Jest, tacno je to.... samo što ja ne naglašavam namjerno i svjesno cinjenice kako je Asmir "prvi golman reprezentacija koji je u jednoj tekmi primio 6 komada", ne stavljam sličice na kojima on ,ko biva, stoji mimo propisa, ne tovarim mu na dušu golove iz prekida, ne furam se da znam od njega bolje postaviti živi zid itd....ukratko receno, ja sam svjestan da boljeg golmana nemamo...ako koji ima bolji, bilo bi dobro da se ukaže na njega....pljuvati po najboljem golmanu i vaditi slike iz arhive (tekma sa Albanijom) sve u cilju spuštanja istog je meni malo degutantno.cyprus wrote:Pa i ovih 20-tak fudbalera su ono NAJBOLJE što imamo... Koji kurac onda o ičemu razglabamo?LSD wrote:Pa šta pominješ greške NAJBOLJEG golmana?? kakva svraha toga?? cemu sva ova prica ,dokazivanje tim sličicama kako on stoji ko kreten u jednoj strani i slicno![]()
cemu sad to??' u pitanju je elementarna logika...on nam je najbolji sa svim svojim manama i vrlinama, i nije nepogriješiv.... imamo li boljeg golmana koji nece tako "teško griješiti"
...ako ima kakav odmah sad reci, da ga predložimo Papetu i Piplici....da bezveze dalje ne spamamo temu.
Samo nemoj vaditi iz šteka golove iz Albanije i ta prica kao komparacija se Kenom, to je nidje veze i gubljenje vremena.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#951 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Last edited by LSD on 17/11/2011 17:44, edited 1 time in total.
- Acheron
#952 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo da se slozim i s tobom jednom. Valjda nece snijeg.The 51st State wrote:meni je svako lud ko misli da begovic snosi vise od "10%" krivice i za jedan primljeni gol, bez uvrede.
Otprilike tako...njegova krivica varira oko 10-15 %. Od toga za Velosov gol 0%. Onakvih golova vidjamo svaki vikend, i nikada nisam cuo da je bilo koji komentator osudio golmana, uglavnom se hvali izvodjac za majstorluk.
kraj price
- Acheron
#953 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ledenko wrote:Lud je onaj koji misli da Begović nije kriv za ispadanje.The 51st State wrote:meni je svako lud ko misli da begovic snosi vise od "10%" krivice i za jedan primljeni gol, bez uvrede.
Bolje ti je da vidis s Babicem zasto se index.hr pretvorio u poskok....najveci sljam je na njihovom forumu.
-
Goblin
#954 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovu rijec TRAZITI, mnogi spominju,kada je vidim pomislim da su igraci neka vrsta gljive,Acheron wrote:Da je Begovic stajao blize sredini, gadjao bi u njegovu stranu. Neodbranjivo.DaysleepeR wrote:halo ba ljudi, dao je gol Danskoj u golmanov čošak sa 30 metara...
ne brane se ti udarci
--------------------------------------------------------------------------------------------
Spominjani Cocalic je prirodna zamjena za Rahimica (ako se povuce) kad vec nismo toliko deficitarni na stoperima. Fizicki je jak a nije trom. Zahirovic mi svojom konstitucijom ne ulijeva povjerenje. Na zalost, vrlo je moguce da ostane u drugoj ruskoj ligi. Spaha i Papac, mogu izgurati jos jedan ciklus. I Simunic igra za Hrvatsku s 33g. Da ne pominjem da je Niko Kovac s 37 g., bio najborbenije igrac u dresu Hrvatske na zadnjem Euru - prema njihovim ocjenama. (Ovo govorim u kontekstu Rahimica. Mada tu zavisi i da li ce Rahimic igrati u svom klubu)
Plasman na Euro bi pomogao mnogim nasim reprezentativcima da promjenu sredinu. Vjerovatno ce i Mujdza preselit u nizi rang. Steta. Na Euru bi imao odlicnu reklamu i sigurno nasao solidan klub u ligi petice. Posjeduje kvalitet, to je sigurno.
