BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#951 Re: BHT

Post by mali_milojica »

16.5 miliona KM FTV duzna BHRT.
8.8 miliona KM RTRS duzna BHRT.
Dobro su izdrzali i do sada.
Izgleda da se crne slutnje obistinjuju. Nista od EURO 2016 malim ekranima.
mahalik

#952 Re: BHT

Post by mahalik »

Sto nemaju marketing kao FTV koja ubi sa reklamama
O dnevniku da ne govorimo negledljivo zaista
Maharadza

#953 Re: BHT

Post by Maharadza »

archi_a wrote:Šta treba ? Ići niz dlaku secesionistima koji bi voljeli da se ugasi nešto što je državno?!? Mogu se ugasiti entitetske televizije, bujrum, ali ni pod razno dozvoliti gašenje državne televizije!!! :oops:
Tako je, po svaku cijenu podržavati i gurati uhljeb-politiku, makar još koji milion/milijardu (kao da je bitno, neće ih oni vraćati) "digli" kod MMF-a i tako već prezaduženu državu dokrajčili, u kreditu je snaga, država za uhljebe! :oops:
It_is_a_Leclerc

#954 Re: BHT

Post by It_is_a_Leclerc »

Bošnjaci slave kraj još jedne državne institucije. Slave i Hrvati koji su postavili ultimatum - "Ukinuti BHRT, napraviti HRTV", a ni Srbima nije mrsko.
luckylaka

#955 Re: BHT

Post by luckylaka »

It_is_a_Leclerc wrote:Bošnjaci slave kraj još jedne državne institucije. Slave i Hrvati koji su postavili ultimatum - "Ukinuti BHRT, napraviti HRTV", a ni Srbima nije mrsko.
Nabroj samo jednog Bosnjaka koji to slavi pa da ti dignemo spomenik na forumu.Prosipas se iz teme u temu.
kakavdanakneiskustvu

#956 Re: BHT

Post by kakavdanakneiskustvu »

luckylaka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Bošnjaci slave kraj još jedne državne institucije. Slave i Hrvati koji su postavili ultimatum - "Ukinuti BHRT, napraviti HRTV", a ni Srbima nije mrsko.
Nabroj samo jednog Bosnjaka koji to slavi pa da ti dignemo spomenik na forumu.Prosipas se iz teme u temu.

vala baš
Ajatolah_

#957 Re: BHT

Post by Ajatolah_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:
luckylaka wrote:
vala baš
Možda je pretjerivanje reći "slave", ali ja svuda viđam kako se ljudi hvale kako im ne pada na pamet platiti pretplatu, komentari tipa "nek' su propali - ko još to gleda" i slično.
mali_milojica

#958 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Dovoljno je vidjeti komentare na klixu kod objave vijesti o bilo cemu vezanom za BHRT. :-)
Inace to vecinom komentarisu anamo oni,aha,kako da ne :roll:
archi_a

#959 Re: BHT

Post by archi_a »

Maharadza wrote:
archi_a wrote:Šta treba ? Ići niz dlaku secesionistima koji bi voljeli da se ugasi nešto što je državno?!? Mogu se ugasiti entitetske televizije, bujrum, ali ni pod razno dozvoliti gašenje državne televizije!!! :oops:
Tako je, po svaku cijenu podržavati i gurati uhljeb-politiku, makar još koji milion/milijardu (kao da je bitno, neće ih oni vraćati) "digli" kod MMF-a i tako već prezaduženu državu dokrajčili, u kreditu je snaga, država za uhljebe! :oops:
Uhljeb politika je u režimskim entitetskim televizijama, pogotovo fašističkom pisi tivi-ju, koje koliko toliko naplaćuju pretplatu ali ne prebacuju dio u državni BHT.
elk

#960 Re: BHT

Post by elk »

A koja stranka zaposljava u bhrt?ozbiljno pitam.
mali_milojica

#961 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Ja sve sto ima veze sa Bosnom i Hercegovinom nekako smatram svojim. Nije najbolja tv u BiH da se ne lazemo,ali je moja,predstavlja moju domovinu,pa da je od govana,najbolja je. Vjerovatno ima uhljeba,porodicnih,stranackih,kumcadi i sl,ali u kojoj firmi nema. Mada,ako se raspadaju ne vjerujem da je neka jagma da se tamo uleti,svi ciljaju Telecom,Elektroprivredu,ministarstva,dm i sl :mrgreen:
Nikada nisu ni osvojili nagradu najpozeljniji poslodavac :lol:
darius_maximus

#962 Re: BHT

Post by darius_maximus »

luckylaka wrote:
Realno govoreći, od 100 reakcija (na internetu i u "stvarnom" životu) 98 je o neplaćanju RTV takse i kako BHRT svakako treba ukinuti jer nema najnovijih blockbustera i BBC-evih dokumentaraca u Full HD-u.
Nigdje se toliko ljudi ne hvale neplaćanjem poreza kao u BiH, a, brat bratu, jedno 60% uopšte ne zna šta bi trebalo plaćati i da je to porez na posjedovanje TV/radio prijemnika.

