Breaking Bad

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
insomnia78

#951 Re: Breaking Bad

Post by insomnia78 »

Nakon predzadnje epizode bilo me je strah da ce scenaristi nesto zasrati (u onakvim okolnostima ni Hank ni Gomez nisu mogli prezivjeti) sto ce mi ogaditi seriju.
Sad sam ubjedjen da ce kraj biti savrsen.
Kad zavrsi pocecu je gledati od pocetka natenane:-)

s' moje sokoćalo
Jack Be Nimble

#952 Re: Breaking Bad

Post by Jack Be Nimble »

insomnia78 wrote:Nije se on zeni nagovorio.
Ono je sve sa namjerom da sebe sto vise uvali a nju "opere", znao je da policija slusa

s' moje sokoćalo
Najboljio dio epizode kada ona skonta sta on njoj stvarno govori. I na kraju 'come home'; rekla mu sa time sve je OK, oprastam, volim te, zbogom.
dječak sa šibicama

#953 Re: Breaking Bad

Post by dječak sa šibicama »

A u pm, sad sam opet pregledao taj razgovor, sav teret krivice je preuzeo na sebe, koja to ljubav mora biti. Uostalom, sve je i pocelo zbog njegove ljubavi prema porodici.

I kako onda neko moze ne voljeti Heisenberga, kako :D
dinooh

#954 Re: Breaking Bad

Post by dinooh »

Da li ovaj metak znaci nesto ?
Da li je ovo slucajnost ili nesto smisljeno, s obzirom da je svaki detalj serije odlicno odraden
Image
Cybernetic

#955 Re: Breaking Bad

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:43, edited 1 time in total.
TRENT

#956 Re: Breaking Bad

Post by TRENT »

Zasto je Hank morao otici u halu onaj dan ? Zasto je morao da cita nesto dok je kenjao .A djelovalo je sve tako normalno... :D
TRENT

#957 Re: Breaking Bad

Post by TRENT »

Cybernetic wrote:Mislim da nema potrebe puno pretjerivati oko toga da li je na kraju iz Walta govorio Walt ili Heisenberg. Nema tu nekih misterija. Sve je jasno kao na dlanu. Walt je Heisenberg i Heisenberg je Walt. Nije u pitanju neki shizo. Sasvim je jasno zasto je na telefonu zaprijetio Skyler. Svjestan da policija slusa, odlucio se na posljedni dobrotvorni akt da bi spasio Skyler. Nakon sto je mala Holly progovorila "Mama", postalu mu je jasno koliko bi bilo bolno da djeca izgube jos i majku. Zato se odlucio Skyler prikazati kao zrtvu i ona je njegove namjere izgleda skontala. Vjerovatno mu najteze pada sto Skyler, Walt. jr i Marie misle da je on ubio Hanka, mada ga je on naravno poslao u smrt, bez obzira na spremnost da plati 80 milijuna za njegovo spasavanje.
U ovoj seriji glavni likovi nemaju specijalni status. Hanka likvidirase kao pseto tri epizode prije finala. Nekako kontam da Todd nema namjeru ubiti Jesseja pogotovo sada nakon sto Walt nece kuhati za njih, pa im treba. Toddov izgovor da ga prvo ispitivaju o tome sto DEA zna je mozda bio iskren akt spasavanja. Mozda Todd i nije bas tolika zivotinja kao Jack i njegova nazi rulja. Moguce je da se Waltova narudzba okrene protiv njegove obitelji time sto Jesse postigne neki dogovor sa Toddom. Teaser za sljedecu epizodu pomalo sugestira da se Skyler i djeca nalaze u opasnosti: http://www.youtube.com/watch?v=BQSTieJH70Y
Ona slika Andrea-e i Brocka okacena u laboratoriji ne ide u prilog tvojoj teoriji. :-D
Cybernetic

#958 Re: Breaking Bad

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:44, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#959 Re: Breaking Bad

Post by smijesni_ste »

