Forumasi zaposljavaju

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Kosato

#951 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Kosato »

Adrijana100000 wrote:Ukratko:Komunikativna i snalazljiva,radno iskustvo uglavnom u trgovini,zavrsena srednja skola,IV. stupanj,smjer Geodetski tehnicar....pozeljna radna mjesta su :sportske kladionice,mikrokreditne organizacije,osiguravajuce kuce i slicno tome iako ne bjezim i od trgovine....spremna da radim skoro bilo sta jer mi posao treba....hvalaaaaa :izet:

kladionica premier trazi radnice za kantonn sarajeva za sve informacije obratis se curi koja radi tako barem pise na staklu :)
kokuz_sa

#952 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by kokuz_sa »

Adrijana100000 wrote:Ukratko:Komunikativna i snalazljiva,radno iskustvo uglavnom u trgovini,zavrsena srednja skola,IV. stupanj,smjer Geodetski tehnicar....pozeljna radna mjesta su :sportske kladionice,mikrokreditne organizacije,osiguravajuce kuce i slicno tome iako ne bjezim i od trgovine....spremna da radim skoro bilo sta jer mi posao treba....hvalaaaaa :izet:
imas pp :)
sssandra

#953 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by sssandra »

Dipl.pravnik vec 6 godinu intenzivno trazim bilo kakav posao na podrucju Tk.Nije bitno dali ima dodira sa pravom ili ne,dali treba cistiti kuce,mesti ulice ili sjediti za poslom 0 -24 sata.Nemam nikakvih stela,niti rodbinskih veza da me neko *pogura*,imam 2 djece i htno mi je potreban posao,samo da je pristojan i posten. :-)
susc_ovjek

#954 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by susc_ovjek »

gilla wrote:
JOINT_1921 wrote:Niko ne bi trebao drugome da radi eseje, seminarske, magistarske, diplomske, istrazivacke i ostale radove... To bih zestoko kaznjavao na fakultetu ako se utvrdi da rad nije tvojih ruku i uma djelo...
Ogromna većina tih radova je samo prepisivanje i kopiranje, obrni ovako ili onako, nesto "svojim riječima".
Većina profa to i ne procita nego pocetak i kraj preleti, koje pitanje.
Ne kažem za magistarske i sl. ali seminarski i gluposti....
NE vidim problem, ako neko sa dosta obaveza korisit ove usluge, ionako na kraju moraš se spremiti za ispit gdje nema pomoći.

Neka se svako snalazi i zarađuje :-D
Tipicna bosnjo snalazljivac prica. Prevara, varanje, nemoral, fuj!
JOINT_1921
Vozim: odlično

#955 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by JOINT_1921 »

Can you send me some money? You will earn it anyway just sitting on the chair...
Qler

#956 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Qler »

Ako nekome treba dipl. arh. sa lvl 1 certifikatom iz energetske efikasnosti, i medjunarodnim certifikatom iz oblasti termografskog snimanja i obrade, neka mi se javi :) nisam ja ali mi je bitno naci posao toj osobi...
mali_balon

#957 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

Qler wrote:Ako nekome treba dipl. arh. sa lvl 1 certifikatom iz energetske efikasnosti, i medjunarodnim certifikatom iz oblasti termografskog snimanja i obrade, neka mi se javi :) nisam ja ali mi je bitno naci posao toj osobi...
http://beta.posao.ba/#!searchjobs;page=1
Qler

#958 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Qler »

Ti stvarno mislis da nije ovo vec pregledano, i posao.ba i boljiposao i jos svi ostali? Da ne dolazi od ADS-a svaki dan mail? Da se nije islo pjeske po firmama i trazio posao? Nego eto, ja dosao na forum, jer mi je mrsko dici guzici ili ne dao bog proguglati...

Hoce u tvornici namjestaja Kalea da radi u Ilijasu, od pola 7 ujutro, za platu od cca 600KM.. e jebem ga ja ako je i za to fakultet zavrsen i ulagano u obrazovanje...
mali_balon

#959 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

Qler wrote:Ti stvarno mislis da nije ovo vec pregledano, i posao.ba i boljiposao i jos svi ostali? Da ne dolazi od ADS-a svaki dan mail? Da se nije islo pjeske po firmama i trazio posao? Nego eto, ja dosao na forum, jer mi je mrsko dici guzici ili ne dao bog proguglati...

