POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#951 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
ma dajte ljudi: trbaju i ovi sa mehkom stolicom da imaju gdje da se istovare
Last edited by Toto on 01/01/2012 22:53, edited 1 time in total.
-
ludimilojko
#952 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Ne kazem ja da Hrvati ne vole Zagreb,neka ga vole,ali za vasu buducnost,vasu djecu,vase ciljeve,onda to treba da bude Sarajevo.Onaj ko ne zeli svojoj zemlji napredak,ne misli ni na svoju buducnost.Ovo je toliko logicno,da bi i onaj najnepismeniji skontao.Ako svojoj zemlji lose mislis,onda joj nema ni napretka,a ako zemlja nema napretka,kako onda mislis tu lijepo zivjeti,obezbjediti sebi i svojoj djeci buducnost?
Po pitanju Hrvata i njihovog polozaja,najvise su sami Hrvati krivi i jednim malim djelom Bosnjaci.
Narod koji je najbrojniji u zemlji(Bosnjaci) bi trebali stati u zastitu onima kojih najmanje ima (Hrvati),a oni kojih najmanje ima,trebaju da budu uz one kojih ima najvise. To je tako jednostavno,a ne da se podrzavaju politicari koji zele raspad zemlji(a znaju da od toga nema nista-Dodik).[/quote]
Ti si to sve divno napisao,al malo ljudi to shvata tj nezeli da shvati. Ja npr kada putujem do Splita autobus bude pun studenata koji idu od viteza pa na dalje 99% hrvata.. I zasto bi on isao u Sarajevo il nezz gdje u drugi grad kada tamo ima vise prostora za sve a naravno i neku svoju sigurnost a naravno i zbog jezika ....Jer kakvi smo primitivci odma bi se govorilo .HALLO TI SI U SARAJEVU OVDE SE NEPRICA HRV..znaci to mi se gadi..svi ovde mogu da pisu i pricaju kako hoce bitno je da se razumijemo..To je jedan od milijun razloga..I naravno svako ide gdje mu volja...whit love
Po pitanju Hrvata i njihovog polozaja,najvise su sami Hrvati krivi i jednim malim djelom Bosnjaci.
Narod koji je najbrojniji u zemlji(Bosnjaci) bi trebali stati u zastitu onima kojih najmanje ima (Hrvati),a oni kojih najmanje ima,trebaju da budu uz one kojih ima najvise. To je tako jednostavno,a ne da se podrzavaju politicari koji zele raspad zemlji(a znaju da od toga nema nista-Dodik).[/quote]
Ti si to sve divno napisao,al malo ljudi to shvata tj nezeli da shvati. Ja npr kada putujem do Splita autobus bude pun studenata koji idu od viteza pa na dalje 99% hrvata.. I zasto bi on isao u Sarajevo il nezz gdje u drugi grad kada tamo ima vise prostora za sve a naravno i neku svoju sigurnost a naravno i zbog jezika ....Jer kakvi smo primitivci odma bi se govorilo .HALLO TI SI U SARAJEVU OVDE SE NEPRICA HRV..znaci to mi se gadi..svi ovde mogu da pisu i pricaju kako hoce bitno je da se razumijemo..To je jedan od milijun razloga..I naravno svako ide gdje mu volja...whit love
-
General Mark
#953 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Dobro si to uočio. Dok Hrvati nisu imali središte u BiH njihov broj se ubrzano smanjivao jer su išli na studije u Zagreb, Split i Rijeku i ostali tamo živjeti. Sad kad su napravili neke institucije u Mostaru migracije prema RH su skoro pa stale, a Mostar privlači velik broj Hrvata iz cijele BiH i zadržava ih u BiH.PasoDzigera007 wrote:Evo jedan savjet,sve dok vam bude ovaj grad centar,sve ce vas biti manje u BIH.Kao sto vidim nista se nije iz proslosti naucilo.Da poslije ne bude,kako su Bosnjaci krivi sto se Hrvati sele u HR. Vas centar treba da bude Sarajevo i da se vezete za njeg,naravno kao i svi ostali.General Mark wrote:
Ne gubim se, ovaj medij je takav da se često događaju nesporazumi. Da budem jasniji. Zagreb je centar svih Hrvata i tako ga svi Hrvati doživljavaju pa i oni u BiH. Isto kao što je Srbima Beograd centar itd.
