Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zilla_

#951 Re: Edin Džeko...

Post by zilla_ »

drmadzija wrote:Cuj Dzeko u Engleskoj propala ekspedicija. Svasta.
On je za te dvije sedmice, u kojima je odigrao svega 5 minuta, zaradio vise od pola miliona KM. Kol'ko je raja ovdje zaradila u ove dvije sedmice baljezganja?
Al hajd', Dzeko je fin i skroman momak, njemu novac ne znaci nist. :D
o čemu ti majke ti...? ko ovdje priča o novcu? želio sam ga u timu gdje će imati prilike da se dokaže, da napreduje i sl a to u city-u nit je mogao nit će moći... ako je otišao u neglesku zbog para dabogdna ne zaigrao ni jednu narednu utakmicu... toliko od mene...
drmadzija

#952 Re: Edin Džeko...

Post by drmadzija »

zilla_ wrote:o čemu ti majke ti...? ko ovdje priča o novcu? želio sam ga u timu gdje će imati prilike da se dokaže, da napreduje i sl a to u city-u nit je mogao nit će moći... ako je otišao u neglesku zbog para dabogdna ne zaigrao ni jednu narednu utakmicu... toliko od mene...
Ne, Dzeko je u City otisao zbog ljubavi prema fudbalu, kao i njegovi suigraci i menadzer.
Bez veze ti je to "dabogda ne zaigrao ni jednu." Ne zivi se od have.
alphonse kauders

#953 Re: Edin Džeko...

Post by alphonse kauders »

Ma gararant navijači City-a na svakoj utakmici skandiraju "hoćete pare, vi ste fukare, plaćenici, plaćenici..." :D :D

Ne znam fakat što se toliko spominje njegova plata, isto kao da je na minimalcu bio u Wolfsburgu gdje je zarađivao 5 miliona eura godišnje, što je dosta za 3 života.

M.City jednostavno trenutno nema igru koja bi njemu odgovarala, a očigledno sam ne može rješavati utakmicu.

Svejedno, meni je ionako bitno da je spreman i da dobro igra u reprezentaciji, a ovaj seljački klub bih volio da propadne jednako brzo kako je i isplivao na površinu.
extraordinary

#954 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

drmadzija wrote:
zilla_ wrote:o čemu ti majke ti...? ko ovdje priča o novcu? želio sam ga u timu gdje će imati prilike da se dokaže, da napreduje i sl a to u city-u nit je mogao nit će moći... ako je otišao u neglesku zbog para dabogdna ne zaigrao ni jednu narednu utakmicu... toliko od mene...
Ne, Dzeko je u City otisao zbog ljubavi prema fudbalu, kao i njegovi suigraci i menadzer.
Bez veze ti je to "dabogda ne zaigrao ni jednu." Ne zivi se od have.
Džeko u City nije otišao samo radi para, i sigurno da bi sad konobarisao u nekom sarajevskom kafiću ( i šutao se nogom u guzicu od sreće što ima posao ), da je razmišljao na način na koji ti razmišljaš. Da je da pare kaplju, a ja i ležati mogu.
sumirprimus

#955 Re: Edin Džeko...

Post by sumirprimus »

dobar je nas dzeko ba...
onaj ludak baloteli ce svakako puci za koji mjesec,teveza drma nostalgija,dzeko samo da bude pametan i da radi,da ceka svoju priliku i da nikom ne da loptu :D,bice on tu tito...
palermo

#956 Re: Edin Džeko...

Post by palermo »

sumirprimus wrote:dobar je nas dzeko ba...
onaj ludak baloteli ce svakako puci za koji mjesec,teveza drma nostalgija,dzeko samo da bude pametan i da radi,da ceka svoju priliku i da nikom ne da loptu :D,bice on tu tito...
Taman i ja htjedoh nešto tako napisati :D . Ma sad će se Baloteli povrijediti, ili će se Tvezu ćuna dići, nek Džekson samo radi,i dočekat će on svoju priliku. Kako ga mi rano otpisasmo......
shalla

#957 Re: Edin Džeko...

