Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

Egg

#951 Re: Borussia Dortmund

Post by Egg »

Uprava Borussija je nedorasla. Do sad su izgubili Sahina, Gecea i po svemu sudeći Lewata glupim klauzulama. Logično je da će bogatiji iskoristiti propuste i opelješiti Milionere. Sigurno da im je Edin postao meta i da će svim silama uprijeti da ga dovedu. I jel Santana stvarno odlazi ili je patka?
MOSALJOZE

#952 Re: Borussia Dortmund

Post by MOSALJOZE »

Egg wrote:Uprava Borussija je nedorasla. Do sad su izgubili Sahina, Gecea i po svemu sudeći Lewata glupim klauzulama. Logično je da će bogatiji iskoristiti propuste i opelješiti Milionere. Sigurno da im je Edin postao meta i da će svim silama uprijeti da ga dovedu. I jel Santana stvarno odlazi ili je patka?
E ako bi pustili Santanu POPUŠILI bi do kraja.Momak strašno igra.Mozda sad nema mjesta pored Subotića i Humelsa,ali ako se jedan ozljedi onda ovaj ulazi.Strašan igrač
veella

#953 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

MOSALJOZE wrote:
Egg wrote:Uprava Borussija je nedorasla. Do sad su izgubili Sahina, Gecea i po svemu sudeći Lewata glupim klauzulama. Logično je da će bogatiji iskoristiti propuste i opelješiti Milionere. Sigurno da im je Edin postao meta i da će svim silama uprijeti da ga dovedu. I jel Santana stvarno odlazi ili je patka?
E ako bi pustili Santanu POPUŠILI bi do kraja.Momak strašno igra.Mozda sad nema mjesta pored Subotića i Humelsa,ali ako se jedan ozljedi onda ovaj ulazi.Strašan igrač
Santana je trenutno ucitelj fudbala za Hummelsa :-D
MOSALJOZE

#954 Re: Borussia Dortmund

Post by MOSALJOZE »

veella wrote:
MOSALJOZE wrote:
Santana je trenutno ucitelj fudbala za Hummelsa :-D
Jeste,ali je Hummels standardniji.
Partijaner

#955 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Ma karine i jedan i drugi. :mrgreen: :oops:
MOSALJOZE

#956 Re: Borussia Dortmund

Post by MOSALJOZE »

Partijaner wrote:Ma karine i jedan i drugi. :mrgreen: :oops:
Nama bi jedan dobro došao :D
veella

#957 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Nemoj da mi vrijedjas igrace :twisted: :D :thumbup:
Upravo ova dvojica ce vas oderati u finalu :D
Partijaner

#958 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

MOSALJOZE wrote:
Nama bi jedan dobro došao :D
Ma dosta nam Mario, vidjecemo sljedece sezone ako im se ko pokaze dobar u timu da ga kupimo lagano. :mrgreen:

@veella, nemoj ni ti meni Ulija. :(
vicious

#959 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

Ljudi dragi, nemojte se vise prosipati, sta vam je. Kakav Santana, covjek je olicenje nesigurnosti i limitiranosti, faktor rizika 300% :)
Zahvaljujuci visini dobar u igri glavom, ali ostalo tanko. U duelu neoprezan, previse faulova oko 16 pravi. Meni svaki put srce stane kad je lopta kod njega ili kad krene u duel :)
BHF_Manijak

#960 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

Kakav ba Santana, pa da je kvalitet ne bi ga pustali. Frajer ih je mogao kostati prolaska protiv Malage. Jest postigao gol, ali je isto tako usro Malagina 2! Hummels nije u nekoj formi sad, ali je Beckenbauer za Santanu!
vicious

#961 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

BHF_Manijak wrote:Kakav ba Santana, pa da je kvalitet ne bi ga pustali. Frajer ih je mogao kostati prolaska protiv Malage. Jest postigao gol, ali je isto tako usro Malagina 2! Hummels nije u nekoj formi sad, ali je Beckenbauer za Santanu!
Ma jasta, smijesno je uopste porediti ih.
Nego @BHF_Manijak, ne znam jesi li vidio link neki dan na drugoj temi: http://spielverlagerung.de
Vrlo slicno zonalmarkingu.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
BHF_Manijak

#962 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

Jesam, hvala hvala, ide u bookmarks obavezno! :) :thumbup:
vicious

#963 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

Ih Kloppa, nek izvede ovaj sastav u utorak na Bernabeu ako je mangup :grin:
fatality

#964 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by fatality »

Nadam se da ce u drugom lewa uci i zabit da nastavi niz :D

Gesendet von meinem GT-I9300 mit Tapatalk 2
vicious

#965 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

Ufff Nuri!! :shock:
veella

#966 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

vicious wrote:Ufff Nuri!! :shock:
Konacno :thumbup:
veella

#967 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

BVB sa "Z" ekipom rastura :D
BHF_Manijak

#968 Re: Borussia Dortmund

Post by BHF_Manijak »

Kakvi su bili Hoffmann i Bitencourt? Ovog drugog su najavljivali kao extra talenta u Cottbusu, jedan kao od najvecih u drzavi, pa je l' cemu?
vicious

