Cedo je izricito ciljao na Srbiju i na nacin kako da pomogne svojoj drzavi. Sagledao je u cemu je problem i shvatio nacin na koji mogu da naprave dobru i cijenjenu drzavu. Ne zeli da bude rob mitomanija i ostalog ludila... TO JE LJUDI NORMALNO U SVIJETU. Jadno je samo da je toliko budala u toj Srbiji da je normalan biti HRABROST. E to je razlog zbog kojeg ga cijenim ali nije razlog da ga zelim za predsjednika nove Jugoslavije ili svakakvih drugih budalastina o kojima neki govore.
Č.Jovanović vs. M. Dodik
-
JEDRILICA
#951 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Sramota je da se poneki bosnjaci na forumu DIVE Cedi Jovanovicu zato sto je NORMALAN. Cak ga uzdizu u nebesa da se vise bori za BiH od nas samih. De ljudi spustite se na zemlju. Cedino misljenje je NORMALNO i treba da vas plasi da je on u manjini i ne treba ga napuhavati jer tako razmislja svak ko je iole NORMALAN.
Cedo je izricito ciljao na Srbiju i na nacin kako da pomogne svojoj drzavi. Sagledao je u cemu je problem i shvatio nacin na koji mogu da naprave dobru i cijenjenu drzavu. Ne zeli da bude rob mitomanija i ostalog ludila... TO JE LJUDI NORMALNO U SVIJETU. Jadno je samo da je toliko budala u toj Srbiji da je normalan biti HRABROST. E to je razlog zbog kojeg ga cijenim ali nije razlog da ga zelim za predsjednika nove Jugoslavije ili svakakvih drugih budalastina o kojima neki govore.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#952 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
a da ti ides trollat negdje drugo???avenged_sevenfil wrote: Ko spominje zaborav, zapravo da li se ono moze zaborviti ?
avenged_sevenfil wrote:Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.
- Melanholik
#953 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
pa nisi li ga sam, ne samo spomenuo, već i naveo kao uslov za neke promjene?avenged_sevenfil wrote:Ko spominje zaborav, zapravo da li se ono moze zaborviti ?Melanholik wrote:treba uvesti i zakon koji zabranjuje zaborav.muha_sa wrote:oprostit je ljudski.
zaborav = zlocin
- paul kemp
#954 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Abu FEED el-Castro wrote:Zakljucak.
Kako obicno u direktnim suocavanjima bude, zatrese se gora a rodi se mis. Nista se znaci ne desi. I bez obzira koliko se neko ispostavi nadmocnijim u raspravi to na terenu nista ne znaci jer ce svako vidjeti nadmocnijim onoga kojeg apriori podrzava. I svako ce reci: "E vidi sto ga ovaj NAŠ rasturi". Plus što ga Čedo, i na moju zalost, nije ni izbliza "rasturio". Vagali su se. Dodik je dobro iskoristio prostor da nabaca toliko materijala Čedi da su mu trebale onakve 3 emisije samo da se dotakne svake tacke a ne kamoli odgovori i pobije ih, a ocigledno cak i da se i to desi, Čedo, uprkos britkosti jezika i uglavnom kvalitetnom baratanju sa argumentima, nema kapacitet i dovoljno poznavanje situacije u BiH (takav dojam ostavi) da bi to mogao.
U BiH, tacnije u 24% BiH, kako dušmani vole da podrijevaju, plješću Čedi i govore kako razvali traktoristu. U Srbiji isto rade, samo sa druge strane, govoreci kako Dodik pocijepa narkomana. U sustini je, realno 1:1.
cak bih se usudio reci da je i 2:1 za glavatog, ceda jednostavno nije mogao doci do rijeci, a i nije iskoristio na najbolji nacin neke zicere
imao je punu pusku, ali je uglavnom promasivao
- ultima_palabra
#955 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Mislim da si zaboravio nešto... probosanska strana je bila spremna i oprostiti i preći preko nekih stvari kakva je postojanje Republike Smrtske, sve dokle dok se išlo naprijed, prema povratku, pomirenju i izgradnji normalne države, pa makar i sitnim koracima. Tako je to bilo 10 godina.avenged_sevenfil wrote:Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.
