Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Locked
palermo

#951 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by palermo »

Palestinac1 wrote:
Chisum wrote:Ne znam kako ste tako naglo proklizali :D Sto se ckepi? :-D Pa ljudi se bore godinama da ostvare ono o cemu se sanja.

Ljudi, ovo je pocetak necega...
Shvatite da se prije par godina nije moglo ni zamisliti da neko ovom hohstapleru na ovaj nacin, javno i direktno stavi doznanja da nije ovdje sam i da nece raditi sta pozeli. Danas se i to pocelo desavati. Kako ce se zavrsiti - to je do SDP-a i nacina na koji ce amortizovati ovu tarapanu... Od Emira vrlo lako mogu napraviti gubitnika, ali i mucenika, cijim imenom ce mahati kada god posegnu za pricom o gradjanskoj opciji, a takvih prica i pitanja je sve vise, pa ce biti prilike koliko hocete.

Sve je do SDP-a i nacina na koji ce, ili nece iskoristiti ovaj seljakluk koji nam je Koke priredio, ne do njega i njegovih Glupih Bukovica.

Sto se tice Koketa, on djeluje instinktivno, u grcu... koprca se i pokusava da prezivi - naviklo se na gojenje i zivljenje na tudjoj grbaci, pa se malo prepao... Sam nacin na koji se obratio vjernicima, a i drugoj strani, pokazao je strah. Ona pjena na uztima nije moc, nisu muda, jer ja znam da on muda nema, sto je dokazao mnogo puta. To je jednostavan i ocekivan odbrambeni mehanizam, a zna se i od cega.
A da ne govorim kakva ce to sramota biti kada se vjeronauka skine sa prosjeka, pa kada sazna koliko je djaka zaista zainteresovano za istu. Lagano...

Reis je napravio veliku gresku izmislivsi to famozno sarajevsko ljeto... Moglo bi se desi kada se najmanje nada.
Eto, sad se i legende počinju štancati. Poraz pretvaramo u pobjedu. A tako smo naučili da se smijemo onima kojima je to ugravirano u svakonevnoj praksi.
Znači ipak govorimo u terminima poraza i pobjede. Tja....
Ponovo

#952 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ponovo »

DISKRIMINACIJA JE UKINUTA UVODJENJEM ALTERNATIVNOG PREDMETA!

VI STE POBJEDNICI!

U cemu je sada problem :?
Palestinac1

#953 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

plain vanilla wrote:
Znas zasto jadikujem?

Jer je reis uspio napraviti takvu pometnju, nalupati se takvih gluposti, a sve samo zbog ocjene. Nije bilo govora o ukidanju predmeta, dakle sve prenapuhano, propaganda je licila na srpsku ratnu propagandu. Prijetili su Emiru, igrali se srebrenickim zrtvama samo zbog petica..

S druge strane, SDP koji obecava promjene, borbu s nacionalistima, multietnicno drustvo, na prvoj ozbiljnijoj prepreci je izdao svog covjeka i pokorio se reisu.

I sta da ocekujem dalje? Da reis naredi da se pokrijemo? I da SDP to podrzi? neka se onda SDP izjasni kao bosnjacka stranka i zdravo.
Joj. Pa de malo realnosti. Nije se SDP pokorio reisu. SDP i dalje ima isto mišljenje o reisu, ako ne i gore. SDP je progutao žabu, nije je žvakao pa pojeo. Vidio da mora i to je uradio. U usta im ju je turio sam ministar. SDP je, ja želim da vjerujem, naumio da se nekim ozbiljnijim stvarima pozabavi i da krenemo u nekom smjeru. Ovo im nije trebalo. I zato su ovo progutali. I gledaju kako da se to što prije zaboravi.

Nije politika baviti se samo svojim simpatizerima. Politika, prava politika, je pokušaj da se pridobije povjerenje većine, što veće većine i da se u komociji pokušaju napraviti konkretne stvari. Ionako imaju sepet problema. Ne razmišlja valjda vrh SDP-a ko prosjčan "građanin" - de im ga zaćeraj đe može. Nema od tog razmišljanja ništa.
Bosnolog

#954 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Bosnolog »

Skijash wrote:
Razočaran sam odlukom SDP-a da ovo ne istjera do kraja. Izvojevalo se onako značajnu pobjedu protiv HDZovaca, a uz sabotaže SDA, Avdića, Abdićke, Hadžifejzovića, sve se na svijetu okrenulo protiv SDP-a, od Radončića do Kazaza. Ali se pokazalo dosljednost i tu se bitku dobilo. A ovdje se popušta pred prijetnjama hodža i Suljagića žrtvuje kao pijuna.

