La Liga Santander

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#951 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

TheHound wrote:
Tomahawk11 wrote:Nista nisam fulio. Poenta je: na Real treba drvlje i kamenje ;-) Jasno, Real je najskuplja ekipa na svijetu, a u Barceloni igraju levati :roll: pa im se moze i progledati kad, recimo, Messi, skloni covjeka s puta (rukama), to se i ne mora svirati, jel de? :-) Poslije te situacije dolazi gol u posljednjim sekundama. OK, sudija pogrijesio sto nije sudio prekrsaj, desava se, ali na utakmicama Reala se to ne smije desavati. Nisam vidio da se neko buni kad sudija osteti Real. Mislim, jasna mi je prica malih i velikih, sta je jedan Elche u odnosu na Real, pa i cijela liga u odnosu na vodeci dvojac je u podredjenom polozaju, ali necemo o laznom moralu, Barca ima isti status kao i Real u Primeri ;-)
Ne mozes mi reci da se Barci i nije moralo svirati, a Realu nije trebalo dosuditi penal, kad je ishod isti - poslije obje greske doslo je do pobjedonosnog gola!
Kao sto sam i ranije rekao fulio si poentu.
Real kao najskuplja ekipa svijeta igra protiv Elche-a (za kojeg do juce nisi vjerovatno znao ni da postoji), Barca je igrala protiv Seville a ne protiv Elche-a, to je prva stvar.

Druga stvar je da faul Messia koji spominjes nije ni postojao nit se ikad nekome sviralo nesto onakvo, ja sam pricao o ponistenom golu za Sevillu zbog faula na Alvesom, koji se vrlo cesto svira.
Dok se ovakav penal kao sto je Real dobio NIKAD ali NIKAD nije svirao u nekoj ozbiljnoj utakmici a da je sudija u onakvoj situaciji da sve vidi savrseno. A treca stvar je sto je taj penal sviran u 95-oj minuti a sudija je produzio 3 minute.
Zamrsio ti se CD :mrgreen: ponavljas li se, ponavljas :)
Da mi je 5 godina, prosla bi ti prica. Jah, eto nisam znao za Elche :roll: Znam ja malo vise nego sto ti mislis.
Ja namjerno necu da pricam o tom golu Seville, nego sam uzeo slicnu situaciju, a kod kojih je ishod isti - gol poslije koga nema vremena za promjenu rezultata. Cuj ne svira se, pa nije ragbi da mozes rukama bacati igraca ispred sebe :?
Ako gledas utakmice Reala, svaki put kad Ronaldo skloni igraca ispred sebe, sudija dosudi faul, Ronaldo se buni, ali koja korist.....ali eto, nikad se nikome ne svira :-)
Neka je Barca igrala protiv Seville, nisu sa Bayernom igrali. Prvo se prica prica o vodecem dvojcu i ostatku lige, a onda je Sevilla neki gigant, sta li.....
I koje su to ozbiljne, a koje neozbiljne utakmice? Je li mozda utakmica na kojoj je skoro penal Holandiji sviran u sudijskom vremenu neozbiljna (penal je bio smijesan).....je li neozbiljna utakmica BiH protiv Spanije kad smo primili gol van sudijskog vremena?

@Zmijuga, faul je bio ocigledan, pricaj ti sta hoces 8-)
TheHound

#952 Re: Real Madrid C.F.

Post by TheHound »

Tomahawk11 wrote:Zamrsio ti se CD :mrgreen: ponavljas li se, ponavljas :)
Da mi je 5 godina, prosla bi ti prica. Jah, eto nisam znao za Elche :roll: Znam ja malo vise nego sto ti mislis.
Ja namjerno necu da pricam o tom golu Seville, nego sam uzeo slicnu situaciju, a kod kojih je ishod isti - gol poslije koga nema vremena za promjenu rezultata. Cuj ne svira se, pa nije ragbi da mozes rukama bacati igraca ispred sebe :?
Ako gledas utakmice Reala, svaki put kad Ronaldo skloni igraca ispred sebe, sudija dosudi faul, Ronaldo se buni, ali koja korist.....ali eto, nikad se nikome ne svira :-)
Neka je Barca igrala protiv Seville, nisu sa Bayernom igrali. Prvo se prica prica o vodecem dvojcu i ostatku lige, a onda je Sevilla neki gigant, sta li.....
I koje su to ozbiljne, a koje neozbiljne utakmice? Je li mozda utakmica na kojoj je skoro penal Holandiji sviran u sudijskom vremenu neozbiljna (penal je bio smijesan).....je li neozbiljna utakmica BiH protiv Spanije kad smo primili gol van sudijskog vremena?

