Gdje putujete, kako vam je bilo?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
ljiljan89

#951 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ljiljan89 »

citam ovu temu od pocetka jer obozavam slusati price o raznim dijelovima svijeta.
nejse, stigao sam tek do 3 strane i jednostavno moram citirati par rijeci "GandalfSivi" koje su me jednostavno ocarale
...Mi imamo svoj bazen i dva jacuzzija na samom pocetku broda. Tako odem ja juce da se okupam i citam malo knjigu, te da vidim prolaz kroz Gibraltar. Stojim na sredini samog pocetka broda. Sa moje lijeve strane Afrika sa planinama koje izgledaju ludacki, sa desne strane Evropa sa milion vjetrenjaca, ispred mene Atlanski okean i zalazak sunca, iza ledja pitomi, topli Mediteran. Ja u centru, aaaaaaaaaaaa. Kad se nisam rasplakao, nikad necu.
Kljblj

#952 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Kljblj »

Neočekivano sam se u oktobru našla među navijačima koji su krenuli na utakmicu u Pariz. Putovanje je bilo kratko, ali slatko, a Francuska zaista prelijepa zemlja. Strasbourg me je oduševio, presladak je i baš ćust. Tamo smo stigli u nedjelju i imali jedan dan na raspolaganju i izuzev pokojih turista i nekoliko lokalaca grad je nedjeljom gotovo potpuno pust. Više ljudi bude u bilo kojem sarajevskom naselju nedjeljom nego kod njih u centru (i području oko njega). Odlučili smo se na jednosatni obilazak brodom kojim se mogu vidjeti većina obilježja Strasbourga.
U Parizu smo proveli 3 dana što je premalo za tako veliki i prelijepi grad. Preskup je za nas Bosance, ali ga vrijedi posjetiti. Mi smo odsjeli u hotelu koji je bio odmah izvan 20.arrondisementa, ali je metro stanica bila odmah ispred hotela. Metro sistem je odličan pa se s kraja na kraj grada dođe prilično brzo. Pariz je apsolutno prelijep grad, ali ja nisam ostala oduševljena, bez obzira na svu ljepotu, možda zato što sam bila jako kratko pa je sve bilo nabrzinu, ali sam ostala prilično ravnodušna na taj francuski 'šarm'. Mislim da su precijenjeni u mnogo toga, ali ću morati otići ponovo da natenane obiđem sve što me zanima da se možda razuvjerim.

Put kroz Alsace gdje ima prelijepih pejzaža
Image

Image

Strasbourg

Image

Image

Sa obilaska brodom
Image

Katedrala u Strasbourgu
Image

Image

Image

Suvenirnica puna raznih (skupih, ali primamljivih) delicija
Image

Pariz
Jardin des Tuileries, prekrasan park koji vodi od Louvrea prema Aveniji Champs des Elysees
Image

Image

Notre Dame - unutrašnjost i ulaz u katedralu
Image

Image

Na stadionu Saint Denis
Image

Na Montmartreu, na stepenicama koje se spuštaju od Sacre Coeura ka podnožju
Image
enushky

#953 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by enushky »

Evo pratila sam malo ovu temu vec neko vrijeme i pade mi na pamet da ljudima napisem gdje nikako da ne idu :D
Ovo je najbolji savjet koji cu vam dati svima ikaddd :lol: :lol: :lol: :lol: Svugdje sam putovala i svako mjesto je imalo nesto lijepo sto mi je i dan danas u sjecanju.....Pa cak i neka losa iskustva covjek nakon godina zaboravi i ostanu samo ona lijepa. Međutim :twisted: :twisted: :twisted: .......prosle godine sam trebala u Makarsku na more i drugarica me nagovori da idem u ULCINJ. S obzirom na to da nisam bila nikad u CG vjerovala sam njoj,a ona je napricala naravno sve pozitivno :x :x :x :x I tako smo ja i MM jadni otisli u Ulcinj.....Nikad mi gore nije bilo u zivotu na moru,ili bilo gdje :x :x :x :x :x Otrovali smo se,za taksi placali nekad 10 eura 2 minute voznje,nekad 2 eura,zavisi ko hoce da vas zezne,nagledali se prljavstine kao nikad, ljudi su nnas divno ignorisali jer su ocito mislili da smo iz Srbije,pa su nam stalno govorili ne pricaju srpski :zoka: i tako ..... Kome god padne ta glupa ideja na pamet kao nama tada,ili cuje nekoga ko prica dobro o tom gradu,neka okrene glavu i bjezi bez obzira :lol: :lol: :lol: :lol:
Uvijek kad sam putovala kad se vratim kuci bude mi zao sto se sve zavrsilo,ovaj put sam toliko sretna bila da smo ja i momak vec na samom ulasku u Sarajevo poceli nekontrolisano da se smjeskamo i kleberimo sretni sto smo tu i sto smo zivi ikako :lol: :lol: :lol: :lol:
Uglavnom ukoliko vam ikad to padne na pamet,sjedite na kauc,lupite se tavom po glavi i dodjite sebi 8-)
Kljblj