Onda su u Beogradu zaključili da im to ne odgovara i da se neće odreći svog ratnog plijena... instalirali su Dodika da pokuša poništiti sav poslijeratni napredak, vrijeđa žrtve, sije mržnju i konstantno gura prst u oko čitavom jednom narodu. Prema takvoj politici zvanično Sarajevo nažalost još nije zauzelo jedinstven stav... a morat će.
- Abu FEED el-Castro
#956 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Bosnjaci sigurno ne. Ja uskoro ocekujem i da isti pocnu traziti halala od Srba.plain vanilla wrote:pa nije kriv srpski narod nego pojedinci i vojno-politicko vodstvoavenged_sevenfil wrote:Ne mogu oprostiti covjeku koji m je ubio ili invalidom napravio nekoga dragog. Al mogu oprostiti Srpskom narodu jer su i oni zrtve genocidne politike svojih politicara i heroja
ko prica o kolektivnoj krivnji???
Evo kolega gore fino rece - Srpski narod je zrtva. I jest vala!
-
avenged_sevenfil
#957 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
kako se ja sjecam nije ga Beograd instalirao, nego mi uz pomoc medjunarodne zajednice. Ako se ne varamultima_palabra wrote:Mislim da si zaboravio nešto... probosanska strana je bila spremna i oprostiti i preći preko nekih stvari kakva je postojanje Republike Smrtske, sve dokle dok se išlo naprijed, prema povratku, pomirenju i izgradnji normalne države, pa makar i sitnim koracima. Tako je to bilo 10 godina.avenged_sevenfil wrote:Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.
Onda su u Beogradu zaključili da im to ne odgovara i da se neće odreći svog ratnog plijena... instalirali su Dodika da pokuša poništiti sav poslijeratni napredak, vrijeđa žrtve, sije mržnju i konstantno gura prst u oko čitavom jednom narodu. Prema takvoj politici zvanično Sarajevo nažalost još nije zauzelo jedinstven stav... a morat će.
- Hemel
#958 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Gledao sam ovaj duel direktno i prvo sto mi je zapalo za oko je ukocenost Jovanovica. On nije rekao ni 50% od onoga sto zna i sto je mislio reci. Rijeci mu na usnama ali nigdje glasa. Sta se desilo? Najvjerovatnije da su radili telefoni od ranog jutra. Ne bi me iznenadilo da su zajedno dosli na ovaj duel ili su prije toga porazgovarali. Ne zato sto je to Ceda trazio nego suprotno sto je to Dodik insistirao. Bilo je tu ono ruka na ramenu ''reci Cedo to sto imas reci i ne ulazi u detalje... izbori nam dolaze...valja tebi ovdje zivjeti''...bla, bla...
Jovanovic je hrabar covjek i sama njegova izjava je hrabrost ali imao je on mnogo sta reci ''sve ono sto rece @muha, @and...i mnogi drugi ali iz odredjenih razloga nije isao mnogo daleko.
Nakon ovoga sto smo danas vidjeli, moze li se uopste razgovarati sa ovakvim covjekom. Covjekom koji negira genocid, negira drzavu, umanjuje zlocine, entitet je stariji od drzave, da ce se BiH raspasti...znamo da ovo nije nista novo ali da li treba gubiti vrijeme sa takvim i zivjeti u iluziji da se sa takvim moze graditi zajednicka drzava i zajednicki zivot u istoj.
Da je neko od probosanaca iznio ovu tezu da je manji entitet nastao i na genocidu, vika iz B.Luke cula bi se do neba. Eto, niko to nije izjavio i opet ne valjamo a oni i dalje rade na rusenju drzave. Trebamo li se malo probuditi i istjerati zvijeri na cistinu pa neka pjene. Trebamo li im ponavljati svaki dan istinu jer su argumenti na nasoj strani?
Ili neka puknu ili neka vec jednom ucute. Glas zlocinca i dzelata jaci je jos uvijek od glasa zrtve.
Jovanovic je hrabar covjek i sama njegova izjava je hrabrost ali imao je on mnogo sta reci ''sve ono sto rece @muha, @and...i mnogi drugi ali iz odredjenih razloga nije isao mnogo daleko.
Nakon ovoga sto smo danas vidjeli, moze li se uopste razgovarati sa ovakvim covjekom. Covjekom koji negira genocid, negira drzavu, umanjuje zlocine, entitet je stariji od drzave, da ce se BiH raspasti...znamo da ovo nije nista novo ali da li treba gubiti vrijeme sa takvim i zivjeti u iluziji da se sa takvim moze graditi zajednicka drzava i zajednicki zivot u istoj.
