Bosanac27 wrote:
A kako ste zarobili tog Milenka,od ovog Zorana Bogojevica ima slika na slavicnet.com virtualnom groblju,kako je on poginuo?
Milenko ili Zlatko(kako je meni rekao prilikom zarobljavanja),je zarobljen u onoj akciji ''ho-ruk'',koja je predhodila akciji koju su izveli Dozer i njegova ekipa.
Uglavnom došla ideja iz komande bataljona da se uradi akcija(što se ispostavilo da je klasična zavala),A. nas postrojio i kaze radi se akcija,ima li dobrovoljaca.On je kaze prvi dobrovoljac,S. se javio drugi ,ja treći itd...
Uglavnom da skratim
Z.O. bio zadužen da gadja tromblonskim minama i da nam daje podršku.Rano ujutro krenemo,Z ispali par tromblona da pokusa razvaliti one barikade na ulazu,koje su bile nabacane.Mi pretrčimo cestu ali problem ući u zgradu zbog svog smeća iz stanova koje je nabacano na ulaz i tako napravljena barikada.Nema se vremena,upadamo kako znamo i umijemo. Mi na stepeništu,odjednom ''iz neba'' (kroz plafon-ploču) među nas pada bomba.Zeleni se ko zelena kruška. Svi uspjevamo da zalegnemo,osim A. kojeg geleri ranjavaju po nogama. Ubacujemo par bombi na sprat i upadamo. Klasično čišćenje zgrade.Onda nastaje haos.Iz mog pravca u svom onome dimu i prašini od bombi koje smo bacili,tačno iz mog pravca glas ''ne pucajte predajem se'' !
Pošto su zidovi zgrada bili proštemani cijelom dužinom ,iza jednog ormara(iza kojeg se nalazio prošteman zid/rupa za prolaz) izlazi frajer,jednom rukom skida gas masku sa lica,drugu drži podignutu u SMB odjelu, govori :''ne pucajte predajem se,nemojte me ubiti''.
I eto preživio je,nismo ga ubili i ono sto smo ja i obelix prokomentarisali onako je bilo.Ja sam ga prvi pitao kako se zove i rekao mi je što je rekao.Kasnije je navodno promjenio iskaz za ime.
Drugi jedan koji je bio sa njim u smjeni je uspio da pobjegne,skočivši sa balkona,treći koji se zvao Dragan koliko se sjećam,je zaplatio.
Kasnije u njihovom kontraudaru su nam se njihov interventni vod uvalio u podrum zgrade,dok smo mi bili na prvom spratu,a sprat iza nas je bio zapaljen i bila je borba za izvlačenje iz te zgrade.Navodno je još jedan od tih njihovih interventnih koji su nam se uvalili u podrum,ranjen u ruku od strane M.K.
Eto moglo bi se to i detaljnjije opisati ali ne da mi se
A sto se tice onoga Zoke,to je bio šaner i klošar koji je dole peljušio što se moglo opeljušiti. Skinut je od strane našeg snajpera navodno.