Kvalifikacije za SP 2014

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
palermo

#951 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:Meni je glupo to kad kazu "treba ici na prvo mjesto". Jel to znaci ako ne ides na prvo mjesto onda pustas utakmice, ono, zato smo mi pustili Rumunima da nas pobjede, a Spahic faulirao Nasrija?
Moze li mi neko pojasniti? :-)
Pa nije glupo. Time postavljaš reper uspjeha i neuspjeha. Ja lično ne bih volio da se u ovoj grupi uspjehom smatra i baraž.
Da smo u grupi sa Španijom i Francuskom, baraž bi smatrao veličanstvenim uspjehom.
Murat Sabanovic

#952 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Murat Sabanovic »

1. kolo: Lihtenštajn – BiH - 3 boda
2. kolo: BiH – Latvija -1 bod
3. kolo: Grčka – BiH kurac
4. kolo: BiH – Litvanija - 3 boda
5. kolo: BiH – Grčka - 1 bod
6. kolo: Latvija – BiH 3 boda
7. kolo: BiH – Slovačka 1 bod
8. kolo: Slovačka – BiH 3 boda
9. kolo: BiH – Lihtenštajn 3 boda
10. kolo: Litvanija – BiH 3 boda

ukupno 21

a nama baraz je
jeza u ledja

#953 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

To nista ne znaci buraz. Recimo, da je Spanija zavrsila druga u grupi i otisla u baraz i onda u barazu prosla, da li bi to bio uspjeh ili neuspjeh?

I sta znaci to konkretno u utakmici?
just principe

#954 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by just principe »

Sa 21 bodom mozemo biti ubjedljivo prvi, jer je takva grupa u kojoj je razlika izmedju Slovacke i Latvije na NULI
palermo

#955 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:To nista ne znaci buraz. Recimo, da je Spanija zavrsila druga u grupi i otisla u baraz i onda u barazu prosla, da li bi to bio uspjeh ili neuspjeh?

I sta znaci to konkretno u utakmici?
kako ništa ne znači, ako prođemo u baražu onda ću to smatrati uspjehom, naravno. Al ako u baražu dobijemo Francusku, onda neću to smatrati našom kuratom srećom (kao što sam ovaj put zaista smatrao za Portugal) ) nego logičnom posljedicom neuspjeha u grupnoj fazi.

A šta bi trebalo da znači u utakmici ?
Last edited by palermo on 18/11/2011 17:40, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#956 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

just principe wrote:Sa 21 bodom mozemo biti ubjedljivo prvi, jer je takva grupa u kojoj je razlika izmedju Slovacke i Latvije na NULI
Ja gore postavih sastav Slovacke. Prosle kvalifikacije su zakazali, ali su bili ucesnici proslog SP.
Znaci imaju itekako potencijal. Ne mozes ih porediti sa Latvijom.
jeza u ledja

#957 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

palermo wrote: A šta bi trebalo da znači u utakmici ?
Pa sto meni odgovaras sa istim pitanjem koje sam ja tebi postavio? :D
Jel to taktika da me zbunis? :D

Hocu da kazem. Teorija kruzi da "od pocetka trebas sebi za cilj zacrtati prvo mjesto". Kao, ako to ne uradis zavrsices drugi/treci.
Kako to? :-?
ganjeta

#958 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ganjeta »

Pa i Latvija im potencijal, igrala je jedno veliko takmičenje...
Baudelaire

#959 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by Baudelaire »

Pri spominjanju Fifa rankinga, mislio sam na našu selekciju. Uostalom, lijepo ćemo vidjeti kako će da prođu kvalifikacije. Ja nikad nisam bio veći optimista. Kad mi imenujete svi pet vrhunskih igrača Grčke kojih bismo se trebali posebno bojati, onda ću reći da ste upravu. Ne morate pet, imenujte tri. Što se Slovačke tiče, imaju čak i bolji sastav što se tiče ofanzivne igre, ali nam po stilu leže pa ćemo ih vjerovatno mlatnuti. 24 bobe, 7 pobjeda i 3 remija i prvi smo.
palermo

#960 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:

Hocu da kazem. Teorija kruzi da "od pocetka trebas sebi za cilj zacrtati prvo mjesto". Kao, ako to ne uradis zavrsices drugi/treci.
pa odgovorio sam to, jebo ga život. To znači, u Latviji ideš da pobijediš, i ako je zadnjih dvadeset minuta rezultat 1-1 ti ubacuješ i trećeg napadača, jer je sve osim pobjede za tebe neuspjeh :)

je l sad ok :D
jeza u ledja

#961 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

ganjeta wrote:Pa i Latvija im potencijal, igrala je jedno veliko takmičenje...
Nijedan od tih igraca vise ne igra. Slovacka je igrala SP prije godinu i po. Razlika - krucijalna.
siki_sa

#962 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by siki_sa »