@Zmijuga, faul je bio ocigledan, pricaj ti sta hoces 8-)
Prica prolazi i to ocigledno jer su ti argumenti zasnovani na izmisljenim stvarima.
Hajd nadji jedan takav prekrsaj koji je Ronaldu sviran kad je prolazio igraca i zakacio ga rukom (to je Messi uradio a ne kao sto ti kaze "bacio igraca" - zato kazem argumenti su ti zasnovani na tvojoj fantaziji a ne na realnim cinjenicama).

Ako je Elche u rangu Seville onda bolje da nisi nista ni rekao (opet tvoja fantazija a ne realna cinjenica), uzmi samo omjer kvalitete Real vs Elche i Barca vs Sevilla pa ponovo donesi zakljucak.
Penal za Holandiju nije nista u poredjenju sa onim sinoc kad uzmemo u obzir sve cinjenice (95-i minut, pozicija sudije idealna znaci nije nikako mogla biti bolja i ocigledno povlacenje od strane Pepe-a). Ni po kakvom osnovu sudija ne moze ponuditi objasnjenje zasto je ono penal, ali bas ni jedan jedini razlog za izvlakusu nema.
Zmijuga loma

#953 Re: Real Madrid C.F.

Post by Zmijuga loma »

Tomahawk11 wrote: @Zmijuga, faul je bio ocigledan, pricaj ti sta hoces 8-)
Jest jest, Alves je bio očigledno fauliran. :lol:
TheHound wrote:Ni po kakvom osnovu sudija ne moze ponuditi objasnjenje zasto je ono penal, ali bas ni jedan jedini razlog za izvlakusu nema.
To je poenta sve priče. Sve mu se može sinoć oprostiti ali penal je za trajnog saniranja iz profesionalnog suđenja.

Uglavnom, Munizovo šiljenje sinoć prešišalo i čuvene predstave Fergijevih junaka (Webb vs Chelsea, Clattenburg vs Chelsea, Hasley vs Liverpool). :oops:
barca_9

#954 Re: Real Madrid C.F.

Post by barca_9 »

suncica24 wrote:Sad treba staviti Muniza da sudi El Classico :D
Da znamo ciji je :D
Već je jedan sudio :D

Sjecam se da je sudio prosle sezone Realu protiv Levantea (liga) i protiv Valencije (kup prva utakmica) gdje je u obje utakmice Real bio poguran... Protiv Levantea je bilo neuspjesno jer je Xabi Alonso promasio penal oko 70 minute kod rezultata 1-1
kory_galaktikos

#955 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

TheHound wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa jesam, Barcini simpatizeri se smiju na konstataciju situacije sa Sevillom, ali su potrcali na ovaj penal za Real. Nije bio penal za Real, ali nije ni Barcelona trebala dobiti Sevillu ;-)
Ne znam sad ko tu nije dosljedan :)
Poenta (koju si ti ocigledno promasio) citave ove price je to da najskupljoj ekipi na svijetu sudija mora nastimati NEPOSTOJECI penal u 95-oj minuti (iako je produzio 3 minute) da bi dobili utakmicu protiv ELCHE-a :)

Sudijskih gresaka ima u svim ligama, eto sinoc je ponisten cist gol za 2:2 protiv Juventusa i milion slicnih situacija bude, jedino sto je za bruku i sramotu u ovom slucaju o kojem diskutujemo je ovo sto sam naveo u prvoj recenici ;)

