McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
detroit-mercy

#951 Re: McDonalds

Post by detroit-mercy »

zonbirile wrote:ako nema somuna,ja ne idem
Sta je sa peksimetima :mrgreen: .
Mr. Brightside

#952 Re: McDonalds

Post by Mr. Brightside »

.
luciferino

#953 Re: McDonalds

Post by luciferino »

bomba wrote:Par situacija jucer u McDonaldsu :

- starija gospodja udavi radnicu na kasi pitanjima "zahtjevam da mi pokazete certifikat da nema svinjetine u hamburgeru"

- lik nalijepi radnika na kasi "koga vi varate ovdje, gdje je ovdje salata" (a uzeo je samo meni)

- jedna gospodja sjedi za stolom i tersa "kakav je ovo restoran, sjedim ovdje pola sata i niko da me usluzi..." Nakon sto joj je receno da je restoran "self service" tipa, ista se ustala i krenula prema izlazu govoreci "necu ja cekat u redu za moje pare"

- lik narucuje big mac, veliku colu i veliki pomfrit, uposlenica na kasi mu kaze "znaci big mac meni ???", lik kaze "nemoj ti meni nikakvih menija ! Daj mi onako kako sam ti reko..."

O likovima koji "nece krastavac u hamburgeru" i slicno i zbog kojih svi drugi moraju cekat dok mu naprave "maksuzija" hamburger, detalju da vecina posjetilaca ne odlaze tacne nego ih ostavlja sa smecem na stolovima, suvisno je i pricati....

Sta reci ? Krkanima nikad kraja..... Uposlenicima McDonaldsu svaka cast na strpljenju i zivcima obzirom sa kakvom bagrom i seljacima se svaki dan bore.... :thumbup:
Nadrealisti pravi
ŠiŠ

#954 Re: McDonalds

Post by ŠiŠ »

detroit-mercy wrote:
Not My Idea wrote:hambi i meki ce mi glave doc.
Davno sam ja rekao da ce mehki, zenama glave doc :mrgreen: .
Pitali Nedimu iz MikDonaldsa bi li voljela sepet mekih ili sepet tvrdih. Kad Nedima rece da bi mekih cijeli se forum zaibretio. Na sta im Nedima odgovori: e,u sepetu mekih imaju dva sepeta tvrdih :D
Troll_Happens

#955 Re: McDonalds

Post by Troll_Happens »

Op3r4t0r wrote:
Jedan001 wrote:
Qler wrote:Haj gore sve navedeno, ali mi nije jaso sta je problem u tome sto neko nece krastavce? Ja prvi ne jedem ni kecap ni majonezu, ni paradajz, u principu u hambas od priloga stavljam samo kupus i ako stavljaju krastavce, ove namaze i ostalo povrce ne jedem. I sta ja sad treba da radim? Da jedem na silu pa da povratim, ili da narucim pa da struzem za stolom namaze sa hamburgera?
koji ces onda q.. u mcd ako ne jedes krastavice pravi hamburger sam kuci bez iste..
svugdje u svijetu se sluzi hamburger sa istim i nigdje nisam vidio da neko dodje na salter i kaze ja bih bez majoneze ja bih bez kecapa ja bi bez ovog ja bi bez onog.. U grillovima tipa tale i slicno da ali u McD ne.
ovde sve neki razbiraci... da se nema jeli bi i dzon od cipele....
ko nije nikad bio gladan zna samo tako srati.. :x
Nisi vidio zato sto izgleda nigdje nisi ni bio jer da jesi bio bi svjestan kakvu si glupost izvalio

Ja prvi izuzev McChickena (on mi pase onakakav kakav je) sve uzimam onako kako se meni svidja jer ne volim ni luk ni paradajz ni krastavce, big mac plain, hamburger takodje (idi trci na google pa trazi sta to znaci), kod ovog posljednjeg sto sam jeo neki dan Grand Royal sam trazio samo sa mesom, sirom i salatom, odnosno bez paradajza, luka, krastavaca i kecap sose, ako ne svaki drugi, onda sigurno svaki treci covjek trazi da mu se iz standardnog jela nesto promjeni
mani se covjece :dance:
perfect_guy

#956 Re: McDonalds

Post by perfect_guy »

Amomiman wrote:Može li mi neko pojasniti gdje se nalazi sjedište mcdonaldsa (maršala tita br 6) u odnosu na sam restoran?

nisam iz sarajeva, pa je pomoć dobrodošla.
kad ideš sa skenderije prema marindvoru glavnom cestom, s lijeve strane
Amomiman

#957 Re: McDonalds

Post by Amomiman »

perfect_guy wrote:
Amomiman wrote:Može li mi neko pojasniti gdje se nalazi sjedište mcdonaldsa (maršala tita br 6) u odnosu na sam restoran?

nisam iz sarajeva, pa je pomoć dobrodošla.
kad ideš sa skenderije prema marindvoru glavnom cestom, s lijeve strane
hvala druze
wall3

#958 Re: McDonalds

Post by wall3 »

Kako su me samo jučer nanervirali.

