djaba lirika, kad je melodija dosadna . .realno je tako, mozda i jeste opustajuca pjesma, ali ni po cemu pamtljivaja71 wrote:srecom pa mi saljemo pjesmu bez (h)emocijaRevolucionar ★ wrote:karta na emociju .. sve je to komercijala
EUROSONG
Moderator: _BataZiv_0809
- Revolucionar ★
#951 Re: EUROSONG 2012
- alibaba_i_30_godina
#953 Re: EUROSONG 2012
Ne vidim nista lose u tome.Revolucionar ★ wrote:karta na emociju .. sve je to komercijala
- Revolucionar ★
#954 Re: EUROSONG 2012
ma nema nista lose naravno, al' ja tu ne vidim neku genijalnost u spotu, domisljato ali i providno .. al ne mozes narodu ugodit, tako da ce se uvijek nekome svidjati vise od drugihNeyDan wrote:Ne vidim nista lose u tome.Revolucionar ★ wrote:karta na emociju .. sve je to komercijala
- Vitezanin
#955 Re: EUROSONG 2012
Izrael
-
Ambrozija
#956 Re: EUROSONG 2012
Prve proble - I polufinale
Rusija
Danska
Cipar
San Marino
Izrael
Rusija
Danska
Cipar
San Marino
Izrael
-
Ambrozija
#957 Re: EUROSONG 2012
Finska
Belgija
Svicarska
Rumunija
Albanija
Belgija
Svicarska
Rumunija
Albanija
-
Ambrozija
#958 Re: EUROSONG 2012
Latvija
Grcka
Island
Crna Gora
Grcka
Island
Crna Gora
-
Ambrozija
#959 Re: EUROSONG 2012
Nakon prvih proba, po meni najbolji Island i Albanija! Ali nisu jos gotove sve zemlje prvog polufinala 
Proba Maye Sar je 16.05.
Proba Maye Sar je 16.05.
-
Ambrozija
#960 Re: EUROSONG 2012
Mayinim nastupom svi ćemo biti ponosni
U timu BH Eurosonga vlada pravi optimizam pred odlazak na takmičenje za najbolju pjesmu Evrope koje se ove godine održava u Bakuu.
Na današnjoj press-konferenciji pred sutrašnji odlazak u Bakuu predstavnica Bosne i Hercegovine Maya Sar kazala je kako je jako zadovoljna rezultatom koji je pjesma do sada postigla kao i timom koji je uključen u evrovizijsku priču "Korake ti znam".
Znak sreće
"Kad smo išli snimati pjesmu u Istanbul išli smo po najvećem snijegu, jutros je opet snijeg dan prije našeg odlaska, ali kao što nam je donio prošli put sreću kada smo radili audio snimak pjesme nadam se da će i ovaj put to biti jedan znak sreće. Zahvaljujem se svim ljudima koji su na bilo koji način doprinijeli tome da ova naša evrovizijska priča bude zaokružena upravo onako kako smo željeli i priželjkivali od samog početka. Lično sam jako zadovoljna rezultatom same pjesme, odjekom u javnosti i cijelim timom. Radujem se Bakuu - kazala je Maya.
Kako je kazala, s obizirom na količinu truda, vremena i posvećenosti projektu, očekuje dobar nastup, a plasmanom nije opterećena te da neće biti razočarana ako ne uđe u finale.
"Nisam time opterećena. Lagala bih, ako bi rekla da ne očekujem dobar rezultata. Ali za mene je već pobjeda to što je ova pjesma nastala i što toliko ljudi zaljubljeno u ovu pjesmu. Vjerujem da ćemo dobiti poklonike još većeg auditorija. Neću biti razočarana ako ne uđemo u finale, zato što smo već napravili veliki pomak ovom pjesmom. "Korake ti znam" nije jedna od onih pjesama koje su jednosezonske i kratkog daha. Sigurna sam da ova pjesma ostaje i nakon Eurosonga", izjavila je Maya.
Olakšavajuća okolnost
O predstavnicima iz regiona koji će istu večer nastupiti kada i Maya te o njihovim pjesmama kaže kako su to odlične pjesme koje će kao i prethodnih godina sasvim sigurno biti primijećene. U svemu tome vidi i olakšavajuću okolnost s obzirom da je već dobro poznat sistem glasanja tako da plasman u finale ne bi trebao izostati.
Našu predstavnicu već u srijedu očekuje prva proba na sceni Crystal Arene, a kako kaže maksimalno će se potruditi da našu zemlju predstavi na najbolji način i onako kako dolikuje.
Budžet BHRT-a ove godine bio je znatno manji u odnosu na prethodne godine, a prema riječima producent pjesme "Korake ti znam” Mahira Sarihodžića naša numera bi zvučala isto i da se radilo o milionskom budžetu.
Za Mayin stajling zadužena je Selma Berisalić, uspješna Sarajka koja je već dugi niz godina poznato ime svjetskih modnih scena.