#954 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Kljblj »

Kopiram iz drugog threada jer mi je mrsko opet nešto pisati o Sofiji. :D U Sofiji sam bila ovo ljeto, meni se grad jako, jako svidio. Ima ono nešto, iako definitivno mislim da nije za svakoga. Prvi susret kao i u dosta gradova je ružna željeznička stanica, a i područje oko nje je ružno, ali centar je super. O Sofiji nikad nisam razmišljala kao o turističkoj destinaciji, ali bih voljela ponovo otići. Ima puno lijepih parkova, dobrih kafića i slatkih restorana tako da je super i nije ni najmanje dosadno! Pored toga, jako je jeftina (mi Bosanci nismo još uvidjeli da je Bugarska turistički raj za nas Bosance plitkog džepa) i kompaktna, sve je prilično blizu jer centar nije jako velik tako da se pješke može obići sve. Iako sam koristila javni prevoz (karta košta 1 lev, kao što je napisala osoba iznad mene), za dosta destinacija se ne isplati jer morate presjedati i samim tim kupiti 2 karte. Za 2 leva, max 3, možete taksijem doći između tačke A i B, što se još više isplati ako putujete udvoje/utroje itd. Startna cijena u taxiju je 0,59 leva (0,59KM) i taksi je stvarno JAKO jeftin, prejeftin, kad ostaviš bakšiš pola marke (što ovdje uzimaju bez pitanja), tamošnji taksisti (bar oni s kojima sam se ja vozila) su prezadovoljni. Hrana je super, oni služe pomfrit s odličnim naribanim bijelim sirom, šopska salata je standardno dobra, imaju finih peciva, sladoleda itd. Stvarno se super jede, i jako povoljno. Ja sam za 4 dana priličnog rasipanja za njihove standarde (večera navečer u restoranu, sladoledi i piće tokom dana, taksi svugdje, suveniri, neke planinarske mape, slanje razglednica itd) potrošila (meni se čini) 130KM. Sofija, osim poznate pravoslavne katedrale, nema previše znamenitosti, muzeja i sl. Bila sam u jednoj finoj gradskoj galeriji, a muzej nisam našla (iako sam tražila), u njemu (kako sam pročitala u prospektu ima i djela svjetski poznatih umjetnika), ali generalno grad nije za one koji u svakom turističkom obilasku tragaju za muzejima, umjetničkim postavkama i slično.

Negdje u Srbiji
Image

Beograd
Image

Balkan Flexipass voz na stanici u Beogradu (povratna karta Beograd-Sofija za mlade ispod 26 godina je koštala 80KM, B.Flexipass Bg-Istanbul-Bg košta oko 100KM, jako povoljno), vozovi su 'odron', ali su jeftini tako da se ne žalim. :)

Image

Negdje u Bugarskoj iz voza (predjeli od granice sa Srbijom do Sofije i nisu naročito zanimljivi)
Image

Image

Željeznička stanici u Sofiji, sivo i ružno mjesto; ako vam je voz kasno navečer, a vi morate izaći iz hostela ujutro, zamolite da ostavite kofer/ranac u hostelu/hotelu, nipošto ne na stanici, ja sam planirala i otišla sam da pogledam garderobu koja je jedna odvratna mala prostorija u kojoj radi jedan pravi creep kojem lopovluk izbija iz očiju, a i na prozorčiću garderob(ic)e piše da otvaraju kofere i pregledaju. :-)
Image

One More Bar, jako lijepo mjesto (i unutra je lijepo, nije samo bašta) sa jako ljubaznim konobarima i dobrim izborom pića (ima i izbor jela koja su zvučala jako zanimljivo, ali tu nisam ništa jela tako da ne znam kakva je hrana), ulica Shishman 12.
Image

Image

Katedrala Alexander Nevsky
Image

Image

Image
Kljblj

#955 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Kljblj »