Evo ovako je onda hijerarhija: Zagreb centar, Sarajevo glavni grad, a Mostar stolni grad. Jel sad bolje?
Ne kazem ja da Hrvati ne vole Zagreb,neka ga vole,ali za vasu buducnost,vasu djecu,vase ciljeve,onda to treba da bude Sarajevo.Onaj ko ne zeli svojoj zemlji napredak,ne misli ni na svoju buducnost.Ovo je toliko logicno,da bi i onaj najnepismeniji skontao.Ako svojoj zemlji lose mislis,onda joj nema ni napretka,a ako zemlja nema napretka,kako onda mislis tu lijepo zivjeti,obezbjediti sebi i svojoj djeci buducnost?
Narod koji je najbrojniji u zemlji(Bosnjaci) bi trebali stati u zastitu onima kojih najmanje ima (Hrvati),a oni kojih najmanje ima,trebaju da budu uz one kojih ima najvise. To je tako jednostavno,a ne da se podrzavaju politicari koji zele raspad zemlji(a znaju da od toga nema nista-Dodik).
Hrvati žele napredak BiH i zato traže stabilizaciju političkog stanja iako ih se optužuje za svašta.
- mO k3
#954 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
dzenerale marko et ti stolni grad na troljaj vise majketi
eto ja ti ga poklanjam..
-
General Mark
#955 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Nije valjda da ćemo cijelu noć raspravljati o ovome. Rasprava je zaista plodonosna, toliko da me glava zabolila.1gorstak wrote:Koliko puta dnevno imas potrebu napisati ili kazati da je Mostar obrazovni i kulturni centar bosanskohercegovackih Hrvata da ti treba skracenica ? Ja mislim da ti se ta potreba ukaze najvise jednom u deset dana, ali evo, mozda grijesim. Koliko ?General Mark wrote:Ok, neću više pričati stolni. Očito te smeta pa ćemo odsad reći da je Mostar OKCBHH (obrazovno i kulturni centar BH Hrvata) kao što je Banja Luka OKCBHS.1gorstak wrote:Nije bolje. To "centar" je svaka urbana sredina koja pruza kvalitetno obrazovanje ili bolje radno mjesto. U Zagrebu imas i dosta Bosnjaka iz Bosanske Krajine. Da tim ljudima koji idu u Zagreb ponudis umjesto Zagreba drzavljanstvo Belgije i mogucnost zaposlenja ili obrazovanja u Briselu, svi bi isli u Brisel.
A to "stolni grad" smo trebali do sada apsolvirati. "Stolni" u sebi ima politicku konotaciju, ako zelis reci obrazovni i kulturni centar bosanskohercegovackih Hrvata, reci tako, a ne "stolni", niko ne stoluje u Mostaru, niti ce.
-
General Mark
#956 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Hvala ti.Ženski Dr.Med wrote:dzenerale marko et ti stolni grad na troljaj vise majketieto ja ti ga poklanjam..
- seln
#957 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Je li se to otvorio neki inkubator za trolove?
Odakle li samo izlaze, bogo moj...
Dajte da ne lafinamo: Cvoka i cvokici zele HB donijeti u miraz matici, poloziti je na oltar domovine, isto kao i dodikovci RS na polzu otcetsvu.
Savjet i jednima i drugima: cekajte dok Bosnjaci izumru, onda ce moci.
Dajte da ne lafinamo: Cvoka i cvokici zele HB donijeti u miraz matici, poloziti je na oltar domovine, isto kao i dodikovci RS na polzu otcetsvu.
- PasoDzigera007
#958 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Bolje se nije moglo opisati1gorstak wrote:
Ogromnu stetu hrvatskom i srpskom narodu cine oni koji se u ime ta dva naroda distanciraju od BiH. To nikad ne moze dovesti do raspada BiH, ali moze do toga da ona sve vise poprima obiljezja iskljucivo bosnjacke drzave. Fudbalska reprezentacija je prost ali prikladan primjer. Ne mozes ukinuti reprezentaciju BiH (kao ni drzavu) a ako ne zelis igrati za tu ekipu nego za neku drugu, onda ce ogromna vecina u toj reprezetaciji biti Bosnjaci. Nije to rezultat nekog bosnjackog tajnog plana da te prevare, nego posljedica tvoje odluke da se svjesno i svojevoljno distanciras od neceg.