Ja ne znam kako uvijek uspijem naletiti na neku neljubaznu radnicu.

Ja fino kažem daje mi veliki McChicken meni+salata+juice.

Citiram od riječi do riječi njen odgovor:

"A zašto molim vas odmah niste rekli da želite sa salatom.Ja sada moram ovdje delete pa ponovni unos.Trošite vrijeme onima koji čekaju iza vas."

Šta reći nego :-) :-) :-) :-) :-) i :shock: :shock: :shock:

Ubuduće na onu najljubazniju koja uzgred i najbrže uslužuje.To bi bila ona predzadnja sa lijeve strane. :thumbup:
3metra kabla

#959 Re: McDonalds

Post by 3metra kabla »

wall3 wrote:Kako su me samo jučer nanervirali.

"A zašto molim vas odmah niste rekli da želite sa salatom.Ja sada moram ovdje delete pa ponovni unos.Trošite vrijeme onima koji čekaju iza vas."

Ubuduće na onu najljubazniju koja uzgred i najbrže uslužuje.To bi bila ona predzadnja sa lijeve strane. :thumbup:
Pa sto nisi reko odmah`?
Op3r4t0r

#960 Re: McDonalds

Post by Op3r4t0r »

Kad ti je sve donijela trebao si reci da si jos nesto zaboravio, da hoces jos mcnuggets samo trebas da skontas jeli ti dosta 6 ili ces onaj veci od 9 pa onda stojis i "kontas" i gledas kako ona puca po zivcima, par minuta kasnije kazes da si se predomislio i da ti mcnuggetsi ne trebaju, naravno sve joj to saopstis uz maksimalnu ljubaznost :wink: :lol: :thumbup: :bih:
zonbirile

#961 Re: McDonalds

Post by zonbirile »

čemu proseravanje sa engleskim,moliću lijepo.
Jack Be Nimble

#962 Re: McDonalds

Post by Jack Be Nimble »

Kada kazete Big Mac meni ili McChicken meni, sta je meni u tome? Sta meni znaci?
zaritisinebrute

#963 Re: McDonalds

Post by zaritisinebrute »

nesto mi je tesko da povjerujem da je bas ovako rekla i tako ti se obratila ... posebno zadnjom recenicom "trosite vrijeme onima koji cekaju iza vas" ... ali hajd :lol:
zaritisinebrute

#964 Re: McDonalds

Post by zaritisinebrute »

zonbirile wrote:čemu proseravanje sa engleskim,moliću lijepo.
a kako ce naruciti kada se to tako zove mcchicken i big mack ... mozda mekpiletina ... veliki mek ... :lol:
Alloni

#965 Re: McDonalds

Post by Alloni »

Dobra tema pravo :thumbup: što se ismija raznim dogodovštinama :lol:

samo ne znam šta se ova raja odmah zaletila ici koda ce negdje pobjec :run: ovo cudo

ja ga još ni uzivo nisam vidio :lol: nigdje mi se ne zuri a neki postavljaju i slike po fb profilima :-)

da se zna da su bili u McDonaldsu :shock: tipicno za nas :roll: ;-)
Last edited by Alloni on 27/07/2011 20:59, edited 1 time in total.
zonbirile

#966 Re: McDonalds

Post by zonbirile »

zaritisinebrute wrote:
a kako ce naruciti kada se to tako zove mcchicken i big mack ... mozda mekpiletina ... veliki mek ... :lol:
--------------------------------------
šta je smiješno.Izgleda samo francuzi i hrvati shvačaju opasnost globalizacije kroz jezik.Daj ba ne kakaj šta je meni-meni :-)
detroit-mercy

#967 Re: McDonalds

Post by detroit-mercy »

Jack Be Nimble wrote:Kada kazete Big Mac meni ili McChicken meni, sta je meni u tome? Sta meni znaci?
Pa meni je tebi :mrgreen: kako ne kontas.
Daj Big Mac meni, znaci daj Big Mac tebi :mrgreen: .
Baudelaire

#968 Re: McDonalds

Post by Baudelaire »

Big Mac Menu, jasnije? :D
detroit-mercy

#969 Re: McDonalds

Post by detroit-mercy »

zonbirile wrote:
zaritisinebrute wrote:
--------------------------------------
šta je smiješno.Izgleda samo francuzi i hrvati shvačaju opasnost globalizacije kroz jezik.Daj ba ne kakaj šta je meni-meni :-)
Hrvati posebno kada stanu " idem malo na luftic, imam par eurica, tenks i td. Meni dodje da im kazem da su mi se popeli na miloklizic sa svojim lufticima, badicima, euricima :mrgreen: .
zonbirile

