Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post Reply
Banksy

#951 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

potres_mozga wrote:
Banksy wrote:
:mrgreen: :mrgreen:
Ima li za tebe Bansky iko da valja u novoj vladi?
Mislim da Kaplan, Mašić, Desnica, Šanko, Lijan, Mikulić, Trhulj i ostali nemaju ni pameti ni znanja ni iskustva ni vizije da bi bili u stanju kreirati bilo kakvu smislenu strategiju za izlazak Federacije iz trenutne ekonomske krize, i to je tragično.
Da tragedija bude veća, postoji desetine vještih, sposobnih, inteligentnih, obrazovanih, iskusnih, pismenih kadrova, a sve redom ljevičari, građanska opcija, koji bi sigurna sam bili spremni staviti se na raspolaganje i pomoći sadašnjoj vlasti i pogurati koliko mogu.
Ima takvih ljudi, i starih i mladih, koliko hoćeš, i u samom SDP-u i oko njega.
Nažalost, takvim pametnim glavama je teško manipulisati i vrtiti ih kako tebi odgovara. Zato je Lagumdžija odabrao onu pociju: nesposobni, a podobni, njemu lojani, mislim da je to već svima jasno. Vidjećemo gdje će nas ta strategija odvesti.
Pare iz javnih preduzeća možeš ispumpavati i puniti njima budžet samo određeno, kratko vrijeme. Šta će biti nakon toga, u jesen, nek nam bog pomogne.
zonbirile

#952 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by zonbirile »

Banksy wrote:
potres_mozga wrote:
Banksy wrote:
Mislim da Kaplan, Mašić, Desnica, Šanko, Lijan, Mikulić, Trhulj i ostali nemaju ni pameti ni znanja ni iskustva ni vizije da bi bili u stanju kreirati bilo kakvu smislenu strategiju za izlazak Federacije iz trenutne ekonomske krize, i to je tragično.
Da tragedija bude veća, postoji desetine vještih, sposobnih, inteligentnih, obrazovanih, iskusnih, pismenih kadrova, a sve redom ljevičari, građanska opcija, koji bi sigurna sam bili spremni staviti se na raspolaganje i pomoći sadašnjoj vlasti i pogurati koliko mogu.
Nažalost, takvim pametnim glavama je teško manipulisati i vrtiti ih kako tebi odgovara. Zato je Lagumdžija odabrao onu pociju: nesposobni, a podobni, njemu lojani, mislim da je to već svima jasno. Vidjećemo gdje će nas ta strategija odvesti.
Pare iz javnih preduzeća možeš ispumpavati i puniti njima budžet samo određeno, kratko vrijeme. Šta će biti nakon toga, u jesen, nek nam bog pomogne.
------------------------
dolazi nova svjetska kriza do Božića 2013 možda i WW III,jebo vladu
ultima_palabra

#953 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote: Nekako mi djeluje kao čovjek sa vizijom i mudima :)
Ako nećeš diskutovati na primjeren način, zamolio bih te da ne komentarišeš moje postove.
Skijaš

#954 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

Banksy wrote:
potres_mozga wrote:
Banksy wrote:
Mislim da Kaplan, Mašić, Desnica, Šanko, Lijan, Mikulić, Trhulj i ostali nemaju ni pameti ni znanja ni iskustva ni vizije da bi bili u stanju kreirati bilo kakvu smislenu strategiju za izlazak Federacije iz trenutne ekonomske krize, i to je tragično
Izlazak iz krize nije realna opcija, može nam biti samo još gore i sasvim je izgledno da će tako i biti. Ne zato što bi neko bio u stanju napraviti preokret u politički nesređenom društvu ali ne može doći do izražaja, nego zato što se na globalnom planu sprema oluja. Nadam se da će Krajina srezati sve nepotrebne troškove i onda neka nam je bog na pomoći. Ko preživi pričaće.
Banksy

#955 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

Skijaš wrote: Izlazak iz krize nije realna opcija, može nam biti samo još gore i sasvim je izgledno da će tako i biti. Ne zato što bi neko bio u stanju napraviti preokret u politički nesređenom društvu ali ne može doći do izražaja, nego zato što se na globalnom planu sprema oluja. Nadam se da će Krajina srezati sve nepotrebne troškove i onda neka nam je bog na pomoći. Ko preživi pričaće.
Vodeći se tom logikom nikom, nigdje, ni u jednoj zemlji, ne bi trebalo biti važno ko mu je u vladi, jer eto, kriza je globalna, pa je svejedno ko gdje sjedi.
Mislim da je baš obratno, ali nebitno ...

