Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
maximilijana

#951 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

Irm@ wrote:
malaplavooka wrote:
Gospoda Ministarka wrote: Moje muske komsije, kad su vidjele da cistim, dosli da me pitaju treba li mi bolja lopata. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Ne mogu da vjerujem... :( Ja se u subotu ujutro prepala pravo kad sam vidjela koliki je snijeg, a lopata haman veća od mene...Uglavnom, organizovao se komšiluk, sve počistili , ulica blista :) Jutros se organizovali za prijevoz do posla..par automobila,i razvezli smo sve "radnike"..:) niko nije kasnio na posao.
:thumbup: :thumbup: :bih:

koji je to komsiluk ? ak se smije znat :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
malaplavooka

#952 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by malaplavooka »

Smije...ulica iznad pekare As....najbolja mahala u gradu-bila i ostala.Zaboravih napomenuti da su muški naplatili rad...u palačincima i lijepom druženju stare raje, od kojeg smo se skoro bili odvikli...bilo i lijepe pjesme...uglavnom...ovaj snijeg donio i nešto dobro, podsjetio nas na to koliko smo "svoji". :)
maximilijana

#953 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

blago se tebi :)
kod mene su uglavnom pridoslice (Sandzak,Rudo, Istocna Bosna...) svako svoje gleda ...nisu ljudi ovdje u ratu bili nema solidarnosti..
lopatali da oslobode auta i cestu da mogu proci sa njima al vidim nista od toga.. :D :D :D
ugl ima jos tog duha znaci :D
malaplavooka

#954 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by malaplavooka »

maximilijana wrote:blago se tebi :)
kod mene su uglavnom pridoslice (Sandzak,Rudo, Istocna Bosna...) svako svoje gleda ...nisu ljudi ovdje u ratu bili nema solidarnosti..
lopatali da oslobode auta i cestu da mogu proci sa njima al vidim nista od toga.. :D :D :D
ugl ima jos tog duha znaci :D

Ima , hvala bogu....ja negodovala da neću da pravim palačinke i kako je kasno za to, kaže ovaj jedan: -nismo ti tražili da praviš pitu! :lol: :lol: :lol:
Irm@

#955 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Irm@ »

bas blago se tebi..ja sam jutros dosla na posao u sami centar grada i ostala sam zbezeknuta da je napravljen samo puteljak do ulaza..nek ih sve bude stid i sram...sve neka "gospoda" a ne mogu sebi ispred ulaza da ociste..fuj :!:
malaplavooka

#956 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by malaplavooka »

Irm@ wrote:bas blago se tebi..ja sam jutros dosla na posao u sami centar grada i ostala sam zbezeknuta da je napravljen samo puteljak do ulaza..nek ih sve bude stid i sram...sve neka "gospoda" a ne mogu sebi ispred ulaza da ociste..fuj :!:

o znammm...šta ćeš? bit će bolje....
chuchumbamayumbe

#957 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by chuchumbamayumbe »

Glupost je čistiti auto ako ga nećete moći voziti narednih dana. Pod snijegom je bolje zaštićen od ovih strašnih minusa, akumulator neće krahirati, bar je to je sigurno.
muha_sa

#958 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

chuchumbamayumbe wrote:Glupost je čistiti auto ako ga nećete moći voziti narednih dana. Pod snijegom je bolje zaštićen od ovih strašnih minusa, akumulator neće krahirati, bar je to je sigurno.
chuchi :-D to je samo vadiona za ljenost :lol: juce nedelja--štaŠ drugo radit vec laganini sirotanovic hemijsku i udri :lol:
maximilijana

#959 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by maximilijana »

Irm@ wrote:bas blago se tebi..ja sam jutros dosla na posao u sami centar grada i ostala sam zbezeknuta da je napravljen samo puteljak do ulaza..nek ih sve bude stid i sram...sve neka "gospoda" a ne mogu sebi ispred ulaza da ociste..fuj :!:
jhahhaah pa da to je ta "gospoda" IB isl... kod mene su samo prijeratne komsije izasle da ciste...dogovorili se i udri..a ostatak..jedva i puteljak od svojih vrata napravili..a na sred ulice pao snijeg sa krova komsije tako da je taj dio visok jedno 2 metra... ahahaha super je bilo niz to silazit..
e moj centre sta ti papci uradise :) kad sam gledala snimke akcija ciscenja na a.polju i vojnickom zao mi bi sto tamo ne stanujem :D
chuchumbamayumbe

#960 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

muha_sa wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Glupost je čistiti auto ako ga nećete moći voziti narednih dana. Pod snijegom je bolje zaštićen od ovih strašnih minusa, akumulator neće krahirati, bar je to je sigurno.
chuchi :-D to je samo vadiona za ljenost :lol: juce nedelja--štaŠ drugo radit vec laganini sirotanovic hemijsku i udri :lol:
Ovo ja iz ličnog iskustva. :)
Onomad 1999-2000, nisam vozio auto zbog snijega, ali ga ko i svaki, jel, paša, očistio, namaz' gume, posušio jelenskom krpicom... :D
Nisam ga palio nikako, dođe vrijeme da ga kresnem, mrtav. Otišla baterija.
Neka ga pod snijegom, bolje mu je tamo i toplije, nego na otvorenom. A vala se nemam niti čime pohvaliti, krš, bolje izgleda zatrpan. :D
btw, lopat'o sam i ono jutro kada se krčilo, sa komšijama. Doduše, nismo roštiljali i pili ljutu, ali je bilo OK. Jedan ga šupak parkiro u smetljarnik, nisu se vrata mogla otvoriti, isparan je i uzduž i poprijeko. Šupak.
muha_sa

