Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Lutijena

#951 Re: Raiffeisen banka

Post by Lutijena »

drndalo wrote:Trazi najmanje nepovoljnu...
:blento: Gdje da je nađem? Imaš li prijedlog koja je povoljnija, kad su sve u 5 dag iste? :cry: RB sam već dugo klijent, ali nikad prije nisam dizala kredit :roll:
drndalo

#952 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Zavisi gdje radis koliko si pozeljna musterija... Ako spadas u pozeljnije, skupi par ponuda, pa sa svakom najnizom jos po nizu u drugu banku... Pare im se slabo prodaju zadnjih mjeseci, trebalo bi da se mozes cjenkati ko na pijaci s njima ako znas...

Provjeri po web-u sve web strane, vidi ko okvirno ima kakve akcije... Ne preskaci ni male banke tipa Union, PBS, Moja banka, Nova banka, BOR, IK Zenica, Vakufska, njima su takvi plasmani mozda i potrebniji nego velikima...

Ne sjecam se da je neko u RZB dobio popust na duzinu klijentele, ali probaj, nemas sta izgubiti osim vece kamate...
Lutijena

#953 Re: Raiffeisen banka

Post by Lutijena »

drndalo wrote:Zavisi gdje radis koliko si pozeljna musterija... Ako spadas u pozeljnije, skupi par ponuda, pa sa svakom najnizom jos po nizu u drugu banku... Pare im se slabo prodaju zadnjih mjeseci, trebalo bi da se mozes cjenkati ko na pijaci s njima ako znas...

Provjeri po web-u sve web strane, vidi ko okvirno ima kakve akcije... Ne preskaci ni male banke tipa Union, PBS, Moja banka, Nova banka, BOR, IK Zenica, Vakufska, njima su takvi plasmani mozda i potrebniji nego velikima...

Ne sjecam se da je neko u RZB dobio popust na duzinu klijentele, ali probaj, nemas sta izgubiti osim vece kamate...
Hvala. :dada:
Skyfox

#954 Re: Raiffeisen banka

Post by Skyfox »

Lutijena wrote:
drndalo wrote:Trazi najmanje nepovoljnu...
:blento: Gdje da je nađem? Imaš li prijedlog koja je povoljnija, kad su sve u 5 dag iste? :cry: RB sam već dugo klijent, ali nikad prije nisam dizala kredit :roll:
ja sam nakon 7g u RB "prebjegao" u sparr pred novu godinu i zadovoljan sam.
Osim standardnih mana RB koje su vec 100x ovdje ponovljene kap koja je meni prelila cashu su bili nepovoljni uslovi za stambeni kredit.

Najace je kad me jednom mjesecno nazovu iz RB (sad vec 6. put) sa upitom zasto mi plata vise ne ljeze kod njih :/
dadoka84

#955 Re: Raiffeisen banka

Post by dadoka84 »

Kad sam bio u rb, njihova sluzbenica mi otvoreno govori da pod ovim uslovima koje nude ni ona ne bi nikad uzela kredit. Zato neki dan zovu i nude xxl kredit :izet: ahha
Phosphorus

#956 Re: Raiffeisen banka

Post by Phosphorus »

Koji tip računa otvoriti za uplate iz inozemstva (plata). Pitam za rođaka jer ni on nije siguran da li je uradio pravu stvar, on je otvorio račun i dobio štednu knjižicu?
Koji je to tip i da li imaju negdje podaci o naknadama i slično?
Hvala...
drndalo

#957 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

A zar mu to nisu trebali objasniti u banci prije otvaranja?
JamesD

#958 Re: Raiffeisen banka

Post by JamesD »

Na koji način je moguće prodati ili mijenjati stan koji je pod hipotekom?

Znači stan je nov, kupljen kreditom raiffaisen na 25 god..
vjesticanametli

#959 Re: Raiffeisen banka

Post by vjesticanametli »

Phosphorus wrote:Koji tip računa otvoriti za uplate iz inozemstva (plata). Pitam za rođaka jer ni on nije siguran da li je uradio pravu stvar, on je otvorio račun i dobio štednu knjižicu?
Hvala...
to je stedni devizni ......je li dobio zutu knjiGicu :-D
ja imam taj za skrill i jos neke racuncice
sve na kvadrat

#960 Re: Raiffeisen banka

Post by sve na kvadrat »

vjesticanametli wrote:
Phosphorus wrote:Koji tip računa otvoriti za uplate iz inozemstva (plata). Pitam za rođaka jer ni on nije siguran da li je uradio pravu stvar, on je otvorio račun i dobio štednu knjižicu?
Hvala...
to je stedni devizni ......je li dobio zutu knjiGicu :-D
ja imam taj za skrill i jos neke racuncice
U mene je devizni račun u RFB za uplate iz inostranstva,dali mi tu žutu knjižicu,kasnije ja tražio da mi urade debitnu karticu matercard.
4m3l

#961 Re: Raiffeisen banka

Post by 4m3l »

Nedavno orocih pare kod ovih, citajuci vase komentare ispade da sam se zezno :D
drndalo

#962 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

Ne znam samo sta ti bi, pa oni samo jos sto tebi ne naplacuju stednju...?
4m3l

#963 Re: Raiffeisen banka

Post by 4m3l »

drndalo wrote:Ne znam samo sta ti bi, pa oni samo jos sto tebi ne naplacuju stednju...?
pa koju mi banku predlazes, da odma sutra raskinem ugovor...
dinooh

#964 Re: Raiffeisen banka

Post by dinooh »

Suti dobro je, jos nisu poceli zaracunavati negativnu kamatnu stopu na depozite :D
drndalo