Hank :(

Najbolji dio epizode kad se junior okreće protiv Walta...šteta što mu nisu dali više prostora u seriji
smijesni_ste

#960 Re: Breaking Bad

Post by smijesni_ste »

Jeste li znali da je Hank glumio u Terminatoru 2? :lol: :lol:

Naletih slučajno......http://imgur.com/x88Jo
beco

#961 Re: Breaking Bad

Post by beco »

wow just freaking wow. Sta cemo kad ova serija zavrsi, imam osjecaj da ce mi BB sje... serije zadugo. Napokon je napravljena pametna serija, sa vise dimenzija. Volim sto Walter nije predstavljen kao ultimativni negativac kad je bio spreman sve dati da spasi Hanka. Takode kako se za Skyler žrtvovao, sto that biatch nije zaslužila. I ja mislim da ce zadnji obracun biti sa Lydiom.
VenomousV

#962 Re: Breaking Bad

Post by VenomousV »

sta ovo bi majko draga :-)

odo' jos jednom pregledat' onaj razgovor sa skyler...
TRENT

#963 Re: Breaking Bad

Post by TRENT »

24 sata kasnije i dalje sam pod dojmom telefonskog razgovora.KAkva scena.Red wedding me nije toliko sjeb'o. :D

Ima li negdje na YOuTube clip ? Ne mogu da pronadjem.
moon_walker_90

#964 Re: Breaking Bad

Post by moon_walker_90 »

Ajde ne zafrkavaj,Red wedding je haos scena :D sto bi rekli,da Bog sačuva :D ovu sam seriju poceo gledati ima 10-tak dana i sve sam pregledao :D iskreno,samo mi je krivo sto Walter nije pristao da prodaju onaj metalmin(on,Jesse i Mike) svako ko 5 mil dolara u padze i razligu u neku drugu zemlju :) a serija je bas bas predobra...koliko ima do kraja?? zna li se?
Brkooo

#965 Re: Breaking Bad

Post by Brkooo »

jos 2 ep...
TRENT

#966 Re: Breaking Bad

Post by TRENT »

moon_walker_90 wrote:Ajde ne zafrkavaj,Red wedding je haos scena :D sto bi rekli,da Bog sačuva :D ovu sam seriju poceo gledati ima 10-tak dana i sve sam pregledao :D iskreno,samo mi je krivo sto Walter nije pristao da prodaju onaj metalmin(on,Jesse i Mike) svako ko 5 mil dolara u padze i razligu u neku drugu zemlju :) a serija je bas bas predobra...koliko ima do kraja?? zna li se?

GOT sam zavrsio prije 2 mjeseca tako da me nije Red Wedding toliko sokirao jer sam znao da ce nesto desiti u zadnjoj epizodi preko price drugih.I cijelo vrijeme dok sam gledao,zamisljao neke scenarije sta ce biti,izmedju ostalog je bila i ta sccena sa Starkovima,tako da kazem opet,jest bilo jedno veliko VAUUU,ali me nije toliko sokiralo.
Son1

#967 Re: Breaking Bad

Post by Son1 »

Neki dan sam citao dobar review za Breaking Bad i ono sto mi se bas svidjelo, jeste poredjenje sa GOT.
Naime, autor teksta kaze kako je GOT napravio sok epizodom Red Wedding, a da gledajuci Breaking Bad dozivite to u svakoj epizodi :D
Walt ucini da Joffery izgleda kao Majka Tereza :lol:
House

#968 Re: Breaking Bad

Post by House »

Walter kralj :D nema labavo burazeru , jos da hoce roknuti mrsku Hank-ovu zenu
dječak sa šibicama

#969 Re: Breaking Bad

Post by dječak sa šibicama »

smijesni_ste wrote:Jeste li znali da je Hank glumio u Terminatoru 2? :lol: :lol:

Naletih slučajno......http://imgur.com/x88Jo
Meni je najupecatljivije u sjecanju ostao ovakav

