Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- bez_ideje
#951 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
BOme bilo je.....ja sam na Kovacicima,naizmjenicno ili nestane ili onaj slabi pritisak,a u posljednje vrijeme samo nestane 
- Dammme
#952 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
U N. Sarajevu zavrću od negdje oktobra, od kada je struja poskupila. Juče nestalo u 11:30, došla u 17:30, pa opet nestala u 19:00, pa došla u 20:00, da bi naravno je zavrnuli u ponoć. E danas nas nisu ovoliko šetali, ali su je uredno zavrnuli prije 15-ak minuta. Hvala im na tome, dabogda im djeci vode zatrebalo!
- žulijan asanž
#953 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
meni i dalje tvrde da nema vode u rezervoarima....mada ja to smatram pričom za malu djecu...nikad u sarajevu nije bilo redukcija i sad odjednom ima...
ja vam kažem samo im treba PISATI žalbe. ništa telefoni, ništa forum. trebamo ih ZASUTI pismenim žalbama i to na način da otprintate i lično odnesete na protokol U DVA PRIMJERKA, pa da vam oni udare prijemni pečat na jedan primjerak, da imate dokaz.
mi smo samo žrtve političkih i interesnih igara. ovo životom garantujem.
ja vam kažem samo im treba PISATI žalbe. ništa telefoni, ništa forum. trebamo ih ZASUTI pismenim žalbama i to na način da otprintate i lično odnesete na protokol U DVA PRIMJERKA, pa da vam oni udare prijemni pečat na jedan primjerak, da imate dokaz.
mi smo samo žrtve političkih i interesnih igara. ovo životom garantujem.
- Dioda
#954 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
@zulijan, ja poskakujem od huje jer kod mene na Cvili vode nestaje u ponoc. Uzasno me iritira, nervira, krenem psovati svaku noc od pola dvanaest, i to traje jos par sati dok ne legnem.žulijan asanž wrote:ja ti kažem ja se zadnju cijelu godinu poljevam iz kanistera ujutro prije posla. nemam vode ni po danu ni po noći. voda dođe tek oko 9 sati ujutro i ima je do nekih 14.30 ali je pritisak takav da baterija ne može da pomiješa toplu i hladnu vodu iz bojlera. nakon toga nestane i nema je do ujutro opet.
ja kupujem i vodu za kupanje, a ne samo za piće. pa ti sad misli.
svaki put kad zovnem one hohštaplere u vodovod, još me napadnu i kažu mi kako me nije sram da zovem. što ne skupim u kanistere itd...
stoka...
Tebi se stvarno divim, dva puta procitah tvoj post i ne mogu da vjerujem da nemas vode bukvalno cijeli dan
Pa ovo normalan covjek ne moze vjerovati
- nemam_ideje
#955 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Jebo ti državu gdje je Braco gumena glava neki faktor. Efekti su vidljivi.
Kod nas jal malo zagrebeš u bilo koju sferu života, posla, politike, morala, etike, kurca-palca skontaš da si se debelo zajebo i da nisi trebo uopšte da grebeš. Samo se sjebeš još više, nemoćan kao pojedinac da nešto uradiš a masa ko krdo goveda ponavlja "dobro je, nek se ne puca" pritom se nadajući da će eventualni metak pogoditi komšiju ako već mora nekoga da pogodi.
Znam ja nas, jebo ti nas.
Kod nas jal malo zagrebeš u bilo koju sferu života, posla, politike, morala, etike, kurca-palca skontaš da si se debelo zajebo i da nisi trebo uopšte da grebeš. Samo se sjebeš još više, nemoćan kao pojedinac da nešto uradiš a masa ko krdo goveda ponavlja "dobro je, nek se ne puca" pritom se nadajući da će eventualni metak pogoditi komšiju ako već mora nekoga da pogodi.
Znam ja nas, jebo ti nas.
Last edited by nemam_ideje on 05/03/2012 00:28, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#956 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Opet nestalo vode..
- plejka2
#957 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Od danas im ne placam vodu definitivno pa nek zavrcu sad koliko hoce.
- mokra_carapa
#958 prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Nema vise vode za veceras… jbt sreca pa nasuh flasu vode za svaki slucaj
-
amko76
#959 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Još se niste navikli na kanister a?
Pa ja u centru od rata nemam vode po noći. Imao sam prije rata. Kako su ''naši'' došli, nemam više vode.
Pa ja u centru od rata nemam vode po noći. Imao sam prije rata. Kako su ''naši'' došli, nemam više vode.
- mirnisan
#960 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
kod mene na grbavici svaku noc zatvaraju vodu(jahorinsko vrelo)leet wrote:Opet nestalo vode..