Vidjecemo kako ce se kretat forma nasih dogodine. Npr, ukoliko Misimovic nastavi s neigranjem za klub, nema tu puno price - Pjanic treba zauzeti njegovo mjesto, ionako nikakve koristi od njega na krilu. (protiv jakih)
Vidjecemo sta ce se desavat s ovim Stevanovicem. Cudno je da ga, makar, Zvezda i Partizan ne uzimaju. Ako ne moze igrat za ta dva kluba, ne moze ni za Mediterensku selekciju BiH. Kraj price.
Takodjer se ne uzdam previse u nase koji igraju po Turskoj. Zao mi je Visca, kad jednom odes u Tursku, nema izlaza iz nje. Mozda ako popravis igru 1 na 1, onda se mozes oprobati u nekoj prijateljskoj. I Salihovic ima top u nozi, ali dzaba mu kad nema niti brzinu, niti prodornost, sto zahtjeva njegova pozicija.
Nadalje, treba traziti drugog spica, jer Ibisevic nije pouzdan...Vidjecemo hoce li biti sta od Seferovica, i da li ce on uopste igrati za BiH. Drugih kandidata nema na vidiku. Osim ako Adilovic ne poludi.![]()
Puno je posla pred selektorom, nije da ce hladit muda do septembra. Susic, iako nije neki strucnjak, imace moju podrsku. (mada sam od onih koji su ga tjerali vec poslije Katara) Medjutim, ako se u prvim prijateljskim utakmicama vidi da on nema viziju i nista novo ne uvodi, treba ga skinut. (pod uslovom da ga dokazan trener zamjeni)
Drugo sto mi je smijesno,
- luckylaka
#955 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Lud je onaj ko uopste obraca paznju na tvoje preglupe postoveLedenko wrote:Lud je onaj koji misli da Begović nije kriv za ispadanje.The 51st State wrote:meni je svako lud ko misli da begovic snosi vise od "10%" krivice i za jedan primljeni gol, bez uvrede.
- ganjeta
#956 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nevjerovatno.Sad likovi znaju gdji bi Duro pucao da je Hasagić stajao bliže stativi, porediti Durin slobodnjak i Cristinin
je li moguće?
Begović snosi dio krivice zbog lošeg postavljanja, dio krivice snosi mrtvi zid koji se zalijepio za travnjak, dio krivice snosi Stark koji je odmakao zid na 12. metara, i najveću krivicu snosi Cristina jer izvodi slobodnjake gotovo kao niko, plus igra u životnoj formi i nema golmana kojeg nije probio u Engleskoj i Španiji, ne bitno je li stoji na sredini gola, bliže lijevoj ili desnoj stativi.
P.S Ledenko od danas si treći golman repke, osvojio si FISGOL
Begović snosi dio krivice zbog lošeg postavljanja, dio krivice snosi mrtvi zid koji se zalijepio za travnjak, dio krivice snosi Stark koji je odmakao zid na 12. metara, i najveću krivicu snosi Cristina jer izvodi slobodnjake gotovo kao niko, plus igra u životnoj formi i nema golmana kojeg nije probio u Engleskoj i Španiji, ne bitno je li stoji na sredini gola, bliže lijevoj ili desnoj stativi.
-
LSD
#957 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A dio krivice snose naši stoperi koji su pravili faulove u zoni šuta, a Sušić je jasno prije tekme naglasio da te stvari ne rade, znajuci kakve izvođace imaju portugalci....ali šta to sve vrijedi, kad mi moramo naci glavnog krivca za debakl -a nema pogodnijeg od golmana....svi ovi "strucnjaci" zaboravljaju da je Begović neku noc skinuo 3-4 sigurna gola, ali jebo toganjeta wrote:Nevjerovatno.Sad likovi znaju gdji bi Duro pucao da je Hasagić stajao bliže stativi, porediti Durin slobodnjak i Cristininje li moguće?