#965 Re: Raiffeisen banka

Post by drndalo »

4m3l wrote:
drndalo wrote:Ne znam samo sta ti bi, pa oni samo jos sto tebi ne naplacuju stednju...?
pa koju mi banku predlazes, da odma sutra raskinem ugovor...
Jebiga, ne postoji jedan tacan odgovor na to pitanje... Ja sam prije svojeg orocenja dobro istrazivao ko ima ono sto meni treba, a sto sam imao u RZB na "slobodnoj stednji", dok je nisu "oslobodili" od neplacanja provizije na podizanje uloga >20%...
Nadjem nominalno slicnu stvar u Sparr-u, na salteru reko' gdje pise da je kamata fixna za 36 mjeseci, kaze "mala" nemamo mi to napismeno, ali se do sada nije desilo da kamate padaju... Pa nije se ni meni u RZB za 6 godina bilo desilo tako nesto, pa se u 7-oj godini desilo... A ja treba da potpisem da cu se obavezati na 36 mjeseci, bez njihove obaveze garantovanja kamate... Nece da moze... Na kraju nadjem to sam trazio u Mojoj banci... Ali sam ja trazio specifican proizvod, da mogu dici ako treba i 99% svoje stednje ako mi zatreba za neku "sverc" transakciju...

Dakle, trebao bi otprilike znati sta hoces, koliko dugo, koliko (o)sigur(a)no, pa onda...
seoBIH

#966 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by seoBIH »

Zaista ne mogu da shvatim logiku nekih ljudi, te sposobnost vjerovanja u sve.

Shoping karticu VADIŠ POSEBNO i na njoj dobiješ LIMIT od recimo 1.000KM. Na nju NISI STAVIO TI NI MARKE, već si dobio LIMIT. Onda odeš i kupiš nešto na 12 rata sa tom karticom za recimo 500KM. Tebi se sa tvoje kartice gdje su tvoje pare NE SKINE NIŠTA, već sa shoping kartice se skine/rezervise 500KM (koje ti NISI NI UPALTIO vec ti BANKA DALA). Ti onda narednih 12 mjeseci uplacujes na shoping karicu 42KM-a.

Kontate li sada?
mayab

#967 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by mayab »

seoBIH wrote:Zaista ne mogu da shvatim logiku nekih ljudi, te sposobnost vjerovanja u sve.

Shoping karticu VADIŠ POSEBNO i na njoj dobiješ LIMIT od recimo 1.000KM. Na nju NISI STAVIO TI NI MARKE, već si dobio LIMIT. Onda odeš i kupiš nešto na 12 rata sa tom karticom za recimo 500KM. Tebi se sa tvoje kartice gdje su tvoje pare NE SKINE NIŠTA, već sa shoping kartice se skine/rezervise 500KM (koje ti NISI NI UPALTIO vec ti BANKA DALA). Ti onda narednih 12 mjeseci uplacujes na shoping karicu 42KM-a.

Kontate li sada?
Znaci 12 puta po 42 KM , to je 504 KM, za potrosenih 500 KM , 4 KM kamata, znaci 0,2 %, sto stvarno nije loše!
kakavdanakneiskustvu

#968 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by kakavdanakneiskustvu »

[quote="promaha"]jbg nije logicno da je takva ...

ja imam unicreditovu visu clasic kreditnu karticu i kad sa njom kupujem na rate naglasim na koliko rata (6 ili 12 bez kamate a na 24 mjeseca ide kamata) i jedino je potrebno da se na racunu raspolaze sa iznosom prve rate. Novac ne dizem sa nje jer se ne isplati al kupovina stvari na rate je extra opcija.[/quote

istina
seoBIH

#969 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by seoBIH »

Znaci 12 puta po 42 KM , to je 504 KM, za potrosenih 500 KM , 4 KM kamata, znaci 0,2 %, sto stvarno nije loše!
Ne, odokativno sam racunao. Na 500KM potrosis 500KM bez kamate ako kupujes u radnjama koji su partner sa RFF bankom.
drndalo

#970 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by drndalo »

A naknadu za istu ne uracunavas u trosak?
Better Man

#971 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by Better Man »

Imam Račun u Intesi i kod njih nemaš posebno shoping karticu, već tvoja kartica na koju ti se uplaćuje plata služi kao i shoping kartica. Dobiješ Shadow limit u visini odobrenog limita i isti korstiš za kupovinu na rate u radnjama s kojim imaju potpisan ugovor. Broj rata zavisi od dogovora između banke i radnje. Npr. kupiš tv na 12 rata i tebi se u startu ništa ne odbija, več tek idući mjesec i to na datum kad si kupio tv i tako 12 mjeseci. Nemaš nikakvih kamata, provizija i naknada. Jedino je bitno da već nisi iskoristio Shadow limit ili ako si ga koristio, da ti je ostalo dovoljno iznosa za novu kupovinu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#972 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by Truba »

sad su ti smanjili shadow na 2/3 redovnog limita
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#973 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by un1ted »

drndalo wrote:A naknadu za istu ne uracunavas u trosak?
Jel ti to bogati puno dati 4x12=48KM na godinu danA?
Better Man

#974 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by Better Man »

........
drndalo

#975 Re: raiffeisen shopping kartica

Post by drndalo »

un1ted wrote:
drndalo wrote:A naknadu za istu ne uracunavas u trosak?
Jel ti to bogati puno dati 4x12=48KM na godinu danA?
S obzirom da je to dosta vise od 12x 1.99 koliko ide na normalno vodjenje tekuceg...

Posebno nekome ko je nece koristiti... Ko hoce, njemu se isplati...
Post Reply