- 1gorstak
#959 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Trebamo izbjegavati nesporazume. Nadam se da si shvatio zasto termin "stolni", zbog politicke konotacije, izaziva polarizaciju i nepovjerenje.General Mark wrote:Nije valjda da ćemo cijelu noć raspravljati o ovome. Rasprava je zaista plodonosna, toliko da me glava zabolila.1gorstak wrote:Koliko puta dnevno imas potrebu napisati ili kazati da je Mostar obrazovni i kulturni centar bosanskohercegovackih Hrvata da ti treba skracenica ? Ja mislim da ti se ta potreba ukaze najvise jednom u deset dana, ali evo, mozda grijesim. Koliko ?General Mark wrote:
Ok, neću više pričati stolni. Očito te smeta pa ćemo odsad reći da je Mostar OKCBHH (obrazovno i kulturni centar BH Hrvata) kao što je Banja Luka OKCBHS.
- Vitezanin
#960 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Glavni grad BiH je Sarajevo, prema tome to je glavni grad svih njenih gradjana, Bosnjaka, Hrvata, Srba te drugih gradjana BiH.
Zbog cega je Mostar glavni grad BH Hrvata? Evo meni konkretno nije.
Ako je u pitanju univerzitet, kulturne instoitucije itd samo da napomenem da je sjediste skoro svih tih institucija u Sarajevu a u Mostaru i u drugim bh gradovima postoje podruznice. I samo da napomenem da je najveci bh univerzitet u Sarajevu cime takav univerzitet ima i najveci utjecaj.
Hrvati trebaju pokazati da Sarajevo jednako kao i Mostar i Tuzla i Banja Luka i svaki drugi vazniji centar u drzavi jednako pripada svim gradjanima BiH. Kao i cijela BiH.
Drago mi je da su studenti, konkretno Hrvati iz BiH (da preciziram
) konacno shvatili kolike-tolike prednosti Sarajeva te su poceli dolaziti studirati u SA u vecem broju. Iz godine u godinu.
Zbog cega je Mostar glavni grad BH Hrvata? Evo meni konkretno nije.
Ako je u pitanju univerzitet, kulturne instoitucije itd samo da napomenem da je sjediste skoro svih tih institucija u Sarajevu a u Mostaru i u drugim bh gradovima postoje podruznice. I samo da napomenem da je najveci bh univerzitet u Sarajevu cime takav univerzitet ima i najveci utjecaj.
Hrvati trebaju pokazati da Sarajevo jednako kao i Mostar i Tuzla i Banja Luka i svaki drugi vazniji centar u drzavi jednako pripada svim gradjanima BiH. Kao i cijela BiH.
Drago mi je da su studenti, konkretno Hrvati iz BiH (da preciziram
- mO k3
#961 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
5 stranica trolanja uvez stolong grada.... koji nikada nece biti ,a mozda ni tada...
-
stari grad Visegrad
#962 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Meni nije jasno da Sarajlije Sarajevo nazivaju - multietnicki, a Hrvati Mostar nazivaju stolni grad hrvata.... a gdje su bosnajci koji tu zive? Diskriminacija.
Sto se tice univerziteta u Mostaru citao sma da tamo studiraju i studenti iz Hrvatske.
Sto se tice univerziteta u Mostaru citao sma da tamo studiraju i studenti iz Hrvatske.
- Toto
#963 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
herceg bosna je prnula u sisuseln wrote:Je li se to otvorio neki inkubator za trolove?![]()
sve kad bi Covic i donio Herceg-Bosnu u vreci u stolni Zagreb ovi bi ga zacerali natrag u Hercegovinu, jer Hrvatska nejma bjelih bubrega da otvara EU pandorinu kutiju: Valonci bi izabrali dozivotnog predsjedinka Flamancima; Baski bi pravili Herceg Bosnu po Spaniji; korzikanci bi napravili hajducku republiku Mijata Tomica po vrletima Korzike.. Sjeverna liga bi od Milana napravila italijanski stolni grad, Hrvati bi isli na more italijansku "Juznu srpsku pokrajinu" sto se dalmacijom zove;Rim bi doso ko Modjugorje u Hrvata...