Hoce u tvornici namjestaja Kalea da radi u Ilijasu, od pola 7 ujutro, za platu od cca 600KM.. e jebem ga ja ako je i za to fakultet zavrsen i ulagano u obrazovanje...
OK izvini bila mi najera pomoci :shock: , wtf koja frustracija
Qler

#960 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Qler »

Jarane, kad neko godinama trazi posao, postane malo isfrustriran... izvini ako sam djelovao malo ters :) nije bila namjera...
luxferre

#961 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by luxferre »

murathans wrote:Konkurs je još otvoren

Firma u vlasništvu moje prijateljice zapošljava

MARKETING MENADŽER
(na terenu)
Područje: BiH

Od kandidata očekujemo:
- Minimalno SSS
- Samoincijativnost
- Odgovornost u izvršavanju zadataka
- Poznavanje rada na kompjuteru
- Poželjno iskustvo u marketingu

Opis posla:
- Prikupljanje podataka s tržišta
- Organiziranje sastanaka
- Obilazak klijenata na terenu

Kratku molbu s CV-em slati na: [email protected]

http://www.agencijaplusmedia.com/posao.html
Kakvi su uslovi. Imam prijatelja za ovo. Ima lijepog iskustva. Područije TK.
azurna_obala

#962 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by azurna_obala »

Regionalni menadžer (m/ž)
NuScience Group je jedna od vodećih svjetskih kompanija u proizvodnji premiksa, koncentrata i dodataka u industriji hrane za životinje i kao takva je ključni partner proizvođača hrane za životinje širom svijeta. NuScience u saradnji sa „Žitoprerada AD“ d.o.o. Cazin širi tržište na područje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Albanije pa se zbog toga javila potreba za popunom radnog mjesta:

REGIONALNI MENADŽER
za područje Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova i Albanije

Opis poslova i radnih zadataka
zajedničko određivanje, prevođenje i realizacija ciljeva zadanih od menadžerskog tima u jasno opisanom planu prodaje za proizvode u regiji gdje je on/ona odgovoran/odgovorna, a sve radi postizanja krajnjeg cilja, to jest ispunjavanja kompletnog plana prodaje;
izgradnja i održavanje kontakata s klijentima te traženje i ostvarivanje dobrog poslovnog odnosa kako bi imali pozitivan i dugoročan odnos s kupcima i ostvarili bolje prodajne veze;
redovno biti obavješten/a o promjenama i razvoju na terenu, usavršavati svoje znanje u uslovima novog razvoja kako bi se njegova/njena ponuda stalno poboljšavala sa uslugama baziranim na njegovom/njenom stručnom znanju.
Posebni uslovi
Kandidat/Kandidatkinja, pored općih uslova za zasnivanje radnog odnosa, mora ispunjavati i slijedeće uslove:
magistar/master u oblasti biotehnike ili veterine, odnosno druge nauke vezane za poznavanje životinja;
min. 5 godina iskustva u prodaji, po mogućnosti u sektoru industrije stočne hrane ili sličnom sektoru;
sklonost ka poljoprivrednom sektoru i njegovim proizvodima;
spremnost na putovanja (do 70 % vremena);
obavezno aktivno poznavanje engleskog jezika;
poželjno poznavanje holandskog/nizozemskog i/ili albanskog jezika;
dobre komunikacijske vještine, sposobnost uvjeravanja, usmena komunikacija, usredotočenost na klijenta i fokusiranost na rezultate;
vozačka dozvola B kategorije;
posjedovanje pasoša.
Broj izvršilaca: 1

Trajanje ugovora o radu: na neodređeno radno vrijeme, uz probni rad od 3 (tri) mjeseca.

Svi zainteresirani kandidati/kandidatkinje svoje prijave trebaju dostaviti:
na e-mail adresu: [email protected] ili

putem pošte na adresu: „Žitoprerada AD“ d.o.o. Cazin
Ćoralići 462 (Mlin)
77220 Cazin

Više informacija možete dobiti na broj telefona +387 62 761 316 (Zlatan Topić).

