Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post Reply
veljaca

#951 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by veljaca »

PM72 wrote:Dozer,u pravu si.

Pokojni alija (neći ni rahmet da mu predam) i njegova vjersko-mafijaška halka su nam zapečati sudbinu.Što ti reče,zašto je povukao najsposobnije ofiicire iz Srebrenice,zašto nije poslao 10 000 vojnika tuzlanskog korpusa u ispomoć srebreničanima ili zašto nije izvukao nas iz Sarajeva (ionako smo smrdili po gradu nakon fijaksa oko deblokade) i doveo nas do Kladnja (to se moglo organizovati i izvesti za 24 sata)pa da probijemo četničke linije i pomognemo tim ljudima.Nije dao alija i njegovi mlinari-logističari.Prodali su Srebrenicu samo se nisu nadali da će pobiti ovoliko svijeta.Tunel su nam prokopali samo da se bogate i da nam daju hranu i munuciju za čisti opstanak.Srbi su ga mogli zatvoriti/uništiti u svako doba dana i noći ali im to nije odgovaralo,morali bi negdje provaliti.Puštali su nas da izlazimo/ulazimo,da uvlačimo municiju i granate i usput nas brojali sa Gavrića brda.Ništa teže ni kabastije nismo mogli uvući a sa tim se prave akcije.
Velika laz .....

Agresor sve sto je mogao i imao HRABROSTI da uradi - uradio je .... Za nesto vise trebala su m.u.d.a. ....
Dozer

#952 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

Nije bas laz. Mozda ga nisu mogli unistiti fizicki, jer je bio ispod piste pa nisu smjeli oplesti po pisti radi strangera, ali su ulaze bez ikakvih problema mogli drzati pod konstantnom vatrom i tako onemoguciti njegovo koristenje. A nisu. ;)
Hladno su mogli pred svaki ulaz spustiti po jednu 120-ku svakih pola sata, zar ne?
kv99

#953 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by kv99 »

Dozer wrote:@kv99
Pretpostavljam da si malo mladji pa cu ti, bez namjere vrijedjanja ili omalovazavanja, oprostiti naivnost.
Vidi nesto...nista ovdje nije tako jednostavno i jednostrano kako ponekad izgleda, vjeruj mi.

Moglo bi se o ovome mnogo vise raspravljati jer nisam ni tako mlad a ni naivan kao sto mislis ali ne zelim da trolam temu. Samo steta da tako mislis jer ako si u pravu onda na kraju nije bilo razlike i svi smo isti.
Last edited by kv99 on 02/07/2012 15:15, edited 2 times in total.
Repetitor

#954 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Bosanac27 wrote:
A kako ste zarobili tog Milenka,od ovog Zorana Bogojevica ima slika na slavicnet.com virtualnom groblju,kako je on poginuo?
Milenko ili Zlatko(kako je meni rekao prilikom zarobljavanja),je zarobljen u onoj akciji ''ho-ruk'',koja je predhodila akciji koju su izveli Dozer i njegova ekipa.
Uglavnom došla ideja iz komande bataljona da se uradi akcija(što se ispostavilo da je klasična zavala),A. nas postrojio i kaze radi se akcija,ima li dobrovoljaca.On je kaze prvi dobrovoljac,S. se javio drugi ,ja treći itd...

Uglavnom da skratim

Z.O. bio zadužen da gadja tromblonskim minama i da nam daje podršku.Rano ujutro krenemo,Z ispali par tromblona da pokusa razvaliti one barikade na ulazu,koje su bile nabacane.Mi pretrčimo cestu ali problem ući u zgradu zbog svog smeća iz stanova koje je nabacano na ulaz i tako napravljena barikada.Nema se vremena,upadamo kako znamo i umijemo. Mi na stepeništu,odjednom ''iz neba'' (kroz plafon-ploču) među nas pada bomba.Zeleni se ko zelena kruška. Svi uspjevamo da zalegnemo,osim A. kojeg geleri ranjavaju po nogama. Ubacujemo par bombi na sprat i upadamo. Klasično čišćenje zgrade.Onda nastaje haos.Iz mog pravca u svom onome dimu i prašini od bombi koje smo bacili,tačno iz mog pravca glas ''ne pucajte predajem se'' !
Pošto su zidovi zgrada bili proštemani cijelom dužinom ,iza jednog ormara(iza kojeg se nalazio prošteman zid/rupa za prolaz) izlazi frajer,jednom rukom skida gas masku sa lica,drugu drži podignutu u SMB odjelu, govori :''ne pucajte predajem se,nemojte me ubiti''.