- žulijan asanž
#961 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
gdje se nalazi rezervoar vode iz jahorinskog vrela?mirnisan wrote:kod mene na grbavici svaku noc zatvaraju vodu(jahorinsko vrelo)leet wrote:Opet nestalo vode..nije mi jasno zasto?toliko se snijega otopilo a vode nema.sta ce da bude u julu ili avgustu? kako je pocelo,vodu nece nikako pustati
danas su mi na telefon rekli sljedeće na pitanje zašto nema vode - citiram:
"rezervoar "skenderija" nekada je snabdijevao stari grad (od marijin dvora do baščaršije) kompletnu stranu s desne strane miljacke, a sada su te kapacitete morali rasporediti i na lijevu stranu miljacke. taj isti rezervoar skenderija uopšte nema kapacitet da bi osigurao vodu tolikom području i tolikom broju domaćinstava..."
pitao sam zašto je odjednom taj rezervoar prebačen da snabdijeva i lijevu stranu miljacke (skenderija, čobanija, drvenija, papagajka, trg austrije, bistrik....) oni su mi rekli, opet citiram:
"nema vode s jahorinskih vrela, srbi ne daju"
naglašavam da sam citirao od riječi do riječi, a ovo "srbi ne daju" me pravo iznenadilo da mi kaže dispečer javnog preduzeća....izgleda on ko biva konta - samo svali sve na srbe i mirna bosna
- Nisrin
#962 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:45, edited 1 time in total.
- žulijan asanž
#963 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
najlakše je nazvati vodovod pale i pitati... ja ću to sigurno uraditi....makar ćemo znati šta je u pitanju....
- Nisrin
#964 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Meni se nikad nisu javili dosad...žulijan asanž wrote:najlakše je nazvati vodovod pale i pitati... ja ću to sigurno uraditi....makar ćemo znati šta je u pitanju....
- Troll_Happens
#965 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
mozda zato sto zoves iz grada probaj iz ist. sarajeva zvati pa se mozda jave.Nisrin wrote:Meni se nikad nisu javili dosad...žulijan asanž wrote:najlakše je nazvati vodovod pale i pitati... ja ću to sigurno uraditi....makar ćemo znati šta je u pitanju....
-
amko76
#966 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Da, da Srbi su krivi zato što ja nemam vode po noći od rata naovamo.
Nek su moji muslimani Braco i fudbaleri Vrbanjuše zaposleni u ViK-u pa nek nemam vode.
Jel to poenta?
Nek su moji muslimani Braco i fudbaleri Vrbanjuše zaposleni u ViK-u pa nek nemam vode.
Jel to poenta?
-
leo karan
#967 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
jebem im sve od do
22.00 nema vode
halooooooooooooooooooo pa gdje ja zivim u picku materinu vise
22.00 nema vode
halooooooooooooooooooo pa gdje ja zivim u picku materinu vise
-
barakudica
#968 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ma kakvo noćno obaranje pritiska, u ul.Hamdije Čemerlića neparni brojevi na višim spratovima već dvije sedmice pritisak je nikakav, hladna voda curi kao kroz slamku a topla skoro nikako. Užas. Kod nas je već 9 god. nenormalna cijena vode-oko 15KM po članu(kao ima neki veliki kvar zbog kojeg voda curi i troši se nekontrolisano), a te noćne redukcije više se ni ne sjećam kada su počele. Ljudi se žalili, prestajali plaćati, ali nikad ništa nije riješeno-ovi iz Vodovoda upućivali na Sarajevostan a drugi na prve i tako već 9 god. Meni je nova zanusijeva mašina otišla skroz nakon nekoliko godina upravo zbog lošeg pritiska, ludili smo zbog noćnih redukcija(najgore kada se malo dijete razboli,gori od temp. a ti nemaš vode u kući ali ovo zadnjih mjeseci,a pogotovo zadnjih sedmica je prešlo svaku mjeru. Sipam vodu u kante i zaljevamo sve, ne možeš suđe na ruke oprati a kamo li uključiti mašinu, okupati se tušem... Pobogu nije više rat da se lončiram.Kako je krenulo uskoro ćemo morati ići po vodu.
Last edited by barakudica on 23/07/2014 00:27, edited 1 time in total.
- niko_niko_kao_ja
#969 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
do mene dodje informacija da oni ne zatvaraju vodu zato sto nema vode, nego zato sto nemaju para da plate struju, pa na taj nacin stede, navece gase pumpe da bi smanjili troskovemirnisan wrote:kod mene na grbavici svaku noc zatvaraju vodu(jahorinsko vrelo)leet wrote:Opet nestalo vode..nije mi jasno zasto?toliko se snijega otopilo a vode nema.sta ce da bude u julu ili avgustu? kako je pocelo,vodu nece nikako pustati
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#970 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
E jebo ba ovo....................