Last edited by LSD on 17/11/2011 18:07, edited 2 times in total.
- Acheron
#958 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja ne znam na sta ti meni konkretno repliciras?Goblin wrote:...Acheron wrote:Da je Begovic stajao blize sredini, gadjao bi u njegovu stranu. Neodbranjivo.DaysleepeR wrote:halo ba ljudi, dao je gol Danskoj u golmanov čošak sa 30 metara...
ne brane se ti udarci
--------------------------------------------------------------------------------------------
Spominjani Cocalic je prirodna zamjena za Rahimica (ako se povuce) kad vec nismo toliko deficitarni na stoperima. Fizicki je jak a nije trom. Zahirovic mi svojom konstitucijom ne ulijeva povjerenje. Na zalost, vrlo je moguce da ostane u drugoj ruskoj ligi. Spaha i Papac, mogu izgurati jos jedan ciklus. I Simunic igra za Hrvatsku s 33g. Da ne pominjem da je Niko Kovac s 37 g., bio najborbenije igrac u dresu Hrvatske na zadnjem Euru - prema njihovim ocjenama. (Ovo govorim u kontekstu Rahimica. Mada tu zavisi i da li ce Rahimic igrati u svom klubu)
Plasman na Euro bi pomogao mnogim nasim reprezentativcima da promjenu sredinu. Vjerovatno ce i Mujdza preselit u nizi rang. Steta. Na Euru bi imao odlicnu reklamu i sigurno nasao solidan klub u ligi petice. Posjeduje kvalitet, to je sigurno.
Vidjecemo kako ce se kretat forma nasih dogodine. Npr, ukoliko Misimovic nastavi s neigranjem za klub, nema tu puno price - Pjanic treba zauzeti njegovo mjesto, ionako nikakve koristi od njega na krilu. (protiv jakih)
Vidjecemo sta ce se desavat s ovim Stevanovicem. Cudno je da ga, makar, Zvezda i Partizan ne uzimaju. Ako ne moze igrat za ta dva kluba, ne moze ni za Mediterensku selekciju BiH. Kraj price.
Takodjer se ne uzdam previse u nase koji igraju po Turskoj. Zao mi je Visca, kad jednom odes u Tursku, nema izlaza iz nje. Mozda ako popravis igru 1 na 1, onda se mozes oprobati u nekoj prijateljskoj. I Salihovic ima top u nozi, ali dzaba mu kad nema niti brzinu, niti prodornost, sto zahtjeva njegova pozicija.
Nadalje, treba traziti drugog spica, jer Ibisevic nije pouzdan...Vidjecemo hoce li biti sta od Seferovica, i da li ce on uopste igrati za BiH. Drugih kandidata nema na vidiku. Osim ako Adilovic ne poludi.![]()
Puno je posla pred selektorom, nije da ce hladit muda do septembra. Susic, iako nije neki strucnjak, imace moju podrsku. (mada sam od onih koji su ga tjerali vec poslije Katara) Medjutim, ako se u prvim prijateljskim utakmicama vidi da on nema viziju i nista novo ne uvodi, treba ga skinut. (pod uslovom da ga dokazan trener zamjeni)
Udrobio suplju i ozezi nasiroko. Eto ja ne znam da treba 'praviti' igrace i da nemamo bazu.
- BHF_Manijak
#959 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Najjaci si, nema sta!JEDRILICA wrote:
Spahic solidan i on je ulijevao jedini sigurnost.
Jahic po meni nije nivo za reprezentaciju ni nakon prve utakmice. Kada sam vido kako ga Ronaldo u Zenici trzne a on skoci i okrene glavu odmah sam ga prekrizio. Igrac sa svoji 30 godina da nasjeda na takve fore je za mene los igrac.