I eto preživio je,nismo ga ubili i ono sto smo ja i obelix prokomentarisali onako je bilo.Ja sam ga prvi pitao kako se zove i rekao mi je što je rekao.Kasnije je navodno promjenio iskaz za ime.

Drugi jedan koji je bio sa njim u smjeni je uspio da pobjegne,skočivši sa balkona,treći koji se zvao Dragan koliko se sjećam,je zaplatio.

Kasnije u njihovom kontraudaru su nam se njihov interventni vod uvalio u podrum zgrade,dok smo mi bili na prvom spratu,a sprat iza nas je bio zapaljen i bila je borba za izvlačenje iz te zgrade.Navodno je još jedan od tih njihovih interventnih koji su nam se uvalili u podrum,ranjen u ruku od strane M.K.

Eto moglo bi se to i detaljnjije opisati ali ne da mi se :)

A sto se tice onoga Zoke,to je bio šaner i klošar koji je dole peljušio što se moglo opeljušiti. Skinut je od strane našeg snajpera navodno.
felsh

#955 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by felsh »

Jel istina da se nedjarici nisu mogli nikako zauzeti ? Zna li se koja jedinica vrs-a je bila na tim polozajima? U opste koja od njihovih jedinica je po vama bila tvrd orah,na sarajevskom ratistu?
Repetitor

#956 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Beli vukovi

Za 1 dan su uspjeli da ''razbiju'' 3 naše jedinice,u zoni odgovornosti 1 korpusa
felsh

#957 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by felsh »

hvala Repetitor
Bilo bi dobro kad bi se normalnog svijeta javljalo sa druge strane pa da se diskutuje normalno cinjenicno,da vidimo ko su bili njihovi "vikicevci"mgv itd

Informacija za one koje interesuje cetnicki vojvoda brne tesko je bolestan od mult.skleroze ! STIGLO GA, VELE !
Bosanac27

#958 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Bosanac27 »

Repetitor wrote:Beli vukovi

Za 1 dan su uspjeli da ''razbiju'' 3 naše jedinice,u zoni odgovornosti 1 korpusa
Je li tacno da su vojkovicani drzali Aerodromsko naselje,jesu li oni prvi usli u mahalu i pokupili civile?
Ne znam da li iko od vas zna sta se otprilike desilo sa rahmetli Dzemalom Slobodom?

@REPETITOR

Nadam se da mi neces zamjerit sto te stalno pitam za 17.juni,poginuli mi je bio dajdza.
PM72

#959 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by PM72 »

felsh wrote:Jel istina da se nedjarici nisu mogli nikako zauzeti ? Zna li se koja jedinica vrs-a je bila na tim polozajima? U opste koja od njihovih jedinica je po vama bila tvrd orah,na sarajevskom ratistu?
Ja se i ne sjećam nekog ozbiljnog pokušaja ovladavanja Nedžarićima.Sve što se dešavalo bilo je kao kad miš gricka sir sa svih strana.Niti su ovi iz Dobrinje imali kontakta sa onima na Stupu niti su oni sa Vojničkog znali šta se dešava u Butmiru.A svaka njihova jedinica je bila tvrd orah čim su imali tenkove,transportere,vatrenu podršku u neograničenoj količini.Nekad su se namjerno povlačili iz prvih rovova da bi njihova artiljerija iskasapila našu omladinu.A od njihovih jedinica poštovao sam Bele Vukove i specijalnu jedinicu MUP- RS jer su ratovali muški i nisu činili zločine nad civilima i zarobljenicima.Koliko znam za Vukove,ubili su samo jednog zarobljenika Armije BiH i to samo zato što je bio Srbin.
karanana