Oglas ostaje otvoren do 19.11.2013. godine!
Datum objave:31.10.2013.
Trajanje oglasa:19 dana (ističe 19.11.2013.)

sa fb stranice: Konkursi za posao
Kaćunak

#963 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Kaćunak »

Imam jedno pitanje, nisam znao gdje postaviti..

Šta otprilike očekivati na drugom telefonskom intervjuu?
Posao je za vani i tehničke struke...ne mogu mi postavljti pitanja o proslom poslu jer ga nisam ni imao....osim ko ne racunamo ovaj volonterski/pripravnicki.
vee-jay

#964 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by vee-jay »

ako je bio prvi onda se u drugom krugu valjda razgovara o konretnim zadatcima, tvom znanju pri rjesavanju tih zadataka i o lovi. osim toga razgovaras sa osobom sa kojom bi trebao u buducnosti zajedno da radis. naravno da ima i dosta ponavljanja.

moze bit da je i drugacije :mrgreen:
mali_balon

#965 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

Kaćunak wrote:Imam jedno pitanje, nisam znao gdje postaviti..

Šta otprilike očekivati na drugom telefonskom intervjuu?
Posao je za vani i tehničke struke...ne mogu mi postavljti pitanja o proslom poslu jer ga nisam ni imao....osim ko ne racunamo ovaj volonterski/pripravnicki.

Sto vec rece vee jay bit ce pitanja iz struke, ali bit ce i ponovljenih pitanja iz prvog razogovra da vide da nisi sta "netacno" rekao :D . Mene je u prvom razogovru peglao momak i HR ono ko si sta si i eto sto bi aj radio za njih, onda nekom 5 dana me zove psiholog pita sta radim u slobodno vrijeme, kako se opustam, sta mislim o ovom onom, e tek treci me zove frajer koji bi kao bio moj supervizor i bila pitanja iz struke.
Tako da moze biti svasta, naoruzaj se zivima i stpljenjem i sretno
Kaćunak

#966 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Kaćunak »

Hvala @vee-jay i @mali_balon :)

Vidjcemo sutra...mada je meni on rek'o da oni i traze 'svježe meso' pa da ga oblikuju prema svojim potrebama...Kad tako kazem zvuci.... :lol:

Uglavnom, ima da bude ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=ouk3x8JXBVI
:mrgreen:
Pooll

#967 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Pooll »

Kaćunak wrote:Hvala @vee-jay i @mali_balon :)

Vidjcemo sutra...mada je meni on rek'o da oni i traze 'svježe meso' pa da ga oblikuju prema svojim potrebama...Kad tako kazem zvuci.... :lol:

Uglavnom, ima da bude ovako:
http://www.youtube.com/watch?v=ouk3x8JXBVI
:mrgreen:
Sretno! :thumbup:
vee-jay

#968 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by vee-jay »

i od mene, sretno :thumbup:
armin071

#969 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by armin071 »

Hitno potrebna medicinska sestra za privremeni rad (za pocetak 3 mjeseca) u Njemackoj. Uslovi pored srednjeg medicinskog obrazovanja su i vrlodobro poznavanje njemackog jezika. Plata, smjestaj kao i auto organizovani od poslodavca. Interesanti na pp.
Salah ad-Din

#970 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Salah ad-Din »

Qler wrote:Ti stvarno mislis da nije ovo vec pregledano, i posao.ba i boljiposao i jos svi ostali? Da ne dolazi od ADS-a svaki dan mail? Da se nije islo pjeske po firmama i trazio posao? Nego eto, ja dosao na forum, jer mi je mrsko dici guzici ili ne dao bog proguglati...

Nije bitna plata, bitna je jedna druga stavka (iskustvo), neka radi malo čisto da dobije iskustvo onda će biti lakše naći posao. U govnima smo brate, svaka peta mlada osoba ima titulu dipl.,a svaka sedma ima titulu magistra(lupam). Radiš za 7 stoja, čim izleti nešto bolje šutneš ih nogom u stražnjicu :)
mali_balon

#971 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by mali_balon »

Salah ad-Din wrote:

Nije bitna plata, bitna je jedna druga stavka (iskustvo), neka radi malo čisto da dobije iskustvo onda će biti lakše naći posao. U govnima smo brate, svaka peta mlada osoba ima titulu dipl.,a svaka sedma ima titulu magistra(lupam). Radiš za 7 stoja, čim izleti nešto bolje šutneš ih nogom u stražnjicu :)