"Ono što ćemo da prikažemo u Bakuu bit će nešto prekrasno. Maya će u crnoj haljini fantastično izgledati. Radujem se i ja da vidim kako će to sve izgledati, a vi ćete sigurno biti sretni i ponosni na ono što smo pripremili. Tradicija je da u finalu i polufinalu izvođaći imaju isti kostim, tako da će i Maya imati isti. On je toliko savršen da nije potrebno da se mijenja i nadam se da ćemo ga pokazati u Bakuu dva puta", kazala je Berisalić.
Favoriti nisu uvijek favoriti
Iako je ove godine cijelu organizaciju bh. tima posmatrao sa strane Dejan Kukrić bit će i ove godine glas Eurosonga na TV-u. Uvjerene je da će naš tim proći u finale i da ćemo zadržati tu tradiciju uspjeha.
Govoreći o favoritima Kukrić je kazao kako oni uvijek postoje, ali je pitanje da li se uvijek održe do kraja.
"Vidjet ćemo šta će biti. Novinari kažu da ćemo sljedeće godine putovati u Švedsku, ali evo prošle godine su bile snažne kladionice za Francusku pa je predstavnik završio na 14. mjestu. Kladionice su varljive. Mislim da ćemo dobro proći", kazao je Kukrić.
BiH će svoju kartu u finale tražiti u drugoj polufinalnoj večeri 24. maja kao 17. izvođač.
- Atticus Finch
#961 Re: EUROSONG 2012
Smorio se Rambo već na probi. 
-
Ambrozija
#962 Re: EUROSONG 2012
Madjarska
-
Ambrozija
#963 Re: EUROSONG 2012
Probe
Austrija
Moldova
Irska
Austrija
Moldova
Irska
- Vitezanin
#964 Re: EUROSONG 2012
Albanija iz prvog polufinala rastura.
- alphonse kauders
-
Ambrozija
#966 Re: EUROSONG 2012
Probe - II polufinale - probe koje nas zanimaju 
Srbija
Makedonija
ostale proble u nastavku. Ove sam izdvojila kao ex-YU. Zeljko je pomalo razocarao, ali mislim da ce to dobro izgledati u finalu a za Kaliopi mogu samo reci
Srbija
Makedonija
ostale proble u nastavku. Ove sam izdvojila kao ex-YU. Zeljko je pomalo razocarao, ali mislim da ce to dobro izgledati u finalu a za Kaliopi mogu samo reci
-
Ambrozija
#967 Re: EUROSONG 2012
Nizozemska
Malta
Bjelorusija
Portugal
Ukrajina
Bugarska
Malta
Bjelorusija
Portugal
Ukrajina
Bugarska
-
Ambrozija
#968 Re: EUROSONG 2012
Sutrasnje probe:
Slovenija, Hrvatska, Švedska, Gruzija, Turska, Estonija, Slovačka, Norveška, Bosna i Hercegovina, Litvanija:
Slovenija, Hrvatska, Švedska, Gruzija, Turska, Estonija, Slovačka, Norveška, Bosna i Hercegovina, Litvanija:
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#969 Re: EUROSONG 2012
smijel se sta reci protiv Ramba i ostati ziv?

- Revolucionar ★
#970 Re: EUROSONG 2012
Kipar na probi zvucao uzasno, a simpa pjesma u studijskoj verziji .. Rambo je za drugog teferiča, ovako salje pogresnu sliku o sebi a i Crnog Gori
- Vitezanin
#971 Re: EUROSONG 2012
Kaliopi na probi pojela sve izvodjace i onu novu arenu.
Tu zenu je grehota slusati na CD-u kako dobro zvuci uzivo.
Ako Makedonci ne udju u finale fakat prestajem gledati ESC.
Cipar-o bogovi, kakvo falsiranje.
Ako Makedonci ne udju u finale fakat prestajem gledati ESC.
Cipar-o bogovi, kakvo falsiranje.
-
ja71
#972 Re: EUROSONG 2012
Treba dobar ton-majstor pa bi i na CD-u zvucala dobroVitezanin wrote:Kaliopi na probi pojela sve izvodjace i onu novu arenu.![]()
-
Ambrozija
#973 Re: EUROSONG 2012
Hrvatska
Slovenija
Bravo za Ninu! Eva je simpaticna i nekako draga! Za obje pohvale! Slovenski scenski nastup
Slovenija
Bravo za Ninu! Eva je simpaticna i nekako draga! Za obje pohvale! Slovenski scenski nastup
-
Ambrozija
#974 Re: EUROSONG 2012
Svedska
Favorit! hmm...ne znam da li je do mene ili se ona na sceni ponasa kao, blago receno, nenormalna
Ali eto, pohvale za vokal!
Favorit! hmm...ne znam da li je do mene ili se ona na sceni ponasa kao, blago receno, nenormalna
- Not My Idea
#975 Re: EUROSONG 2012
Ramba pola nisam razumjela.
Mislim da ce se jako lose plasirat. On je mozda interesantan ljudima na Balkanu al ne vjerujem da je i ljudima na Eurosongu i fanovima istog. A i izgleda kao da ga neko tjera na ovo. Pusti šuplje..
Mislim da ce se jako lose plasirat. On je mozda interesantan ljudima na Balkanu al ne vjerujem da je i ljudima na Eurosongu i fanovima istog. A i izgleda kao da ga neko tjera na ovo. Pusti šuplje..