Post by shalla »

Samo se sjetite da je Grčka osvojila EP 2004 zato što 80% njihovih igrača nije bilo standardno u svojim klubovima pa su, po vlastitom ali i po priznaju drugih reprezentacija bili daleko fizički spremniji :mrgreen:
Jbt Dellas je na tom EP izgledao kao Baresi a Zagorakis ko Maradona, ljudi nisu odigrali 20 tekmi te godine :mrgreen:
Edine zabijaj na treninzima, budi nam odmoran i zdravo đaci. Neće ni Mancinijeva do zore, malo je lošijih trenera bilo u zadnjih 20 godina... Yaya Toure špic igrač (plaćen 200.000 funti sedmično) :lol: :lol:
drmadzija

#958 Re: Edin Džeko...

Post by drmadzija »

extraordinary wrote:Džeko u City nije otišao samo radi para, i sigurno da bi sad konobarisao u nekom sarajevskom kafiću ( i šutao se nogom u guzicu od sreće što ima posao ), da je razmišljao na način na koji ti razmišljaš. Da je da pare kaplju, a ja i ležati mogu.
Ja analogije i belaja. :D Dobro ti stoji nik.
Da je Dzeko razmislj'o k'o ja ne bi bio ni fudbaler, a ni konobar. :D Elem, nek nam je Dzeko ziv i zdrav i aBd da uskoro napusti ovaj plasticni klub i mesarsku ligu... elegantno i ponosno. :)
jeza u ledja

#959 Re: Edin Džeko...

Post by jeza u ledja »

Pa dobro, otisao je djelomicno zbog para, djelomicno zbog zelje za sportskim uspjehom, djelimicno zbog slave, djelimicno zbog novih iskusenja, pa jebemu misa sigurno nije otisao samo zbog jedne od tih stvari.
Sumnjam da je ijednom igracu, pogotovo mladjem svejedno u smislu "nema veze sto sjedim na klupi, samo nek pinka kapa".
U stvari kad malo bolje razmislim, ima i takvih, pogotovo ovih u nasoj ligi, sto odu u pripizdinu radi pet grosa ne kontajuci da time upropastavaju karijeru, u smislu, bolje vrabac u ruci nego ptica na grani. Skupe malo para i vrate se nazad, pa onda sljedece godine isto. Pamet ko u ribe, a lijeno ko magare. Dzeko nije takav.
missko

#960 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Ja mislim da sad Pape konta uh sto sam dobro prosao sto sam Dzeki odobrio izistanak u duelu sa Mexikom, zamislite kako bi ga sad raja raskinula da je Dzekson otiso u Mexiko pa sad na klupu lagano, Pape bi bio glavni krivac. A Chicharito isao igro i vratio se i istisnuo Berbu iz prvih 11, ako ManU uopste ima prvih jedanaest, jer igraju vecinom u drugacijem pocetnom sastavu.
Dialer

#961 Re: Edin Džeko...

Post by Dialer »

Skonto Mancini da Dzeko nije fizicki dovoljno ojacao za PL. Pa ga cuva za ove evropske tekme gdje snaga nije ne dominira toliko. :thumbup:
bolton93

#962 Re: Edin Džeko...

Post by bolton93 »

Dialer wrote:Skonto Mancini da Dzeko nije fizicki dovoljno ojacao za PL. Pa ga cuva za ove evropske tekme gdje snaga nije ne dominira toliko. :thumbup:

Manćini nije u stanju ništa da skonta. :wink:

Džeko ima i snagu i visinu za PL, ali je žrtva katastrofalne atmosfere u klubu i trenera koji je običan šarlatan. On javno kaže da ga Baloteli ne jebe 5%. :?

Izgubio je i minimalni autoritet nad ekipom. Jedan se drogira, drugi ga "ne sluša", treći nosi kapitensku traku i usput pljucka klub i grad, peti ne zna gde se nalazi, i tako dalje...