#960 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by karanana »

Pokojni alija (neći ni rahmet da mu predam) i njegova vjersko-mafijaška halka su nam zapečati sudbinu.Što ti reče,zašto je povukao najsposobnije ofiicire iz Srebrenice,zašto nije poslao 10 000 vojnika tuzlanskog korpusa u ispomoć srebreničanima ili zašto nije izvukao nas iz Sarajeva (ionako smo smrdili po gradu nakon fijaksa oko deblokade) i doveo nas do Kladnja (to se moglo organizovati i izvesti za 24 sata)pa da probijemo četničke linije i pomognemo tim ljudima.Nije dao alija i njegovi mlinari-logističari.Prodali su Srebrenicu samo se nisu nadali da će pobiti ovoliko svijeta.Tunel su nam prokopali samo da se bogate i da nam daju hranu i munuciju za čisti opstanak.Srbi su ga mogli zatvoriti/uništiti u svako doba dana i noći ali im to nije odgovaralo,morali bi negdje provaliti.Puštali su nas da izlazimo/ulazimo,da uvlačimo municiju i granate i usput nas brojali sa Gavrića brda.Ništa teže ni kabastije nismo mogli uvući a sa tim se prave akcije.
:thumbup:
ovo je i moja teorija i postavljao sam ovdje takvo pitanje. da su htjeli mogli su uvijek 2 teska oruzja drzati i u minuti po projektil bacati na ulaze/izlaze. samo sa ovakvim djelovanjem bi ga unistili za par dana.

morali su negdje imati izduvni ventil iz grada, mozda i zbog medjunarodnog pritiska i humanitarne katastrofe koja bi se desila da ovog nije bilo, i ovo im je vjerovatno bila najbezbolnija opcija.
Dozer

#961 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

@ kv99
Moglo bi se o ovome mnogo vise raspravljati jer nisam ni tako mlad a ni naivan kao sto mislis ali ne zelim da trolam temu. Samo steta da tako mislis jer ako si u pravu onda na kraju nije bilo razlike i svi smo isti.
Poistovjecujes nesto sto se nikako poistovijetiti ne moze. Ja kada kazem "svi su isti", ne mislim na obicne ljude, borce, nego na politicare.
Nasi i njihovi borci ne mogu, niti ce ikada biti isti, sto zorno potvrdjuju i cinjenice o zlocinima.
kv99

#962 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by kv99 »

Dozer wrote:
@ kv99
Poistovjecujes nesto sto se nikako poistovijetiti ne moze. Ja kada kazem "svi su isti", ne mislim na obicne ljude, borce, nego na politicare.
Nasi i njihovi borci ne mogu, niti ce ikada biti isti, sto zorno potvrdjuju i cinjenice o zlocinima.
Ti si izvrsavao komande koje su dolazile od vojnog vrha lancem komadnovanja a oni su dobivali od politickog vrha pa ako su svi politicari isti a ti si izvrsavao njihove naredbe sta to onda govori o tebi i svim ostalim tvojim suborcima ?Ja ne poistovjecujem vec ti jer kazem na zalost ako si ti u prvu onda si ti i svako drugi koji je bio u Armiji ili MUP-u BIH bio pripadnik vojne formacije koja je kao krajnji cilj imala etnicko ciscenje ne samo drugih naroda vec i svoga. Ja ne dijelim stvoje misljenje pa mi je zao ako si u pravu.
Dozer

#963 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

Nepotrebno komplikujes, pogotovo jer se cinjenice znaju. Politicki ciljevi su jedno, suho prezivljavanje nesto sasvim drugo. Vrijeme desavanja (onda) i vrijeme razumijevanja, analize i shvatanja na bazi ondasnjih desavanja i cinjenica (danas), je nesto dijametralno suprotno.
Onda, sa nekih 20-ak godina, tesko je bilo ko mogao sagledati stvari onako kako je moga o2-3 godine kasnije, a da ne govorimo o sagledavanju svega danas, 16 godina kasnije ;).