Fitness u parku (nigdje dosad nisam vidjela ovako nešto u parkovima, super je). I inače me je Sofija iznenadila svojim parkovima koji su lijepi i prostrani, nikad nisam zamišljala taj grad kao grad s puno parkova, ali jeste.
Image

Image

Image

Narodno pozorište Ivan Vazov
Image

Image

Image

Image

Okupljeni oko neke igre koju nisam ranije nikad vidjela niti znam kako se zove
Image

Vitosha bulevar, tu ima finih bašti i može se naći super sladoleda talijanskih (mljac, mljac, stvarno su bili super)
Image

U zatvorenoj pijaci preko puta džamije, može se kupiti jako finih sireva, maslina, slatkiša itd.
Image

Banya Bashi džamija Mimara Sinana, jedina džamija u Sofiji
Image

Image

Ovo oni zovu rijekom
Image
Kljblj

#956 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Kljblj »

Park ispred Doma kulture
Image

Pogled na planinu Vitosha
Image

Image

Image

Štandovi s knjigama
Image

Na izvoru mineralne vode u centru Sofije
Image
Vitezanin

#957 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Vitezanin »

Citao sam o Bugarskoj i izgleda da bi vrijedilo otici, ako ne u Sofiju onda mozda na njihovu obalu. Fazon je sto smo mi optereceni predrasudama (tipa gdje ces u Bugarsku na more :D :D :D ). Mada, ja bih otisao jer koliko sam primjetio nije skupo. A i avanturisticki prilicno zvuci. Vlakom do Begesa, onda derneciti u Begesu dva dana pa produziti do Sofije, malo stati tamo i onda nastaviti derneciti na moru. Hm..maybe this summer. 8-)

Netko bio na bugarskoj obali? Iskustva?
Dr.Cuddy

#958 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Dr.Cuddy »

Vitezanin wrote:Citao sam o Bugarskoj i izgleda da bi vrijedilo otici, ako ne u Sofiju onda mozda na njihovu obalu. Fazon je sto smo mi optereceni predrasudama (tipa gdje ces u Bugarsku na more :D :D :D ). Mada, ja bih otisao jer koliko sam primjetio nije skupo. A i avanturisticki prilicno zvuci. Vlakom do Begesa, onda derneciti u Begesu dva dana pa produziti do Sofije, malo stati tamo i onda nastaviti derneciti na moru. Hm..maybe this summer. 8-)

Bila ovo ljeto, pisala sam negdje na temi o tome i naravno popljuvana, đeš' tamo :shock: :lol: . Nama je bilo extra, za više info na PP :)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#959 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by anjusha »

Prije 5 ili 6 godina sam provela mjesec i po dana u Sofiji. I mogu reci da me je pozitivno iznenadila takodje, medjutim imala sam par primjedbi... Ne znam koliko se promjenila situacija, vjerovatno jeste, ali mi se nije dopadalo sto je grad dosta prljav bio, trebalo mi je dosta vremena da se naviknem na njihovo "ne" i "da", te mi je bilo iznenadjenje sto skoro niko nije pricao engleski. Sa svima sam se morala sporazumijevati na nasem jeziku, pa sad ko me sta razumije...
Ali svakako nije destinacija za zaobici- jer ako su mi ovo gore najgore kritike, onda to nisu kritike uopce :) je li tako :)
Pitarrr82

#960 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Pitarrr82 »

Negdje sam sinoc cuo najjeftinije gradove u Evropi ovim redoslijedom...

1. Sofija

2. Krakov

3. Budimpešta
Pitarrr82

#961 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Pitarrr82 »

Vitezanin wrote:Citao sam o Bugarskoj i izgleda da bi vrijedilo otici, ako ne u Sofiju onda mozda na njihovu obalu. Fazon je sto smo mi optereceni predrasudama (tipa gdje ces u Bugarsku na more :D :D :D ). Mada, ja bih otisao jer koliko sam primjetio nije skupo. A i avanturisticki prilicno zvuci. Vlakom do Begesa, onda derneciti u Begesu dva dana pa produziti do Sofije, malo stati tamo i onda nastaviti derneciti na moru. Hm..maybe this summer. 8-)

Primjetio sam da se svabe recimo sve vise okrecu bugarskoj prije nego nekim njihovim standardnim destinacijama, vjerovatno sto je dosta, dosta jeftinije...
Dr.Cuddy

#962 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Dr.Cuddy »

Pitarrr82 wrote:Negdje sam sinoc cuo najjeftinije gradove u Evropi ovim redoslijedom...

