Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

Agnese

#951 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Agnese »

BHF_Manijak wrote:
quasar wrote:Nek odaberu najjeftiniji stadion u danskoj-njemackoj-austriji-svici.
Bice vazda pun i mogu staviti cijneu karte mnogo vecu nego Zenica. Dijaspora ce puniti i lakse i jeftinije im je tako nego putovanje do Bosne.
A mi? Ko nas jebe. Kad nismo u stanju napraviti stadion da valja, ne treba ni da gledamo uzivo.
:lol: :lol: :thumbup: :thumbup:

Tuzna i bolna istina!
Bas
Eborg

#952 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

samo_ti wrote:Bijeli brijeg je rusevina :D ...i rekontrukcijom nekom se ne bi moglo napraviti da ono lici na nesto...isplatnije je i jednom i drugom klubu da guraju incijativu da se napravi Mostaru jedan stadion, koji bi djelili i koji bi zadovoljavao sve UEFA/FIFA kriterije :)

eh sada, to "djelili" je drugi par rukavica :D ...mada, bar bi ja volio da repka igra i u Hercegovini, npr. Mostaru :bih:
Istina, samo da ga stave da levitira u zraku tačno iznad Neretve i da se u milimetar nalazi jednako udaljen od obje strane. :lol: Oj zemljo, gdje mi živimo. :(

"Bijeli brijeg" jeste neuslovan ali nema logike praviti/širiti jedan stadion tek tako. Ako to Velež radi od svojih para onda OK, ali onda neka se odrekne pretenzija na "Bijeli brijeg" samo radi priče i traženja para od grada, kantona ili koga već. Komplikovana situacija do bola ali ne može i jare i pare.
m4hir

#953 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by m4hir »

'alo ba kako Travnik predzadnji,jeste li vi normalni?
mekaba

#954 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by mekaba »

Rano ljuta, stadionu bosanski. Ima 10 godina i vishe kako se po forumima prica o stadionima i kako do istog doci.Uvijek isto, para se nema ko bajagi :lol:
Volio bih da nas izbace iz svih takmicenja jer smo to zasluzili, odnosno nismo mi nego ovi sto se smjenjuju na vlasti. :x
Ja_Ja

#955 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ja_Ja »

Opstina Zenica je vec reagovala i osigurala i odobrila sredstva za sanaciju Bilinog Polja:

Šta će se raditi na Bilinom?

Za novu rekonstrukciju stadiona Bilino polje Općina Zenica neće čekati obećani novac od Svjetske i Evropske nogometne federacije (FIFA i UEFA), koji, kako je vijećnicima u četvrtak prilikom usvajanja budžeta za 2012. kazao načelnik Husejin Smajlović, kasni zbog procedura ovih organizacija.

Budžetom Općine, naime, umjesto 700.000 KM planiranih nacrtom, bit će osigurano svih 1.500.000 KM.

- Kada dobijemo novac od FIFA-e i UEFA-e, knjižit ćemo ga kao vanredni prihod budžeta - kazao je vijećnicima Smajlović, istaknuvši da moraju zauzeti stav žele li da državni nogometni tim u septembru igra u Zenici.

Već je raspisan i tender za izbor izvođača radova, a za 24. april zakazano je i otvaranje prispjelih ponuda potencijalnih izvođača, dok bi radovi trebali početi 25. maja.

- Rekonstrukcijom će biti urađena nova kanalizacija i drenaža te promijenjena trava, s električnim grijanjem terena. Bit će promijenjeni i golovi te klupe za rezervne igrače - objašnjava Lejla Brljevac iz Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada te dodaje da bi ovi radovi mogli koštati između 1,3 i 1,5 miliona KM.

zenicablog.com
shake69

#956 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by shake69 »

Ja_Ja wrote:Opstina Zenica je vec reagovala i osigurala i odobrila sredstva za sanaciju Bilinog Polja:

Šta će se raditi na Bilinom?

Za novu rekonstrukciju stadiona Bilino polje Općina Zenica neće čekati obećani novac od Svjetske i Evropske nogometne federacije (FIFA i UEFA), koji, kako je vijećnicima u četvrtak prilikom usvajanja budžeta za 2012. kazao načelnik Husejin Smajlović, kasni zbog procedura ovih organizacija.

Budžetom Općine, naime, umjesto 700.000 KM planiranih nacrtom, bit će osigurano svih 1.500.000 KM.

- Kada dobijemo novac od FIFA-e i UEFA-e, knjižit ćemo ga kao vanredni prihod budžeta - kazao je vijećnicima Smajlović, istaknuvši da moraju zauzeti stav žele li da državni nogometni tim u septembru igra u Zenici.