A sto se tice Barce i Seville, situacije je bila u najmanju ruku diskutabilna (mozes svirati ali ne moras) ali ovo sinoc je bilo toliko ocigledno da je smijesno. Ne sjecam se kad sam vidio slican penal da je sudija imao ovako dobar pogled na to sta se desava a da je ovako fulio, ko god kaze da sudija nije namjerno stimao Realu treba malo da se zamisli.
bravo ljudino,znaci barsina situacija je diskutabilna a kad se radi o realu to je 100% tako,ti tako reko..ma gdje si colina
i onaj ponisteni gol sevilje je po tebi ok ponisten sa pravom??
prosle godine se barsa odlijepila na startu sezone na osnovu sudijskih privida u njihovu korist to samo mutav i bezobrazan nece priznat,sjetite se samo opetprotiv sevilje situacije kanute fabregas,ond aonaj rukomet njihov iz kojeg su dali gol ma ima milio tih situacija i o tome niko ne pise,niko se ne buni a ovdje svi palamudite zbog jednog SUMNjIVOG penala
Tomahawk11
Globalni moderator

#956 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

Evo da bude lakse, sudija navuko Realu penal i to je to :thumbup:
Jel sad lakse? :)
Kod Barce sve cisto 8-) nema nikakvih neregularnosti.
End of story.
kory_galaktikos

#957 Re: Real Madrid C.F.

ne znam samo kako neko ima obraza doc ovdje i pricat o postenju barselone..pa sav je svijet vidjeo one kradje po LP od celzija,arsenala,milana,madrida i dalje i sad ce oni jedan SUMNjIVI penal ovdje 10 dana spominjat
Tomahawk11
Globalni moderator

#958 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

kory_galaktikos wrote:ne znam samo kako neko ima obraza doc ovdje i pricat o postenju barselone..pa sav je svijet vidjeo one kradje po LP od celzija,arsenala,milana,madrida i dalje i sad ce oni jedan SUMNjIVI penal ovdje 10 dana spominjat
Batali pricu. Sad ce se krenuti od Kulina bana. Elche je proslost, svi smo rekli sta imamo, idemo dalje. Sljedeca tekma: Atletico Madrid, subota 22:00.
kory_galaktikos

#959 Re: Real Madrid C.F.

Tomahawk11 wrote:
kory_galaktikos wrote:ne znam samo kako neko ima obraza doc ovdje i pricat o postenju barselone..pa sav je svijet vidjeo one kradje po LP od celzija,arsenala,milana,madrida i dalje i sad ce oni jedan SUMNjIVI penal ovdje 10 dana spominjat
Batali pricu. Sad ce se krenuti od Kulina bana. Elche je proslost, svi smo rekli sta imamo, idemo dalje. Sljedeca tekma: Atletico Madrid, subota 22:00.
mah ne znaju sta ce od muke pa se hvataju svake slamke spasa..
vidjel ti golcine ronalda :thumbup: i stvarno ne mogu da skontam koju on poziciju sad igra,zasto nije tamo gdje je najbolji,najubojitiji koji im je vrag
drugtito2011

#960 Re: Real Madrid C.F.

Post by drugtito2011 »

ko o čemu k.... o poštenju...nego nadji ti utakmicu RM protiv Rijeke pa vidi šta je kradja...
barca_9

#961 Re: Real Madrid C.F.

Post by barca_9 »

i protiv intera :D
kory_galaktikos

#962 Re: Real Madrid C.F.

drugtito2011 wrote:
ko o čemu k.... o poštenju...nego nadji ti utakmicu RM protiv Rijeke pa vidi šta je kradja...
sad smo malo previse van teme,ne moram ja gledat utakmice protiv rijeke..odgledaj ti utajmicu barsa i sevilja i vidi sta je kraca..pdgledaj utakmicu celzi:barsa e ono nije kradja ono je nesto ne znam jbg kako da nazovem..on meni nalazi rijeku od prije 30 godina HA HA HA aplauz
dobar gol dao ronaldo jelde??
Tomahawk11
Globalni moderator

#963 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

kory_galaktikos wrote:
Tomahawk11 wrote:
mah ne znaju sta ce od muke pa se hvataju svake slamke spasa..
vidjel ti golcine ronalda :thumbup: i stvarno ne mogu da skontam koju on poziciju sad igra,zasto nije tamo gdje je najbolji,najubojitiji koji im je vrag
Ma igra covjek po potrebi sve. Lahko je meni za njega, sta je sa ovim ostalim nehljebovicima? Mora ovo bolje.
fixer