- Toto
#964 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
posebito na znamenitom hrvatskom pravnom fakultetu u Mostaru, koji je u Croatia-i toliko popularan da nejma konkursa u kojem ne izadje naputak: da Hrvati koji su nazocili na pravu u Mostaru nemaju pravo konkurisat, sto je direktno krsenje ljudskih prava, tako da vecina hrvatskih pravnika u hercegovaca svoju profesionalnu karijeru zapocinju u Strazburu a poneki svrne i u 'Agstari grad Visegrad wrote:Meni nije jasno da Sarajlije Sarajevo nazivaju - multietnicki, a Hrvati Mostar nazivaju stolni grad hrvata.... a gdje su bosnajci koji tu zive? Diskriminacija.
- Gandalf
#965 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
ma pusti bolan djecu nek sanjaju, mladost ludostŽenski Dr.Med wrote:5 stranica trolanja uvez stolong grada.... koji nikada nece biti ,a mozda ni tada...
- vee-jay
#966 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Pa nisi bas u situaciji da ultimativno odbijas konstruktivne prijedlogeGeneral Mark wrote:Odbijam prijedlog. Stolni grad nije kukavički termin, a glavni grad nije junački termin.1gorstak wrote:[OK, nemoj ga onda koristiti ako je zastario. Ja kada cujem nekog da kaze kako je Mostar "stolni grad Hrvata", vidim kukavicu koji nastupa junacki ali ostavlja dovoljno prostora da, kad ga neko uhvati za vrat, objasni kako nije mislio nista lose.
Mislim jesi, ali onda time samo ti gubis.
- vivaldi
#967 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Jesam amera spominjao jer je amerika najveci saveznik Sarajeva, a pritom je i najveca sila. Citat je samo posluzio kao ilustracija onog pladnja i narandze koju si spomenuo.1gorstak wrote:Spominjao si americkog ambasadora kao nekog s planom, nisi ruskog ili njemackog.vivaldi wrote:Pogotovu zato sto tu postoji i nesklad medjunarodne zajednice.
- 1gorstak
#968 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
I sta je problem ? Ovaj protokol o saradnji HDZ-a i SDP-a je prvi korak ka izolaciji Dodika, a politicari HDZ-a ce sve rjedje asistirati velikosrpskom aparatu u sistemu odlucivanja. To je vec receno na forumu, ali treba ponoviti, ovaj period podsjeca na onih nekoliko mjeseci prije Vasingtonskog sporazuma, kada je uz americku pomoc zaustavljen rat na relaciji HVO-ARBiH. A znamo kako su se velikosrbi proveli nakon toga.vivaldi wrote:Jesam amera spominjao jer je amerika najveci saveznik Sarajeva, a pritom je i najveca sila. Citat je samo posluzio kao ilustracija onog pladnja i narandze koju si spomenuo.1gorstak wrote:Spominjao si americkog ambasadora kao nekog s planom, nisi ruskog ili njemackog.vivaldi wrote:Pogotovu zato sto tu postoji i nesklad medjunarodne zajednice.