Jebena kapitulacija. Na sljedećim izborima za entitetski i državni nivo moram opet glasati za SDP jer glas za druge daje više manevarskog prostora četnicima. Ali za kantonalni nivo ću podržati Našu Stranku, valjda njima reis ne može naređivati kako da se ponašaju.

Nije ovo nikakva kapitulacija vec nepromisljeno srljanje u minsko polje bez minoistrazivaca i detektora,sto bi rekli srljanje grlom u jagode.Ministar Suljagic je morao da racuna da ce ovom odlukom na kraju skolske godine mnoge roditelje dijece isprovocirati sto ce vjerske zajednice iskoristiti,nikada ne mijenjas pravila na kraju skolske godine,jer to uvjek izazove buru reakcija i nezadovoljstava,......

Ovdje se preuranilo sa ovom odlukom imajuci u vidu ukupnu politicku situaciju u BiH i nije se smijelo ici samo na jedan kanton,ko je to planirao nije razmisljao i sam je naivno istrcao.Moralo se sacekati kraj skolske godine i tek od nove skolske godine te donijeti ovu odluku ali kao prelazno rijesenje te nuditi dijeci koja ne zele da pohadaju vjeronauku dodatni opciju od izbor stranog jezika,zatim izucavanja kultura,religija i slicnih socioloskih predmeta,Ovim bi se mnogo vise postiglo jer bi mnogi roditelji shvatali prednost izbora onoga od cega ce im dijeca imati mnogo vise koristi.

Vjeronauka je trebala biti informativno edukacionog tipa za sve ucenike kao obavezan dio izucavanja i upoznavanja o svim vjerama,sektama,teizmu i ateizmu,.....Oni koji placaju profesore i nastavnike imaju zadnju rijec a to je Vlada,.Vjerskim institucijama je trebalo ponuditi da placaju svoje vjeroucitelje iz svojih proracuna i donacija ili da vjerski sluzbeici dolaze i predaju vjeronauku dijeci u skolama,....Nije u redu da se iz javnih sredstava finaisraju vjeroucitelji novcem koji izdvajaju svi gradani,....

Sa vjerskim zajednicama je trebalo razgovarati i usaglasiti planove i programe oko vjeronauke prije donosenja jednostrane odluke,.....Takode se takva odluka trebala donijeti na mnogo visem nivou od kantonalnog,.Drzavno ministarstvo obrazovanja je trebalo donijeti takvu odluku,posto ga nemamo trebalo je donijeti na entitetskom nivou,....

Ovo je samo odlozena odluka do nove koja ce mortati da usaglasi i otkloni dosadasnje diskriminirajuce koje su postojale u posljednje dvije decenije,.......
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#955 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JoseMujica »

kažem ja Sarajevo je izgubilo

ovo će biti posljednji ministar koji se miješao u svoj posao...poučeni ovim iskustvom svi će od sad klimat glavom i ići svima niz dlaku

nebitan je i reis i sdp u ovome

Bosnolog i bila je ...tek 2009. je uvrštena ocjena iz vjeronauka u prosjek
Last edited by JoseMujica on 21/05/2011 00:35, edited 1 time in total.
Ripicipi

#956 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

Ponovo wrote:DISKRIMINACIJA JE UKINUTA UVODJENJEM ALTERNATIVNOG PREDMETA!

VI STE POBJEDNICI!

Uvodjenje alternativnog predmeta je po meni isto poraz :!:
Nije mi jasno da zbog vjeronauke ostala djeca moraju trpiti
Chisum

#957 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Chisum »

Palestinac1 wrote:
Chisum wrote:Ne znam kako ste tako naglo proklizali :D Sto se ckepi? :-D Pa ljudi se bore godinama da ostvare ono o cemu se sanja.

Ljudi, ovo je pocetak necega...
Shvatite da se prije par godina nije moglo ni zamisliti da neko ovom hohstapleru na ovaj nacin, javno i direktno stavi doznanja da nije ovdje sam i da nece raditi sta pozeli. Danas se i to pocelo desavati. Kako ce se zavrsiti - to je do SDP-a i nacina na koji ce amortizovati ovu tarapanu... Od Emira vrlo lako mogu napraviti gubitnika, ali i mucenika, cijim imenom ce mahati kada god posegnu za pricom o gradjanskoj opciji, a takvih prica i pitanja je sve vise, pa ce biti prilike koliko hocete.