#961 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

neciji obraz ko opanak :-) al hajd-100 ljudi 100 cudi :-)
juce komšija--stari stanar :-) serbez dodje po lopatu da svog ljubimca odtrpa--i hanuma mu se pridružila :D kad smo prekjuce lopatali nije ga na mapi bilo :-) al hajd-može mu obraz podnjet.
-ne bih se s njim mjenjo nit bih dao onaj dan, kad smo se skupili i uz zajebanciju sve fino ocistili, ni za kakve pare :-D
poznanik

#962 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

Gospoda Ministarka wrote:Moje muske komsije, kad su vidjele da cistim, dosli da me pitaju treba li mi bolja lopata. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Vidim ja poznat mi neko.... :D

Image
muha_sa

#963 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

poznanik wrote:
Control panel wrote:Grbavica 2 se tanko pokazala. samo nekolicina istih cisti ostali samo lickaju svoja auta sa kojima ne mogu izaci sa parkinga.

Jesu li slični ovim vrijednicama iz Starog Grada, iz ulice koja neće biti prohodna ni za 7 dana :D

Image
:lol: :lol:

ovo ne kontam al hajd--do mene je garant :lol:
Irm@

#964 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by Irm@ »

:lol: :lol: e cime li ovi razmisljaju da mi je znati.. :D
malaplavooka

#965 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by malaplavooka »

Irm@ wrote::lol: :lol: e cime li ovi razmisljaju da mi je znati.. :D
Neka bona ljudi...nek stoje i kontaju da su nešto uradili. :lol: :lol: :lol:
poznanik

#966 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by poznanik »

muha_sa wrote:
poznanik wrote:
Control panel wrote:Grbavica 2 se tanko pokazala. samo nekolicina istih cisti ostali samo lickaju svoja auta sa kojima ne mogu izaci sa parkinga.

Jesu li slični ovim vrijednicama iz Starog Grada, iz ulice koja neće biti prohodna ni za 7 dana :D

Image

ovo ne kontam al hajd--do mene je garant :lol:
Ma ima ih još, ali mi bilo nešto neugodno postaviti ih sve odjednom... :D

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#967 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by PipiDugaDevetka »

kurty wrote:salio sam se malo...

ja vala juce oko 12 se probio do ceste... nisam uspjeo prije... ocistio dzematlijma do dzamije, ocistio komsiji, pa onda sebi sirio "prtinu"... Danas sam uz pomoc rodjaka, dosao do njegovog auta u mojoj garazi...

p.s. skinuli snijeg sve do leda, koje je bio sloj od dva tri centimetra... i mrsko nam po so do radnje, mrsko nam razbijati led... Uzmemo dva litra bentina i polijemo... i krehnemo... ja kako je dobro odledilooooo :lol: :lol:
Znači i ti si učestvovao u prtjenju? Pravljenju prtine.
:D :-D ;-)
wewa

#968 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by wewa »

oooooo, ima takvih i u novom gradu. najjaci su mi ovi nasi, parkirani u 4 redu, ocistili auta da se sjaje, a do auta mogu prtinom na po metra visine od asfalta... prognoziram da ce auta moci upaliti za jedno heftu do deset dana....
muha_sa

#969 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

wewa wrote:oooooo, ima takvih i u novom gradu. najjaci su mi ovi nasi, parkirani u 4 redu, ocistili auta da se sjaje, a do auta mogu prtinom na po metra visine od asfalta... prognoziram da ce auta moci upaliti za jedno heftu do deset dana....
i to su mahom oni koji nisu ispred ulaza ocistili--moja slobodna procjena :D valjda i iskustvo iz mene progovara :lol:
mumy

#970 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by mumy »

sto se tice auta,trebalo bi skinuti bar koji sloj,jer je snijeg pretezak....tako su porucili iz bihamka
zbog amortizera koji su zaledili :) da ih poslije ne bi morali mjenjati
muha_sa

#971 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

mumy wrote:sto se tice auta,trebalo bi skinuti bar koji sloj,jer je snijeg pretezak....tako su porucili iz bihamka
da, al prije toga ocistit ispred ulaza i vlastitu ulicu---onda na red dolaze ljubimci :D i ne bacat snijeg s auta na vec ocišcenu ulicu.
wewa

#972 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by wewa »

muha_sa wrote:
wewa wrote:oooooo, ima takvih i u novom gradu. najjaci su mi ovi nasi, parkirani u 4 redu, ocistili auta da se sjaje, a do auta mogu prtinom na po metra visine od asfalta... prognoziram da ce auta moci upaliti za jedno heftu do deset dana....
i to su mahom oni koji nisu ispred ulaza ocistili--moja slobodna procjena :D valjda i iskustvo iz mene progovara :lol:
sto se toga tice, kod nas je stvarno ocisceno u rekordnom vremenu - ali su juce komsije uglavnom dan provele na parkingu :lol:
chuchumbamayumbe

#973 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

mumy wrote:sto se tice auta,trebalo bi skinuti bar koji sloj,jer je snijeg pretezak....tako su porucili iz bihamka
E ako je ovo snijega što je napadalo na auto teže od mene i hanume, + đeca i sve u gepeku, onda vala neka propadne.
muha_sa

#974 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by muha_sa »

chuchumbamayumbe wrote:
E ako je ovo snijega što je napadalo na auto teže od mene i hanume, + đeca i sve u gepeku, onda vala neka propadne.
nego :) odel auto il je zatrpaTo :? :D
JThomas

#975 Re: Počistite li ikad ispred kućnog praga?

Post by JThomas »

red kopanja pa red viljamovke i sve tako :D

ekstra se osjećam :D
Post Reply