#964 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

drugtito2011 wrote:
Zanimljivo. 5 LP je proslost na koju se ne treba osvrat, a protiv Rijeke ono se treba. :smile:
respo

#965 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

fixer wrote:
drugtito2011 wrote:
Zanimljivo. 5 LP je proslost na koju se ne treba osvrat, a protiv Rijeke ono se treba. :smile:
ako se vec hvatas liga prvaka vidi barselona celzi prva utakmica one godine kad je bio overbo ili kako se vec zove

inter barca kad je inter osvojio i slicno

posto je tema real da pocnem o realovim provlacenjima?

svaka velika ekipa je imala utakmica na kojima su ostecene ili profitirale
respo

#966 Re: Real Madrid C.F.

Post by respo »

ja ti dadoh primjere gdje su osteceni 2 puta u polufinalu lige prvaka
pa sta cemo onda?
doduse osteceni na nou na neki nacin pogurani na bridge-u
tako da je tu 1:1
sta cemo sa interom?

al kao sto rekoh necu vise jer je tema real a povuceno je ovo sa barsom i celzijem

jel treba da izvlacim kako je real guran u polufinalima cetvrtfinalima i slicno?

real borusija kad je pao go pa real prosao
whitelegend07

#967 Re: Real Madrid C.F.

Post by whitelegend07 »

Ama ljudi, štele, "guranja" i izrežiranih utakmica je uvijek bilo i uvijek će ih biti. Favorizovanje velikih je, nažalost, normalna stvar u sportu. I zato je malo(ne malo, nego dooobro) licemjerno da jedni drugima predbacujete takve stvari, izbacujete neke "dokaze" i ostalo...danas je poguran Real, sutra će biti Barca, prekosutra opet Real, dan iza opet Barca...i tako u nedogled. Sve je to isto i zato ovi vaši pokušaji da preko pljuvanja jednih obrišete ljagu s drugih, da od svog kluba napravite hrpu svetaca, a od "njihovog" hrpu govana, još više dobija na apsurdnosti.
Zmijuga loma

#968 Re: Real Madrid C.F.

Post by Zmijuga loma »

Penalties for/against since Perez returned to Real Madrid presidency in 2009: Barcelona 25/15 (+10), Real Madrid 44/10 (+34)
:lol:

Penal Madrid CF :D
TheHound

#969 Re: Real Madrid C.F.

Post by TheHound »

kory_galaktikos wrote:@thehound ponavljas jednu stvar evo 2 stranice bez ikakvih pomaka,ok gotova diskusija nemam ja sta vise sa tobom..elche je bitniji od polufinala,cetvrtfinala,cllasica i slicno i samo da znas mnogi mnogi mnogi sudci medju kojima je i colina su rekli da je ono bio crveni nanija i dosta o tome ziv bio
A ti se slomi od silnih argumenata :D Normalno da ce Colina braniti svog kolegu sudiju jer time brani i sebe zato sto im je sef ;)

Vidio sam odmah da si polupao loncice, moja penta od samog pocetka je bila da je najsmjesnije sto se tice ovog penala to sto ga je morao svirati protiv ELCHE-a da bi ih Real dobio, ti ocigledno nisi skontao a nije bilo toliko tesko ;)

Hajd protiv Uniteda je diskutabilna situacija u kojoj sudija ne bi pogrijesio ni da nije dao crveni, ali je ipak odlucio da ga da i time pogura Real (vjerovatno nenamjerno ali ih je ipak pogurao) i to je bilo protiv Manchester Uniteda, zato nisam nigdje rekao da je taj crveni smijesan nego sam rekao da je Real poguran kao sto je Barca protiv Chelsea.

