Dasi wrote: Ne kontam tvoj nagon da trujes temu. Stvarno postujem tvoj doprinos (i ne samo tvoj) u odbrani grada ali jesi li ti bio na Grbavici u vrijeme okupacije? O cemu bi ti pisao i citao na temi "Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom"? O Trgu Heroja, napadu na Elektroprivredu ili mozda o Skenderiji? De da onda naziv teme preimenujemo u "Naselja oko Grbavice, Vraca i Kovacica pod okupacijom? Meni stvarno nije problem da procitam i od "njih" potvrdu da su clanovi SDS-a '91 dobijali oruzje. Da su '91 imali obuke u Lukavici pa kad mi dodje neki CETNIK i kaze da je rat poceo sa ubijenim svatom fino ga posaljem na ovu temu. Bas me interesuje sto tebi i pojedincima smetaju svjedocenja sa druge strane sve dok su u okvirima pravila foruma i zdrave konverzacije. Zar vam nije zanimljivo cuti price, neke istinite neke ne, iz rova sa druge strane. Po pricama boraca u ratu su pojedinci trgovali, pricali cak neki i remija igrali a boga mi neki dogovarali i fudbalske utakmice (sa teme Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA ). Kad vam tad nije smetalo kako to da vam sad smeta diskusija na XY forumu. Evo Macaglu je rekao ko je ubio Krunu, zar to nije po tebi pozitivno? Mozda sad porodica pokojnog Krune moze naci neki mir. Mozda i kroz sudski postupak zasto ne. O starom od Macaglu ne bi da trosim rijeci, meni nebitan lik kao i Macaglu. Ali Macaglu-a (za razliku od njegovog starog) mi je zao, ako je istina ovo sto pise, jer sam bio njegovih godina (2-3 godine mladji) i mogu ga donekle shvatiti. I pustite covjeka neka pise, ako nesto slaze ispravite ga, ako vrijedja banujte ga ali nemojte boga vam neke cenzure ko moze a ko ne moze pisati svoje dozivljaje sa "Grbavice, Vraca i Kovačića pod okupacijom".
Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#951 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
- agent_zero
#952 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Dobro, malo ste pretjerali sa "kritikovanjem" forumaša PM72. Čovjek je bio branitelj i normalno je da nekad možda malo burnije reagira. Ja ga shvatam u potpunosti.
I bitne su i te neke stvari oko Trga, dosta događaja i dešavanja su povezani.
I PM72, nemoj odustati sa svojim svjedočenjem
I bitne su i te neke stvari oko Trga, dosta događaja i dešavanja su povezani.
I PM72, nemoj odustati sa svojim svjedočenjem
- poznanik
#953 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ukoliko si namjeravao impresionirati, nisam siguran da si uspioPapovka wrote:...Pred kraj rata sam stao na broju 86. daje bog do svaki moguci bio na nišanu bez dvojbe bih opalio... Toliko od mene, imenom i prezimenom Sead Arnautalić
Osim toga, da znaš ko je sve bio učesnik ovog foruma, na guzicu bi pao, tako da je tvoj potpis irelevantan i ništa ne znači...
Usput, biti k-dir linije odbrane u ratu i biti pristojan, obazriv u ponašanju i poštivanju pravila ovog foruma su dvije različitosti. Po tvom rezonovanju, onda bi drugi i viši oficiri ovdje trebali "postrojavati" one koji drugačije misle ili pišu...
- karanana
#954 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
pa sto izbrisa postove?PM72 wrote:Čuj nagon za trovanje tema?!? I to ima? Ja sam se u par navrata izvinuo diskutantima jer sam neke stvari preletio ili previdio.Ali teme nisam nikad ni kvario a kamolio remetio.Spreman sam da se izvinem svakom koga sam uvrijedio,ako ima takvih ali je na ovom sajt poželjnije svjedočenje 16-togodišnjeg dobrovoljca VRS nego moje.To je očigledno.Rekao ti ko je ubio Krunu.Aferim.Kako se zove taj ubica?Da ti na kraju neće reći formulu koka kole?" Nakav" sokočanin,kovrdžavi,brada, itd je sve što možeš saznati ako misliš da glumiš SIPU ili Tokaču.
Ja sam se javio na ovoj temi samo da pojasnim zašto i Trg nije osvanio pod naslovom "Grbavica,Vraca,Kovačići,Trg Pere Kosorića i Hrasno pod okupacijom".Sva dešavanja o kojima sam pisao ( i izbrisao) imala su veze sa Grbavicom.Mislio sam još dosta toga napisati ali nemam kome.