Atmosfera je kao u robijaškoj ćeliji, isključivo vlada zakon jačega.
extraordinary

#963 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

drmadzija wrote:
extraordinary wrote:Džeko u City nije otišao samo radi para, i sigurno da bi sad konobarisao u nekom sarajevskom kafiću ( i šutao se nogom u guzicu od sreće što ima posao ), da je razmišljao na način na koji ti razmišljaš. Da je da pare kaplju, a ja i ležati mogu.
Ja analogije i belaja. :D Dobro ti stoji nik.
Da je Dzeko razmislj'o k'o ja ne bi bio ni fudbaler, a ni konobar. :D Elem, nek nam je Dzeko ziv i zdrav i aBd da uskoro napusti ovaj plasticni klub i mesarsku ligu... elegantno i ponosno. :)
Nije, samo mi je beze pričati da je njemu ekstra, samo nek ima para. Nije mu ekstra i žao bi mi bilo da nam se najbolji igrač zadovoljava mrvicama, tj da sjedi na klupi Manchester City-a.
Ali_G

#964 Re: Edin Džeko...

Post by Ali_G »

Ja ne znam sto je problem priznati da se zajebo sto je otiso u City? Mozda se desi pa i ode Mancini, ode vecina ovih balvana koji sada igraju, al mozda i ne odu. Sta onda? Oni ako izbore LP, Manicini nece otici. Preslozit ce se malo ekipa preko ljeta, a to ne iskljucuje da Dzeko ugleda izlazna vrata sto bi i bilo najbolje.
BaileyS

#965 Re: Edin Džeko...

Post by BaileyS »

Ja komentara, ne valja City, ne valja Dzeko, ne valja liga, upropastit ce ga, otisao zbog para...

Da pocnemo sa izborom kluba. Dzeko je imao izbor da ostane u losem Wolfsburgu, ceka ljeto i zavrsi u malo boljem Juventusu koji nece izboriti ni Ligu sampiona ili da ode u City medju najbolje na svijetu i bori se za svoje mjesto. Posto je on ambiciozan momak izabrao je ovo posljednje sa svim rizicima koje taj izbor nosi.

Mancini kojeg svi kritikujemo je izabrao i doveo Dzeku. Sad koliko je njegov izbor igraca bio logican s obzirom na igru koju on kao trener preferira moze biti dikutabilno jer meni se cini da Dzeko i ne pase bas u sistem ekipe kod koje 75% napada ide kroz sredinu, 14% preko desne strane i 11% po lijevom boku (statistika prvog poluvremena iz jucerasnje utakmice). Mancini je vec fulio sa izborom nekih igraca, kao npr. Kolarovim koji je prespor sa nepreciznim centarsutom ali ipak izvodi sve prekide kod Cityja (svaki njegov centarsut je nasumican, jos nisam vidio da je pogodio igraca u glavu ili spustio loptu pred noge), fulio je dijelom i sa Boatengom ukoliko ga je stvarno planirao za desnog beka. Nadajmo se da istu fulu nije napravio sa Dzekom.

Sto se samog Dzeke tice on je igrac kojem je i prije trebalo vremena da se navikne na novu sredinu, nije ga islo ni u Wolfsburgu u pocetku ali je on strpljivo cekao, radio i na kraju proradio. Sad je situacija malo drugacija jer se vise ne radi o nepoznatom talentu vec o jednom od najskupljih igraca Evrope ali nadati se da ce on znati iznijeti teret na svojim ledjima.

Trenutni Mancinijev izbor se takodje ne moze krtitikovati ako znamo kolike kredite uziva Tevez sa obzirom da se radi o drugom strijelcu lige a ruku na srce po pokazanom i Balotelli trenutno zasluzuje mjesto prije Dzeke. Ono sto me najvise brine sa Dzekom je kontrola lopte i broj izgubljenih duela kad ima igraca na ledjima. To je nesto u cemu je on bio izuzetno jak a sto mu trenutno ne ide od noge. Nadati se da ce ovaj segment poboljsati jer bez toga ce se tesko pribliziti prvih jedanest.

Kako god moje misljenje je da je Dzeko napravio jedini moguci izbor jer sve druge opcije su bile prosjek ili ispod prosjeka.
splend

#966 Re: Edin Džeko...