A druga stvar, pa jesi ti svjestan sta si napisao, cuj kad je on vidio kako RONALDO trzne JAHICA,
- shalla
#960 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- Begović snosi 50% krivice za prvi gol - drugih 50% otpada na činjenicu da je slobodnjak pucao čovjek koji je među 5 izvođača slobodnjaka IKAD.
- Begović snosi 5% krivice za Nanijev gol jer je bio malo više ispred. Zašto je bio ispred već sam napisao, mi smo uspjeli u 5 sekundi od naše kontre doći u situaciju da nam lik puca neometan. 95% krivice snosi Nanijev fantastičan šut koji se RIJETKO brani.
- Begović snosi 0% krivice za preostala 4 gola pa tako i za Velosov gol, kao što neko reče onakvih golova ima svaki vikend i nikad se ne kaže da je kriv golman već se hvali izvođač. Jučer sam vam stavio 2 Velosova gola protiv Reala i Barcelone, nekim levatima kao što su Casillas i Valdes (ili eventualno rezervni golmani tih ekipa, ne mogu na poslu da otvorim youtube pa ne znam).
Begović je jedan od razloga što nismo izgubili izgubili meč u Francuskoj (nebitno jebiga) i meč u Zenici (šut Meirelesa koji je jebeno odbraniti jer je prvi šut na tekmi a plus lopta upućena od zemlju po skliskom terenu, kao i nespretna reakcija Spahića u 90-oj minuti kad se lopta odbila pred nogama a liku od 2 metra je poprilično zajebano odreagovati onako brzo)...
- Begović snosi 5% krivice za Nanijev gol jer je bio malo više ispred. Zašto je bio ispred već sam napisao, mi smo uspjeli u 5 sekundi od naše kontre doći u situaciju da nam lik puca neometan. 95% krivice snosi Nanijev fantastičan šut koji se RIJETKO brani.
- Begović snosi 0% krivice za preostala 4 gola pa tako i za Velosov gol, kao što neko reče onakvih golova ima svaki vikend i nikad se ne kaže da je kriv golman već se hvali izvođač. Jučer sam vam stavio 2 Velosova gola protiv Reala i Barcelone, nekim levatima kao što su Casillas i Valdes (ili eventualno rezervni golmani tih ekipa, ne mogu na poslu da otvorim youtube pa ne znam).
Begović je jedan od razloga što nismo izgubili izgubili meč u Francuskoj (nebitno jebiga) i meč u Zenici (šut Meirelesa koji je jebeno odbraniti jer je prvi šut na tekmi a plus lopta upućena od zemlju po skliskom terenu, kao i nespretna reakcija Spahića u 90-oj minuti kad se lopta odbila pred nogama a liku od 2 metra je poprilično zajebano odreagovati onako brzo)...
- luckylaka
#961 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nije tema al evo sta kaze prvi mafijas u FIF Blaterova izjava šokirala fudbalski svet
„U fudbalu nema rasizma. Možda tu i tamo ima poneki slučaj, a oni igrači koji se time nađu uvređeni trebalo bi da kažu ´to je igra´ i da se rukuju sa suparnikom”, reče Sep Blater…
„U fudbalu nema rasizma. Možda tu i tamo ima poneki slučaj, a oni igrači koji se time nađu uvređeni trebalo bi da kažu ´to je igra´ i da se rukuju sa suparnikom”, reče Sep Blater…
-
Baudelaire
#962 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo je realno i odmjereno. To niko i ne spori, ali pojedinci su tražili od Hasagića da se oprosti nakon utakmice u Albaniji. To je vrhunska glupost. I ja tvrdim da je Begović najbolji golman kojeg trenutno imamo, i da treba uvijek braniti u prvom timu, ali isto tako i da je slabo reagovao kod prvog gola.shalla wrote:- Begović snosi 50% krivice za prvi gol - drugih 50% otpada na činjenicu da je slobodnjak pucao čovjek koji je među 5 izvođača slobodnjaka IKAD.
