Šta nakon razvoda!?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
frx

#951 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by frx »

ma nekako mi se cini da nemam vise ni prijatelja, ni poznanika, nekako svi su oni bili nasi, sada mi pravo bezveze vidjeti se sa njima sve izbjegavam, cini mi se da mi je mucno i vidjeti ih. Zato kontam da je zeznuto nekako sve moram iz pocetka...
frx

#952 Re: Kako dalje?

Post by frx »

miracolo wrote:Kako pronaći sebe nakon razvoda? Nije to trajalo ni pretjerano dugo, nemamo ni djece, ali... Kako izbaciti bijes i ljutnju, osjećaj promašenosti, savjest koja izjeda pitanjuma "zašto sam sebi dozvolila to"...
ako skontas odgovore na ova svoja pitanja javi plizzz
cava

#953 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by cava »

Korisnicko ime wrote:
cava wrote:
edo_79 wrote:Čuj šta nakon razvoda ..... ''Insert coin and press start button to begin'' :evil:

4. nađeš sebi neki hobi koji će ti popunjavati prazan hod, evo recimo ronjenje :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Pa ćujte drug Korisnik, najboljša reklama, samoljepljiva reklama 8-)

A ti Edo, jel stvarno misliš da sam baš toliko prolupala :lol: :lol: :lol: :lol:
edo_79

#954 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by edo_79 »

Ma reko da ja provjerim za svaki slučaj .... možda te kakav mlatno kakvim parmakom :lol:
Ramzess Veliki

#955 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ramzess Veliki »

miracolo wrote:
Ramzess Veliki wrote:Poslije braka sam' se treba provoditi. :D
Ma gdje su ti provodiiiii? :D
Šalim se. Nije mi ni da djelujem raspušteno, nisam se ni razvela da "hodam", ali eto... Više ne znam ni kako da se ponašam.
Raspušteno. :thumbup:

:D
Ma zezam se ... znam, zajebana situacija. Treba nanovo graditi svoj život. Ko se nije razvodio ni ne zna kako je to ...
amaretto

#956 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by amaretto »

Ramzess Veliki wrote:
miracolo wrote:
Ma gdje su ti provodiiiii? :D
Šalim se. Nije mi ni da djelujem raspušteno, nisam se ni razvela da "hodam", ali eto... Više ne znam ni kako da se ponašam.
Raspušteno. :thumbup:

:D
Ma zezam se ... znam, zajebana situacija. Treba nanovo graditi svoj život. Ko se nije razvodio ni ne zna kako je to ...
.
Last edited by amaretto on 18/11/2013 10:29, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#957 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ramzess Veliki »

ho oponopono wrote:

...jadna majko, stega u braku samo takva bila, pa sad se treba dići i skakati skoro na sve i svašta, ono sad si u điru rahatluka nekog?!Image
Ne ... to mu dođe vraćanje na prethodno stanje uzurpirano brakom. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#958 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by plain vanilla »

nakon razvoda kod mene na temu da ostavite oglas :D
bong

#959 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by bong »

kao i prije..usisavanje.. :D :D
uzgajivac

#960 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by uzgajivac »

nakon razlaza nemojte dizati kredit :D
Nekatamo

#961 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Nekatamo »

I ja se pitam sta nakon razvoda :( Bas me to zadesilo nakon 3 mjeseca braka ako se to moze nazvati brakom poslije tako malo vremena.cULA SAM DA SE ZA talve brakove umjesto rastave pise poistenje braka.Koji je proces zna li iko
andr0id

#962 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by andr0id »

Sta nakon razvoda? Hmm..

Ja cu vas ozeniti ;)

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
divlji vjetar

#963 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by divlji vjetar »

pa necu se ni udavat onda,hebeno kako god okrenes :run:
Ramzess Veliki

#964 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ramzess Veliki »

divlji vjetar wrote:pa necu se ni udavat onda,hebeno kako god okrenes :run:
A ne ne ne ... trebaš se udat' ... tad je seks najbolji. :thumbup:
Pun avanture, straha da te ne provale, sastajanje na tajnim mjestima, tajne poruke ... možeš da imaš dvojicu, trojicu ... desetoricu ... dok te ne uhvati pa se razvedete ... zatim kad opet sve postane lako dostupno shvatiš da brak ima svoje prednosti. :thumbup:
divlji vjetar

#965 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by divlji vjetar »

Ramzess Veliki wrote:
divlji vjetar wrote:pa necu se ni udavat onda,hebeno kako god okrenes :run:
A ne ne ne ... trebaš se udat' ... tad je seks najbolji. :thumbup:
Pun avanture, straha da te ne provale, sastajanje na tajnim mjestima, tajne poruke ... možeš da imaš dvojicu, trojicu ... desetoricu ... dok te ne uhvati pa se razvedete ... zatim kad opet sve postane lako dostupno shvatiš da brak ima svoje prednosti. :thumbup:

neka hvala, nebih ovo sto imam kvarila......

hebote nasto me navraca :run:
ho oponopono

#966 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ho oponopono »

Nekatamo wrote:I ja se pitam sta nakon razvoda :( Bas me to zadesilo nakon 3 mjeseca braka ako se to moze nazvati brakom poslije tako malo vremena.cULA SAM DA SE ZA talve brakove umjesto rastave pise poistenje braka.Koji je proces zna li iko
...poništenje braka ide u slučaju ako pri zaključenju braka nisu ispunjeni uslovi predviđeni za punovažnost istog, a razvod može biti sporazumni ili pak tužba!