Ali protiv Elche-a te moraju gurati iako se hvalis time sto imas najbolje igrace svijeta e to je vec bruka i sramota, nadam se da si skontao poentu ;)
missko wrote:Suspendovan sudac, nece suditi slijrdeca 2 kola. Ajd bar neka kazna
Jos jedan dokaz za ovo sto tvrdim. Koliko se sjecam Cakir nije suspendovan zbog crvenog protiv Uniteda sto znaci da su nasli bar jedan razlog zbog kojeg su mogli ako nista bar zamazati oci raji i opravdati onu odluku, dok za ovaj penal kao sto sam vec rekao ne postoji ni jedno opravdanje zasto je sviran, a eto i suspenzija to potvrdjuje ;)
kory_galaktikos

#970 Re: Real Madrid C.F.

TheHound wrote:
kory_galaktikos wrote:@thehound ponavljas jednu stvar evo 2 stranice bez ikakvih pomaka,ok gotova diskusija nemam ja sta vise sa tobom..elche je bitniji od polufinala,cetvrtfinala,cllasica i slicno i samo da znas mnogi mnogi mnogi sudci medju kojima je i colina su rekli da je ono bio crveni nanija i dosta o tome ziv bio
A ti se slomi od silnih argumenata :D Normalno da ce Colina braniti svog kolegu sudiju jer time brani i sebe zato sto im je sef ;)

Vidio sam odmah da si polupao loncice, moja penta od samog pocetka je bila da je najsmjesnije sto se tice ovog penala to sto ga je morao svirati protiv ELCHE-a da bi ih Real dobio, ti ocigledno nisi skontao a nije bilo toliko tesko ;)

Hajd protiv Uniteda je diskutabilna situacija u kojoj sudija ne bi pogrijesio ni da nije dao crveni, ali je ipak odlucio da ga da i time pogura Real (vjerovatno nenamjerno ali ih je ipak pogurao) i to je bilo protiv Manchester Uniteda, zato nisam nigdje rekao da je taj crveni smijesan nego sam rekao da je Real poguran kao sto je Barca protiv Chelsea.

Ali protiv Elche-a te moraju gurati iako se hvalis time sto imas najbolje igrace svijeta e to je vec bruka i sramota, nadam se da si skontao poentu ;)
missko wrote:Suspendovan sudac, nece suditi slijrdeca 2 kola. Ajd bar neka kazna
Jos jedan dokaz za ovo sto tvrdim. Koliko se sjecam Cakir nije suspendovan zbog crvenog protiv Uniteda sto znaci da su nasli bar jedan razlog zbog kojeg su mogli ako nista bar zamazati oci raji i opravdati onu odluku, dok za ovaj penal kao sto sam vec rekao ne postoji ni jedno opravdanje zasto je sviran, a eto i suspenzija to potvrdjuje ;)
ma skonto sam ja tebe,sad je po tebi madrid ekipa koja se treba boriti za 7-8. mjesto..ta ista ekipa je prosle sedmice dala 6 golova u instambulu,dobila getafea 4:1 znaci nisu losi,imali su los dan,nije ih islo,protivnici se nabrijali iako ni oni nisu imali nekih sansi,ronaldo i drustvo su igralli onoliko koliko su mislili da im je dovoljno al eto primili su taj neretni gol na kraju i sad je po tebi madrid kanta ekipa.vidjet cemo ih toku sezone polako,na kraju se gleda kakva je koja ekipa :thumbup:

i valjda je dosta o ovome,kad bi svi svaku sudijsku diskutabilnu odluku raspravljali pisalo bi se dan noc...za svaki klub i za haman svaki sport to je nazalost dio sporta desava se ( nekom vise,nekom manje-samo barseloni preofirno vise ) :izet: :izet:
TheHound

#971 Re: Real Madrid C.F.

Post by TheHound »

kory_galaktikos wrote:ma skonto sam ja tebe,sad je po tebi madrid ekipa koja se treba boriti za 7-8. mjesto..ta ista ekipa je prosle sedmice dala 6 golova u instambulu,dobila getafea 4:1 znaci nisu losi,imali su los dan,nije ih islo,protivnici se nabrijali iako ni oni nisu imali nekih sansi,ronaldo i drustvo su igralli onoliko koliko su mislili da im je dovoljno al eto primili su taj neretni gol na kraju i sad je po tebi madrid kanta ekipa.vidjet cemo ih toku sezone polako,na kraju se gleda kakva je koja ekipa :thumbup:

i valjda je dosta o ovome,kad bi svi svaku sudijsku diskutabilnu odluku raspravljali pisalo bi se dan noc...za svaki klub i za haman svaki sport to je nazalost dio sporta desava se ( nekom vise,nekom manje-samo barseloni preofirno vise ) :izet: :izet:
Ako pogledas zadnje dvije-tri sezone jasno ces vidjet da je Realu preofirno vise sudijskih odluka islo u korist nego Barci tako da tu nisi u pravu.