Ali, izgleda nisu svi isti. Z. Helezu čestitke i puno sreće. Uhvatio se ozbiljnog posla, bilo je krajnje vrijeme da to neko učini.

Iako ovo ispod dolazi s hercegovačkih portala, ima li u ovome imalo istine:
Zukan Helez preko revizije povlaštenih mirovina briše 90 % umirovljenika HVO-a iz prava !?

Vijest da će Ministarstvo za pitanja branitelja i invalida rata Federacije BiH sve primatelje povlaštenih mirovina natjerati u roku od mjesec dana moraju donijeti sva za to primjerena rješenja i dokaze, unijela je paniku među ovu populaciju.
Potrebno je znati,u ovoj priči oko revizije povlaštenih mirovina da je velika većina dokumentacije HVO-a,uključujući i imenovanja i razrješenja sa zapovjednih dužnosti uništena nakon rata i početkom Hrvatske samouprave 2000.godine,tako da danas samo rijetki časnici HVO-a imaju tu dokumentaciju.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#956 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by KatarinaKosaca »

Obistiniće se.... Obistinilo se.... Da Bog da te Šanko liječio...
madner

#957 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Banksy wrote:
potres_mozga wrote:
Banksy wrote:

Siris bre opaku propagandu.

Prvo ne moze Zlayoglu birati kadrove koalicionim partnerima.
Drugo, ko su ti pametni ljevicari na koje mislis? Da vidimo sta imaju od kvalifikacija.

I budzet je izgleda stabilan, bar ovu godinu.
Banksy

#958 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

madner wrote:
Banksy wrote:
Kaplan, Mašić, Desnica, Šanko, Lijan ...
Da vidimo sta imaju od kvalifikacija.
madner

#959 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Dobro, znamo sta mislis o trenutnoj garnituri. Ali mene zanima ko bi tebi bio prihvatljiv, da vidimo sta su to kriteriji. :D
Banksy

#960 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

madner wrote:Dobro, znamo sta mislis o trenutnoj garnituri. Ali mene zanima ko bi tebi bio prihvatljiv, da vidimo sta su to kriteriji. :D
madner wrote:
Banksy wrote:
Kaplan, Mašić, Desnica, Šanko, Lijan ...
Da vidimo sta imaju od kvalifikacija.
madner

#961 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Vidim otisla si u trolove.
Steta, kao i za Slobodnu Bosnu. :D
Banksy

#962 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Banksy »

madner wrote:Vidim otisla si u trolove.
Steta, kao i za Slobodnu Bosnu. :D
Vidim, nemaš odgovora.

Ubuduće pazi šta pišeš i ne leti.
madner

#963 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by madner »

Ti si postavila tezu, ja sam postavio pitanje. Umjesto da odgovoris postavila si meni pitanje. Ja cu ti rado odgovoriti nakon sto odgovoris na moje pitanje.

Manje trolanja.
dzeno123

#964 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by dzeno123 »

Banksy wrote:Vidim, nemaš odgovora.

Ubuduće pazi šta pišeš i ne leti.
:thumbup:
Komrad

#965 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Komrad »

Banksy wrote:
Jel to problem sto je Lagumdzija birao sebi lojalne? A bil ti birala lojalne ili nelojalne? Kazes ima pametinijih od Masica i drugih pa ima, ima pametnijih i od tih sto su pametniji od Masica.. ali ima i glupljih to je relativna stvar
Poznavajuci tvoj nacin diskutovanja o SDPu da je SDP predlozio i onog ko je tebi po volji ti bi opet rekla da to nije pravo i da ima bolji :) jel tako?
brzica

#966 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

Pustimo da nešto pokušaju, pa ćemo onda kritizirati.