Sve je do SDP-a i nacina na koji ce, ili nece iskoristiti ovaj seljakluk koji nam je Koke priredio, ne do njega i njegovih Glupih Bukovica.

Sto se tice Koketa, on djeluje instinktivno, u grcu... koprca se i pokusava da prezivi - naviklo se na gojenje i zivljenje na tudjoj grbaci, pa se malo prepao... Sam nacin na koji se obratio vjernicima, a i drugoj strani, pokazao je strah. Ona pjena na uztima nije moc, nisu muda, jer ja znam da on muda nema, sto je dokazao mnogo puta. To je jednostavan i ocekivan odbrambeni mehanizam, a zna se i od cega.
A da ne govorim kakva ce to sramota biti kada se vjeronauka skine sa prosjeka, pa kada sazna koliko je djaka zaista zainteresovano za istu. Lagano...

Reis je napravio veliku gresku izmislivsi to famozno sarajevsko ljeto... Moglo bi se desi kada se najmanje nada.
Eto, sad se i legende počinju štancati. Poraz pretvaramo u pobjedu. A tako smo naučili da se smijemo onima kojima je to ugravirano u svakonevnoj praksi.
To sto je reis jos jednom napravio balvana od sebe, meni ne izgleda kao pobjeda. Ovo je velika stvar za gradjansku opciju i SVE je do SDP-a i nacina na koji ce on znati, ili pak ne, iskoristiti ovo ubuduce.

Lagano se raslojavamo - to je sasvim normalan proces u politickom sazrijevanju jednog naroda - pa ce se uskoro pripadanje ovoj ili onoj opciji postati stvar miljea i tradicije, zivotne filozofije i nivoa kulture, stvar raslojavanja izmedju atavizama i onih koji gledaju naprijed.

Sve je bolje od bezlicne i bezbojne mase koja glasa po principu flipera.

Pa i sarajevsko ljeto.

Ko prezivi - pricat ce.
Last edited by Chisum on 21/05/2011 00:42, edited 1 time in total.
ratata

#958 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by ratata »

JoseMujica wrote:kažem ja Sarajevo je izgubilo

ovo će biti posljednji ministar koji se miješao u svoj posao...poučeni ovim iskustvom svi će od sad klimat glavom i ići svima niz dlaku

to ti misliš, tek sad je reis nagrabusio od stranaca, a SDP-u kapa dole rade sve kako treba i samo gubitnici mogu nešto da im zamjeraju
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#959 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Chmoljo »

Ponovo wrote:
-LIBERO- wrote:Kako imam neki gorak okus u ustima. Tako mi djeluje da su se ipak svi,ili barem velika vecina,distancirali od Emira. A i krivo mi je sto nije bio veci front podrske,barem od onih stranaka, organizacija, nezavisnih intelektualaca.. .koji stoje iza njegovih stavova.
Emir, SDP, i vi forumasi(gradjani) ste pobijedili! Imali za cilj da ukinete diskriminaciju djece koja ne pohadjaju vjeronauku, i to ste postigli. Na danasnjoj skupstini KS-a je donesena odluka da se od sledece skolske godine uvede alternativni predmet za ostalu djecu, tako da sva djeca imaju jednak broj ocjena i jednake sanse pri upisu u druge/vise skole.

Dakle, postigli ste svoj cilj i ukinuli ste diskriminaciju. U cemu je sada problem?

...ili je po srijedi bilo nesto drugo...?
i ponovo

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje ranije banovanih korisnika”
» Ponovo

mislim da smo ovih dana banovali 90% novih korisnika... :oops:
kojeime

#960 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by kojeime »

.
Last edited by kojeime on 21/05/2011 01:44, edited 1 time in total.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#961 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

Palestinac1 wrote:
plain vanilla wrote:
Znas zasto jadikujem?

Jer je reis uspio napraviti takvu pometnju, nalupati se takvih gluposti, a sve samo zbog ocjene. Nije bilo govora o ukidanju predmeta, dakle sve prenapuhano, propaganda je licila na srpsku ratnu propagandu. Prijetili su Emiru, igrali se srebrenickim zrtvama samo zbog petica..

S druge strane, SDP koji obecava promjene, borbu s nacionalistima, multietnicno drustvo, na prvoj ozbiljnijoj prepreci je izdao svog covjeka i pokorio se reisu.