Ja ti tvrdim da su se politicari onda dogovorili, a nas balavce uredno povalili kako bi ostvarili svoje dogovoreno.
Danas, ti isti politicari, ili njihovi nasljednici, zive k'o bubrezi u loju. A mi, povaljeni, ili smo povaljeni do kraja i pod zemljom, ili smo invalidi sto u ruke, noge oci i sl., sto u glavu, i velika vecina jedva sastavlja kraj s krajem.

Stara narodna kaze: Rat je nekom rat, a nekom brat. Danas je vidljivo kome je sta bio. ;)

Btw, ja sam najcesce izvrsavao samo svoje vlastite komande. Licna procjena situacije. Nisam isao grlom u jagode samo zato sto je nadredjeni to naredio. I ovo nije suplja, nego je stvarno bilo tako ;).
Npr. Alija naredio da se pripremi napad na TAT (Energoinvest na Stupu). Ja tamo vec danima, sve pregledao, nacrtao, skontao i zakljucio - ma, odjebi. Jos kad dodje navodni plan akcije, po kojem je nas 12 trebalo da cisti TAT, samo sam se nasmijao i rekao "U dure, bice", i otisao pajkiti :D. Ah, da, i dodao sam - nek' Alija povede Bakira, pa cemo ovo zajedno.
kv99

#964 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by kv99 »

Dozer wrote:Nepotrebno komplikujes, pogotovo jer se cinjenice znaju. Politicki ciljevi su jedno, suho prezivljavanje nesto sasvim drugo. Vrijeme desavanja (onda) i vrijeme razumijevanja, analize i shvatanja na bazi ondasnjih desavanja i cinjenica (danas), je nesto dijametralno suprotno.
Onda, sa nekih 20-ak godina, tesko je bilo ko mogao sagledati stvari onako kako je moga o2-3 godine kasnije, a da ne govorimo o sagledavanju svega danas, 16 godina kasnije ;).

Ja ti tvrdim da su se politicari onda dogovorili, a nas balavce uredno povalili kako bi ostvarili svoje dogovoreno.
Danas, ti isti politicari, ili njihovi nasljednici, zive k'o bubrezi u loju. A mi, povaljeni, ili smo povaljeni do kraja i pod zemljom, ili smo invalidi sto u ruke, noge oci i sl., sto u glavu, i velika vecina jedva sastavlja kraj s krajem.

Stara narodna kaze: Rat je nekom rat, a nekom brat. Danas je vidljivo kome je sta bio. ;)

Btw, ja sam najcesce izvrsavao samo svoje vlastite komande. Licna procjena situacije. Nisam isao grlom u jagode samo zato sto je nadredjeni to naredio. I ovo nije suplja, nego je stvarno bilo tako ;).
Npr. Alija naredio da se pripremi napad na TAT (Energoinvest na Stupu). Ja tamo vec danima, sve pregledao, nacrtao, skontao i zakljucio - ma, odjebi. Jos kad dodje navodni plan akcije, po kojem je nas 12 trebalo da cisti TAT, samo sam se nasmijao i rekao "U dure, bice", i otisao pajkiti :D. Ah, da, i dodao sam - nek' Alija povede Bakira, pa cemo ovo zajedno.
Etnicko unistavanje, ili kako to omalovazavaju kroz termin "ciscenje " kao da se radi o smecu, je samo po sebi zlocin. Ako ti tvrdis da su svi politicari isti i ako si bio pripadnik jedinica koje su bile u lancu komandovanja onda si bio i pripadnik oruzanih snaga koje su imale krajnji cilj ne samo etnicko unistavanje drugih naroda vec i svoga.
To sta si ti licno radio ili nisi ne umanjuje cinjenicu da si po svojoj tvrdnji bio pripadnik vojske sa takvim krajnjim ciljevima. Zalosno da je tako ispalo ali ako tako smatras ja cu da postujem tvoje miljenje ali to ne znaci da ga i dijelim.
VjecitiStudent