Poništenje braka

Član 34.
Brak će se poništiti ako se utvrdi da prilikom njegovog sklapanja nije postojao jedan od uvjeta za
punovažnost braka predviđenih u čl. od 10. do 16. ovog Zakona.

Član 35.
Brak će se poništiti ako nije sklopljen u cilju vođenja zajednice života.

Član 10.
Brak ne može sklopiti osoba koja je već u braku.

Član 11.
(1) Brak ne može sklopiti osoba kojoj je oduzeta poslovna sposobnost ili koja je nesposobna za
rasuđivanje.

(2) Izuzetno, sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka osobi koja je
nesposobna za rasuđivanje ako utvrdi da je ona sposobna shvatiti značenje braka i obaveza koje iz njega
proizlaze, te da je brak očito u njenom interesu.

Član 12.
(1) Brak se ne može sklopiti između krvnih srodnika u ravnoj i pobočnoj liniji do četvrtog
stepena uključivo.

(2) Odredba iz stava 1. ovog člana primjenjuje se i na odnos nastao potpunim usvojenjem.

Član 13.
Brak ne mogu sklopiti usvojilac i njegov usvojenik u slučaju nepotpunog usvojenja.

Član 14.
(1) Brak se ne može sklopiti između: svekra i snahe, zeta i tašte, očuha i pastorke i maćehe i
pastorka, bez obzira na to da li je prestao brak čijim je sklapanjem nastalo ovo srodstvo.

3 (2) Izuzetno, sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka srodnicima iz stava
1. ovog člana ako utvrdi da postoje opravdani razlozi.

Član 15.
(1) Brak ne može sklopiti osoba koja nije navršila 18 godina života.

(2) Izuzetno, sud može u vanparničnom postupku dozvoliti sklapanje braka osobi koja je navršila
16 godina života ako utvrdi da postoje opravdani razlozi da je ta osoba tjelesno i duševno sposobna za
vršenje prava i dužnosti koje proizlaze iz braka i da je brak u njenom interesu.

Član 16.
(1) Brak nije valjan ako je na njegovo sklapanje bračni partner pristao u strahu izazvanom
ozbiljnom prijetnjom ili u zabludi o osobnosti drugog bračnog partnera ili o njegovoj bitnoj osobini.

(2) Zabluda o osobnosti bračnog partnera postoji kad je bračni partner mislio da sklapa brak sa
jednom osobom, a sklopio ga je sa drugom osobom.

(3) Zabluda o bitnoj osobini bračnog partnera postoji kad se radi o osobini, odnosno okolnosti
koja bi drugog bračnog partnera odvratila od sklapanja braka da je za nju znao, a naročito u slučaju
krajnje opasne ili teške bolesti, trajne i neizlječive spolne nemoći, trudnoće žene sa drugim muškarcem i
ranije osude zbog krivičnog djela učinjenog protiv dostojanstva osobe i morala.

...ne znam koji je fol kad vas, ali bio ti u braku 3 mjeseca ili pak 3 godine ili 30, ne tangira to mnogo, ako ste oboje za razvod ide sporazumni, u protivnom tužba, a za gore navedene stavke poništenje!

...šta poslije, pak niko nije umro, ideš dalje, tvoj život tvoj izbor! 8-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#967 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

imam prijatelja kojeg nažalost ne ide :D stalno upoznaje razvedene... od 1974 do 1992.
on je 1976. godište i ne pamtim kad je imao curu ili šemu koja nije razvedena :D
elem zahvaljujući njemu suptilno bilježim razloge razvoda

99% žena će reći istu stvar...maltretiranje by him ili njegovi :D zajedno

eh sad maltretiranje je širok pojam... nekom je maltretiranje ajd mi skuhaj kavu dok ja gledam tv
a nekom je maltretiranje kad se svi sakupe od njegovih pa je provociraju psihički/fizički ili bruše pod s njom kad se posvađaju
nebitno

