da kupim sinu tene u Skenderiji, neznam kako se zove radnje, odmah kod ulaza, nema fiskalnog racuna.Pitam radnicu kaze racun vam je u kesi.Tek kad smo izasli iz Skenderije vidim da nije fiskalni.Jos kad sam posla da platim kaze ne radi nam aparat za kartice(navodno),samo kes!Logicno kes se moze sakriti od inspekcije, a novac od kartice ne!
-
coco chanel
#958 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Jos pitam jel racun unutra kaze ona jadna djevojka jeste.I ja ko najveca glupaca i ne pogledam kakav.Tek u auto kad smo sjeli, onako nesto pod dojmom tog izivljavanja gazdarice kojeg sam vidjela, uzmem racun kad imam sta i vidjeti!
Dodje mi da im u inspekciju odem sa onim racunom, pa da vidimo gdje ce se onda gazdovati plava gospodja!
Jadne radnice! Tesko njima!
Dodje mi da im u inspekciju odem sa onim racunom, pa da vidimo gdje ce se onda gazdovati plava gospodja!
Jadne radnice! Tesko njima!
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#959 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Cuj dodje ti, pa sto nisi otisla u inspekciju?
Inace, jesi li racun nasla kada si izasla iz skenderije, ili kad si sjela u auto ? Sto si kontradiktorna?
Inace, jesi li racun nasla kada si izasla iz skenderije, ili kad si sjela u auto ? Sto si kontradiktorna?
-
coco chanel
#960 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
A gdje mi moze biti auto nego izvan Skenderije, vjerovatno na nekom parkingu?? Hahha zbog takvih kao ti nam i jeste ovako.I da za tvoju informaciju i hocu otici.
Lijep pozdrav i ukljuci mozak prije nego pocnes da komentarises
- mayab
#961 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pratim, i daj molim te, izvjestavaj nas , kako to sa inspekcijom prodje.HVALAcoco chanel wrote:A gdje mi moze biti auto nego izvan Skenderije, vjerovatno na nekom parkingu?? Hahha zbog takvih kao ti nam i jeste ovako.I da za tvoju informaciju i hocu otici.
-
mekaba
#962 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ako neko misli da se ne isplati zvati inspekciju i prijavljivati grdno se vara.Ima naravno mita ali ima bgm. i zestoki kazni pa cak i zatvaranja radnji. Licno se uvjerio za rad na crno - kljuc u bravu. Radilo se o starom mutikashi. 
-
quarterback
#963 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
prijatno sam iznenadjen sto mi je mesara mujanic ili mujanovic u blazuju neki dan dala fiskalni racun, godinama ga nisu davali, eventualno si jedino mogao dobiti nota racun i to nakon duzeg ubjedjivanja
- vjesticanametli
#964 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
opet moram zvati inspekciju jer ona u pekari žu žu ne daje jos racune

-
kakaljin
#965 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Ako vec se zove inspekcija, neka se zove i da se provjeri gdje taj novac ode od uplacenih poreza, da li taj novac ode tamo gdje je namjenjen ili samo nestane tj ode za druge stvari od onoga za sta je namjenjen.
Jer porezni obaveznik ima pravo da zna gdje mu ide svaka marka od uplacenih poreza.
Jer porezni obaveznik ima pravo da zna gdje mu ide svaka marka od uplacenih poreza.
-
almir90
#966 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Nemaju pravo da znaju gdje se troši taj novac, niko ne može dobiti te infomacije, mada nema potrebe ni da se iznosi u javnost, već znamo kako se troše te pare.kakaljin wrote: Jer porezni obaveznik ima pravo da zna gdje mu ide svaka marka od uplacenih poreza.
-
kakaljin
#967 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
odose samo na plate drzavnika, koji nista ne radealmir90 wrote:Nemaju pravo da znaju gdje se troši taj novac, niko ne može dobiti te infomacije, mada nema potrebe ni da se iznosi u javnost, već znamo kako se troše te pare.kakaljin wrote: Jer porezni obaveznik ima pravo da zna gdje mu ide svaka marka od uplacenih poreza.
- Seoskivaralica
#968 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Zato treba povecati jedinstvenu stopu pdv- a na rzmo 50% ili je izdiferencirati tako da alkohol cigare luksuz ostanu 17% a brasno ulje sol i secer isl 50%...
Jednostavno da ovi sto gule bdp ne moraju vracati kad vec uzimaju.....
Jednostavno da ovi sto gule bdp ne moraju vracati kad vec uzimaju.....
-
quarterback
#969 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
imas parking u skenderiji, bocni ulaz sa stranecoco chanel wrote:A gdje mi moze biti auto nego izvan Skenderije, vjerovatno na nekom parkingu?? Hahha zbog takvih kao ti nam i jeste ovako.I da za tvoju informaciju i hocu otici.
- Čudna sorta
#970 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pekara "Malta" u Envera Šehovića - ako nisi tražio račun nećeš ni dobiti. Još su i neljubazni kad im spomeneš.
-
sole2mio
#971 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
dzaba vam i inspekcije kad su one jos vise korumpirane, kazne su veoma visoke,a vlasniku je bolje dati 50 kerma inspekciji u dzep nego platiti 500-1000 i vise kaznu 
Nema tu promijene dok se inspekcija ne promijeni i pocne kaznjavati.
I jos frizerski saloni ubijaju pare, ja do sad ni u jednom nisam vidio da se izdaje racun, naravno sisam se u jednom samo, kod poznanika pa ne mogu ni da trazim racun
I jos frizerski saloni ubijaju pare, ja do sad ni u jednom nisam vidio da se izdaje racun, naravno sisam se u jednom samo, kod poznanika pa ne mogu ni da trazim racun
Last edited by sole2mio on 06/06/2014 23:54, edited 1 time in total.
- Janjicar
#972 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Dok inspektor ne skonta da je bolje napuniti budzet 500 KM nego staviti 50 KM u svoj dzep, jer od tih 500 KM ce otici ponovo 50% za platu, 10% skolstvo, 10% zdravstvo itd...sole2mio wrote:dzaba vam i inspekcije kad su one jos vise korumpirane, kazne su veoma visoke,a vlasniku je bolje dati 50 kerma inspekciji u dzep nego platiti 500-1000 i vise kaznu
- vjesticanametli
#973 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
zatvorena pekaravjesticanametli wrote:opet moram zvati inspekciju jer ona u pekari žu žu ne daje jos racune![]()
cekam otvorenje da kupim 1 kiflu i da trazim racun
- MOSALJOZE
#974 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Pa kupac nije dužan platiti,ukoliko nema računa.To se ovde ponovilo 100000000000000 puta,tako da lagano počni žvakat kifle ne moze ti ništa
-
sole2mio
#975 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu
Jel postoji broj sad gdje anonimno mozes prijaviti ili i sad moras dati ime i prezim ?