Post by splend »

"kompetentni" forumasi daju ocjene za mancinijevu strucnost :mrgreen:
akcija: svaki bosanac selektor/menadzer/trener/komentator/vozac F1/vozac relija/kosarkasi poznavlac, se nastavlja :mrgreen:
extraordinary

#967 Re: Edin Džeko...

Post by extraordinary »

Daće njemu šeik ocjenu, njemu i njegovom (ne)znanju. Završe peti prošle godine, ove sezone spucaju 100 miliona funti u sastav i opet će biti u najboljem slučaju četvrti. Od ekipa iznad ili okolo niko osim Chelseaja nije ni blizu trošio.

Jedna stvar je srati nepotrebno, ali totalno druga stvar ono što svi vide. Da jedna Barcelona melje sve pred sobom, da Wenger ima većinom pi**će u ekipi, da je sir Alex Ferguson institucija, da City bude nadigran od Wigana, Fulhama, Wolvesa, Aston Ville, i generalno svih ekipa iz donjeg dijela premijerligaške tabele. Za to nije kriv ni Balotelli, ni Džeko, ni Silva, ni Toure, ni Johnson, ni Milner nego onaj koji ih je sve okupio, a to je Mancini.
SundanceKid

#968 Re: Edin Džeko...

Post by SundanceKid »

splend wrote:"kompetentni" forumasi daju ocjene za mancinijevu strucnost :mrgreen:
akcija: svaki bosanac selektor/menadzer/trener/komentator/vozac F1/vozac relija/kosarkasi poznavlac, se nastavlja :mrgreen:
Hahaahah, bravo majstore, potpisujem 100%!

Prica se da je bio jednom jedan Sa-x forumas, koji je poceo recenicu "ja mislim"...
Gandalf

#969 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

extraordinary wrote:Daće njemu šeik ocjenu, njemu i njegovom (ne)znanju. Završe peti prošle godine, ove sezone spucaju 100 miliona funti u sastav i opet će biti u najboljem slučaju četvrti. Od ekipa iznad ili okolo niko osim Chelseaja nije ni blizu trošio.

Jedna stvar je srati nepotrebno, ali totalno druga stvar ono što svi vide. Da jedna Barcelona melje sve pred sobom, da Wenger ima većinom pi**će u ekipi, da je sir Alex Ferguson institucija, da City bude nadigran od Wigana, Fulhama, Wolvesa, Aston Ville, i generalno svih ekipa iz donjeg dijela premijerligaške tabele. Za to nije kriv ni Balotelli, ni Džeko, ni Silva, ni Toure, ni Johnson, ni Milner nego onaj koji ih je sve okupio, a to je Mancini.
:thumbup: :sax:
todd_smith

#970 Re: Edin Džeko...

Post by todd_smith »

koliko vas ovdje pametuje, neko bi rekao da ste slijedeci Jose Mourinho :lol: :lol: :lol: :lol:
splend

#971 Re: Edin Džeko...

Post by splend »

todd_smith wrote:koliko vas ovdje pametuje, neko bi rekao da ste slijedeci Jose Mourinho :lol: :lol: :lol: :lol:
ovdje se i murinju nadju mane :mrgreen:
Djidjimilovich

#972 Re: Edin Džeko...

Post by Djidjimilovich »

todd_smith wrote:koliko vas ovdje pametuje, neko bi rekao da ste slijedeci Jose Mourinho :lol: :lol: :lol: :lol:

mislis Guardiola ? :P
ratata

#973 Re: Edin Džeko...

Post by ratata »

Djidjimilovich wrote:

mislis Guardiola ? :P
ne
Language

#974 Re: Edin Džeko...

Post by Language »

mislim da bi vise trebao koristiti kocka+iks....na pess-u mu je konstantan golovi asistencije proigravanja utrcavanja jaka stamina 8-) 8-) 8-) :D :D :D :D :D :D :D
Gandalf

#975 Re: Edin Džeko...

Post by Gandalf »

Language wrote:mislim da bi vise trebao koristiti kocka+iks....na pess-u mu je konstantan golovi asistencije proigravanja utrcavanja jaka stamina 8-) 8-) 8-) :D :D :D :D :D :D :D
Al slab mu body balance :lol: :lol: :lol:
Post Reply