1. Sofija

2. Krakov

3. Budimpešta
Bilo na Novoj TV :) Obišla sam Bugarsku: Sofija, Plovdiv, Burgas, Sozopol....vozili smo starom cestom ispod Stare Planine, prekrasna priroda, pejzaži, domaći proizvodi od ruže, meda, šumskog voća. Cijene prihvatljive za nas jer je omjer 1KM - 1LEV, a cijene slične kao kod nas, neke i jeftinije. Što reče anjusha bude tu i tamo prljavo, kao i kod nas ali od kad su ušli u EU trude se da grad, ulice, pločnici liče na nešto. Manje uličice, ne tako prometne, još su uvijek pune rupa i izgledaju kao da je vrijeme stalo prije 30 god ali Sofija raste, razvija se i cvjeta. Klima je kao u Sarajevu. Podzemna im je čista i uredna, cijena karte 1LEV. Ljudi su ljubazni, kako u Sofiji tako i u unutrašnjosti i na obali. Izbjegavati okupljališta omladine iz Rusije, Britanije, Njemačke ... tipa Zlatni Pjasci (Golden Sands), Sunny Beach. Preporučujem sve južno od Burgasa za odmor, bilo porodični ili pojedinačni. Ako idete autom, obavezno kupiti vinjetu na granici, 5 eur za 7 dana :)
Landa

#963 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Landa »

Ja obozavam putovati i prepustiti se osjecaju nepoznatog. I citajuci ovdje neke postove vec me pocelo skakiljati… Evo malo mojih zapazanja iz Azije…

Sletjeli smo u Singapur nakon 10-11 sati non-stop letenja. Let je prosao za cas, pogledas 1-2 filma, cak ni vecera nije bila losa, popijes 2 vina i zavijes se u onu dekicu i odspavas par sati. Cim sam krocila nogom van klimatizovanog aerodroma sva odjeca na meni se u sekundi slijepila za mene uslijed tropskog shoka i malo mi se pomutilo u glavi ali adrenalin i zelja za avanturom su me ponijeli i otjerali znakove umora. Hajmo gdje je onaj macak 8)

Singapur je nevidjeno interesantno uredjena zemlja, ustvari grad-otok. Najpopularniji highlights se daju obici u par dana. Najveci utisak na mene je ostavila luka koja je jedna od najvecih na svijetu i gdje se tankeri i brodovi vide na kilometre kako usidreni cekaju pred ulazom. Stanes i blehnes :shock: i kontas odakle svi ti brodovi dolaze, kuda idu, sta prevoze, ko ih upravlja. Nesto poput svemira koji ti daje osjecaj da si tako mali.

Druga atrakcija koja je nevidjena u svijetu je infinity pool u Marina Bay tornjevima na 57 spratu na 250m visine!!! :-) Znaci, sa ivice bazena gledas cijeli grad kao na dlanu. Kad sam kuci pokazala slike nisu vjerovali da je to stvarno grad iza nego su tvrdili da je to slika skyline Singapura na zidu. Surrealan osjecaj pogotovo sto su se zene u bazenu skoro sve brckale u burkinijima, sto smo po prvi put vidjeli. Zakljucili smo da je neka bogata arapska familija dosla u shopping ;-) ;-).

A mi, mi kao da smo dritom sa Marsa tu bubnuli, sjedili smo suteci sa donjom vilicom razmaknutom od gornje odprilike sat vremena pijuckajuci neki strogi koktel i gledali grad na jednoj strani a mocnu luku sa druge strane bazena. Kad smo odlazili u cudu smo se okretali oko sebe ne vjerujuci da smo to stvarno vidjeli.