- jeza u ledja
#963 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
cyprus djaba ti je ubjedjivat ljude. Ja probao prije desetak strana ne ide.
Kad spomenes Begovica isto ko da zidovima pricas.
Treba 5 postova potrositi samo da se ubjedis oko toga na kojoj strani golman treba stajati u odnosu na zivi zid , kao da je to diskutabilno uopste
, a onda jos 5 postova da ih ubijedis da ako kritikujes golmana ne znaci da mislis da je debil i da od njega ima boljih i onda jos 5 postova da ih ubijedis da samo zato sto puca Ronaldo ili Veloso da ne znaci da imas opravdanje ako primis gol.
Al djaba, odmah si ti pametnjakovic koji misli da zna bolje sta treba od profesionalnog golmana
, kao da inace ne provodimo sate raspredajuci o odlukama, potezima i taktici ljudi koji o tome znaju 100 puta vise od nas.
I na kraju kad okrenes na zajebanciju pa kazes " pu pu Begovic"
i vidis da frajer ne konta ili misli da je to tako ozbiljna stvar da se sa njom ne treba salit valjda sta li (znam da ce mi reci sada glupa ti sala al dobro
)....tad vidis da pricas ljudima koji te samo cekaju na volej sa standardnom pricom "djeste pljuvaci".
Treba 5 postova potrositi samo da se ubjedis oko toga na kojoj strani golman treba stajati u odnosu na zivi zid , kao da je to diskutabilno uopste
Al djaba, odmah si ti pametnjakovic koji misli da zna bolje sta treba od profesionalnog golmana
I na kraju kad okrenes na zajebanciju pa kazes " pu pu Begovic"
- BHF_Manijak
#964 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Begovic jeste kriv za prvi gol, hajmo reci 60-70% krivice on snosi, lose postavljanje totalno, ali ono sto mi je smijesno jeste cinjenica da ljudi zanemaruju da slobodni puca Ronaldo, covjek koji bi je hladno opalio po begovicevoj strani da je ovaj na sredinu stao, jednostavno covjek je strasno precizan i ako mu lopta ide prema golu iz slobodnog, veeelika je vjerovatnoca da ce u golu i zavrsiti!! Sto pojedinci pricaju da je krivac za Velosov gol, to mogu macku o rep, lopta je sutana sa 16metara, jako kratku putanju jke lopta do gola imala a uz to je bila i relativno brza lopta u odnosu sa onu razdaljinu sa koje je pucana, i da je kreno paradom na nju garant je ne bi skino, vec bi eto za kemre ljepse bilo!
Ledenko, smijesno je reci da je Begovic za ispadanje kriv kao sto je jos smjesnije sudiju okrivljavati, Portugal u onoj utakmici je samljeo BH, samo je pitanje bilo sa koliko komada ce nas natamburati, to ko ne vidi eh on je lud, da ga nije primio iz slobodnog, primio bi ga iz neke akcije i slicno, Porutgalu je cijelih 3 minute trebalo za vec ozbiljniji prvi sut ka nasem golu, a 7 minuta za gol, u prvih 15 minuta sijevalo je na sve strane i ti u takvoj streljani krivis golmana za ispadanje, smijesno i zalosno, kopletna ekipa je smijesna i karanana bila!
Ledenko, smijesno je reci da je Begovic za ispadanje kriv kao sto je jos smjesnije sudiju okrivljavati, Portugal u onoj utakmici je samljeo BH, samo je pitanje bilo sa koliko komada ce nas natamburati, to ko ne vidi eh on je lud, da ga nije primio iz slobodnog, primio bi ga iz neke akcije i slicno, Porutgalu je cijelih 3 minute trebalo za vec ozbiljniji prvi sut ka nasem golu, a 7 minuta za gol, u prvih 15 minuta sijevalo je na sve strane i ti u takvoj streljani krivis golmana za ispadanje, smijesno i zalosno, kopletna ekipa je smijesna i karanana bila!