Doduše, čega se pametan stidi...
mali_milojica

#963 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Kakvih 60%.
90% ljudi nema pojma sta je rtv taksa i zasto se placa.
Kad mu kazes porez na posjedovanje tv prijemnika,odgovori ti pa platio sam porez kad sam ga kupovao :-)
Kad mu kazes zasto placas porez (cestarina) kod registracije auta,zar ga nisi platio kad si ga kupovao,gleda u tebe kao tele :shock:
calculator

#964 Re: BHT

Post by calculator »

mali_milojica wrote:16.5 miliona KM FTV duzna BHRT.
8.8 miliona KM RTRS duzna BHRT..
Gdje su pravnici na BHT, da utuže i FTV i RTRS :? Godinam im duguju, do sada su u obje TV računi mogli biti blokirani...
Logovan

#965 Re: BHT

Post by Logovan »

mali_milojica wrote:16.5 miliona KM FTV duzna BHRT.
8.8 miliona KM RTRS duzna BHRT.
Dobro su izdrzali i do sada.
Izgleda da se crne slutnje obistinjuju. Nista od EURO 2016 malim ekranima.
Gledaj dugova... Žalosno. :roll:

Šta mi sve trpimo.
__Phoenix__

#966 Re: BHT

Post by __Phoenix__ »

mali_milojica wrote:Kakvih 60%.
Kad mu kazes porez na posjedovanje tv prijemnika,odgovori ti pa platio sam porez kad sam ga kupovao :-)
Kad mu kazes zasto placas porez (cestarina) kod registracije auta,zar ga nisi platio kad si ga kupovao,gleda u tebe kao tele :shock:
Zašto bih plaćao pretplatu BHRT-u a ne drugim televizijama poput Hayata ili Pinka? Konkretno ako možeš...
mali_milojica

#967 Re: BHT

Post by mali_milojica »

__Phoenix__ wrote:
Zašto bih plaćao pretplatu BHRT-u a ne drugim televizijama poput Hayata ili Pinka? Konkretno ako možeš...
Zato sto zakon tako nalaze.
Nije to samo kod nas. U cijeloj EU to postoji,valjda tamo stremimo i zelimo biti. Ne svidja ti se zakon,Boze moj,ali nemas pravo da ga krsis. Hajde stisni nemoj platiti pdv. Nemoj platiti kazne za prekrsaje. I ovo se moze rijesiti za mjesec i da svi placaju. Ali ovo je kako mi se cini politicka igra.
Zato sto je BHRT drzavna tv.
Zato sto su Hayat i Pink privatna prcija.
Osnivac BHRT je drzava,u parlamentu se ispostavljaju racuni. Kome se Svrakic i Mitrovic pravdaju.
Kad vec BHRT ima pretplatu ogranicen je na 6 min marketinga u satu,privatne tv nisu.
Ja ne mogu shvatiti mentalni sklop nekoga da ne placa dadzbine. Ne placa vodu,smetlje,odrzavanje,grijanje,ne placa nista sto mu ne mogu iskljuciti,van pameti :-)
Evo Bakir govori da postajemo kandidat za EU krajem iduce godine. Bez rijesenog problema RTV sistema ljudi u EU ce se samo nasmijati,a zbog jebenih 7 KM ostajemo prkno u evropi.
Last edited by mali_milojica on 31/05/2016 01:16, edited 1 time in total.
__Phoenix__

#968 Re: BHT

Post by __Phoenix__ »

BHRT prva krši propise i odredbe koje nalažu da se imaju određeni programski sadržaji, da je to tačno i da je njihov program irelevantan pokazuje i samo plaćanje pretplate.

Sutra će biti zakon da se BH Telecom privilegira nauštrb kvazi patriotizma i plaća dodatno preko leđa građana, zakon naložio.