Već je raspisan i tender za izbor izvođača radova, a za 24. april zakazano je i otvaranje prispjelih ponuda potencijalnih izvođača, dok bi radovi trebali početi 25. maja.

- Rekonstrukcijom će biti urađena nova kanalizacija i drenaža te promijenjena trava, s električnim grijanjem terena. Bit će promijenjeni i golovi te klupe za rezervne igrače - objašnjava Lejla Brljevac iz Javnog preduzeća za prostorno planiranje i uređenje grada te dodaje da bi ovi radovi mogli koštati između 1,3 i 1,5 miliona KM.

zenicablog.com
:thumbup:
phillie

#957 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

ITC Zenica definitivno preuzima radove na Bilinom
Utorak, 12 Juni 2012 17:26

Niti jedno od preduzeća čije su ponude odbijene na tenderu za dodjelu radova na rekonstrukciji stadiona „Bilino polje“ nije podnijelo žalbu, čime su stvoreni zakonski preduslovi da Općina Zenica potpiše ugovor sa izvođačem, zeničkom firmom ITC.
Tenderom je predviđena zamjena travnjaka, promjena drenaže, postavljanje grijanja, sjedišta za službena lica i rezervne igrače, kao i razglasa. Vrijednost investicije je 566.000 KM.
- I kada bi predviđeni rokovi bili ispoštvovani i dalje je otvoreno pitanje da li će naša nogometna selekcija u septembru igrati kvalifikacijsku utakmicu na stadionu „Bilino polje“, - kaže direktor Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici, Husein Hinović.
Zbog dugotrajne tenderske procedure već je izvjesno da će nogometaši 'Čelika' na početku naredne sezone, prve sedmice avgusta, ugostiti premijerligaške ekipe na stadionu na Kamberovića polju.
Zbog toga će i na ovom sportskom objektu biti potrebne manje intervencije, kako bi se dobila licenca Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za održavanje sportskih takmičenja.
Nek je i ta procedura zavrsena, jest da kasne sa radovima skoro mjesec dana, ali valjda ce nesto ovog ljeta i uraditi od travnjaka na Bilinom. A sad, sto se tice razlike izmedju 1,5miliona koliko su "opstinari" planirali potrositi i 566.000 KM koliko po ITC-u vrijedi investicija, jbg, ima se moze se, pa ce se naci nesto da se i ovaj milion "pametno" potrosi :D
motorola01

#958 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by motorola01 »

Pa milion ce pametno investirati u oktobarske izbore :D jer su pali qrcu za usi i valja se sad vaditi iz govana
and

#959 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by and »

crkvice wrote:
ITC Zenica definitivno preuzima radove na Bilinom
Utorak, 12 Juni 2012 17:26

Niti jedno od preduzeća čije su ponude odbijene na tenderu za dodjelu radova na rekonstrukciji stadiona „Bilino polje“ nije podnijelo žalbu, čime su stvoreni zakonski preduslovi da Općina Zenica potpiše ugovor sa izvođačem, zeničkom firmom ITC.
Tenderom je predviđena zamjena travnjaka, promjena drenaže, postavljanje grijanja, sjedišta za službena lica i rezervne igrače, kao i razglasa. Vrijednost investicije je 566.000 KM.
- I kada bi predviđeni rokovi bili ispoštvovani i dalje je otvoreno pitanje da li će naša nogometna selekcija u septembru igrati kvalifikacijsku utakmicu na stadionu „Bilino polje“, - kaže direktor Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici, Husein Hinović.
Zbog dugotrajne tenderske procedure već je izvjesno da će nogometaši 'Čelika' na početku naredne sezone, prve sedmice avgusta, ugostiti premijerligaške ekipe na stadionu na Kamberovića polju.
Zbog toga će i na ovom sportskom objektu biti potrebne manje intervencije, kako bi se dobila licenca Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine za održavanje sportskih takmičenja.
Nek je i ta procedura zavrsena, jest da kasne sa radovima skoro mjesec dana, ali valjda ce nesto ovog ljeta i uraditi od travnjaka na Bilinom. A sad, sto se tice razlike izmedju 1,5miliona koliko su "opstinari" planirali potrositi i 566.000 KM koliko po ITC-u vrijedi investicija, jbg, ima se moze se, pa ce se naci nesto da se i ovaj milion "pametno" potrosi :D
milion je već potrošen.vidiš da su zadovoljni i ovi što nisu prošli na tenderu :mrgreen:
to su ti naša posla.posao od 1,5 miliona ovi ponudili za 500 000.onda će uzorati i reći nema više para,poskupilo ovo ono i treba još 2 miliona da se završi.već viđeno :oops:
LSD