#965 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by VjecitiStudent »

karanana wrote:

:thumbup:
ovo je i moja teorija i postavljao sam ovdje takvo pitanje. da su htjeli mogli su uvijek 2 teska oruzja drzati i u minuti po projektil bacati na ulaze/izlaze. samo sa ovakvim djelovanjem bi ga unistili za par dana.

morali su negdje imati izduvni ventil iz grada, mozda i zbog medjunarodnog pritiska i humanitarne katastrofe koja bi se desila da ovog nije bilo, i ovo im je vjerovatno bila najbezbolnija opcija.
Tunel je bio otvoren iz jednostavnog razloga: Novac, potreban za obezbjedjenje nesmetanog rada tunelskog preduzeca, je redovno isao u Lukavicu.
Jednom, kad je isplata zakasnila, stigla je opomena u vidu nekoliko granata. Rezultat je bio nekolicina mrtvih i par desetina ranjenih sa hrasnicke strane.
Dozer

#966 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

@kv99
Ti i ja ocito ne pricamo o istom...pa da plastificiram.
Svi su isti (tadasnji, a i danasnji politicari) = svi su, svaki svom narodu, prodavali etno-nacionalisticku pricu i mrznju, a u pozadini su se dogovarali kako da hapaju, i usput utvrdjuju teritorije na kojima ce vladati kada sve stane. Ako neki dio ovoga nije jasan, onda stvarno ne znam kako da dodatno pojasnim...

Ko ovdje prica o poistovjecivanju vezanom za enticko ciscenje, osim tebe?
Vrlo se dobro zna ko je bio agresor i ko je koga napao i ocistio u BiH, tako da je sva prica o tome suvisna.
kv99

#967 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by kv99 »

Dozer wrote:@kv99
Ti i ja ocito ne pricamo o istom...pa da plastificiram.
Svi su isti (tadasnji, a i danasnji politicari) = svi su, svaki svom narodu, prodavali etno-nacionalisticku pricu i mrznju, a u pozadini su se dogovarali kako da hapaju, i usput utvrdjuju teritorije na kojima ce vladati kada sve stane. Ako neki dio ovoga nije jasan, onda stvarno ne znam kako da dodatno pojasnim...

Ko ovdje prica o poistovjecivanju vezanom za enticko ciscenje, osim tebe?
Vrlo se dobro zna ko je bio agresor i ko je koga napao i ocistio u BiH, tako da je sva prica o tome suvisna.

Kako ce neko biti agresor kada je sve dogovoreno od politicara i kada je svima bio cilj etnicko unistavanje u ime lakse pljacke ? Ako su Bosnjacki politicari imali cilj da etnicki uniste ne samo druge narode vec i svoj u ime pljacke jer su po tebi dogovorili sve to ko je onda tu agresor ?

Ja ti opet ponavljam : ovo gore navedeno je ustvari poenta tvojih tvrdnji pa ako tako tvrdis onda ne razumijem sto ti to smeta ? Mozda niste koristili iste metode ali po svojoj tvrdnji ti si bio pripadnik oruzanih snaga koje su kao krajnji cilj imale etnicko unistenje ne samo drugih vec i svoga naroda.
Vidim da ti smeta kada se shvati sta ustvari tvrdis ali lahko je apstraktno pljuvati po politicarima ali kada se shvati da je pljuvanje po njima pljuvanje po svima oko sebe onda postane malo skakljivo , zar ne ;-)
felsh

#968 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by felsh »

kv99
sjednu jak,slabiji i najslabiji i rastale se pa naravno da ce ova dvojca prvih vazda u talu i nacinu djeljenja moci da zajebaju ovog treceg kako hoce i kad hoce.( a on jos saburli i merhametli) a oni agresivli.
Repetitor