Otisli smo u, za Aziju inace poznati koncept restorana, ‘foodcourt’ a po imenu se da zakljuciti da je to jedna hala sa mnogo stolova i stolica oko kojih su desetine standova sa razlicitim jelima i vrstama kuhinje. Daje utisak ogrooomne menze. Iznad svakog standa je napisano o cemu se radi pa tu se mogu naci jela indian, japan, thai, vietnam, china, vegetarian, muslim, halal, itd…Kad napunis svoju tablju sa jelima, ides u potragu za stolom. Vecina stolova je skoro uvijek zauzeta jer ti ljudi non-stop, ali bas non-stop, jedu. Tako da je sansa velika da sjednes nekom za stol i ako imalo zna engleski a skoro svi naglabaju po malo tu krene i prica i svaki moment ti se nesto desi sto nisi ocekivao, cujes neku pricu, upoznas nove ljude, po njihovom savjetu odes u totalno drugom smjeru nego gdje si krenuo, sto je meni osobno se najvise svidjelo u tom gradu. Veoma su prijatni, usluzni i kulturni. Zainteresovani sa covjeka. Za Bosnu malo ko, ustvari niko koga smo upoznali, da je cuo pa smo i mi imali sta objasnjavati. Poslije sam od jedne kolegice cula da u Singapuru imaju pravo dobri cevapi i da ih pravi neki Bosanac. Inace mislim da nema kuhinje koja se tamo ne moze naci. I da sam znala sigurno ih ne bih isla traziti pored onolike ponude svega sto nikad nisi probao.
Klima nalaze sta li, pa smo se i mi navikli na taj ritam da po malo ali cesto jedes tako da smo ostale dane proveli u potrazi za hranom pa usput ako vidimo koju atrakciju vidimo! Jeli smo i probavali sve sto nikad nismo culi za to u Indian Town, China Town, Orchard Road, ne samo zato sto smo se navikli da cesto jedemo nego i zato sto je tamo hrana nevidjena! Cak i ako kupis nesto na ulici, jeftino, usput sa obicnog standa, nikad neces pogrijesiti jer je sve klasa.
Nikad necu zaboraviti kad smo prvu noc ustali ujutro u 2h uslijed jetlag-a, kao da smo ustali ujutro u 9h, pa setali i vozili se taksijem po gradu. A kad ustanes u 9h treba ti dorucak, je l`, te smo svratili u jedan indijski restoran, a hvala bogu mnostvo ducana i restorana radi 24/7, i narucili gambe. Prvo smo sa dvoumicom gledali one rakove u nekakvom zutom sosu a prvom zalogaju slijedilo je jednominutno kolutanje ociju i hmmm, mmmm, mmm, klepajuci se po koljenima.
Poznato jelo koje se cesto srece je chicken&rice, mislim da je po kineskom receptu. Zvuci jednostavno ali nikad necu jesti bolju piletinu i rizu nego tamo. Cini mi se da citavo pile skuhaju, pa u toj vodi onda kuhaju rizu, a piletinu stave jos na gril da zarumeni. Ne-vje-ro-vat-no ukusno!

Grad je veoma sredjen i sve je ustrojeno i cisto pocevsi od zelenila, preko saobracaja pa do ljudi. Singapur je inace poznat kao najzeleniji grad na svijetu i trose mnogo prostora na parkove, klupe, siroke trotoare, sto je malo cudno ali i pametno za jedan grad koji oskudjeva u prostoru. Ali zato stede povrsinu u gradnji pa odose u nebesa i skyline je malo je reci spektakularan.

Ostri zakoni su tu da se postuju i ako nesvjesno prekoracis neki ljubazni ljudi ce te upozoriti da ne bi dobio basnoslovnu kaznu ;-) . Malo bizarno ali zvake su zabranjene i ne smijes ih unijeti u zemlju. Jelo i pice su u metrou zabranjeni i ako prekrsis kazna je cini mi se 600 dolara. Na ulici se smije pusiti samo u naznacenom krugu oko kante za smece, kojih inace ima i vise nego dovoljno, a van bijelih crta je kazna 1000 dolara. Pa se ti pusi! :zzzz:
Kriminala jedva da ima i slobodno mozes ostaviti tasnu, mobilni na stolu same u restoranu i otici u toalet a da ih niko nece ni pogledati. Tako se veoma sigurno osjecate na ulicama cak i po noci pa bez razmisljanja kao neupuceni turist mozete setati kud hocete.

Druga strana price je da sve to zajedno daje utisak sterilnosti, stalnog opreza da nesto ne pogrijesite, nema one cari i spontanosti koje su svojstvene metropolama, sve je projektovano, smisljeno, i odozgo nametnuto. Da bi odrzali taj standard lupaju basnoslovne poreze na uvoz tako da je za regiju veoma skup grad. Cini mi se da je turisticki skuplji i od Pariza. Ne znam kako je zivjeti ali vidim da fino zive i da nema sirotinje, beskucnika, ili se oni toga po kratkom postupku rjesavaju ;-)

Ali sve to na stranu, ovaj grad vrijedi posjetiti i da sam neki milioner otisla bih maksuz do njega pa makar samo zbog onih rakova!!! :-) :-) :-)

U neposrednoj blizini grada je otok Sentosa koji su SingapurTJani :D uzeli pod svoje ruke i od njega napravili rekreativnu zonu sto ce reci waterpark ravan disneylandu ali ga mi nismo posjetili jer smo tu bili samo 3 dana i isli smo dalje za tropske destinacije pa smo znali da cemo se nagledati bounty plaza… :skoljka: :skoljka:

Pozzzz!!! Sretan put u nove avanture! :lol:
Last edited by Landa on 12/01/2012 10:26, edited 1 time in total.
mig

#964 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 22/02/2012 22:08, edited 1 time in total.
Landa

#965 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Landa »

mig wrote::thumbup: Bilo bi mnogo pitkije da si text ispresecala slikama :)
Hvala...
Da sam stavila slike koliki bi post onda bio... :-) Mozda ga nekad preuredim sa slikama.
mig

#966 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by mig »

.
Last edited by mig on 22/02/2012 22:08, edited 1 time in total.
alica.k

#967 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by alica.k »

hej ljudi, kupujem prijateljici avio kartu preko edreams.com, i sad me zanima jel joj upisujem ime putnika bez kvakica il sa? sebi uvijek pisem bez, i vrijedi karta, al nisam nikad kupovala preko edreams pa ne znam jel tamo moze proci bez ili mora biti isto kao u pasosu, tj sa kvakicama.

hvala unaprijed, i sori ako je pogresno mjesto za pitati, ne znam gdje drugo da pitam :D

edit: ja upisala bez :)
funky_baby

#968 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by funky_baby »

ja sam sebi kupila bez kvacica i nije bilo problema :)
alica.k

#969 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by alica.k »

funky_baby wrote:ja sam sebi kupila bez kvacica i nije bilo problema :)
je je, ma vodila sam se logikom ako tako treba i na ostalim stranicama, sto ne bi i ovdje. jednom sam upisala na CA sa kvacicama i peglali su me na check-inu, valjda se njima pojave oni %67%96%whatever simboli umjesto kvacica.
ljubav_aha

#970 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by ljubav_aha »

alica.k wrote:hej ljudi, kupujem prijateljici avio kartu preko edreams.com, i sad me zanima jel joj upisujem ime putnika bez kvakica il sa? sebi uvijek pisem bez, i vrijedi karta, al nisam nikad kupovala preko edreams pa ne znam jel tamo moze proci bez ili mora biti isto kao u pasosu, tj sa kvakicama.

hvala unaprijed, i sori ako je pogresno mjesto za pitati, ne znam gdje drugo da pitam :D

edit: ja upisala bez :)
uvijek BEZ ;-)
Pitarrr82

#971 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Pitarrr82 »

Ima li neko preporuka za St. Gallen i Minhen :)?
vox-populi

#972 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vox-populi »

Pitarrr82 wrote:Ima li neko preporuka za St. Gallen i Minhen :)?
:-D sta te zanima, pitaj pa pisem.
logme

#973 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by logme »

vox-populi wrote:
Slijedeće sedmice sam u Minhenu i Nirnbergu.
Imam tamo lokalnog "vodiča", al svakako vas čitam
Pitarrr82

#974 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by Pitarrr82 »

vox-populi wrote:

Smjestaj prije svega definitivno, gledam cijene soba za 2 osobe i ostajem bez rijeci :mrgreen: ...

Hajde St Gallen ce ionako vjerovatno biti samo jedna noc ali za Minhen mi treba nesto podnosljivo za 2, 3 noci...
vox-populi

#975 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Post by vox-populi »

Pitarrr82 wrote: Smjestaj prije svega definitivno, gledam cijene soba za 2 osobe i ostajem bez rijeci :mrgreen: ...

Hajde St Gallen ce ionako vjerovatno biti samo jedna noc ali za Minhen mi treba nesto podnosljivo za 2, 3 noci...
Ovo je relativno jeftino, plus cuo sam ok iskustva.
http://www.aohostels.com/de/muenchen/

A ni ovo nije za baciti:
http://www.the4you.de/
mada ne znam kakva je usluga.

Ovo su sve hosteli i funkcionisu na principu sobe sa vise kreveta. Ako ti bas treba samo dvokrevetna, onda ce biti skuplje.

Pogledaj prvo na ovim gore linkovima koliko bi dosla dvokrevetna soba, ako bude preskupo, pogledaj ovo:

http://www.heh.de/

Hotel je u samom centru grada, ukljucen je dorucak i parking i mislim da ako dovoljno ranije rezervises da je cijena nekih 50€ po osobi.

Inace, ako nista ne upali, imas stranice tipa hostelworld i slicno pa pogledaj tu. Samo google cheap hostels munich.
Post Reply