Barca je na piku zbog utakmice s Chelsea-em i tako ce bit sve dok Real napokon ne postane bolji od Barce pa vam vise ne budu trebali takvi argumenti niti penali protiv Elche-a.
kory_galaktikos

#972 Re: Real Madrid C.F.

TheHound wrote:
kory_galaktikos wrote:ma skonto sam ja tebe,sad je po tebi madrid ekipa koja se treba boriti za 7-8. mjesto..ta ista ekipa je prosle sedmice dala 6 golova u instambulu,dobila getafea 4:1 znaci nisu losi,imali su los dan,nije ih islo,protivnici se nabrijali iako ni oni nisu imali nekih sansi,ronaldo i drustvo su igralli onoliko koliko su mislili da im je dovoljno al eto primili su taj neretni gol na kraju i sad je po tebi madrid kanta ekipa.vidjet cemo ih toku sezone polako,na kraju se gleda kakva je koja ekipa :thumbup:

Ako pogledas zadnje dvije-tri sezone jasno ces vidjet da je Realu preofirno vise sudijskih odluka islo u korist nego Barci tako da tu nisi u pravu.

Barca je na piku zbog utakmice s Chelsea-em i tako ce bit sve dok Real napokon ne postane bolji od Barce pa vam vise ne budu trebali takvi argumenti niti penali protiv Elche-a.
ajd ziv bio pogledaj malo bolje te zadnje 2-3 sezone,ma evo pogledaj samo prvih 6-7 kola prosle sezone i sve ce ti bit jasno,samo to nista vise eto zaboravimo i celzi i arsenal,i madrid ma sve
fixer

#973 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

A meni bi rekao da smaram na temi Barcelone.
Crvena Tifoza

#974 Re: Real Madrid C.F.

Post by Crvena Tifoza »

kory_galaktikos wrote: ajd ziv bio pogledaj malo bolje te zadnje 2-3 sezone,ma evo pogledaj samo prvih 6-7 kola prosle sezone i sve ce ti bit jasno,samo to nista vise eto zaboravimo i celzi i arsenal,i madrid ma sve
Evo gledam proslu sezonu prvih devet kola, koja je utakmica sporna?

Barcelona 5-1 Real Sociedad

Osasuna 1-2 Barcelona

Barcelona 1-0 Valencia

Getafe 1-4 Barcelona

Barcelona 2-0 Granada

Sevilla FC 2-3 Barcelona

Barcelona 2-2 Real Madrid

Deportivo La Coruña 4-5 Barcelona

Rayo Vallecano 0-5 Barcelona

Samo da prisjetim, Real je prosle godine u ovo vrijeme, znaci krajem septembra, bio na -11. :D
R9..

#975 Re: Real Madrid C.F.

Post by R9.. »

Crvena Tifoza wrote:
kory_galaktikos wrote: ajd ziv bio pogledaj malo bolje te zadnje 2-3 sezone,ma evo pogledaj samo prvih 6-7 kola prosle sezone i sve ce ti bit jasno,samo to nista vise eto zaboravimo i celzi i arsenal,i madrid ma sve
Evo gledam proslu sezonu prvih devet kola, koja je utakmica sporna?

Barcelona 5-1 Real Sociedad

Osasuna 1-2 Barcelona

Barcelona 1-0 Valencia

Getafe 1-4 Barcelona

Barcelona 2-0 Granada

Sevilla FC 2-3 Barcelona

Barcelona 2-2 Real Madrid

Deportivo La Coruña 4-5 Barcelona

Rayo Vallecano 0-5 Barcelona

Samo da prisjetim, Real je prosle godine u ovo vrijeme, znaci krajem septembra, bio na -11. :D
Prije svega ova je bila sporna....

Post Reply