- nemam_ideje
#971 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Ovo je najlogičnije objašnjenje. Javno preduzeće u kojem radi ko zna koliko prekobrojnih radnika. Kad negdje zapne ko najebe. Ko će drugi nego oni koji veze nemaju s tim. Da se počnu otpuštati prekobrojni radnici iz javnih preduzeća i administracije imali bi žešće nemire u državi i ta stranka ne bi došla na vlast narednih sto godina. Ko da nas je Kafka stvorio samo umjesto problema alienacije ( otuđenja ) i začaranog kruga imamo problem sa parazitima koji nas jebu u zdrav mozak.niko_niko_kao_ja wrote:
do mene dodje informacija da oni ne zatvaraju vodu zato sto nema vode, nego zato sto nemaju para da plate struju, pa na taj nacin stede, navece gase pumpe da bi smanjili troskovea inace su im dugovi prema elektroprivredi katastrofalni.
S druge strane, narod je kriv za trenutnu situaciju jer skoro svaka porodica ima nekog člana koji se uvalio preko štele u državnu službu ili javno preduzeće, ogrebao se za neke beneficije koje mu ne pripadaju ili je pokrao bruku para u ratu ili poslije rata. Svi bi nešto rješavali, polemisali, ispravljali ali ne bi dirali malog, dobar je, pošteno čeljade. I tako u krug dok se boje ne rastope ili država ne propadne. Administracija koja ima svoju državu. Nivo svijesti neke afričke banana države.
-
ek0
#972 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:29, edited 1 time in total.
-
Trebam te
#973 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
cyber_kurajber wrote:Eleonora wrote:Preuzela je.žulijan asanž wrote:zna li neko kako se zove novi direktor vodovoda i da li je on već preuzeo dužnost?![]()
Muamera Srna.
Muameraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, učini nešto !!!!!!!!!!!!
Nemoj se praviti blesava !!!!!!!!
A ko je ona, opcinarka iz Vogosce!?
Ta ce ta nema je na Linkedin-u
- cyber_kurajber
#974 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Muameraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, učini nešto !!!!!!!!!!!!
Nemoj se praviti blesava !!!!!!!![/quote]
[/quote]
Ma nije ni bitno ko je, neka učini nešto sada kada je preuzela funkciju !
Dosta ubleharenja i Braca Gumenih Glava i prekobrojnih krezavih majmuna sa francuskim ključem
Nemoj se praviti blesava !!!!!!!![/quote]
Ma nije ni bitno ko je, neka učini nešto sada kada je preuzela funkciju !
Dosta ubleharenja i Braca Gumenih Glava i prekobrojnih krezavih majmuna sa francuskim ključem
- madner
#975 Re: prokletstvo vodosnabdijevanja u sarajevu
Treba samo pogledati teme kada se krene na neku od grupa, od administracije, rudara, prosvjetara svi isto kazu. Rezi drugima, ali mojne nas. Ili moze drzava, ali od onih drugih uzmi, oni nista ne rade.nemam_ideje wrote:Ovo je najlogičnije objašnjenje. Javno preduzeće u kojem radi ko zna koliko prekobrojnih radnika. Kad negdje zapne ko najebe. Ko će drugi nego oni koji veze nemaju s tim. Da se počnu otpuštati prekobrojni radnici iz javnih preduzeća i administracije imali bi žešće nemire u državi i ta stranka ne bi došla na vlast narednih sto godina. Ko da nas je Kafka stvorio samo umjesto problema alienacije ( otuđenja ) i začaranog kruga imamo problem sa parazitima koji nas jebu u zdrav mozak.niko_niko_kao_ja wrote:
do mene dodje informacija da oni ne zatvaraju vodu zato sto nema vode, nego zato sto nemaju para da plate struju, pa na taj nacin stede, navece gase pumpe da bi smanjili troskovea inace su im dugovi prema elektroprivredi katastrofalni.
S druge strane, narod je kriv za trenutnu situaciju jer skoro svaka porodica ima nekog člana koji se uvalio preko štele u državnu službu ili javno preduzeće, ogrebao se za neke beneficije koje mu ne pripadaju ili je pokrao bruku para u ratu ili poslije rata. Svi bi nešto rješavali, polemisali, ispravljali ali ne bi dirali malog, dobar je, pošteno čeljade. I tako u krug dok se boje ne rastope ili država ne propadne. Administracija koja ima svoju državu. Nivo svijesti neke afričke banana države.