Toliko od mene.
kome uzainat? al haj nema veze, ja sam pratio temu pa sam procito, ionako je ne bih ponovo citao.
-
Papovka
#955 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
...
Last edited by Anonymous on 27/06/2012 15:13, edited 1 time in total.
Reason: banned
Reason: banned
- karanana
#956 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
ti sam rokno 86 ljudi?
ejs.
ejs.
- poznanik
#957 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Tvoja bolest ili tvoje privatno stanje ne znači da imaš pravo prosipati svoje frustracije po drugom, posebno ne znači da imaš pravo na pljuvanje i pisanje uvredljivih riječi. Ako nisi sposoban na pristojnu komunikaciju, ako nisi spreman na uvažavanje drugog i drugačijeg stava od tvog, nemoj ni pisati ovdje.Papovka wrote:Uzeo si sredinu txt i kraj i sastavio u jednu i pri tome izvukao iz konteksta cijeli post i preokrenuo ga sram te bilo !!poznanik wrote:Ukoliko si namjeravao impresionirati, nisam siguran da si uspioPapovka wrote:...Pred kraj rata sam stao na broju 86. daje bog do svaki moguci bio na nišanu bez dvojbe bih opalio... Toliko od mene, imenom i prezimenom Sead Arnautalić![]()
Osim toga, da znaš ko je sve bio učesnik ovog foruma, na guzicu bi pao, tako da je tvoj potpis irelevantan i ništa ne znači...
Usput, biti k-dir linije odbrane u ratu i biti pristojan, obazriv u ponašanju i poštivanju pravila ovog foruma su dvije različitosti. Po tvom rezonovanju, onda bi drugi i viši oficiri ovdje trebali "postrojavati" one koji drugačije misle ili pišu...
Koga da impresioniram tebe i tebi slične? da impresioniram nekoga time sto danas dnevno pijem šaku tableta, sto bolujem od PTSP-a, sto sam 100% vojni invalid, sto sam branio jednogodisnje dijete, ženu, svoju majku oca i druge?
srami se fukaro ljudska !!
kakvi oficiri i k... palci? jel ti znas organizaciju na početku rata, najvisi "činovi" su bili komadant i zamjenik komadanta za MUP-ovce i njihovu organizaciju neznam, kakvi oficiri nije JNA ili Srbo četnička vojska u kojoj si ti vjerovatno bio, da je bog do taj broj od 86. bio veci za jedno par hiljada ne bi imo ko roka't po ovom gradu, kakav sve šljam od ljudi na ovom forumu, mozete prosipati šupljake i pricati "svoju historiju" ovdje ali na ulici, u gradu, u naseljima Grbavica, Kovačići i Vraca priča dragi moji je sasvim drugačija, za ovog sto mu je babuka bio u sds-u nek bude sretan sto i on i babuka mu nisu zavrsili dva metra pod zemljom !!
-
grunf 1
#958 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Pitaj komsiju preko puta iz Vila Lepe, i njegovog crnogorskog zeta, palikucu i zlikovca. Udruzili se pijana budaletina i gladna hijena.eltroxin wrote: Zdravo drug! Znas li ko je ubio Dodu, ili si mozda nacuo?
Na onoj slici iz Ljubljanske, tip u crvenoj kosulji je N. Š., vidi mu se kuca u pozadini?
Ako ne zive vise na istoj adresi, onda pokusaj kod onog u crvenoj majici sto seta po Ljubljanskoj ulici. Njegova mladja sestra se druzila sa cerkom od gore spomenutog komsije.
Gdje god bi se njih dvije pojavile, to bi postajalo stidno mjesto Kovacica.
Gospodja Ana i Dodo su bili starosjedioci u Kovacicima. Dodo je bio zadnji covjek u naselju koji bi zlikovcima izasao u susret. Oni su to znali.
-
Papovka
#959 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Tvoja bolest ili tvoje privatno stanje ne znači da imaš pravo prosipati svoje frustracije po drugom, posebno ne znači da imaš pravo na pljuvanje i pisanje uvredljivih riječi. Ako nisi sposoban na pristojnu komunikaciju, ako nisi spreman na uvažavanje drugog i drugačijeg stava od tvog, nemoj ni pisati ovdje.