-
rahmanjin
#969 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Kako se sve promjeni kad se potpise ili koalicija ili protokol sa SDP-om. Do prije godinu dana SDA nije valjala ( po meni ne valja ni sada i to stalno govorim, a malo smijesno zvuci i naknadna pamet Zeljka Komsica koji sada to govori ) pa se potpisa koalicija i onda je SDA nuzno zlo, moralo se, pa nisu ni losi... sada je isto za HDZ do juce nisu valjali crnom đavlu, ustase, rasturaci BiH, velikosrpske sluge, ma nema sta se nije govorilo. E sad je potpisan protokol i sad je druga prica, izolacija Dodika, nema asistiranja velikosrpskom aparatu odlucivanja...1gorstak wrote:I sta je problem ? Ovaj protokol o saradnji HDZ-a i SDP-a je prvi korak ka izolaciji Dodika, a politicari HDZ-a ce sve rjedje asistirati velikosrpskom aparatu u sistemu odlucivanja. To je vec receno na forumu, ali treba ponoviti, ovaj period podsjeca na onih nekoliko mjeseci prije Vasingtonskog sporazuma, kada je uz americku pomoc zaustavljen rat na relaciji HVO-ARBiH. A znamo kako su se velikosrbi proveli nakon toga.vivaldi wrote:Jesam amera spominjao jer je amerika najveci saveznik Sarajeva, a pritom je i najveca sila. Citat je samo posluzio kao ilustracija onog pladnja i narandze koju si spomenuo.1gorstak wrote:
Spominjao si americkog ambasadora kao nekog s planom, nisi ruskog ili njemackog.
- 1gorstak
#970 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
HDZ i SDA, a nakon toga i SDP treba razmontirati i ostaviti iza nas, a buducnost prepustiti politickim opcijama kao sto je NS. Prve dvije u nizu treba konstantno slabiti, trecu privremeno jacati a cetvrtu konstantno jacati. Nije to Vilerov goblen pa da ima dvije dimenzije.rahmanjin wrote:Kako se sve promjeni kad se potpise ili koalicija ili protokol sa SDP-om. Do prije godinu dana SDA nije valjala ( po meni ne valja ni sada i to stalno govorim, a malo smijesno zvuci i naknadna pamet Zeljka Komsica koji sada to govori ) pa se potpisa koalicija i onda je SDA nuzno zlo, moralo se, pa nisu ni losi... sada je isto za HDZ do juce nisu valjali crnom đavlu, ustase, rasturaci BiH, velikosrpske sluge, ma nema sta se nije govorilo. E sad je potpisan protokol i sad je druga prica, izolacija Dodika, nema asistiranja velikosrpskom aparatu odlucivanja...1gorstak wrote:I sta je problem ? Ovaj protokol o saradnji HDZ-a i SDP-a je prvi korak ka izolaciji Dodika, a politicari HDZ-a ce sve rjedje asistirati velikosrpskom aparatu u sistemu odlucivanja. To je vec receno na forumu, ali treba ponoviti, ovaj period podsjeca na onih nekoliko mjeseci prije Vasingtonskog sporazuma, kada je uz americku pomoc zaustavljen rat na relaciji HVO-ARBiH. A znamo kako su se velikosrbi proveli nakon toga.vivaldi wrote:
Jesam amera spominjao jer je amerika najveci saveznik Sarajeva, a pritom je i najveca sila. Citat je samo posluzio kao ilustracija onog pladnja i narandze koju si spomenuo.
Mislis li da je SDA jaca sada ili prije potpisivanja platforme ?
-
rahmanjin
#971 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Jaca je sada. Sve lose sto se desilo za vrijeme platforme je pripisano ili ce biti pripisano SDP-u. Vecim dijelom je SDP i sam kriv za to. A vidjeces na opstinskim izborima koji nisu daleko da li je SDA jaca ili slabija.1gorstak wrote:HDZ i SDA, a nakon toga i SDP treba razmontirati i ostaviti iza nas, a buducnost prepustiti politickim opcijama kao sto je NS. Prve dvije u nizu treba konstantno slabiti, trecu privremeno jacati a cetvrtu konstantno jacati. Nije to Vilerov goblen pa da ima dvije dimenzije.rahmanjin wrote:Kako se sve promjeni kad se potpise ili koalicija ili protokol sa SDP-om. Do prije godinu dana SDA nije valjala ( po meni ne valja ni sada i to stalno govorim, a malo smijesno zvuci i naknadna pamet Zeljka Komsica koji sada to govori ) pa se potpisa koalicija i onda je SDA nuzno zlo, moralo se, pa nisu ni losi... sada je isto za HDZ do juce nisu valjali crnom đavlu, ustase, rasturaci BiH, velikosrpske sluge, ma nema sta se nije govorilo. E sad je potpisan protokol i sad je druga prica, izolacija Dodika, nema asistiranja velikosrpskom aparatu odlucivanja...1gorstak wrote:
I sta je problem ? Ovaj protokol o saradnji HDZ-a i SDP-a je prvi korak ka izolaciji Dodika, a politicari HDZ-a ce sve rjedje asistirati velikosrpskom aparatu u sistemu odlucivanja. To je vec receno na forumu, ali treba ponoviti, ovaj period podsjeca na onih nekoliko mjeseci prije Vasingtonskog sporazuma, kada je uz americku pomoc zaustavljen rat na relaciji HVO-ARBiH. A znamo kako su se velikosrbi proveli nakon toga.