1. kolo: Lihtenštajn – BiH - 3 boda
2. kolo: BiH – Latvija -3 boda
3. kolo: Grčka – BiH 0 bodova
4. kolo: BiH – Litvanija - 3 boda
5. kolo: BiH – Grčka - 3 bod
6. kolo: Latvija – BiH 3 boda
7. kolo: BiH – Slovačka 3 boda
8. kolo: Slovačka – BiH 1 bod
9. kolo: BiH – Lihtenštajn 3 boda
10. kolo: Litvanija – BiH 3 boda

25 bodova bi bilo dovoljno za prvo mjesto :bih:
shalla

#963 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by shalla »

jeza u ledja wrote:Meni je glupo to kad kazu "treba ici na prvo mjesto". Jel to znaci ako ne ides na prvo mjesto onda pustas utakmice, ono, zato smo mi pustili Rumunima da nas pobjede, a Spahic faulirao Nasrija?
Po mojoj logici razmišljanja, "treba ići na prvo mjesto" znači ne zadovoljiti se bodom u Litvaniji, odnosno ne reći ako nas Slovačka uzme u Bratislavi da je to "nešto što je bilo očekivano"...

Prevedeno za prošle kvalifikacije, smatrati bod u Albaniji uspjehom ili reći poslije poraza u Rumuniji da niko ne može računati na sigurni bod ili pobjedu na gostovanju Rumunima je značilo da ne idemo na prvo mjesto već da nam je cilj baraž. Ok, poštujem to, vjerovatno se i nije moglo bolje, jbg ipak su i francuzi napravili previše kiksova u ovim kvalifikacijama...

Dakle, ići na prvo mjesto u ovim kvalifikacijama znači pod OBAVEZNO pobijediti obje tekme sa Litvanijom, Lihtenštajnom i Latvijom, uzeti 3-4 boda sa slovačkom i uzeti 2-3 boda u dvije tekme sa grcima...
Dakle 21 ili 23 boda, mislim da u ovakvoj grupi to MORA biti dovoljno za prvo mjesto...
jeza u ledja

#964 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

palermo wrote:
jeza u ledja wrote:

pa odgovorio sam to, jebo ga život. To znači, u Latviji ideš da pobijediš, i ako je zadnjih dvadeset minuta rezultat 1-1 ti ubacuješ i trećeg napadača, jer je sve osim pobjede za tebe neuspjeh :)

je l sad ok :D
Ah, pa naravno da u Latviji, Litvaniji i Lihtenstajnu moramo pobjediti.

No ne mozes ti ubaciti treceg napadaca, ili sta ja znam ici na sve ili nista, osim ako ti i ono izmedju (1 bod) nije bitno.
denimb

#965 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by denimb »

jeza u ledja wrote:

Radi se cisto o psihickoj pripremi igraca, ulijevanja vjere u svoju ekipu i izbacivanja kompleksa nize vrijednosti...sto bi za rezultat trebalo imati fajterski ulazak u svaku utakmicu, jer ako kazes svom timu da idu na prvo mjesto od pocetka kvalifikacija, i moral se dize na vecu razinu pa samim tim postaju i svjesni toga da nigdje bodove ne smiju prosuti i da u svaku utakmicu ulaze ravnopravni, ili bolji.

Tako bi trebalo biti u teoriji. :D

Ali posto vidim da Susic vec godinu dana prije utakmice kaze da ako otkinemo bod u Atini bit ce odlicno, znaci nista od te teorije.
ganjeta

#966 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ganjeta »

jeza u ledja wrote:
Nijedan od tih igraca vise ne igra. Slovacka je igrala SP prije godinu i po. Razlika - krucijalna.
To ne mora ništa da znači, mi smo Estoniji trpali po 7, a oni mlate naše susjede sa gotovo istim sastavom.

Nema pravila.
jeza u ledja

#967 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

shalla wrote:
Po mojoj logici razmišljanja, "treba ići na prvo mjesto" znači ne zadovoljiti se bodom u Litvaniji, odnosno ne reći ako nas Slovačka uzme u Bratislavi da je to "nešto što je bilo očekivano"...

Prevedeno za prošle kvalifikacije, smatrati bod u Albaniji uspjehom ili reći poslije poraza u Rumuniji da niko ne može računati na sigurni bod ili pobjedu na gostovanju Rumunima je značilo da ne idemo na prvo mjesto već da nam je cilj baraž. Ok, poštujem to, vjerovatno se i nije moglo bolje, jbg ipak su i francuzi napravili previše kiksova u ovim kvalifikacijama...

Dakle, ići na prvo mjesto u ovim kvalifikacijama znači pod OBAVEZNO pobijediti obje tekme sa Litvanijom, Lihtenštajnom i Latvijom, uzeti 3-4 boda sa slovačkom i uzeti 2-3 boda u dvije tekme sa grcima...
Dakle 21 ili 23 boda, mislim da u ovakvoj grupi to MORA biti dovoljno za prvo mjesto...