- Toffee karamela
#960 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
U vezi Boška i Admire1402 wrote:Hvala.onu temu o Snajperima sam vec jednom citao.A o ovom "Sjecanje na ljubav ". imas vise na temi o Snajperima u Sarajevu.Kazu da su ih nasi smaknuli jer je taj "Romeo" bio vojnik Armije BiH ili TO i krenuo da prebjegne kod svojih preko Milajcke.
Meni u vezi njih nikada nije bila jasna jedna stvar, a zapravo to je sad kao da pokušavaš prodrijeti u nečiji um...Naime, nisu oni bili klinci, imali su 25 godina i bili su sigurno svjesni situacije oko sebe. Muslimani bježe sa Grbavice, Batko kolje i siluje, ovamo u gradu sve se zna i čuje o tome...A on curu, Bošnjakinju, vuče na Grbavicu? Jesu li imali pripremljene lažne dokumente za nju ? Ako je već bježao kod nekih rođaka ili prijatelja kako se nije bojao da će ga oni odati, jer su oni sigurno znali da mu je cura Bošnjakinja ? Ako im je toliko loše bilo, što nisu pokušali bježati kuda i ostali narod, konvoji, aerodromska pista, nego baš preko Grbavice ?
- eltroxin
#961 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Mislim da si me zamjenio s nekim! I pitanje nije bilo upuceno tebi... Znam ja vrlo dobro ko su bili majka i sin Capalek, zato me i interesuje ko stoji iza tog zlocina.grunf 1 wrote:Pitaj komsiju preko puta iz Vila Lepe, i njegovog crnogorskog zeta, palikucu i zlikovca. Udruzili se pijana budaletina i gladna hijena.eltroxin wrote: Zdravo drug! Znas li ko je ubio Dodu, ili si mozda nacuo?
Na onoj slici iz Ljubljanske, tip u crvenoj kosulji je N. Š., vidi mu se kuca u pozadini?
Ako ne zive vise na istoj adresi, onda pokusaj kod onog u crvenoj majici sto seta po Ljubljanskoj ulici. Njegova mladja sestra se druzila sa cerkom od gore spomenutog komsije.
Gospodja Ana i Dodo su bili starosjedioci u Kovacicima. Dodo je bio zadnji covjek u naselju koji bi zlikovcima izasao u susret. Oni su to znali.
- Koshpa
- trambusek88
#963 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Koliko ja kontam ovo je putna komunikacija Lukavica-Ilidža
- Nekako s proljeća
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#965 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
pišite koliko hoćete i šta hoćete. mene boli briga. ali nemojte slučajno da mi pošaljete ikakav PP da se žalite, da tražite brisanje ili nešto slično.
uživajte
ne dajte petoj koloni da vas ometa.
uživajte
-
grunf 1
#966 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Nisam te zamijenio s nikim, niti mi je bila namjera da zbunim prijatelja familije Capalek.eltroxin wrote:Mislim da si me zamjenio s nekim! I pitanje nije bilo upuceno tebi... Znam ja vrlo dobro ko su bili majka i sin Capalek, zato me i interesuje ko stoji iza tog zlocina.grunf 1 wrote:Pitaj komsiju preko puta iz Vila Lepe, i njegovog crnogorskog zeta, palikucu i zlikovca. Udruzili se pijana budaletina i gladna hijena.eltroxin wrote: Zdravo drug! Znas li ko je ubio Dodu, ili si mozda nacuo?
Dao sam ti 'clue', ko bi mogao znati nesto vise. Flodorovi (Flodder) su zivjeli preko puta ulice, mozda su nesto culi, vidjeli, u pauzi izmedju dva posla... pljackanja tudjih kuca i iznajmljivanja zenske radne snage po satu.
Ispred Vila Lepe, kratko prije rata...
Komsija je vjerovatno dobio cirozu jetre i zaboravio da dise. Zet je u najboljem slucaju zavrsio kao Stephen Hawking, ovisan o drugim ljudima vise nego novorodjence. Zelim mu dug i prosperitetan zivot do fatalnog ishoda.
Svi samo o Batku i Aleksicu, neko dobaci do Camura, i to je to. Koliko je ovakvih odrpanaca kao sto su Flodorovi bilo u naselju.
P.S.Pretpostavljam da su za tebe vrata od stana na pocetku Zagrebacke ulice uvijek bila sirom otvorena.
- debeljko20
#967 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
šta je ovo?grunf 1 wrote:
Nisam te zamijenio s nikim, niti mi je bila namjera da zbunim prijatelja familije Capalek.