#960 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by LSD »

Budimo zahvali Bogu što imamo i to B.Polje i Koševo (doduše bez zapada jer UEFA sere) pa možemo igrati u svojoj avliji.
To nam je velika sreca, inace bi morali igrati vani i rentati stadione (najvjerovatnije po Njemackoj)....e to bi tek bila blamaža.
samo_ti

#963 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Ali pazi ovo, travu skidaju sa UEFA Centra i stavljaju na BP :-)

Pa sta ce gore, opet novu saditi i cekati godinu dana, da se to sve ponovo sredi ?

Koliko ja znam, UEFA je to bila izricito zabranila :)

Uglavnom, i ovo je jedna od mucki oko stadiona i tendera :D

p.s. pozitiva je to sto se di trave sa BP prenosi na Kamberovica stadion :thumbup:
Gandalf

#964 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Gandalf »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... exuntkERXs

Obratiti pažnju posebno na dio od 2:16 ;-)
Eborg

#965 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

:lol: :lol: :lol:

:thumbup:
Ajatolah_

#966 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Kako mogu uzeti tu travu sa centra, kad je sama UEFA rekla da to ne ide? Ko je vlasnik centra, UEFA, Općina ili neko treći? Sad će gore biti neupotrebljivo još neko vrijeme... ma ne znam, ne sviđa mi se ova vijest, znam da se moralo što prije riješiti, ali opet se to trebalo normalno odraditi.
phillie

#967 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Ni meni nije to jasno, ali valjda su se raspitali oko ovoga. Mislim da bi sto se vlasnistva tice Centar na Crkvickom trebao biti upisan na NSBIH, eh sad, da li su Opstina i Savez nasli zajednicki jezik, da ova trava bude udio Saveza u ovoj rekonstrukciji, ostaje da se vidi. Uglavnom, nek je krenulo sa mrtve tacke, pa kad se i zavrsi.

PS. Nesto kontam, ako su u stisci s vremenom, nek uvedu jos jednu smjenu i upale reflektore, pa nek rade.
doff

#968 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by doff »

Ipak se trava sa centra ne dira, nego se uvozi nova
splend

#969 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by splend »

Rob_Atl

#970 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Rob_Atl »

E taman dok je ovakav stadion organizovat jednu koridu taman da svi sjednu naplacivat 20 maraka kartu i od tih para dovest ciru :D
shake69

#971 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by shake69 »

Eno ga, u Banja Luci ce imati stadion po standardima UEFA, uskoro i za 20000 gledalaca, izgleda (treba im jos juznu tribinu zavrsiti) Listica vec ima, kakav je da je, samo Sarajevo, Tuzla i Zenica, nikako da rijese problem stadiona! :x
Ajatolah_

#972 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

shake69 wrote:Eno ga, u Banja Luci ce imati stadion po standardima UEFA, uskoro i za 20000 gledalaca, izgleda (treba im jos juznu tribinu zavrsiti) Listica vec ima, kakav je da je, samo Sarajevo, Tuzla i Zenica, nikako da rijese problem stadiona! :x
Zenica je riješila, Sarajevo donekle, Tuzla ga rješava...
luckylaka

#973 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

shake69 wrote:Eno ga, u Banja Luci ce imati stadion po standardima UEFA, uskoro i za 20000 gledalaca, izgleda (treba im jos juznu tribinu zavrsiti) Listica vec ima, kakav je da je, samo Sarajevo, Tuzla i Zenica, nikako da rijese problem stadiona! :x
I Kosevo dok rijesi istocnu,Grbavica zapadnu,Tusanj sjevernu,Bilino juznu imat ce stadione po standardima UEFA
Eborg

#974 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Eborg »

Ne sekiraj se ti za Zenicu, tu nema nikakvih problema oko stadiona.
cindrlimindrli

#975 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by cindrlimindrli »

Eborg wrote:Ne sekiraj se ti za Zenicu, tu nema nikakvih problema oko stadiona.
Ma sumnjam da se neko pored svih bitnih stvari u zivotu sekira za nekakav pokusaj od stadiona. Budimo
realni, ona ledina zadovoljava standarde al` kad bi se nekako vratili u 1943.Kad vidim one zgrade iza i
ambasador deke na balkonima u toku prenosa, sve me nesta citava desna strana proziga.
Locked