Da se bira samo po pameti, oni sa nobelovom za fiziku i ekonomiju
bi valjda bili dobar izbor. Ali nisu nigdje pa ne znam što bi ovdje.
Teorija nije presudna. Treba imati više vrsta inteligencije (ne kažem
da je sadašnji ministri imaju :D ).

Znanje se valjda tek treba dokazati, teorija u izvršnoj vlasti ništa neće
impozantno napraviti. Okvir može, ali provesti ništa. Zato su tu
savjetnici i pomoćnici da rade teorijski dio, a ministar po svom ili
nahođenju stranke ili vladajuće koalicije, provodi. Ministar je prvenstveno
politička funkcija. Uzmite primjer Joschka Fischera, njemačkog ministra
u dva navrata. Čovjek nije ni maturirao u srednjoj.

A iskustvo, to mi je omiljena teza. Moj dedo je, recimo, jako iskusan
vozač. Ali ima jedan problem. Ili su ga pogrešno naučili, ili je on pogrešno
shvatio vožnju. Tako da dedo ima 45 godina iskustva pogrešne vožnje.
Skratio je i suzio svaki auto za 30 cm. :D Ne vjerujem da takvo iskustvo može
nekom pomoći. To veliko "iskustvo" dosadašnjih vlastodržaca nas je i jeb....

Uh, zaboravih "vizionare". Vjerojatno se nikad nećemo oporaviti od gubitka
vizionara poput Krišto, Džaferovića, Bevande, Hercega, Čolaka, Jerlagića,
Šećkanovića...(neka se ne ljute oni koje sam izostavio, nije namjerno). :run:
Skijaš

#967 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Skijaš »

Nakon sramotnog poteza da se izmjeni poslovnik vlade FBiH, nakon čega za donošenje odluka više nije dovoljna prosta većina nego i po bar jedan od glasova iz svakog od naroda, pravno nasilje nad Hrvatima dobija dodatnu dimenziju i povampireni bošnjački nacionalisti nastavljaju svoj krvavi pohod.

Žaleći za danima kada je HDZ junački branio interese Hrvata koji su do sada u Vladi FBiH mogli biti slobodno preglasavani, sa tugom ćemo se sjećati i dana kada su umirovljeni oficiri HVO-a primali duplo manje mirovine od svojih kolega iz ARBiH. Naime, zločinačke falange predvođene Zlajogluom i hrvatskim izdajnicima, su nakon godina takve blagodati za oficire HVO-a, koji su se od sreće i veselja htjeli iseljavati i vješati o bandere, donijeli odluku o izjednačavanju mirovina za oficire HVO-a i ARBiH.

Tužni su ovo dani za Hrvate Bosne i Hercegovine, sjetimo se u molitvi naših političara iz HDZ-a koji su sve ovo mogli spriječiti samo da su se uspjeli utrpati u fotelje i nastavili krasti te na patnji naroda graditi svoj politički rejting. Nadajmo se da se na kantonalnim nivoima uspiju rastaliti za ono malo fotelja i sušne godine nekako prežive u svojim mercedesima i vilama, do ponovne šanse da se uvale u entitetsku vlast i izigravaju velikosrpske vazale.

http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... i&Itemid=2
seln

#968 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by seln »

Skijaš wrote:Nakon sramotnog poteza da se izmjeni poslovnik vlade FBiH, nakon čega za donošenje odluka više nije dovoljna prosta većina nego i po bar jedan od glasova iz svakog od naroda, pravno nasilje nad Hrvatima dobija dodatnu dimenziju i povampireni bošnjački nacionalisti nastavljaju svoj krvavi pohod.

Žaleći za danima kada je HDZ junački branio interese Hrvata koji su do sada u Vladi FBiH mogli biti slobodno preglasavani, sa tugom ćemo se sjećati i dana kada su umirovljeni oficiri HVO-a primali duplo manje mirovine od svojih kolega iz ARBiH. Naime, zločinačke falange predvođene Zlajogluom i hrvatskim izdajnicima, su nakon godina takve blagodati za oficire HVO-a, koji su se od sreće i veselja htjeli iseljavati i vješati o bandere, donijeli odluku o izjednačavanju mirovina za oficire HVO-a i ARBiH.