Mislis li da je SDA jaca sada ili prije potpisivanja platforme ?
- vivaldi
#972 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Nije problem, ali bi mogao biti. To sve zavisi od buduceg rjesenja. Ne znam sta se krije iza Moon-ve "nekonstutivnosti hrvata". Vlast se sastavila, brojevi su zadovoljeni, a vlast je za sve nas pa ne znam sto onda njih izdvoji.1gorstak wrote:I sta je problem ? Ovaj protokol o saradnji HDZ-a i SDP-a je prvi korak ka izolaciji Dodika, a politicari HDZ-a ce sve rjedje asistirati velikosrpskom aparatu u sistemu odlucivanja.
Sta treba i kako treba je subjektivna stvar. Ljudi masovno, da ne kazem iskljucivo glasaju za ove stranke. SDP iz nekog razloga, nije u stanju napraviti iskorak u pravcu privlacanje biraca hrvatske i srpske nacionalnosti. SDP se usra pricom kako oni predstavljaju sve, ali to nema utemeljenje u stvarnosti i to onda stvara problem. Krenuli su totalno pogresno ili sto bi rekli "prvo skoci pa reci hop". Medjutim, oni vec 20 godina samo vicu "hop".1gorstak wrote:HDZ i SDA, a nakon toga i SDP treba razmontirati i ostaviti iza nas, a buducnost prepustiti politickim opcijama kao sto je NS.
Forumska dogma, a tako se ponasa i SDP, glasi da su glasaci hdz-a kamenjari kojima je hdz isprao mozak, hdz ih je unazadio i treba ih ugazit. Medjutim, niko nije otvorio temu zasto nakon svega npr. 6,5 hiljada ljudi u Tuzlanskom kantonu, glasa za hdz. Nisu kamenjari, a mozak im je mogao isprati samo sdp koji tamo vlada 100 godina. To je npr analiza koju je trebao uraditi sdp, pa tek onda praviti neku federalnu strategiju, ali..
- seln
#973 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Iz nekog razloga?vivaldi wrote: SDP iz nekog razloga, nije u stanju napraviti iskorak u pravcu privlacanje biraca hrvatske i srpske nacionalnosti.
Ne obecavaju podjelu BiH, nemaju ratnih zlocinaca u partiji, nisu "cistokrvni, stozerni, autohtoni, legitimni....".
- seln
#974 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
Zasto ih jos vise glasa za SDP?vivaldi wrote: Medjutim, niko nije otvorio temu zasto nakon svega npr. 6,5 hiljada ljudi u Tuzlanskom kantonu, glasa za hdz.
- 1gorstak
#975 Re: POLITIČKI STATUS HRVATA U BOSNI I HERCEGOVINI
vivaldi wrote:Ne znam sta se krije iza Moon-ve "nekonstutivnosti hrvata". Vlast se sastavila, brojevi su zadovoljeni, a vlast je za sve nas pa ne znam sto onda njih izdvoji.1gorstak wrote:I sta je problem ? Ovaj protokol o saradnji HDZ-a i SDP-a je prvi korak ka izolaciji Dodika, a politicari HDZ-a ce sve rjedje asistirati velikosrpskom aparatu u sistemu odlucivanja.
Radi se o izvlacenju HDZ-a iz velikosrpske ekipe. Politicka opcija koju je HDZ do sada predstavljao vise nikom ne predstavlja prijetnju. Kao kada prebacis dijete preko koljena, udaris par puta po guzi, a onda kada se smiri i urazumi, sa njim razgovaras i objasnjavas mu zasto je dobilo batine. HDZ je dobio batine i sada ce se sa Covicem ponovo pokusati konstruktivno.