Čitam ovo pa mi djeluje kao da je atomska pala u blizini Sarajeva, a ne kao da je palo malo više snijega nego što je trebalo.shady wrote:Primjetio sam da je u parkusi pravi dernek
Nego ne znam sta ostala raja misli, ali ja mislim da bi mogli istinski pohvaliti nasu drzavu i ljude po prvi put u dugo vremena. Mozda ce neko reci moze i bolje, ali moje misljenje je da je stanje sasvim prihvatljivo, evo i zasto
Gras - sve linije koje mogu raditi, su u funkciji, sa poprilicno max kapacitetom, ne zanemarimo da osim sto im treba cist put, moraju ocistiti i vozila/zgrade, sasvim su se solidno pokazali za razliku od uobicajenog stanja.
Rad - sve glavne saobracajnice su ciste (vozila mogu proci) i rade nonstop, naravno da nece cistiti manje ulice jer je bitnije da postoji neka osnovna komunikacija robe i sluzbi kojima su potrebne glavne ulice da budu apsolutno prodohodne.
Policija, hitna, vatrogasci i razne sluzbe spasavanja - apsolutno dali max da rijese sve novonastale probleme, spasili mnoge zivote
Vlast - reagovala na vrijeme i veoma racionalno, sasvim su opravdano sacekali prije nego sto su objavili vanredno stanje, naravno da nemamo para na bacanje, ali cim su uvidjeli da je stvarno potrebno, uvedeno je. Ponegdje su mozda bile neke prituzbe (koliko ja znam) da neke opcine/zajednice nisu radile, pa ljudi nisu mogli doci do lopata i slicno, ali to su neki manji propusti, sve u svemu zadovoljan sam.
Obicni ljudi - apsolutno pohvale za sviju, ne vjerujem da je bilo osobe da nije bacila barem jednu lopatu snijega, ako je bila u mogucnosti da to uradi. Ne zaboravimo da ima ljudi koji su bolesni, stari ili iz bilo kojeg drugog razloga nisu bili u stanju da to urade. Necu reci velika vecina, vec skoro svi, su se potrudili, dali svoj doprinos, pa cak i ono najmanje kao sto je obicno pitanje "komsija trebal sta?".
Ostali - struje, vode, plina smo imali, mozda sa nekim prekidima, ali koliko sam ja cuo nista strasno ili eventualno bilo je na odredjenim lokacijama i manjeg obima. Da ne govorim o telekomunikacijama koje takodjer rade. U nekim mjestima je nestajalo namirnica, ali samo dok se nisu procistili putevi, u vecim shopping centrima je bilo svega i svacega.
I naravno, napomena da se ovo odnosi uglavnom na grad Sarajevo, za ostale dijelove ne zelim komentarisati jer nisam upoznat, ali po onom sto cujem, svi smo zivi i zdravi i do svih osoba kojima je pomoc potrebna se ako nista pokusava doci.![]()
![]()
Ne znam sjećaš li se 84-e pa uporedi malo.