Da je neko od probosanaca iznio ovu tezu da je manji entitet nastao i na genocidu, vika iz B.Luke cula bi se do neba. Eto, niko to nije izjavio i opet ne valjamo a oni i dalje rade na rusenju drzave. Trebamo li se malo probuditi i istjerati zvijeri na cistinu pa neka pjene. Trebamo li im ponavljati svaki dan istinu jer su argumenti na nasoj strani?
Ili neka puknu ili neka vec jednom ucute. Glas zlocinca i dzelata jaci je jos uvijek od glasa zrtve.
-
avenged_sevenfil
#959 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Citav narod je zrtva bez obzira na vjeru i naciju.Abu FEED el-Castro wrote:Bosnjaci sigurno ne. Ja uskoro ocekujem i da isti pocnu traziti halala od Srba.plain vanilla wrote:pa nije kriv srpski narod nego pojedinci i vojno-politicko vodstvoavenged_sevenfil wrote:Ne mogu oprostiti covjeku koji m je ubio ili invalidom napravio nekoga dragog. Al mogu oprostiti Srpskom narodu jer su i oni zrtve genocidne politike svojih politicara i heroja
-
xDenisx
#960 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
.plain vanilla wrote:a da ti ides trollat negdje drugo???avenged_sevenfil wrote: Ko spominje zaborav, zapravo da li se ono moze zaborviti ?
avenged_sevenfil wrote:Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#961 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
pa i srpski narod je zrtva srpske politike, o tome je danas Ceda i govorioAbu FEED el-Castro wrote:Bosnjaci sigurno ne. Ja uskoro ocekujem i da isti pocnu traziti halala od Srba.plain vanilla wrote:pa nije kriv srpski narod nego pojedinci i vojno-politicko vodstvoavenged_sevenfil wrote:Ne mogu oprostiti covjeku koji m je ubio ili invalidom napravio nekoga dragog. Al mogu oprostiti Srpskom narodu jer su i oni zrtve genocidne politike svojih politicara i heroja
-
Murisno1
#962 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
ne znam koliko će ti se dopasti što ti baš jaultima_palabra wrote:Mislim da si zaboravio nešto... probosanska strana je bila spremna i oprostiti i preći preko nekih stvari kakva je postojanje Republike Smrtske, sve dokle dok se išlo naprijed, prema povratku, pomirenju i izgradnji normalne države, pa makar i sitnim koracima. Tako je to bilo 10 godina.avenged_sevenfil wrote:Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.
- ultima_palabra
#963 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Naravno da se varaš... SDS mu je prepustio mandat, po nalogu iz Beograda. Federalne stranke su mislile da glasaju za manje zlo.avenged_sevenfil wrote:kako se ja sjecam nije ga Beograd instalirao, nego mi uz pomoc medjunarodne zajednice. Ako se ne varamultima_palabra wrote:Mislim da si zaboravio nešto... probosanska strana je bila spremna i oprostiti i preći preko nekih stvari kakva je postojanje Republike Smrtske, sve dokle dok se išlo naprijed, prema povratku, pomirenju i izgradnji normalne države, pa makar i sitnim koracima. Tako je to bilo 10 godina.avenged_sevenfil wrote:Pa eto mi nismo krivi za sranja koja nam se desavaju. Rat je davno prosao, desile su se strahote, zna se ko je najgore prosao, al do kad cete zivjeti u 96-oj godini. Onog trenutka kad na to svi zaboravimo, tada mozemo i ocekivat neke promjene a ovako politicari ce se preseravati i svadjati preko medija a mi cemo kao ovce drugoga kriviti za sve sto nam se desava.
-
xDenisx
#964 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Bakir je bogami vec poceoAbu FEED el-Castro wrote: Ja uskoro ocekujem i da isti pocnu traziti halala od Srba.
Last edited by xDenisx on 01/02/2012 19:52, edited 1 time in total.
