http://balkans.aljazeera.net/makale/jim ... ekad-i-sad
Al Jazeera Balkans
Moderator: anex
- opa22
#952 Re: Al Jazeera Balkans
Last edited by opa22 on 07/04/2012 02:36, edited 1 time in total.
- opa22
#953 Re: Al Jazeera Balkans
Recite Al Jazeeri: Željko Komšić
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ekskluzivno za Al Jazeeru govori o razlozima ostavke na sve funkcije u SDP-u i o tome zašto je povukao ostavku.
Gospodin Komšić je govorio i o tome zašto ne podržava kandidaturu Vuka Jeremića u UN-u, o nedavnoj posjeti Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini, ciljevima Predsjedništva u narednom periodu i drugim aktuelnim temama.
Sa Željkom Komšićem razgovarala je Adisa Ruždić.Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ekskluzivno za Al Jazeeru govori o razlozima ostavke na sve funkcije u SDP-u i o tome zašto je povukao ostavku.
Gospodin Komšić je govorio i o tome zašto ne podržava kandidaturu Vuka Jeremića u UN-u, o nedavnoj posjeti Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini, ciljevima Predsjedništva u narednom periodu i drugim aktuelnim temama.
Sa Željkom Komšićem razgovarala je Adisa Ruždić.
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ekskluzivno za Al Jazeeru govori o razlozima ostavke na sve funkcije u SDP-u i o tome zašto je povukao ostavku.
Sa Željkom Komšićem razgovarala je Adisa Ruždić.Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ekskluzivno za Al Jazeeru govori o razlozima ostavke na sve funkcije u SDP-u i o tome zašto je povukao ostavku.
Sa Željkom Komšićem razgovarala je Adisa Ruždić.
- opa22
#954 Re: Al Jazeera Balkans
Recite Al Jazeeri: Vesna Pusić
Gošća novog izdanja emisije Recite Al Jazeeri je Vesna Pusić, hrvatska ministrica vanjskih i evropskih poslova.
Poznata je njena izjava da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Danas, deset godina kasnije, ne odbacuje ideju hrvatskog entiteta u BiH.
U ovom izdanju Recite Al Jazeeri ministrica Pusić odgovara haškom tužitelju Sergeu Brammertzu na poziv da Hrvatska razmisli hoće li obilježavati akciju Oluja, komentira rehabilitaciju Draže Mihailovića, te objašnjava ulogu na sastanku Prijatelja Sirije u Istanbulu.
Hoće li neki glasovi iz Damaska, koji hrvatsku podršku opoziciji nazivaju "neprijateljskim gestom", zakomplicirati milionski posao INE u toj zemlji?
S ministricom Pusić razgovarala je Mirjana Hrga.
Gošća novog izdanja emisije Recite Al Jazeeri je Vesna Pusić, hrvatska ministrica vanjskih i evropskih poslova.
Poznata je njena izjava da je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Danas, deset godina kasnije, ne odbacuje ideju hrvatskog entiteta u BiH.
U ovom izdanju Recite Al Jazeeri ministrica Pusić odgovara haškom tužitelju Sergeu Brammertzu na poziv da Hrvatska razmisli hoće li obilježavati akciju Oluja, komentira rehabilitaciju Draže Mihailovića, te objašnjava ulogu na sastanku Prijatelja Sirije u Istanbulu.
Hoće li neki glasovi iz Damaska, koji hrvatsku podršku opoziciji nazivaju "neprijateljskim gestom", zakomplicirati milionski posao INE u toj zemlji?
S ministricom Pusić razgovarala je Mirjana Hrga.
-
rookiebuzookie
#955 Re: Al Jazeera Balkans
Intervju sa Komsicem je bio odlican, ali mi je ovaj ubjedljivo najbolji!
http://www.youtube.com/watch?v=cVSzm7-S ... ce=message
http://www.youtube.com/watch?v=cVSzm7-S ... ce=message
-
Bosanac21
#956 Re: Al Jazeera Balkans
Jesu li ovo krenuli sa cjelodnevnim iz Sarajeva programom? Vidim sada neki dokumentarac na nasem...
-
mahalik
#958 Re: Al Jazeera Balkans
Al Jazeera Balkans predstavlja novu programsku šemu: od ponedeljka 16.aprila, prve vijesti Al Jazeere Balkans počinju od 16:00 časova.
Pored toga, od 20. aprila predstavljamo i tri nove emisije: Al Jazeera Business - subotom u 21:30, Al Jazeera Svijet nedjeljom 21:30, te Sportski magazin koji se emituje svakog ponedeljka u 19:05.
- Kinaski
#959 Re: Al Jazeera Balkans
Malo prije sam gledao Laku na AJ. Ja ne znam cim se puca onaj Laka , al ja mu zelim brz oporavak i da se skine s te igle vise . Majka bi mu bila prestretna
- Bosanac sa dna kace
#960 Re: Al Jazeera Balkans
jaooooooooo
kako se zove onaj novinar sto je napravio prilog o muftijinoj kandidaturi za predsjednika, treba ga zakonom zabranit, veli lik:
''muftija se obraca vjernicima sa munare ezanom''
ne znam jel taj zivi na Marsu ili u nekoj dimenziji X