I sta da ocekujem dalje? Da reis naredi da se pokrijemo? I da SDP to podrzi? neka se onda SDP izjasni kao bosnjacka stranka i zdravo.
Joj. Pa de malo realnosti. Nije se SDP pokorio reisu. SDP i dalje ima isto mišljenje o reisu, ako ne i gore. SDP je progutao žabu, nije je žvakao pa pojeo. Vidio da mora i to je uradio. U usta im ju je turio sam ministar. SDP je, ja želim da vjerujem, naumio da se nekim ozbiljnijim stvarima pozabavi i da krenemo u nekom smjeru. Ovo im nije trebalo. I zato su ovo progutali. I gledaju kako da se to što prije zaboravi.

Nije politika baviti se samo svojim simpatizerima. Politika, prava politika, je pokušaj da se pridobije povjerenje većine, što veće većine i da se u komociji pokušaju napraviti konkretne stvari. Ionako imaju sepet problema. Ne razmišlja valjda vrh SDP-a ko prosjčan "građanin" - de im ga zaćeraj đe može. Nema od tog razmišljanja ništa.
Zasto su morali? Sta bi se desilo? Ma kojim ozbiljnijim stvarima kad su ovdje poklekli??
Ma koji djavo smo glasali za njih ako ce se oni pokoravati onima koji nisu njima dali glas? Oni se brinu osigurati nove glasace, a ove ce izgubiti..samo neka nastave ovako

joj sto nisam hrabrija, cijeli dan mi parola u glavi, em bezobrazna em cu u banovice, pa ne smijem napisati
JBT

#962 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

Bilo kako bilo, reis je rekao svoje (na nacin koji nema veze sa religijom, demokratijom i moralnim nacelima), vlada je popustila i pokazala da je reis jos uvijek glavni coban, a da su gradjani Bih i dalje podjeljeni u torove bas kako je to Karadzic i zamislio (mada mislim da ni sam nije ocekivao da ce mu ovako dobro ici sa projektom).
Mafija i dalje kolo vodi, a moralni ljudi idu pod led. Jos uvijek i to jos uvijek zavidnom brzinom i to jos jedan ministar u vladi.
Jad i cemer.
:(
bosniak.m

#963 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

potres_mozga wrote:

VI STE POBJEDNICI!

Znate li vi šta uopće želite? :?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#964 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JoseMujica »

kojeime wrote:
ratata wrote:

to ti misliš, tek sad je reis nagrabusio od stranaca, a SDP-u kapa dole rade sve kako treba i samo gubitnici mogu nešto da im zamjeraju
Ceric i kompanija su uradili fantastican posao. Postavili su haman nebitnu stvar kao pitanje opstanka, bacili rukavicu u lice SDP-u, i SDP je podvio rep i pobjegao iz ringa. Kako iz svakog zla proistice neko dobro, iz ovoga zla dobro koje je proisteklo je to da su pozicije jasnije nego prije. Ceric vodi politiku, SDP je nemocan, Dodik je u pravu kada ovaj grad poredi sa Teheranom.

Sada je jasno da od gradjanske BiH nema nista. Suljagic je polozio "zivot" svog mandata da bi svi mi koji smo se nadali normalnijoj BiH konacno shvatili da od toga nema nista. SDP, jedina stranka koja bi trebala imati snage da pokusa stvarati normalnu BiH je kapitulirala i prije nego sto je borba pocela.

Nocas spaljujemo iluzije...

Suma sumarum, gdje si bio, nigdje, sta si radio, nista.
to je Rambo opjevao: Gdje sam bio šta sam radio kako sam se na spostveni kurac nasadio/Tako ti je moja mila mome kad hoćeš da budeš svoj na svome!

PS

ratata nemoj se trudit komentarisat moje postove pošto si na ignore listi...hvala na pažnji
Ripicipi

#965 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

bosniak.m wrote:
potres_mozga wrote:

VI STE POBJEDNICI!

Znate li vi šta uopće želite? :?
Hajd ti meni odgovori sta je katastrofalno ako se ocjena iz vjeronauke ne unosi u prosjek ocjena??
Sta vama tu smeta?
JBT

#966 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

plain vanilla wrote:
Palestinac1 wrote:
plain vanilla wrote:
Znas zasto jadikujem?