Naravno, sve se slazem.
Mislim da sto se tice Grcke - trebamo imati bolji medjusobni skor. Pa sad jel to 2 ili 3 boda, ili vise nebitno.

Ovo sve ostalo definitivno pod moranje. Protiv Slovacke NAJMANJE 4 boda. Protiv ostalih , sve osim svih 18 bodova neuspjeh.

Fazon je u tome sto "treba ostaviti prostora" za 1 ili 2 kiksa, jer se oni skoro uvijek i gotovo svima desavaju.
jeza u ledja

#968 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

ganjeta wrote:
jeza u ledja wrote:
To ne mora ništa da znači, mi smo Estoniji trpali po 7, a oni mlate naše susjede sa gotovo istim sastavom.

Nema pravila.
Ne razumijem sta hoces reci...

Ja sam jedino rekao da Slovacka nije nivo Latvije.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#969 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by odesveuhonduras »

ne zna više čovjek na kojoj je temi napisao post, na "6" tema se o istoj stvari raspravlja :-)
jeza u ledja

#970 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

denimb wrote:
jeza u ledja wrote:

Radi se cisto o psihickoj pripremi igraca, ulijevanja vjere u svoju ekipu i izbacivanja kompleksa nize vrijednosti...sto bi za rezultat trebalo imati fajterski ulazak u svaku utakmicu, jer ako kazes svom timu da idu na prvo mjesto od pocetka kvalifikacija, i moral se dize na vecu razinu pa samim tim postaju i svjesni toga da nigdje bodove ne smiju prosuti i da u svaku utakmicu ulaze ravnopravni, ili bolji.

Tako bi trebalo biti u teoriji. :D

Ali posto vidim da Susic vec godinu dana prije utakmice kaze da ako otkinemo bod u Atini bit ce odlicno, znaci nista od te teorije.
Pa i Portugalcima je bio uspjeh igrati 0-0 u Zenici. Ako sa najvecim rivalom odigras remi u gostima onda je to uspjeh, jer se kao racuna onda da si od njih bolji i da ces ih uzeti kuci.
palermo

#971 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
Ah, pa naravno da u Latviji, Litvaniji i Lihtenstajnu moramo pobjediti.

No ne mozes ti ubaciti treceg napadaca, ili sta ja znam ici na sve ili nista, osim ako ti i ono izmedju (1 bod) nije bitno.
Đe spomenuh Latviju, dakle, , kod 1.1 u Grčkoj, u prvoj utakmici, mi i dalje napadamo jer hoćemo sva tri boda. Zašto, hoćemo sva tri boda? Zato jer je naš cilj biti prvi, i odmah u startu oipisati jednog potencijalnog konkurenta.

Šta će biti na utakmici, to je sasvim druga stvar.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#972 Re: Kvalifikacije za SP 2014

btw, sa 20 bodova u ovoj grupi si prvi, i to glatko, kakvih crnih 25
ganjeta

#973 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by ganjeta »

Hoću da kažem da ne mora ništa da znači što je Slovačka igrala svjetsko prije 1.5 godinu...i da nas više mogu napatiti Latvijci nego ovi što imaju cool frizure.

Nema pravila, respect prema svakom i sa 120 % mogućnosti i onda je uspjeh zagrantovan. Sve ostalo je vezano za pjesmu http://www.youtube.com/watch?v=77it0k-D ... r_embedded.
odesveuhonduras

#974 Re: Kvalifikacije za SP 2014

ja samo znam da koliko god ova grupa izgledala lako, i koliko god nam ovo bila najveća šansa da se plasiramo negdje, bit će ovdje mina itekako...

Trokut - BiH, Grčka, Slovačka - svatko svakoga može dobiti i da to ne bude nikakvo iznenađenje. A Latvija i Litva će sigurno nekome otkinuti koji bod.
jeza u ledja

#975 Re: Kvalifikacije za SP 2014

Post by jeza u ledja »

ganjeta wrote:Hoću da kažem da ne mora ništa da znači što je Slovačka igrala svjetsko prije 1.5 godinu...i da nas više mogu napatiti Latvijci nego ovi što imaju cool frizure.

Nema pravila, respect prema svakom i sa 120 % mogućnosti i onda je uspjeh zagrantovan. Sve ostalo je vezano za pjesmu http://www.youtube.com/watch?v=77it0k-D ... r_embedded.
Naravno da nas vise mogu napatiti Latvijci. Mozda nas i Lihtenstajnci vise napate.

No s obzirom na konkretne cinjenice (kao sto je izmedju ostalog skori nastup na SP) VECA JE MOGUCNOST da ce nas napatiti Slovaci. Jaca su ekipa.
Ne znam zasto o tome raspravljati uopste... :-)
Locked