Dao sam ti 'clue', ko bi mogao znati nesto vise. Flodorovi (Flodder) su zivjeli preko puta ulice, mozda su nesto culi, vidjeli, u pauzi izmedju dva posla... pljackanja tudjih kuca i iznajmljivanja zenske radne snage po satu.
![]()
Komsija je vjerovatno dobio cirozu jetre i zaboravio da dise. Zet je u najboljem slucaju zavrsio kao Stephen Hawking, ovisan o drugim ljudima vise nego novorodjence. Zelim mu dug i prosperitetan zivot do fatalnog ishoda.
Svi samo o Batku i Aleksicu, neko dobaci do Camura, i to je to. Koliko je ovakvih odrpanaca kao sto su Flodorovi bilo u naselju.
P.S.Pretpostavljam da su za tebe vrata od stana na pocetku Zagrebacke ulice uvijek bila sirom otvorena.
- sinuhe
#968 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Bas sam isto misliošta je ovo?isto plakat za neki engleski film, žanr crna komedija ili socijalna drama.
- debeljko20
#969 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
ja mislim da i jeste ovo neki plakat za film ili seriju. nešto su mi ovi likovi poznati.sinuhe wrote:Bas sam isto misliošta je ovo?isto plakat za neki engleski film, žanr crna komedija ili socijalna drama.
Najsvijetliji primjer white trasha
-
PM72
#970 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ne znam na koga je moderni mislio kad pominje "petu kolonu" i ko je za njega ta "peta kolona"?!? i ko mu je slao PP da se žali i da traži brisanje? Ja nisam niti bih,sve svoje postove sam lično pobrisao jer su moje autorsko djelo i mogu raditi s njima šta hoću.Četiri moja saborca a učesnika ovih diskusija su mi se javila i dala podršku da nastavim pisanje.Radi njih ću to i da uradim a radi pojedinaca i moderatora najradije nikad ne bih otvorio ovaj sajt.Chmoljo wrote:pišite koliko hoćete i šta hoćete. mene boli briga. ali nemojte slučajno da mi pošaljete ikakav PP da se žalite, da tražite brisanje ili nešto slično.
uživajtene dajte petoj koloni da vas ometa.
Pozdrav!
-
ekola
#971 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Nedavno mi je jedan stanovnik istocnog Sarajeva, nicim izazvan, poceo da jadikuje kako mu je bilo tesko na Grbavici za vrijeme rata, jer se , zamislite, nije mogao igrati sa rajom na lokalitetu pijace na Grbavici zbog djelovanja snajpera...Eh sad, mene interesuje, ako neko zna, dali je uopste bilo moguce sa nekog naseg polozaja (ARBiH) djelovati snajperom po samom lokalitetu pijace na Grbavici..Jer ja sam po cijeli dan tu, radim u blizini pijace i kada udjem u otvoreni dio pijace ne mogu da dokucim odakle je mogao djelovati taj snajper iz njegove price...
(osim iz njegove maste)
- poznanik
#972 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Lokalitet pijace na Grbavici ne znači striktno pijačni plato sa trgovačkim stolovima, već podrazumijeva šire područje pijace i okolnih zgrada izvan nje.ekola wrote:Nedavno mi je jedan stanovnik istocnog Sarajeva, nicim izazvan, poceo da jadikuje kako mu je bilo tesko na Grbavici za vrijeme rata, jer se , zamislite, nije mogao igrati sa rajom na lokalitetu pijace na Grbavici zbog djelovanja snajpera...Eh sad, mene interesuje, ako neko zna, dali je uopste bilo moguce sa nekog naseg polozaja (ARBiH) djelovati snajperom po samom lokalitetu pijace na Grbavici..Jer ja sam po cijeli dan tu, radim u blizini pijace i kada udjem u otvoreni dio pijace ne mogu da dokucim odakle je mogao djelovati taj snajper iz njegove price...(osim iz njegove maste)
- Toffee karamela
#973 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
A ko su ovi Flodersi, može li ukratko njihova storija ?grunf 1 wrote:
![]()
- poznanik
#974 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
http://www.virtual-history.com/movie/ph ... /00274.jpgToffee karamela wrote:A ko su ovi Flodersi, može li ukratko njihova storija ?grunf 1 wrote:![]()
- Toffee karamela
#975 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
I ti mi okači sliku opet, a ja molim za malo teksta.