Ma i to ti je mac sa dvije ostrice, evo neki dan lik otvorio temu da nekoj stranoj firmi trebaju radnici do 30 max 35 godina, da se javljaju an telefon. Ja se javim na pp reko jest da sam stariji ali imam 18godina staza i iskustva u 3 ili 4 usko povezane struke. Evo sta mi je lik odgovorio Poštovani, nažalost teško. Najradije bi nekog friškog sa fakulteta. Mladi ljudi najbrže uče, i najviše se trude. Mislio sam mu napisati sve OK ali dok ti mladi nauce izgubis vrijeme dok sa nekim starijim ne gubis vrijeme na obuku, ali nisam kontam ko te jebe kad tako glupo razmisaljs.
Kad se u oglasu kaze da nekoj firmi treba nako ko je tek zavrsio fakultet ili neko mladji to znaci da im treba osoba koju oni mogu handriti kako oni hoce, treba im neko naivan. Dok ja nas malo starije teze zajebavati. Da se razumijemo svjestan sam da ima raznih ljudi i lezihljebovica i starih kenjaca koji nece kile.
Salah ad-Din

#972 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Salah ad-Din »

mali_balon wrote:
Ma i to ti je mac sa dvije ostrice, evo neki dan lik otvorio temu da nekoj stranoj firmi trebaju radnici do 30 max 35 godina, da se javljaju an telefon. Ja se javim na pp reko jest da sam stariji ali imam 18godina staza i iskustva u 3 ili 4 usko povezane struke. Evo sta mi je lik odgovorio Poštovani, nažalost teško. Najradije bi nekog friškog sa fakulteta. Mladi ljudi najbrže uče, i najviše se trude. Mislio sam mu napisati sve OK ali dok ti mladi nauce izgubis vrijeme dok sa nekim starijim ne gubis vrijeme na obuku, ali nisam kontam ko te jebe kad tako glupo razmisaljs.
Kad se u oglasu kaze da nekoj firmi treba nako ko je tek zavrsio fakultet ili neko mladji to znaci da im treba osoba koju oni mogu handriti kako oni hoce, treba im neko naivan. Dok ja nas malo starije teze zajebavati. Da se razumijemo svjestan sam da ima raznih ljudi i lezihljebovica i starih kenjaca koji nece kile.
To svakako, sa tek diplomiranim ljudima je lakše manipulisati, ali ja govorim za neki ozbiljan posao, svako će tražiti osobu koja već ima kakvo-takvo iskustvo :)
Muuky

#973 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Muuky »

Diplomirao Ekonomski fakultet 31.7.2013 . Evo jos uvek na birou jebem ti drzavuu @
Eh sad u stalnoj sam potrazi zs poslom, ne trazim da sjedim u kancelariji i da radim svoj posao
Nego biloo sto sa pocnem,samoo da radim.. Radii bi i duple smjene i nocne i sve samo da uspijem
Sarakuca

#974 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by Sarakuca »

Nudim honorarni posao uredjenje enterijera porodicne kuce. Ako ima neko nezaposlen ili studira ili je zavrsio fakultet neka se javi. Posao u Sarajevu, o detaljima u pp
John Luther

#975 Re: Forumasi zaposljavaju

Post by John Luther »

Tražim posao bilo koje vrste, teška je situacija radio bi bilo šta. Oženjen sam imam malu kćerku želim da joj pružim osnovne stvari u životu. Radoholičar sam, komunikativna i snalažljiva osoba, ako nešto ne znam trudim se i brzo naučim. Od prijašnjih poslova radio sam na benzinskoj pumpi Imzit u Rajlovcu, točio gorivo radio i u kafiću, poslije toga sam radio u firmi koja se bavi prodajom građevinskih materijala i htz opreme "Kimeel", bio sam magaciner izdavao i primao robu. Od onih honorarnih tj. ostalih sitnih poslova radio sam pretprošlu zimu 15 dana na čišćenju snijega u civilnoj zaštiti, prošao obuku u Zepteru, radio na raznoraznim peticijama... Imam završenu Srednju ekonomsku školu u Sarajevu.
Post Reply