- denimb
#965 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
cyprus wrote:Ovo stvarno bio neodbranjiv udarac?![]()
Dakle, vidi se jasno, da je stajo bar pola metra više desno, ovo bi odbranio...
I fakat ne znam zasto je tesko ovo priznati, nemam nista protiv Begovica, ali gledam nogomet 20 i kusur godina i nikada nisam vidio ovakvo postavljanje.
Neko rece da je golman Danske primio gol u svoj ugao...pa upravo o tome se radi, imas golmanov ugao i ugao koji "cuva" zivi zid...ovdje cijeli gol brani zivi zid dok taj golmanov ugao ni ne postoji, jer lik uz stativu stoji.
Na kraju nije ni bitno ko je sutirao, jer bi svaki jaci suter ovo zabio...bitno je bilo samo prebaciti zid.
-
LSD
#966 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa vidiš li gdje je stajao i odakle se bacio?? nije se valjda bacio iz onog nacrtanog krugadenimb wrote:cyprus wrote:Ovo stvarno bio neodbranjiv udarac?![]()
I fakat ne znam zasto je tesko ovo priznati, nemam nista protiv Begovica, ali gledam nogomet 20 i kusur godina i nikada nisam vidio ovakvo postavljanje.
Neko rece da je golman Danske primio gol u svoj ugao...pa upravo o tome se radi, imas golmanov ugao i ugao koji "cuva" zivi zid...ovdje cijeli gol brani zivi zid dok taj golmanov ugao ni ne postoji, jer lik uz stativu stoji.
Na kraju nije ni bitno ko je sutirao, jer bi svaki jaci suter ovo zabio...bitno je bilo samo prebaciti zid.
Last edited by LSD on 17/11/2011 18:51, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#967 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kakis da si tako osjetljivjeza u ledja wrote:cyprus djaba ti je ubjedjivat ljude. Ja probao prije desetak strana ne ide.
Treba 5 postova potrositi samo da se ubjedis oko toga na kojoj strani golman treba stajati u odnosu na zivi zid , kao da je to diskutabilno uopste, a onda jos 5 postova da ih ubijedis da ako kritikujes golmana ne znaci da mislis da je debil i da od njega ima boljih i onda jos 5 postova da ih ubijedis da samo zato sto puca Ronaldo ili Veloso da ne znaci da imas opravdanje ako primis gol.
Al djaba, odmah si ti pametnjakovic koji misli da zna bolje sta treba od profesionalnog golmana, kao da inace ne provodimo sate raspredajuci o odlukama, potezima i taktici ljudi koji o tome znaju 100 puta vise od nas.
I na kraju kad okrenes na zajebanciju pa kazes " pu pu Begovic"i vidis da frajer ne konta ili misli da je to tako ozbiljna stvar da se sa njom ne treba salit valjda sta li (znam da ce mi reci sada glupa ti sala al dobro
)....tad vidis da pricas ljudima koji te samo cekaju na volej sa standardnom pricom "djeste pljuvaci".
Ja sam mislio sacekati jos dva-tri dana da se padobranci ispucaju a masa raje vrati pod okrilje bez cenzure i slicnih podforuma(nista protiv nikog ali diskusije o sportu ovde vodi 20-30 ljudi sa pripadajucim klonovima
Sto se tice Begovica vec sam napisao da ima dio krivice samo za prvi gol i nijedan vise a pogotovo ne za peti koji nijedan golman na svijetu ne bi odbranio.
- denimb
#968 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
LSD wrote:Pa vidiš li gdje je stajao i odakle se bacio?? nije se valjda bacio iz onog nacrtanog krugadenimb wrote:cyprus wrote:Ovo stvarno bio neodbranjiv udarac?![]()
Na kraju nije ni bitno ko je sutirao, jer bi svaki jaci suter ovo zabio...bitno je bilo samo prebaciti zid.![]()
e nije chuck norris jbg....pa eto sama ti slika govori odakle (iz kojeg mjesta) se bacio.