kako se zove onaj novinar sto je napravio prilog o muftijinoj kandidaturi za predsjednika, treba ga zakonom zabranit, veli lik:
''muftija se obraca vjernicima sa munare ezanom''
ne znam jel taj zivi na Marsu ili u nekoj dimenziji X
- opa22
#961 Re: Al Jazeera Balkans
ne diraj Laku, kralj je187 wrote:Malo prije sam gledao Laku na AJ. Ja ne znam cim se puca onaj Laka , al ja mu zelim brz oporavak i da se skine s te igle vise . Majka bi mu bila prestretna
-
Target2010
#962 Re: Al Jazeera Balkans
he he he.. upravo sada pogledah uzivo javljanje Momcilovic-Odobasic iz Beograda.. he he... tako smijesno.. jer je negdje stala gdje je vjetrovita.. e ni to nikad' nisam vidio.... smijesna scena...
http://www.youtube.com/watch?v=ulc_vxqS ... plpp_video
- opa22
#963 Re: Al Jazeera Balkans
meni je baš cool njeno javljanje bilo
-
IgiPop
#964 Re: Al Jazeera Balkans
Upravo sam gledao, jeste neobicno, ali je cool...
Target2010 wrote:he he he.. upravo sada pogledah uzivo javljanje Momcilovic-Odobasic iz Beograda.. he he... tako smijesno.. jer je negdje stala gdje je vjetrovita.. e ni to nikad' nisam vidio.... smijesna scena...
- opa22
#965 Re: Al Jazeera Balkans
AJBalkans je fkt vrh, reportaza iz Pariza o izborima, pa uzivo javljanje Sase Delica iz centra Pariza well done 
- opa22
#967 Re: Al Jazeera Balkans
Nagrađivani dokumentarni film „Ljubav prema knjigama: Priča o Sarajevu" ("The Love of Books: A Sarajevo Story") govori o spašavanju knjiga i rukopisa u opkoljenom Sarajevu.
Idejni producent i koproducent filma Nidal Magrabi, rodom iz Bosne i Hercegovine, kaže kako je ovo dokument o hrabrim ljudima koji su rizikovali vlastite živote kako bi spasili bh. baštinu.
Snimci brojnih stravičnih prizora, kulturocida na kraju 20. stoljeća, obišli su cijeli svijet, a o izgubljenom bogatstvu se i danas snimaju dokumentarni filmovi.
Film „Ljubav prema knjigama: Priča o Sarajevu“ je na posljednjem Sarajevo Film Festivalu, kao i na Aljazeera Documentary Films Festivalu, dobio Specijalnu nagradu za istraživačko novinarstvo.
-
Target2010
#968 Re: Al Jazeera Balkans
evo sada opet pogledah reportazu koju je napravio Marin Verisic iz Pariza...
http://www.youtube.com/watch?v=iEsb3ZCw ... plpp_video
wow.. kako je super napravio, a pogotovo sto mi se svidjelo je to njegovo javljanje... styling mu je za desetke... ono bas moderan cool tip... sa simpa naglaskom.... istog' misljenja?
Pozz ...
http://www.youtube.com/watch?v=iEsb3ZCw ... plpp_video
wow.. kako je super napravio, a pogotovo sto mi se svidjelo je to njegovo javljanje... styling mu je za desetke... ono bas moderan cool tip... sa simpa naglaskom.... istog' misljenja?
Pozz ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#969 Re: Al Jazeera Balkans
Kako extra dnevik, i dokumentarce, radi ova TV kuca....
Ovo sve je milina gledati. Svjetlosna godina ispred svih regionalnih TV kanala. K'o da su sa nekog drugog planeta

Ovo sve je milina gledati. Svjetlosna godina ispred svih regionalnih TV kanala. K'o da su sa nekog drugog planeta
- opa22
#970 Re: Al Jazeera Balkans
Recite Al Jazeeri: Muftija Muamer Zukorlić - večeras u 2130
-
manki
#973 Re: Al Jazeera Balkans
Nove emisije su im za 10! Dnevnik ne moram ni spominjati, svjetlosnim godinama ispred ostalih televizija!

- opa22
#974 Re: Al Jazeera Balkans
ok jos su na samom "pocetku" sta se tice Balkana, ali je njihov pcetak nesto cemu drugi mogu samo sanjati.....ne smijem ni da zamislim kakvi ce tek giganti biti 2013 ili 2014 godine luuuuudilo

-
StupskaBitanga
#975 Re: Al Jazeera Balkans
i od mene cista 10
Aksel i vodjenje Al.J svijet me je pozitivno iznenadilo
Ostali kljuc u bravu i pustite proficima da rade IPP na najbolji nacin
Aksel i vodjenje Al.J svijet me je pozitivno iznenadilo
Ostali kljuc u bravu i pustite proficima da rade IPP na najbolji nacin