- paul kemp
#965 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
JEDRILICA wrote:Sramota je da se poneki bosnjaci na forumu DIVE Cedi Jovanovicu zato sto je NORMALAN. Cak ga uzdizu u nebesa da se vise bori za BiH od nas samih. De ljudi spustite se na zemlju. Cedino misljenje je NORMALNO i treba da vas plasi da je on u manjini i ne treba ga napuhavati jer tako razmislja svak ko je iole NORMALAN.
kako mislis normalan i da je njegovo misljenje normalno?
ne postoji jedna istina, ima ih bezbroj, svako ima svoju, a obicno je prava istina negdje na pola puta
sta mislis da se pojavi neko ko ce zamjerati aliji hiljadu stvari, koji ce preispitivati njegove poteze, koji ce se pitati sta sa srpskim i hrvatskim civilnim zrtvama, za koje nikad niko nije odgovarao?
bi li tebi to bilo normalno, ali iskreno odgovori
-
Kenan-sa
#966 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Milorad Dodik je prevazisao svaku mjeru svojim fasistickim izjavama,prije svega negiranjem genocida,prjetnje raspadu BIH,vrijedjanjem Bosnjaka...On je trenutno najveci Fasista i idiot u Evropi a mozda i svijetu! ali i Mladic je mislio da je nedokuciv pa je u Hagu,slicno je bilo sa Karadzicem,Milosevicem i svi znamo kako su on zavrsili,Dodik otvorneo prijeti ratom,secesijom,i mora mu se stati u kraj,na ovaj ili onaj nacin! on je zlo,a prema zlu treba adekvatno reagovati!
On govori ono sto zvanicna Srbija i Boris Tadic misle,on im je potrcko,trusina i kretencina,kojeg se mora zaustaviti dok nije zapucalo!.. a kad zapuca,onda je kasno...
On govori ono sto zvanicna Srbija i Boris Tadic misle,on im je potrcko,trusina i kretencina,kojeg se mora zaustaviti dok nije zapucalo!.. a kad zapuca,onda je kasno...
-
avenged_sevenfil
#967 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
[/quote] Naravno da se varaš... SDS mu je prepustio mandat, po nalogu iz Beograda. Federalne stranke su mislile da glasaju za manje zlo.[/quote]
ok, moja greska,
ok, moja greska,
- ultima_palabra
#968 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Murisno1 wrote:ne znam koliko će ti se dopasti što ti baš jaovaj komenatar
![]()
-
sabriani
#969 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Protiv ovih kao što je Dodik nepotrebno je trošiti riječi ali čovjek ima cilj i to je nezavisna RS.
Da li naši političari imaju odgovor na njegovu politiku osim šutnje ili je to njegov cilj podizanje
prašine da ima narod šta pričati.
U ovom stanju apatije i recesije kakva nam je budućnost moramo se zapitati. Zar ćemo slušati
njegove priče još 10-tak godina pa zatim će doći neki drugi Dodik jer u RS ne vidim političara
kao što je Čedo Jovanović koji će napraviti zaokret u vođenju politike RS.
Stanje će se popraviti onoga dana kada dobijemo pristupnicu za članstvo EU jer EU ima dosije o svakom našem političaru i ponudiće mu dvije opcije: da ode sam sa funkcije ili da ga pošalju u zatvor.
Sadašnje stanje odgovara našim političarima kao i međunarodnoj zajednici i svi se uhvatili u kolo
i trpaju u džepove.
Da li naši političari imaju odgovor na njegovu politiku osim šutnje ili je to njegov cilj podizanje
U ovom stanju apatije i recesije kakva nam je budućnost moramo se zapitati. Zar ćemo slušati
njegove priče još 10-tak godina pa zatim će doći neki drugi Dodik jer u RS ne vidim političara
Stanje će se popraviti onoga dana kada dobijemo pristupnicu za članstvo EU jer EU ima dosije o svakom našem političaru i ponudiće mu dvije opcije: da ode sam sa funkcije ili da ga pošalju u zatvor.
Sadašnje stanje odgovara našim političarima kao i međunarodnoj zajednici i svi se uhvatili u kolo
i trpaju u džepove.
- paul kemp
#970 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
sabriani wrote:Protiv ovih kao što je Dodik nepotrebno je trošiti riječi ali čovjek ima cilj i to je nezavisna RS.
i trpaju u džepove.
oni su braca
-
LSD
#971 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Dodik je dovoljno inteligentan covjek, covjek koji svjestan da potice iz naroda koji gusla 600 godina o bivšim vremenima i mitovima (u cijim temama su turci glavi loši momci i izvor svih nevolja, a samim tim i bošnjaci kako nekakva zaostavština i turski surogat) i koji tacno zna šta taj narod želi da cuje od svojih lidera....tako da konstantno vec godinama mantra istu pricu kako Bosna nikad (kroz historiju) nije ni postojala kao država, što je notorna laž....a u zadnje vrijeme otvoreno najavljuje i njen skori raspad (kao što je Karadžić najavljivao pred kamerama u skupštini '91 godine)...to "guslanje" je upravo ona muzika koje srpsko uho želi da cuje.