Tužni su ovo dani za Hrvate Bosne i Hercegovine, sjetimo se u molitvi naših političara iz HDZ-a koji su sve ovo mogli spriječiti samo da su se uspjeli utrpati u fotelje i nastavili krasti te na patnji naroda graditi svoj politički rejting. Nadajmo se da se na kantonalnim nivoima uspiju rastaliti za ono malo fotelja i sušne godine nekako prežive u svojim mercedesima i vilama, do ponovne šanse da se uvale u entitetsku vlast i izigravaju velikosrpske vazale.

http://www.dnevni-list.ba/index.php?opt ... i&Itemid=2
Skandalozno :D
Sazovite sabor!
poznanik

#969 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by poznanik »

Odluka Visokog predstavnika o suspenziji Odluka CIK-a o poništenju izbora predsjednika i Doma naroda Parlamenta FBiH je na ocjenjivanju Ustavnog suda FBiH.

Ukoliko Sud odluči da je Inckova Odluka protuustavna, a CIK-ova Ustavom utemeljena, kakve reperkusije bi mogle biti proizvedene na rad Vlade FBiH od njene uspostave do danas? U tom slučaju i Vlada ne bi mogla imati legitimitet, jer bi bila imenovana od nelegitimnih organa?
sarajevsko pivo II

#970 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by sarajevsko pivo II »

poznanik wrote:Odluka Visokog predstavnika o suspenziji Odluka CIK-a o poništenju izbora predsjednika i Doma naroda Parlamenta FBiH je na ocjenjivanju Ustavnog suda FBiH.

Ukoliko Sud odluči da je Inckova Odluka protuustavna, a CIK-ova Ustavom utemeljena, kakve reperkusije bi mogle biti proizvedene na rad Vlade FBiH od njene uspostave do danas? U tom slučaju i Vlada ne bi mogla imati legitimitet, jer bi bila imenovana od nelegitimnih organa?
Sve to treba potrpati u zatvor zajedno sa Inckom.
brzica

#971 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by brzica »

Ne ocjenjuje se Vlada FBIH, mada bi bilo dobro da se to završi.
OHR samo oko Srednje Bosne radi, a HDZ-ovci su povukli zahtjev
za preispitivanje ustavnosti vlastu u FBiH. Kaže Veso Vegar, zbog
godišnjih odmora dužnosnika dva HDZ-a, o tome će se raspravljati
na jesen. :D Možeš onda zamisliti koliko vjeruju u to. To će im biti
priča za lokalne izbore dogodine.

@sarajevsko

I ja se slažem, sve u zatvor :D
VjecitiStudent

#972 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

Evo kako izgleda "drzava za covjeka" u praksi.

Nakon sto je struja poskupjela za 33%, federalna vlada je donijela odluku da socijalne kategorije velikodusno subvencionira sa iznosom koji "maksimalno može iznositi 5,50 KM kod JP Elektroprivrede BiH d .d. Sarajevo, odnosno 7,00 KM za JP Elektroprivredu HZHB d.d. Mostar, u zavisnosti od utroška struje u obračunskom periodu."
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/sj ... _saopcenje
StupskaBitanga

#973 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:Evo kako izgleda "drzava za covjeka" u praksi.

Nakon sto je struja poskupjela za 33%, federalna vlada je donijela odluku da socijalne kategorije velikodusno subvencionira sa iznosom koji "maksimalno može iznositi 5,50 KM kod JP Elektroprivrede BiH d .d. Sarajevo, odnosno 7,00 KM za JP Elektroprivredu HZHB d.d. Mostar, u zavisnosti od utroška struje u obračunskom periodu."
u cemu je problem??
fkt ja nas narod ne kontam
Svasta
VjecitiStudent

#974 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:

u cemu je problem??
fkt ja nas narod ne kontam
Svasta
Poskupis drzavni proizvod puno, pa onda sirotinji vratis mrvice, jel' to u duhu "drzave za covjeka"?
Prpa.ba

#975 Re: Vlada FBiH (2011 - .........?)

Post by Prpa.ba »

Ko trosi struju u granicama koje su postavili za subvencioniranje, 5.5 KM je manje-vise i iznos za koji bi se bez subvencije povecao racun. Same granice subvencioniranja, kao i kriminal u EP koji je doveo do gubitaka su sasvim druga prica.
Post Reply