#970 Re: McDonalds

Post by zonbirile »

[q
ja bauštelci i grmalji sa bosanskih planina ne znaju za sok-piju đus
vedomedo

#971 Re: McDonalds

Post by vedomedo »

u austriji u grazu ne koristimo posebne nazive za jela u mekiju.
od ovih u becu se cuje za big mac da kazu bigmek it to tako da sam prvi put mislio da se radi o
nekom arapskom jelu. :-)

u grazu je pred mekijem bila omiljena lokacija za nalazak na prvom date. kod ovih u becu je to obicaj
kada je cura nebosanka, ako je bosanka onda idu pred neki bosanski lokal itd.

meki je uvijek zgodan za cekanja jer npr. mozes otici u wc ili ako je hladno mozes uci unutra
i popit kaficu. :D

ako vidis da sjede odrastao muskarac i zena bez djece - postoji velika mogucnost da to nisu sasvim cisa posla. :D

i tako meki polako ulazi u urbanu kulturu mladih i generalno a tako ce biti i u rajvosa. 8-)
malinamala

#972 Re: McDonalds

Post by malinamala »

Bože da mi je neko pričao ne bih vjerovala da svojim očima nisam vidjela onoliki red ispred MC-a
Nema nama pomoći!
A kakav je kvaitet hrane i koliko je ona cool, pročitajte i pogledajte, link je ispod
Može se konzumirati i nakon šest mjeseci, navalite jet seteri:)
http://www.huffingtonpost.com/2010/11/0 ... ml#s155975
CASUALE

#973 Re: McDonalds

Post by CASUALE »

malinamala wrote:Bože da mi je neko pričao ne bih vjerovala da svojim očima nisam vidjela onoliki red ispred MC-a
Nema nama pomoći!
A kakav je kvaitet hrane i koliko je ona cool, pročitajte i pogledajte, link je ispod
Može se konzumirati i nakon šest mjeseci, navalite jet seteri:)
http://www.huffingtonpost.com/2010/11/0 ... ml#s155975
Normalno da se moze i posle godinu dana onaj pomfrit ne mjenja oblik

zonbirile

#974 Re: McDonalds

Post by zonbirile »

zato dijasporci će vam odmah reći da su napravili piletinu od 5$ !!!Kontaš u čemu je fol,pa kažu ima i po 3$,ali muškarcima rastu sise od te,a žene dobivaju rak dojke.Reklama ?.Ne bih rekao,kada izađeš na ulicu i pogledaš razvaljene tipove,uglavnom marginalce bez mogućnosti da daju 5$ ta piletinu,skontaš da je istina.Oni što muljaju i s jednom i drugom ionako to ne jedu,jer se jastozi još genetski ne modificiraju.
Qler

#975 Re: McDonalds

Post by Qler »

Op3r4t0r wrote:
Jedan001 wrote:
koji ces onda q.. u mcd ako ne jedes krastavice pravi hamburger sam kuci bez iste..
svugdje u svijetu se sluzi hamburger sa istim i nigdje nisam vidio da neko dodje na salter i kaze ja bih bez majoneze ja bih bez kecapa ja bi bez ovog ja bi bez onog.. U grillovima tipa tale i slicno da ali u McD ne.
ovde sve neki razbiraci... da se nema jeli bi i dzon od cipele....
ko nije nikad bio gladan zna samo tako srati.. :x
Nisi vidio zato sto izgleda nigdje nisi ni bio jer da jesi bio bi svjestan kakvu si glupost izvalio

Ja prvi izuzev McChickena (on mi pase onakakav kakav je) sve uzimam onako kako se meni svidja jer ne volim ni luk ni paradajz ni krastavce, big mac plain, hamburger takodje (idi trci na google pa trazi sta to znaci), kod ovog posljednjeg sto sam jeo neki dan Grand Royal sam trazio samo sa mesom, sirom i salatom, odnosno bez paradajza, luka, krastavaca i kecap sose, ako ne svaki drugi, onda sigurno svaki treci covjek trazi da mu se iz standardnog jela nesto promjeni
Jedan001, ti fino idi i narucuj sebi sta hoces, ja jedem ono sto volim, i nemoj se ofirati da niko ne trazi hambas kakav voli. To sto ti, ili nisi nikad bio u McDonald's-u ili nisi znao strani jezik pa da kazes sta volis, to je druga prica. I bio sam gladan, i to sam prosao, i hvala Bogu, sad sebi mogu priustiti da izvoljevam
Locked