- paul kemp
#972 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
LSD wrote:Dodik je dovoljno inteligentan covjek, covjek koji svjestan da potice iz naroda koji gusla 600 godina o bivšim vremenima i mitovima (u cijim temama su turci glavi loši momci i izvor svih nevolja, a samim tim i bošnjaci kako nekakva zaostavština i turski surogat) i koji tacno zna šta taj narod želi da cuje od svojih lidera....tako da konstantno vec godinama mantra istu pricu kako Bosna nikad (kroz historiju) nije ni postojala kao država, što je notorna laž....a u zadnje vrijeme otvoreno najavljuje i njen skori raspad (kao što je Karadžić najavljivao pred kamerama u skupštini '91 godine)...to "guslanje" je upravo ona muzika koje srpsko uho želi da cuje.
slazem se sa vecinom posta, osim ovog za postojanje bosne
koliko se sjecam on je rekao da je postojala kao samostalna drzava jedino prije osmanlija, poslije je uvijek bila u sastavu druge zemlje?
da li je nesto slagao???
-
Murisno1
#973 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Dodik sad konta da se zajebo što je išo u Bg, dugo mu neće naumpast
Nema veze. Barem bi nakon ovog ovim našim klipanima trebalo jasnije da bude s kime imaju posla. Ovo su neki zadnji trzaji, samo se ne zna ko će ovdje u konačnici otići usranih gaća, ko će biti najslabija karika. srpska stvar ili bosanska stvar ...
Očekujem od Tihića komentar tipa da trebamo da razumijemo Dodika jer ipak je on, znate, bosanac, koji je srbin, znate, i koji brani RS, koja je legitimna volja većine, znate, Srba itd. Od Bakira očekujem gotovo isto samo umjesto "znate" da kaže "znaaate".
Zlaja ima šansu da ovo okrene u svoju korist. Da spinuje pa makar u inat neprijatljima.
Nema veze. Barem bi nakon ovog ovim našim klipanima trebalo jasnije da bude s kime imaju posla. Ovo su neki zadnji trzaji, samo se ne zna ko će ovdje u konačnici otići usranih gaća, ko će biti najslabija karika. srpska stvar ili bosanska stvar ...
Očekujem od Tihića komentar tipa da trebamo da razumijemo Dodika jer ipak je on, znate, bosanac, koji je srbin, znate, i koji brani RS, koja je legitimna volja većine, znate, Srba itd. Od Bakira očekujem gotovo isto samo umjesto "znate" da kaže "znaaate".
Zlaja ima šansu da ovo okrene u svoju korist. Da spinuje pa makar u inat neprijatljima.
Last edited by Murisno1 on 01/02/2012 20:03, edited 1 time in total.
-
Korisničkoime
#974 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Prvo za ove koji se jave sa mišljenjem kako je ovo neki Jovanovićev marketing za izbore i slično njih bi molio da barem malo nešto o političkoj sceni susjedne države nauče pa tek onda da se jave na ovu temu. Evo ukucajte na youtube ime čovjeka pa će te čuti šta je sve govorio i prije i za vrijeme i poslije izbora.
Drugo za ove koji su vazda znali kakav je Dodik pa što ne rekoste bolji bili, što nas ne prosvijetliste svojom ogromnom mudrošću i znanjem nas neznalice i zabluđene. Ali evo vam sad prilike da nadoknadite sve to prosvijetlite nas u vezi Jovanovića recite nam da je i on isti kao i svi da je četnik i mitoman i zašto je to tako. Dajte ako vi znate a mi smo samo ovce pa nas povedite na pravi put.
Treće ko ba hoće Jovanovića u Bošnjaka neće ga niko, većina Bošnjaka hoće svog Dodika baš onakvog glavatog, neotesanog, seoskog alfa mužjaka koji će reći onim drugim u oči. Neko reče i ima potpuno pravo Jovanović se vodi načelom "počisti ispred svojih vrata" a da se takav Bošnjak pojavi bio bi za 99% nas izdajica, srpski čovjek, narkoman itd. Pa evo prije nekoliko godina Lagumdžija je bio izdajica sad je to i Tihić i Bake a oni ništa ni slično nisu rekli kao Jovanović svojima pa ljudi 100% srpski špijuni. Mi nećemo da nama neko naš kaže istinu o nama samima mi hoćemo nekoga da onim drugim tamo šukne.