Zasto su morali? Sta bi se desilo? Ma kojim ozbiljnijim stvarima kad su ovdje poklekli??
Ma koji djavo smo glasali za njih ako ce se oni pokoravati onima koji nisu njima dali glas? Oni se brinu osigurati nove glasace, a ove ce izgubiti..samo neka nastave ovako

joj sto nisam hrabrija, cijeli dan mi parola u glavi, em bezobrazna em cu u banovice, pa ne smijem napisati
Ma odvali je pa makar se sve zapalilo. Imas ti dovoljno bonusa na ovom forumu. Nema ovdje reisa. :)
bosniak.m

#967 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

kojeime wrote:
ratata wrote:

Ceric i kompanija su uradili fantastican posao. Postavili su haman nebitnu stvar kao pitanje opstanka, bacili rukavicu u lice SDP-u, i SDP je podvio rep i pobjegao iz ringa. Kako iz svakog zla proistice neko dobro, iz ovoga zla dobro koje je proisteklo je to da su pozicije jasnije nego prije. Ceric vodi politiku, SDP je nemocan, Dodik je u pravu kada ovaj grad poredi sa Teheranom. Sada je jasno da od gradjanske BiH nema nista.
Dodik to govori da bi opravdao sve zločine koji su bili i koji se mogu desiti u Sarajevu! On je sljedbenik Karadžićeve devize. "Vi (muslimani) ovdje hoćete da nešto isposlujete na što nemate pravo (islamsku državu)"! Kako možeš pozetati Didika u svemu ovome?!

I reis i oni koje predstavlja i roditelji učenika koji žele vjeronauku su također građani ove države. :bih:
Ripicipi

#968 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Ripicipi »

bosniak.m wrote:
Dodik to govori da bi opravdao sve zločine koji su bili i koji se mogu desiti u Sarajevu! On je sljedbenik Karadžićeve devize. "Vi (muslimani) ovdje hoćete da nešto isposlujete na što nemate pravo (islamsku državu)"! Kako možeš pozetati Didika u svemu ovome?!

I reis i oni koje predstavlja i roditelji učenika koji žele vjeronauku su također građani ove države. :bih:
Ma gdje su ti toliki ljudi??
Na tom "sarajevskom ljetu" se ne bi pojavilo vise od 100-200 ljudi i par "kratkoh pantola", GARANTUJEM :!:
Krivo mi je sto je SDP pao na blef o "sarajevkom ljetu" i slicnim prijetnjama :-?
Last edited by Ripicipi on 21/05/2011 00:50, edited 2 times in total.
bosniak.m

#969 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

potres_mozga wrote:Hajd ti meni odgovori sta je katastrofalno ako se ocjena iz vjeronauke ne unosi u prosjek ocjena??
Sta vama tu smeta?
Dobit ću ban jer tema nije vjeronauka. To sam objasnio najmanje 5 puta do sada.
Palestinac1

#970 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Palestinac1 »

plain vanilla wrote: Zasto su morali? Sta bi se desilo? Ma kojim ozbiljnijim stvarima kad su ovdje poklekli??

Pridobićeš nove glasače, neke ćeš izgubiti. Novih 100, izgubiti 20. To je jedna od stavki politike. Gorko. Tako je svugdje u svijetu.

Niko ništa nije MORAO. Lako je odavde govoriti šta se trebalo i kako se trebalo. U tome smo svi eksperti, ne samo kada je politika u pitanju.

Nije silan onaj ko ima silu i upotrijebi je.
Karl Hungus

#971 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Karl Hungus »

kojeime wrote:
Ceric i kompanija su uradili fantastican posao. Postavili su haman nebitnu stvar kao pitanje opstanka, bacili rukavicu u lice SDP-u, i SDP je podvio rep i pobjegao iz ringa. Kako iz svakog zla proistice neko dobro, iz ovoga zla dobro koje je proisteklo je to da su pozicije jasnije nego prije. Ceric vodi politiku, SDP je nemocan, Dodik je u pravu kada ovaj grad poredi sa Teheranom.

Sada je jasno da od gradjanske BiH nema nista. Suljagic je polozio "zivot" svog mandata da bi svi mi koji smo se nadali normalnijoj BiH konacno shvatili da od toga nema nista. SDP, jedina stranka koja bi trebala imati snage da pokusa stvarati normalnu BiH je kapitulirala i prije nego sto je borba pocela.

Nocas spaljujemo iluzije...