Image

Totalni opoziv
House

#970 Re: Breaking Bad

Post by House »

TRENT wrote:Zasto je Hank morao otici u halu onaj dan ? Zasto je morao da cita nesto dok je kenjao .A djelovalo je sve tako normalno... :D

:D
lik5

#971 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

Mislio sam da su Sopranosovi najaca serija,al Breaking Bad sa ovom sezonom je apsolutni pobjednik medju serijama :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ma za sve je kriv kukavica pikman koji je puko i sve upropastio,walt je imao u saci Hanka al labilni pikman sve usra.al opet walt nije trebao otkucat da je pikman ispod auta,shvacam da je u tom momentu bio strasno ljut jer gledao kako mu ubijaju Hanka i kako je pikman Hanka tu doveo .tu je trebao bit jak i dat sansu jos jednu pikmanu i zajedno da grupisu snage ka konacnoj bitki protiv nacista.ovako je walt sve izgubio,hanka kao prijatelja,zenu i dijecu i svog pikmana na kojeg je gledao kao svog sina i koji ga je najvise razocarao.jedino je waltu ostao sol goodman koji ga je uputio da promjeni indentitet.
nema sumnje ova serija ,koju vecina prati ,ne moze nikako bit ravnodusna kad je pogleda.krenula je sporo,dosadno al onda se razvila u pravi triler sto je velika zasluga rezisera i citave ekipe oko serije.
Breaking Bad ce oborit sve rekorde,u to nema sumnje :thumbup:
nino90

#972 Re: Breaking Bad

Post by nino90 »

Dobro je Waltu onaj crnac / kak se vec zvao, rekao za Jessija. Ak se dobro sjecam reko mu je nes tipa on je problem, jednog dana ce te kao unistiti.
Brkooo

#973 Re: Breaking Bad

Post by Brkooo »

lik5 wrote:Mislio sam da su Sopranosovi najaca serija,al Breaking Bad sa ovom sezonom je apsolutni pobjednik medju serijama :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ma za sve je kriv kukavica pikman koji je puko i sve upropastio,walt je imao u saci Hanka al labilni pikman sve usra.al opet walt nije trebao otkucat da je pikman ispod auta,shvacam da je u tom momentu bio strasno ljut jer gledao kako mu ubijaju Hanka i kako je pikman Hanka tu doveo .tu je trebao bit jak i dat sansu jos jednu pikmanu i zajedno da grupisu snage ka konacnoj bitki protiv nacista.ovako je walt sve izgubio,hanka kao prijatelja,zenu i dijecu i svog pikmana na kojeg je gledao kao svog sina i koji ga je najvise razocarao.jedino je waltu ostao sol goodman koji ga je uputio da promjeni indentitet.
nema sumnje ova serija ,koju vecina prati ,ne moze nikako bit ravnodusna kad je pogleda.krenula je sporo,dosadno al onda se razvila u pravi triler sto je velika zasluga rezisera i citave ekipe oko serije.
Breaking Bad ce oborit sve rekorde,u to nema sumnje :thumbup:
:thumbup:
lik5

#974 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

nino90 wrote:Dobro je Waltu onaj crnac / kak se vec zvao, rekao za Jessija. Ak se dobro sjecam reko mu je nes tipa on je problem, jednog dana ce te kao unistiti.
ma shvatio je walt taj problem,al jednostavno nije mogao pikmana tad ubit ili ti ga se rijesit.pikman mu je bio kao sin,stitio ga i mislio mu sve najbolje.kad ga je ulovio da se opet drogira kod one djevojke koja mu je bila gazdarica.tad kad je djevojci pozlilo walt nije reagovao jer skonto je da je pikman snjom duboko u drogama,nazalost taj je napravio jos veci belaj,jer otac od djevojke je kriv za avionsku nesrecu a i stanje pikmana se bas i nije popravilo jer je bio to pocetak njegove dubioze.
ćiribiribela

#975 Re: Breaking Bad

Post by ćiribiribela »

Post Reply