što sam hotio rekti nemam pojma samo sam htio navesti tu misao ili zapažanje
te da se razvode svi... od sirotinje do bogataša od onih u centru grada do stanovnika najzabačenijih sela

a što poslije?
za sada
a pratim situaciju... niko ponovo ne potpisuje :D žene su u blagoj prednosti jer je golog kurca na svakom ćošku bar što se te strane tiče :D a muški ponovo krenu izlaziti :roll: :roll: :roll: odron
Ramzess Veliki

#968 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Ramzess Veliki »

A muškarci se razvode jer se hanuma tamburala više od njega. Znači samo zbog svoje ljenosti ... :oops:
ho oponopono

#969 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ho oponopono »

Black swan wrote:imam prijatelja kojeg nažalost ne ide :D stalno upoznaje razvedene... od 1974 do 1992.
on je 1976. godište i ne pamtim kad je imao curu ili šemu koja nije razvedena :D
elem zahvaljujući njemu suptilno bilježim razloge razvoda

99% žena će reći istu stvar...maltretiranje by him ili njegovi :D zajedno

eh sad maltretiranje je širok pojam... nekom je maltretiranje ajd mi skuhaj kavu dok ja gledam tv
a nekom je maltretiranje kad se svi sakupe od njegovih pa je provociraju psihički/fizički ili bruše pod s njom kad se posvađaju
nebitno

što sam hotio rekti nemam pojma samo sam htio navesti tu misao ili zapažanje
te da se razvode svi... od sirotinje do bogataša od onih u centru grada do stanovnika najzabačenijih sela

a što poslije?
za sada
a pratim situaciju... niko ponovo ne potpisuje :D žene su u blagoj prednosti jer je golog kurca na svakom ćošku bar što se te strane tiče :D a muški ponovo krenu izlaziti :roll: :roll: :roll: odron

...a šta će meni goli kurac(da prostiš) da me vodi možda?! :novine:

... a ako i kad nađem personu kojoj odgovaram ka i ona meni, ne postoji prepreka za novi potpis, neka traje koliko traje, nema pravila! 8-)
Truba

#970 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

Ramzess Veliki wrote:A muškarci se razvode jer se hanuma tamburala više od njega. Znači samo zbog svoje ljenosti ... :oops:
nažalost nemam uvida u to zašto se muški razvode samo imam iz perspektive žena koje njemu kaže a onda prijatelj meni prepriča
ho oponopono

#971 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ho oponopono »

Black swan wrote:
Ramzess Veliki wrote:A muškarci se razvode jer se hanuma tamburala više od njega. Znači samo zbog svoje ljenosti ... :oops:
nažalost nemam uvida u to zašto se muški razvode samo imam iz perspektive žena koje njemu kaže a onda prijatelj meni prepriča

...pusti bolan frenda kaj je sa tobom?! :mrgreen:
Truba

#972 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by Truba »

ho oponopono wrote:...a šta će meni goli kurac(da prostiš) da me vodi možda?! :novine:

... a ako i kad nađem personu kojoj odgovaram ka i ona meni, ne postoji prepreka za novi potpis, neka traje koliko traje, nema pravila! 8-)
htio sam reći da one žene koje su rodile dvoje djece...i razvele se
dosta njih se vratilo roditeljima... ili u stan roditelja
i nemaju namjeru da se udaju ponovo
imaju kakvu takvu obitelj...i nemaju ponovo ista sranja prolaziti

vrhunac ludosti je brak koji se zvašio nakon 3mjeseca jer je on krio da pije neke tablete za šizofreniju
majku mu kako se to ranije nije saznalo

jedna komična situacija... taslači se ona s mužem a njegov otac drži svijeću :lol: :lol: :lol:

treći slučaj... majka iz srednje bosne izgubi skrbništvo nad dvoje djece...vjerovatno droga prostitucija i šizofrenija u isto vrijeme... ne vidim drugog razloga da sud ne da majci djecu
nightvision

#973 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nightvision »

Zato se ja nisam ni zenio, niti cu. Kad vidim sta se sve desava na ovom dunjaluku "petak 13"-ti dodje kao crtani za malu djecu.
ho oponopono

#974 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by ho oponopono »

nightvision wrote:Zato se ja nisam ni zenio, niti cu. Kad vidim sta se sve desava na ovom dunjaluku "petak 13"-ti dodje kao crtani za malu djecu.
..ma ja bolan ti se zakukulji zamumulji u svom svijetu, opet tvoj izbor kaj da ti velim! :mrgreen:
nightvision

#975 Re: Šta nakon razvoda!?

Post by nightvision »

ho oponopono wrote:
nightvision wrote:Zato se ja nisam ni zenio, niti cu. Kad vidim sta se sve desava na ovom dunjaluku "petak 13"-ti dodje kao crtani za malu djecu.
..ma ja bolan ti se zakukulji zamumulji u svom svijetu, opet tvoj izbor kaj da ti velim! :mrgreen:
Koga su guje ujedale i gustera se boji.
Post Reply