Suma sumarum, gdje si bio, nigdje, sta si radio, nista.
Cerić vodi politiku? Koju politiku? On može donekle uticati na stvari koje ih se direktno tiču, vjeronauka na primjer. I političari koji su na vlasti su ih dužni saslušati i pokušati naći najbolje rješenje. Isto kao štu su dužni saslušati autoprevoznike ako bi se radilo o nekom zakonu koji se tiče njih. To je sasvim normalno, i tako je na kraju i ispalo.
Druga je stvar što je Cerićev način na koji je gurao svoje interese krajnje primitivan i nemoralan. Ali to više govori o Ceriću nego o ičemu drugom.
Što se tiče svih drugih stvari i pitanja koja se ne tiču reisa mislim da on nema nikakav uticaj. I on je svjestan toga i zbog toga i galami tako.
bosniak.m

#972 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by bosniak.m »

potres_mozga wrote:
bosniak.m wrote:

Ma gdje su ti toliku ljudi??
Nemaju FTV i druge (naj)posjećenije bh. portale da se oglase... Neki su se oglašavali na islamskim web-portalima, ili putem peticija (koje uopće nisu razmatrane).

Sarajevsko proljeće je metafora za dostojne građanske proteste ili neki drugi vid okupljanja, bez divljaštva. Pa valjda je i to demokratski način traženja svojih prava?!
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#973 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by plain vanilla »

Palestinac1 wrote:
plain vanilla wrote: Zasto su morali? Sta bi se desilo? Ma kojim ozbiljnijim stvarima kad su ovdje poklekli??

Pridobićeš nove glasače, neke ćeš izgubiti. Novih 100, izgubiti 20. To je jedna od stavki politike. Gorko. Tako je svugdje u svijetu.

Niko ništa nije MORAO. Lako je odavde govoriti šta se trebalo i kako se trebalo. U tome smo svi eksperti, ne samo kada je politika u pitanju.

Nije silan onaj ko ima silu i upotrijebi je.
Ne kontas ti sta ja hocu reci, nije stvar u 100 glasaca, stvar je u politici. Ako imas nekakav program, ideologiju za koju se zalazes, ne mozes u borbi za glasove ici u suprotnom smjeru,

HDZ je optuzivao SDP da je bosnjacka stranka, da su vecina crveni talibani, sad ispada da su sve bili u pravu..hoce li na ovaj nacin SDP privuci glasace drugih naroda? Hoce sipak
JBT

#974 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by JBT »

I reis i oni koje predstavlja i roditelji učenika koji žele vjeronauku su također građani ove države.

A ministar je legitimno demokratski izabrani predstvanik naroda i cini vladu sto se za reisa ne moze reci i ministar je taj koji bi trebao odredjivati da li vjeronauk treba uci u prosjek ocjena. Ako se to reisu ili tim roditeljima ne svidja, neka ne glasaju za mistrovu politicku opciju na sljedecim izborima.
Osim toga, ovim sto reis radi, ide na ruku Dodikovim tvrdnjama koje si naveo ovdje gore.
Bosnolog

#975 Re: Sarajevsko ljeto - povratak na početne položaje...

Post by Bosnolog »

Bosnolog i bila je ...tek 2009. je uvrštena ocjena iz vjeronauka u prosjek
Pitam se cija je to bila odluka i ko je tada bio ministar (Ne)obrazovanja,...??????

Doce to na red kad tad,jer vjeronauka koa predmet ne postoji nigdje u demokratskim zemljama svijeta osim skolama koje rade po vjerskoreligijskim programima koji pored opste obaveznih predmeta izuvcavaju i vjeronauku ali su takve skole privatne ili ih finasiraju vjerske institucije a nikao poreski gradani,....Pretvaranje skola u teokratsko klerikalne prcije ne smije proci jer ce drustvo u cjelini dodatno biti podjeljeno,.....

Kada se urede druge stvari u drzavi ovo ce doci samo po sebi,.....Mnoge generacije su zrtvovane sto ratom sto poslijeratnim traumama i podjelama,ovo je samo bio dodatni zid kojeg su aminovale kleroetnicko-mafijaske stranke ciji dolazak na vlast i vladanje svih ovih godina su podrzavale vjerske zajednice,......

Demokratizacija i sekularizacije drustva nema druge alternative,sve drugo je diktatira ili teokratizacija i nazadovanje......

U Skolama se izucava nauka,dok u se vjeskim institucijama izucava vjeronauka,.....

Sve drugo je teokratsko klerotorovska manipulacija i nakaradizacija,.....
Locked