drndalo wrote:Trazi najmanje nepovoljnu...
Raiffeisen banka - sve o tome
Moderator: anex
-
Lutijena
#951 Re: Raiffeisen banka
- drndalo
#952 Re: Raiffeisen banka
Zavisi gdje radis koliko si pozeljna musterija... Ako spadas u pozeljnije, skupi par ponuda, pa sa svakom najnizom jos po nizu u drugu banku... Pare im se slabo prodaju zadnjih mjeseci, trebalo bi da se mozes cjenkati ko na pijaci s njima ako znas...
Provjeri po web-u sve web strane, vidi ko okvirno ima kakve akcije... Ne preskaci ni male banke tipa Union, PBS, Moja banka, Nova banka, BOR, IK Zenica, Vakufska, njima su takvi plasmani mozda i potrebniji nego velikima...
Ne sjecam se da je neko u RZB dobio popust na duzinu klijentele, ali probaj, nemas sta izgubiti osim vece kamate...
Provjeri po web-u sve web strane, vidi ko okvirno ima kakve akcije... Ne preskaci ni male banke tipa Union, PBS, Moja banka, Nova banka, BOR, IK Zenica, Vakufska, njima su takvi plasmani mozda i potrebniji nego velikima...
Ne sjecam se da je neko u RZB dobio popust na duzinu klijentele, ali probaj, nemas sta izgubiti osim vece kamate...
-
Lutijena
#953 Re: Raiffeisen banka
Hvala.drndalo wrote:Zavisi gdje radis koliko si pozeljna musterija... Ako spadas u pozeljnije, skupi par ponuda, pa sa svakom najnizom jos po nizu u drugu banku... Pare im se slabo prodaju zadnjih mjeseci, trebalo bi da se mozes cjenkati ko na pijaci s njima ako znas...
- Skyfox
#954 Re: Raiffeisen banka
ja sam nakon 7g u RB "prebjegao" u sparr pred novu godinu i zadovoljan sam.Lutijena wrote:drndalo wrote:Trazi najmanje nepovoljnu...Gdje da je nađem? Imaš li prijedlog koja je povoljnija, kad su sve u 5 dag iste?
RB sam već dugo klijent, ali nikad prije nisam dizala kredit
Osim standardnih mana RB koje su vec 100x ovdje ponovljene kap koja je meni prelila cashu su bili nepovoljni uslovi za stambeni kredit.
Najace je kad me jednom mjesecno nazovu iz RB (sad vec 6. put) sa upitom zasto mi plata vise ne ljeze kod njih :/
- dadoka84
#955 Re: Raiffeisen banka
Kad sam bio u rb, njihova sluzbenica mi otvoreno govori da pod ovim uslovima koje nude ni ona ne bi nikad uzela kredit. Zato neki dan zovu i nude xxl kredit
ahha
- Phosphorus
#956 Re: Raiffeisen banka
Koji tip računa otvoriti za uplate iz inozemstva (plata). Pitam za rođaka jer ni on nije siguran da li je uradio pravu stvar, on je otvorio račun i dobio štednu knjižicu?
Koji je to tip i da li imaju negdje podaci o naknadama i slično?
Hvala...
Hvala...
- drndalo
#957 Re: Raiffeisen banka
A zar mu to nisu trebali objasniti u banci prije otvaranja?
-
JamesD
#958 Re: Raiffeisen banka
Na koji način je moguće prodati ili mijenjati stan koji je pod hipotekom?
Znači stan je nov, kupljen kreditom raiffaisen na 25 god..
Znači stan je nov, kupljen kreditom raiffaisen na 25 god..
- vjesticanametli
#959 Re: Raiffeisen banka
to je stedni devizni ......je li dobio zutu knjiGicuPhosphorus wrote:Koji tip računa otvoriti za uplate iz inozemstva (plata). Pitam za rođaka jer ni on nije siguran da li je uradio pravu stvar, on je otvorio račun i dobio štednu knjižicu?
Hvala...
ja imam taj za skrill i jos neke racuncice
- sve na kvadrat
#960 Re: Raiffeisen banka
U mene je devizni račun u RFB za uplate iz inostranstva,dali mi tu žutu knjižicu,kasnije ja tražio da mi urade debitnu karticu matercard.vjesticanametli wrote:to je stedni devizni ......je li dobio zutu knjiGicuPhosphorus wrote:Koji tip računa otvoriti za uplate iz inozemstva (plata). Pitam za rođaka jer ni on nije siguran da li je uradio pravu stvar, on je otvorio račun i dobio štednu knjižicu?
Hvala...![]()
ja imam taj za skrill i jos neke racuncice
- 4m3l
#961 Re: Raiffeisen banka
Nedavno orocih pare kod ovih, citajuci vase komentare ispade da sam se zezno 
- drndalo
#962 Re: Raiffeisen banka
Ne znam samo sta ti bi, pa oni samo jos sto tebi ne naplacuju stednju...?
- 4m3l
#963 Re: Raiffeisen banka
pa koju mi banku predlazes, da odma sutra raskinem ugovor...drndalo wrote:Ne znam samo sta ti bi, pa oni samo jos sto tebi ne naplacuju stednju...?
- dinooh
#964 Re: Raiffeisen banka
Suti dobro je, jos nisu poceli zaracunavati negativnu kamatnu stopu na depozite 
- drndalo
#965 Re: Raiffeisen banka
Jebiga, ne postoji jedan tacan odgovor na to pitanje... Ja sam prije svojeg orocenja dobro istrazivao ko ima ono sto meni treba, a sto sam imao u RZB na "slobodnoj stednji", dok je nisu "oslobodili" od neplacanja provizije na podizanje uloga >20%...4m3l wrote:pa koju mi banku predlazes, da odma sutra raskinem ugovor...drndalo wrote:Ne znam samo sta ti bi, pa oni samo jos sto tebi ne naplacuju stednju...?