#969 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Mrš u pm četničku odakle si i došao majmune rundavi. Ti meni došao ovde govoriti o nekom prosipanju pred rajom???
Pa ovo je raja sa kojom sam ja krvario i branio (i koji bi branili) koliko sam mogao ovu drzavu od takvih kao ti. Jebo ti Karadzic mater a ti njemu. Ubijali ste nevinu djecu i žene iz tog naselja snajperima i granatama,a kad se stane pred vas bjezali ste ko zadnje pičketine,jebo li te otac onaj koji te je nagovorio da dodjes ovde i prosipas se !
Sve i jednog muskarca civila kojeg ste zarobili ubili ste i kasnije su pronadjeni u masovnim grobnicama !
Onaj momak ovde sto spomenu da mu je daidza rahmetli Vehbija, jedan izvrstan covjek koji je poginuo dole,a pita za drugog covjeka kojeg ste 5 maja odveli i za trag mu se dan danas ne zna.Dzemo bio ni kriv ni duzan.

Goni se na onaj vas smrdljivi forum u manjem dijelu Sarajeva ako se ono uopste moze i nazvati Sarajevo.Goni se na onaj forum sa Sokoca majmunčino smrdljiva i tamo jedan drugom prosipajte demagogiju i srpstvo.Pusti nas ovde da normalno diskutujemo,jer sve do jednog ste idioti koji god s druge strane se pojavi na ovom forumu.

Trebas da nas sad ovde ubjedjujes kako nije bilo onako kako mi pisemo,vec onako kako ti kazes?

Da ste iole ljudska bica,rekli bi ste gdje su zakopane kosti ako ih je i bilo ostalo od junaka koji dole branise i zivote dadoše za Aerodromsko naselje poput rahmetli Remzije,Vehbije i drugih.Rahmetli Remzija je izasao pred vase oklopnjake sa nozem i dvije bombe !!! Halo majmunčino čitas li ti ovo? Sa nozem i dvije bombe !!! To su istinski junaci poput njega,a ne vaše one pičketine koje su ubijale djecu zarobljenu po Srebrenici i dičili se time.A 90% vas je onakvih ''junaka''
Nepokretnu ženu sa kcerkom se maltretirali i rekli joj kad se vratite sa transporterom,zaklat cete ih obje.A kakvog li cuda,transporter vam unistismo 10 min kasnije i bas te koji prijetise poslasmo Bogu na ispovjed.Poručnik i ekipa.I danas mu dole kosti truhnu u jednoj basči...
A vasi su bili naoruzani do zuba i opet ste na kraju popušili !!!

Majmune smrdljivi,ne znam ko ti pokaza put na ovaj forum :x
Mahalac

#970 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Mahalac »

Uhh dobro se ovo okrenu ja vec "skonto" da smo svi isti 8)
smurf

#971 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by smurf »