Pronađi dvije stranice iza sliku i vidjet ces gdje stoji u trenutku kada Ronaldo sutira i lopta vec prelijece zivi zid...jedino ako je mislio da je brzi od lopte koja leti 90 kmh +, onda je mogao stajati metar od stative.
- noiserr
#969 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sudija nam nije dao dahnuti, svirao je 24 slobodna udarca za portugalce, dosta tih su bili u opasnim pozicijama. Kako mozes objasniti da smo u Zenici imali 13 faula a u Lisabonu 24. Dok je portugal imao manje faula nego u Zenici.
Iskreno govoreci Portugal jeste bolji, ali dodaj na to pokvarenog sudiju i nemamo mi tu sta traziti. Mi smo trebali bolje odigrati, ali nemozemo zanemariti da je u 6-2 porazu veliku ulogu igrao sudija.
Cinjenica je mi moramo biti puno bolji tim da bi pobjedili bas zbog ovakvih sudija.
Ja nogomet pratim vec 20 godina, velike ekipe ce uvijek imati ovu prednost, i to je ono na sto se mora racunati.
Iskreno govoreci Portugal jeste bolji, ali dodaj na to pokvarenog sudiju i nemamo mi tu sta traziti. Mi smo trebali bolje odigrati, ali nemozemo zanemariti da je u 6-2 porazu veliku ulogu igrao sudija.
Cinjenica je mi moramo biti puno bolji tim da bi pobjedili bas zbog ovakvih sudija.
Ja nogomet pratim vec 20 godina, velike ekipe ce uvijek imati ovu prednost, i to je ono na sto se mora racunati.
Last edited by noiserr on 17/11/2011 18:57, edited 1 time in total.
- Obuca9
#970 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Sreća pa nije Hasagić branio i primio ovakve golove. Sad bi imali 450 postova o diskus herniji i njegovim leđima, niko živ ne bi spominjao živi zid.
Također, dosad bi već bilo 200 grupa na FB-u sa zahtjevom da se njemu i Sušiću oduzme državljanstvo i da im se zabrani da ikad više uđu na teritorij BiH.
Plus što bi Edin H. od Papeta tražio da mu vrati pare koje je potrošio na put u Lisabon.
Također, dosad bi već bilo 200 grupa na FB-u sa zahtjevom da se njemu i Sušiću oduzme državljanstvo i da im se zabrani da ikad više uđu na teritorij BiH.
Plus što bi Edin H. od Papeta tražio da mu vrati pare koje je potrošio na put u Lisabon.
Last edited by Obuca9 on 17/11/2011 18:57, edited 1 time in total.
-
hljebarnik
#971 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
hz__semir wrote:Sreća pa nije Hasagić branio i primio ovakve golove. Sad bi imali 450 postova o diskus herniji i njegovim leđima, niko živ ne bi spominjao živi zid.
- and
#972 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
ne provaljujte se više s begovićem.onaj šut on i keno da su na golu bili ne bi odbranili.
- denimb
#973 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
and wrote:ne provaljujte se više s begovićem.onaj šut on i keno da su na golu bili ne bi odbranili.
A tobejarabi, pa nije je Bog sutirao u pm, odoh ne mogu vise...