Ja pola godine imam redukciju vode, ko me pita? Plaćam kao da sam dobio uslugu kad sam htio i koliko sam htio. Plaćaš li ti račune ili se žališ pa ti vodovod odbije?
mali_milojica

#969 Re: BHT

Post by mali_milojica »

Ja placam sve. Jedne jedine KM nemam duga ni po kojem osnovu,pa cak i rtv takse. Meni je van pameti da dobijem 30 KM vode za porodicu od 4 clana,gdje su dva mladja od 5 godina. Da mi napisu da sam potrosio 22 kubika vode,odnosno da sam trosio skoro 1000 lit dnevno. Vode vec nema dok ovo pisem. I sta sad. Ispostavljeni racun se mora platiti,a prvom prilikom kad budem mogao ide mjerilo vode i mjeri potrosnju samo meni.
Nema program BHRT veze sa pretplatom. Taksa je porez na posjedovanje tv prijemnika. Ne moras tv ni upaliti,ali duzan si da placas. Ako ti se ne svidja program,prijavi se za urednika pa mjenjaj ili presaltaj na drugi kanal ili nemoj gledati tv,ali po logici stvari porez se mora platiti.
Last edited by mali_milojica on 31/05/2016 01:25, edited 1 time in total.
__Phoenix__

#970 Re: BHT

Post by __Phoenix__ »

Ti plaćaj, ja ću piti uvoznu flaširanu vodu i gledati utakmice reprezentacije na državnoj televiziji face tv-u :bih:
mali_milojica

#971 Re: BHT

Post by mali_milojica »

__Phoenix__ wrote:Ti plaćaj, ja ću piti uvoznu flaširanu vodu i gledati utakmice reprezentacije na državnoj televiziji face tv-u :bih:
A na kojem kanalu si gledao kvalifikacije za EURO ili SP?
Na kojem kanalu gledas LP ili UEL?
Na kojem kanalu ces sad gledati EURO?
:roll:
Kod Senada?
:zzzz:
E moj narode :-)
__Phoenix__

#972 Re: BHT

Post by __Phoenix__ »

Jučer je igrana prijateljska utakmica protiv prvaka evrope, naravno, državna televizija nije prenosila http://tvprofil.net/tvprogram/#!datum=2 ... kanal=bht1 :bih:
mali_milojica

#973 Re: BHT

Post by mali_milojica »

__Phoenix__ wrote:Jučer je igrana prijateljska utakmica protiv prvaka evrope, naravno, državna televizija nije prenosila http://tvprofil.net/tvprogram/#!datum=2 ... kanal=bht1 :bih:
I?
To je razlog da ne placas porez?
Ne mozemo ti ili ja odredjivati neke stvari kad ne radimo tamo i ne pitamo se nista. Shvatas li da bi trebao placati taksu,taman da i ne gledas tv.
Tito dragi s kim ja raspravljam :facepalm:
Cekam da vidim sta ces napisati na temi o FACE TV kad krene EURO ;-)
A bilo bi posteno da ne gledas na BHRT hoce li Spanija odbraniti titulu :lol:
darius_maximus

#974 Re: BHT

Post by darius_maximus »

__Phoenix__ wrote:
Samo mi reci koji dio od "Taksa za posjedovanje radio/TV prijemnika" ne razumiješ?
Sutra da se ugase BHRT, FTV i RTRS, taksa za posjedovanje radio/TV prijemnika bi se (vjerovatno) morala plaćati.
Gdje bi se, u tom slučaju, pare raspoređivale ja ne znam, ali porez bi i dalje postojao.

Što se programa BHRT-a (i FTV-a) tiče, koliko para, toliko i muzike.
Ne mogu se gledati i Liga Prvaka i Evropa Liga i kvalifikacije za EURO i SP i Olimpijada i Zlatna liga i onda očekivati vrhunski filmovi, političke emisije, muzičke emisije, domaće serije, itd. od have, naročito kada si ograničen količinom reklama koje možeš emitovati.

BHRT-u bi najbolje bilo, izgleda, da samo vrti emisije kao što su "Zvijezda možeš biti ti", "Grand Show", "Sto za 4" i indijske sapunice, jer bi tako imali najgledaniji program, a valjda bi onda bio i kvalitetan kao kod "velikih" TV kuća kao što su PINK, OBN, Hayat, itd...

Smiješno je uopšte voditi ove rasprave, jer bismo onda mogli pričati i o tome da npr. registraciju ne treba plaćati, nego samo sjedi u auto i ožeži.
Treba nama sve ukinuti, od muzeja do televizije, nismo mi od tog posla...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#975 Re: BHT

Post by Velkoski »

Pa to je problem sa svim medijima... Svi šatro hoće kvalitet, a najčitaniji sajtovi Ekskluziva i Senzacija. I kome onda uopšte da se trudiš i ubacuješ kvalitetan sadržaj? :mrgreen:

Nema napretka na ovoj teritoriji i najbolji savjet koji možete dati nekome je da bježi odavde i nikad se ne vraća.
Post Reply