Odosmo mi u politiku... Pocetak "cirkusa" i vec ranije spomenuti Branislav Pandurevic objasni trenutnu politicku situaciju, bas ovo o cemu Dozer prica... hajmo ova dva sela prebaciti iza onih brda, a ono otamo cemo doseliti 'vamo da bi i ona tamo iza doselili ovdje jer bla bla bla Kontam ja, lik je fakat kliker i sve ovo njegovo stoji... I bi tako :cry:
To je bila moja spoznaja sa tek navrsenih 18.g. i kako je vrijeme odmicalo milion puta sam nasao dokaze za tu cinjenicu koju mi jedan pritajeni cetnik otkri. A da ne spominjem slucaj "pista" i ekipe koje nestadose bez traga i glasa sa silnom lovom... Ne krivim ih, ako su oni smjeli stisnuti i na tudjoj nesreci izgraditi svoje blagostanje eto ih tamo ne'dje u bijelom svijetu, kada dodju ovdje (i ako dodju) kriju se po nekakvim mjestima na koja sigurno niko od nas raje nece bahnuti i svo to objelodane nakon mjesec-dva putem fb-a, ali ovi "nasi" koji nas muzu i jos sebi daju za pravo da ti odredjuju kada i kako mozes kod doktora, kako trebas imati zavrsenu muzicku akademiju da bi se zaposlio u deminerskoj organizaciji... ali sve po zakonu... E to je istinska muka, muka koju nam nabacuju i dan danas jer treba bojkotovati Mercator, Boze pa to je Slovenacka firma ne gledajuci na to da su zaposleni nasi koji posteno rade i koliko toliko zarade, ne, vec trebamo patriotski pogurati Jakupa i njegov DP gdje uposleni rade 50% vise za duplo manje pare... Pa prodade on Janezima firmu... Sta je ba Alija uradio da valja? Prosuo nam pricu i dozvolio svojim ahbabima da nam poklonjeno oruzje prodaju, raspickao nam Bosnu i Hercegovinu, omogucio da se u skoli ne uci SH, vec BHS ili kako vec, da se dokumenti ne pisu jednom vec tri puta...
I ne znam kako vas nije stid da radi desetak nekakvih kretena omalovazavati cijelo sehidsko greblje Kovaci... FUJ!!!
I treba nam ovih padobranaca da nas zafrkaju i da nam gade temu.
A da, da bude sve vezano za temu, isti taj Alija je ostavio Dobrinju na milost i nemilost, da se nisu raja sama organizovala sipak bi mi pisali sada.
Bancho

#972 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Bancho »

Da li se neko slucajno sjeca snimka (snimao je FIVA) kada su kao napravili skivenu kameru i jednom su liku sakrili biciklo i rekli su mu da je kao ukraden (a svi znamo sta je biciklo znacilo u ratu). Lik se uspanicio, te zovi barikadu (u Dobrinji 5) te ubicu ga i na kraju kad su mu rekli da je zajebancija lik i dalje nije vjerovao. Onako dobra zajebancija, znam da sam umirao od smjeha kada sam gledao. Snimano je kod dobrinjske (ratne) gimnazije.
Bosanac27

#973 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Bosanac27 »

Zasto Fiva ili bilo ko drugi koji ima neke snimke to ne objavljuju?!
Dozer

#974 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

@Repetitor
Nema potrebe za nerviranjem. Radili su sto su radili, i oni to vrlo dobro znaju. Zato danas u direktnim razgovorima vecina skrece pogled, zamuckuju, petljaju kako tada nisu bili tu, i sl.

@kv99
Upravo ovo gornje je sustinska razlika, i tu nema nista skakljivo. Nismo isti, niti to mozemo biti. Naredbodavci su tu irelevantni jer samo oni jesu bili isti i imali su iste nakane. Ja, a niti iko koga poznajem, nigdje tokom rata nisam pravio nikakvo etnicko ciscenje. Jedino sto sam cistio su bile njihove borbene linije. A ne bih ni to morao raditi da nisam bio prisiljen okolnostima. Medjutim, cim sam uvidio, nekad '93, o kakvom se ratu radi, ko, kako i zasto vuce poteze kakvi se vuku, kao i da je sve zajedno samo jedna velika igranka, polako sam poceo vuci rucnu. I danas mi je srago radi toga jer vidim da sam bio 100% u pravu u svojim ocjenama i procjenama. Jos te '93 sam rekao da ce rat stati tek onda kad zapadu to bude odgovaralo, odnosno kada prestanu stizati arapske pare. I tako se i desilo. Splet okolnosti, kojima je i te kako kumovala nesposobnost i sitnosicarski piljarski interesi Alije i klike, doveli su do Srebrenice, Zepe, Krajine, itd.
Bancho

#975 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Bancho »

Bosanac27 wrote:Zasto Fiva ili bilo ko drugi koji ima neke snimke to ne objavljuju?!
I ja se to pitam. Fiva ima odlicnog materijala i cudim se da do sada to nije objavio ili napravio neki dokumentarac o Dobrinji.
Post Reply