-
Dr. Octagon
#974 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Stvarno je bespredmetno kritikovati bilo koga ponaosob.Ipak je trener taj koji mora bar dio krivice preuzeti.Tim je odigrao loše,cijela ekipa je totalno zakazala.Ne može Begović skakati u živom zidu.Živi zid je prostor na koji golman nema uticaj koliko igrači u njemu.Vidi se jako dobro da nisu skočili uopšte.Da je lopta išla pored zida u njegovu stranu bio bi isključivi krivac.Problemi su nastali puno prije baraža.Nisu nikad ni bili otklonjeni.Osim remija sa Francuzima sa velikim ekipama imali smo samo negativan omjer i to dobro.Uključujući sve prijateljske utakmice.Mi jesmo favoriti protiv Bjerolusije,Estonije,Litvanije,Albanije i ostalih nižerazrednih ekipa u svakom momentu i očekuje se povoljan rezultat uz naravno ozbiljan pristup igri i bez podcjenjivanja protivnika.Ali nikog ozbiljnog osim Rumunije kući(bila nekad dobra reprezentacija) nismo ni pobijedili i sa ovakvim timom je to neupjeh.Sanel Jahić je pozvan u zadnji čas,forsiran je bio Salihović koji je van forme totalno.Nekih igrača koji su se trebali naći na spisku nije ni bilo.Pjanić je sa povredom dobio šansu i u kombinaciji sa Misimovićem protiv Portugala nikako nije mogao igrati.Oni su se tako sporo rješavali lopte da su ih igrači portugala utrajali.Ibričić je daleko bolje odgovorio u prošlom baražu na ono što se tražilo od njega.Pjanić nije bio 100% spreman i nije trebao igrati.Pa zar nije apsurdno da Darko Maletić asistira za gol odmah nakon što je ušao u igru a to prije njega nije uradio niko za utakmici-ni otvorio poziciju za napad.Maletić,Ibišević i Ibričić su morali biti starteri jer ova puž kombinatorika protiv ovih transformersa nije mogla proći.Neko je već stavio link ,mislim ali evo opet:http://kroznoge.com/?p=387&utm_source=r ... -portugala
sve je lijepo objašnjeno.Medunjanin je limitiran potpuno,a Pjanić i Misimović mrtvi.Iznenađenje za Benta bi predstavljao Ibričić koji bi išao prema naprijed i Maletić na beku i Ibišević umjesto Džeke koji je brži i agresivniji i pravio bi veći pritisak na zadnju liniju.Edin Džeko u ofanzivi a i u defanzivi nije pokazao ništa a taj smo luksuz dobro platili.Ibišević je za kratko vrijeme imao 2 šanse a Džeko nijednu za 180 minuta.Da je odvlačio po trojicu kako kažete mi bi otišli raspjevani iz Lisabona.Džeko je najbolji kad ulazi s klupe,tako i kod Mancinija većinom igra i nikakvih problema.Onda kad uđe se vraća u svoj šesnesterac i radi odbranu i transformiše se u napad kao metak.Zašto?Jer nema zagarantovano mjesto u 11 i mora se boriti za njega.
sve je lijepo objašnjeno.Medunjanin je limitiran potpuno,a Pjanić i Misimović mrtvi.Iznenađenje za Benta bi predstavljao Ibričić koji bi išao prema naprijed i Maletić na beku i Ibišević umjesto Džeke koji je brži i agresivniji i pravio bi veći pritisak na zadnju liniju.Edin Džeko u ofanzivi a i u defanzivi nije pokazao ništa a taj smo luksuz dobro platili.Ibišević je za kratko vrijeme imao 2 šanse a Džeko nijednu za 180 minuta.Da je odvlačio po trojicu kako kažete mi bi otišli raspjevani iz Lisabona.Džeko je najbolji kad ulazi s klupe,tako i kod Mancinija većinom igra i nikakvih problema.Onda kad uđe se vraća u svoj šesnesterac i radi odbranu i transformiše se u napad kao metak.Zašto?Jer nema zagarantovano mjesto u 11 i mora se boriti za njega.
-
LSD
#975 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Imate li kakav prijedlog za boljeg golmana
pogledajte vi te slike i tu bruku....sa ovim trenutnim ne možemo dalje od baraža ,a i to je upitno u narednim kvalifikacijama.