Nadjem nominalno slicnu stvar u Sparr-u, na salteru reko' gdje pise da je kamata fixna za 36 mjeseci, kaze "mala" nemamo mi to napismeno, ali se do sada nije desilo da kamate padaju... Pa nije se ni meni u RZB za 6 godina bilo desilo tako nesto, pa se u 7-oj godini desilo... A ja treba da potpisem da cu se obavezati na 36 mjeseci, bez njihove obaveze garantovanja kamate... Nece da moze... Na kraju nadjem to sam trazio u Mojoj banci... Ali sam ja trazio specifican proizvod, da mogu dici ako treba i 99% svoje stednje ako mi zatreba za neku "sverc" transakciju...
Dakle, trebao bi otprilike znati sta hoces, koliko dugo, koliko (o)sigur(a)no, pa onda...
- seoBIH
#966 Re: raiffeisen shopping kartica
Zaista ne mogu da shvatim logiku nekih ljudi, te sposobnost vjerovanja u sve.
Shoping karticu VADIŠ POSEBNO i na njoj dobiješ LIMIT od recimo 1.000KM. Na nju NISI STAVIO TI NI MARKE, već si dobio LIMIT. Onda odeš i kupiš nešto na 12 rata sa tom karticom za recimo 500KM. Tebi se sa tvoje kartice gdje su tvoje pare NE SKINE NIŠTA, već sa shoping kartice se skine/rezervise 500KM (koje ti NISI NI UPALTIO vec ti BANKA DALA). Ti onda narednih 12 mjeseci uplacujes na shoping karicu 42KM-a.
Kontate li sada?
Shoping karticu VADIŠ POSEBNO i na njoj dobiješ LIMIT od recimo 1.000KM. Na nju NISI STAVIO TI NI MARKE, već si dobio LIMIT. Onda odeš i kupiš nešto na 12 rata sa tom karticom za recimo 500KM. Tebi se sa tvoje kartice gdje su tvoje pare NE SKINE NIŠTA, već sa shoping kartice se skine/rezervise 500KM (koje ti NISI NI UPALTIO vec ti BANKA DALA). Ti onda narednih 12 mjeseci uplacujes na shoping karicu 42KM-a.
Kontate li sada?
- mayab
#967 Re: raiffeisen shopping kartica
Znaci 12 puta po 42 KM , to je 504 KM, za potrosenih 500 KM , 4 KM kamata, znaci 0,2 %, sto stvarno nije loše!seoBIH wrote:Zaista ne mogu da shvatim logiku nekih ljudi, te sposobnost vjerovanja u sve.
Kontate li sada?
-
kakavdanakneiskustvu
#968 Re: raiffeisen shopping kartica
[quote="promaha"]jbg nije logicno da je takva ...
ja imam unicreditovu visu clasic kreditnu karticu i kad sa njom kupujem na rate naglasim na koliko rata (6 ili 12 bez kamate a na 24 mjeseca ide kamata) i jedino je potrebno da se na racunu raspolaze sa iznosom prve rate. Novac ne dizem sa nje jer se ne isplati al kupovina stvari na rate je extra opcija.[/quote
istina
ja imam unicreditovu visu clasic kreditnu karticu i kad sa njom kupujem na rate naglasim na koliko rata (6 ili 12 bez kamate a na 24 mjeseca ide kamata) i jedino je potrebno da se na racunu raspolaze sa iznosom prve rate. Novac ne dizem sa nje jer se ne isplati al kupovina stvari na rate je extra opcija.[/quote
istina
- seoBIH
#969 Re: raiffeisen shopping kartica
Ne, odokativno sam racunao. Na 500KM potrosis 500KM bez kamate ako kupujes u radnjama koji su partner sa RFF bankom.Znaci 12 puta po 42 KM , to je 504 KM, za potrosenih 500 KM , 4 KM kamata, znaci 0,2 %, sto stvarno nije loše!
- drndalo
#970 Re: raiffeisen shopping kartica
A naknadu za istu ne uracunavas u trosak?
- Better Man
#971 Re: raiffeisen shopping kartica
Imam Račun u Intesi i kod njih nemaš posebno shoping karticu, već tvoja kartica na koju ti se uplaćuje plata služi kao i shoping kartica. Dobiješ Shadow limit u visini odobrenog limita i isti korstiš za kupovinu na rate u radnjama s kojim imaju potpisan ugovor. Broj rata zavisi od dogovora između banke i radnje. Npr. kupiš tv na 12 rata i tebi se u startu ništa ne odbija, več tek idući mjesec i to na datum kad si kupio tv i tako 12 mjeseci. Nemaš nikakvih kamata, provizija i naknada. Jedino je bitno da već nisi iskoristio Shadow limit ili ako si ga koristio, da ti je ostalo dovoljno iznosa za novu kupovinu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#972 Re: raiffeisen shopping kartica
sad su ti smanjili shadow na 2/3 redovnog limita
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#973 Re: raiffeisen shopping kartica
Jel ti to bogati puno dati 4x12=48KM na godinu danA?drndalo wrote:A naknadu za istu ne uracunavas u trosak?
- drndalo
#975 Re: raiffeisen shopping kartica
S obzirom da je to dosta vise od 12x 1.99 koliko ide na normalno vodjenje tekuceg...un1ted wrote:Jel ti to bogati puno dati 4x12=48KM na godinu danA?drndalo wrote:A naknadu za istu ne uracunavas u trosak?
Posebno nekome ko je nece koristiti... Ko hoce, njemu se isplati...