#969 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

BHF_Manijak wrote:Kakvi su bili Hoffmann i Bitencourt? Ovog drugog su najavljivali kao extra talenta u Cottbusu, jedan kao od najvecih u drzavi, pa je l' cemu?
Onako vala, vidi se da zna s loptom ali previse melja, Hofmann mi je bolji. Brzi, konkretniji, brze konta i puno bolje se uklapa u ovaj sistem. Valjda i Bittencourt nadodje jos, i Ronaldu je kad je tek dosao u ManU svaka druga bila za samara :grin:
PriNc_ba

#970 Re: Borussia Dortmund

Post by PriNc_ba »

sad ako ne osvoje ligu prvaka nece nikada... mislim da ce se tim raspasti nakon ove sezone... uz maria i roberta po mom misljenju na kraju ode hummels i vrlo moguce jedan od bekova ili smelzi ili piscek , uz to mislim da bi vrlo lako i bender mogao negdje i to je vec par glavnih igraca... i ko god ode otici ce u top 6-7 evropskih klubova dakle bajern, united, city, barca, real, juve, celzi... i fkt ne znam kako mogu zakrpiti toliki broj odlazaka... a sumnjam da ce ponavljati greske iz prijasnjih sezona kada su imali ponude npr za rosickyog iz intera od 100 miliona pa odbiju pa na kraju zavrsi u arsenalu za smijesnih oko 8-9 miliona funti cini mi se... s obzirom da realno nema sanse u njemackoj da mogu parirati bajernu narednih sezona iako igraju ljepse za oko. a u njemackoj mislim da nema igraca da pokrpe tako ekipu mada bi se moglo dobro zaraditi na ovim igracima ali mi je zao sto se radi o mladim igracima koji bi mogli sigurno jos 2-3 godine harati ako nista onda evropskim takmicenjima...

s nestrpljenjem cekam prelazni rok i da vidim sta ce biti... hummels npr ako ode volio bih da to bude united ili barca jer fkt zasluzuje jednog od ovih velikana a i njemu bi bilo bolje jer je navikao vec na takav stil igre...
Egg

#971 Re: Borussia Dortmund

Post by Egg »

Na kraju sezone će se vidjeti kakav je klub Borussija. Hoće li slijediti primjer Arsenala, prodavati najbolje igrače i zadovoljavati se plastičnim medaljama i drugim mjestima, ili su ipak ozbiljan klub koji će zadržati kostur tima i nastaviti stvarati još jaču i opasniju ekipu. I ovaku djeluju pakleno na terenu.
mad_world

#972 Re: Borussia Dortmund

Post by mad_world »

PriNc_ba wrote:sad ako ne osvoje ligu prvaka nece nikada... mislim da ce se tim raspasti nakon ove sezone... uz maria i roberta po mom misljenju na kraju ode hummels i vrlo moguce jedan od bekova ili smelzi ili piscek , uz to mislim da bi vrlo lako i bender mogao negdje i to je vec par glavnih igraca... i ko god ode otici ce u top 6-7 evropskih klubova dakle bajern, united, city, barca, real, juve, celzi... i fkt ne znam kako mogu zakrpiti toliki broj odlazaka... a sumnjam da ce ponavljati greske iz prijasnjih sezona kada su imali ponude npr za rosickyog iz intera od 100 miliona pa odbiju pa na kraju zavrsi u arsenalu za smijesnih oko 8-9 miliona funti cini mi se... s obzirom da realno nema sanse u njemackoj da mogu parirati bajernu narednih sezona iako igraju ljepse za oko. a u njemackoj mislim da nema igraca da pokrpe tako ekipu mada bi se moglo dobro zaraditi na ovim igracima ali mi je zao sto se radi o mladim igracima koji bi mogli sigurno jos 2-3 godine harati ako nista onda evropskim takmicenjima...

s nestrpljenjem cekam prelazni rok i da vidim sta ce biti... hummels npr ako ode volio bih da to bude united ili barca jer fkt zasluzuje jednog od ovih velikana a i njemu bi bilo bolje jer je navikao vec na takav stil igre...
Naravno da se nece raspast dok je Klopp u BvB-u .Borussia ne zavisi od jednog igraca, to je vec svima jasno. Mislim da ce se naci adekvatne zamjene za izdajnika i Lewandovskog , dok bi odlazak Hummelsa bio nenadoknadiv i nema sanse da ga puste.
Partijaner

#973 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Webb sudi u uzvratu u Madridu, bice ho-ruuuk. :lol: :lol:
juan

#974 Re: Borussia Dortmund

Post by juan »

Veeelllaaaa
Eno ti dzeksona u caticevom gym-u ovdje u keln. Uskoro ce podpisati za vas.
steta necemu se nikako sa odabirom klubova, iz shity-a u jos veci shity. :D
a drag mi igrac pravo...
vicious

#975 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

Na BVB forumu pročitah jutros da Ilkay Gündoğan produžava ugovor do 2017 (sadašnji mu važi do 2015), uz povećana primanja.
Ako bude i kod njega klauzula kao kod Götzea, nek ne stavljaju manje od 50 miliona :D
Post Reply