Primjer Silajdžića i 100% BiH i građanska BiH i ukidanje entiteta svakog ko je tada glasao za njega neka zna digao ga je kao što Dodo diže svoje glasače po RS-u sa referendumima i srpstvom.
Ja se slažem da nama treba neko kao Jovanović čisto iz tog razloga jer i mi Bošnjaci trebamo nekoga ko je kvalitetan i ko neće pričati samo ono što narod hoće da čuje kako bi došao na vlast. Sa ovom pričom Jovanović sam sebe gura od učešća u vlasti u Srbiji ali njemu je to očito svejedno ja ne znam ni jednog našeg političara kojem bi to bilo svejedno.
Kad čujem ovdje kako se spominje Silajdžić, Lagumdžija i onaj Ajanović u kontekstu nekoga našeg Jovanovića dođe mi muka jer bi svi oni ali i ostali mater svoji za vlast prodali. Da ne spominjem hodžu Zukorlića koji po po nekom trebao da vodi neke diskusije sa Dodikom samo nam Bošnjacima još to treba da se svodimo sa državotvornog i konstitutivnog naroda samo na vjersku skupinu.
Drugo za ove koji su vazda znali kakav je Dodik pa što ne rekoste bolji bili, što nas ne prosvijetliste svojom ogromnom mudrošću i znanjem nas neznalice i zabluđene. Ali evo vam sad prilike da nadoknadite sve to prosvijetlite nas u vezi Jovanovića recite nam da je i on isti kao i svi da je četnik i mitoman i zašto je to tako. Dajte ako vi znate a mi smo samo ovce pa nas povedite na pravi put.
Treće ko ba hoće Jovanovića u Bošnjaka neće ga niko, većina Bošnjaka hoće svog Dodika baš onakvog glavatog, neotesanog, seoskog alfa mužjaka koji će reći onim drugim u oči. Neko reče i ima potpuno pravo Jovanović se vodi načelom "počisti ispred svojih vrata" a da se takav Bošnjak pojavi bio bi za 99% nas izdajica, srpski čovjek, narkoman itd. Pa evo prije nekoliko godina Lagumdžija je bio izdajica sad je to i Tihić i Bake a oni ništa ni slično nisu rekli kao Jovanović svojima pa ljudi 100% srpski špijuni. Mi nećemo da nama neko naš kaže istinu o nama samima mi hoćemo nekoga da onim drugim tamo šukne.
Primjer Silajdžića i 100% BiH i građanska BiH i ukidanje entiteta svakog ko je tada glasao za njega neka zna digao ga je kao što Dodo diže svoje glasače po RS-u sa referendumima i srpstvom.
Ja se slažem da nama treba neko kao Jovanović čisto iz tog razloga jer i mi Bošnjaci trebamo nekoga ko je kvalitetan i ko neće pričati samo ono što narod hoće da čuje kako bi došao na vlast. Sa ovom pričom Jovanović sam sebe gura od učešća u vlasti u Srbiji ali njemu je to očito svejedno ja ne znam ni jednog našeg političara kojem bi to bilo svejedno.
Kad čujem ovdje kako se spominje Silajdžić, Lagumdžija i onaj Ajanović u kontekstu nekoga našeg Jovanovića dođe mi muka jer bi svi oni ali i ostali mater svoji za vlast prodali. Da ne spominjem hodžu Zukorlića koji po po nekom trebao da vodi neke diskusije sa Dodikom samo nam Bošnjacima još to treba da se svodimo sa državotvornog i konstitutivnog naroda samo na vjersku skupinu.
- lijek-za-sve
#975 Re: Č.Jovanović vs. M. Dodik
Ja bi sad pristao da hoce to uraditi bilo kojem politicaru iz bilo koje stranke u BIH jer onda neznam da bi ih ostalo ni 0.5% ako bi i toliko,jer oni samo gledaju sebe,nazalostsabriani wrote:Protiv ovih kao što je Dodik nepotrebno je trošiti riječi ali čovjek ima cilj i to je nezavisna RS.
i trpaju u džepove.