Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#951 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Stigla Nova Octavia u BiH.
Po meni,ako su istinite cijene koje je naveo KLIX.ba,da nema neki fazon opreme ili citanja između redova,pun pogodak. Octavia 2.0 TDI Elegance za 38k KM :thumbup: po meni stvarno postena cijena.
Vasa misljenja?
Nekih 39k-40k KM je uvijek bio osovni Elegance kad izadje sa najskupljim/najjacim dizel motorom (izuzmemo li RS), s tim sto vjerovatno na ovu ide doplata za met. boju (nekih 700 KM + PDV) sto se svodi na isto, ali da ce i ova kao prednodhe 2 biti pogodak - bice!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#952 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

Znas li mozda je li Skodina Elegance ekvivalent VW Highline?
Npr Golf VI sa 2.0 TDI motorom i Highline opremom je bio,cini mi se,ali nisam siguran,oko 40 000,dok je VII poskupila na 44 000. Ako je cijena Octavie ostala ista,onda je to posteno.
goran16v

#953 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:Znas li mozda je li Skodina Elegance ekvivalent VW Highline?
Npr Golf VI sa 2.0 TDI motorom i Highline opremom je bio,cini mi se,ali nisam siguran,oko 40 000,dok je VII poskupila na 44 000. Ako je cijena Octavie ostala ista,onda je to posteno.
Ne bih ti znao reci, u principu VW kao i Skoda ima 3 nivoa opreme...
530i

#954 Re: Škoda all about

Post by 530i »

Mnogo dobre cijene, što jest jest, svaka čast Škodinoj cjenovnoj politici za BiH :-D
Od 26.xxx KM za početni TSI 85ks, pa do tog 2.0 TDI Elegance. Predviđam katastrofalnu prodaju Golfa i Passata, naravno, zbog nove Octavie.
mali_milojica

#955 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

Ako prodaja Golfa VII vec nije katastrofalna,cini mi se da je neko spomenuo cifru od 30 prodatih komada za prva tri mjeseca,ne znam sta ocekuju sada kada dodje nova Octavia. Meni je Octavia uvijek bila "bolji" komad auta za te pare od uporedivog Golfa.
Seherovac

#956 Re: Škoda all about

Post by Seherovac »

Najluksuzniji nivoe opreme barem za ovo prošlu Octaviu Fl je bio L&K, pocetna cijena za 1.8 TSI iznosila je oko 46.119 koliko se dobro sjecam, ali mislim da je taj paket jači od highline...
goran16v

#957 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Seherovac wrote:Najluksuzniji nivoe opreme barem za ovo prošlu Octaviu Fl je bio L&K, pocetna cijena za 1.8 TSI iznosila je oko 46.119 koliko se dobro sjecam, ali mislim da je taj paket jači od highline...
L&K, bas kao i RS, nije klasicni nivo opreme nego model Octavie koji se nudi sa samo 2 motora (2,0TDI i 1,8TSI) dok nivo opreme mozes "upariti" sa bilo kojim motorom.
Seherovac

#958 Re: Škoda all about

Post by Seherovac »

Ne znam ja, tako je stajalo na stranici škoda i stoji pod kategorijom paket opreme, ako laže škoda, lažem i ja... Uostalom ni Higline paket opreme ne možeš uzeti sa bilo kojim motorom hoces... barem je tako kod nas u slucaju 1.2 TSI
goran16v

#959 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Seherovac wrote:Ne znam ja, tako je stajalo na stranici škoda i stoji pod kategorijom paket opreme, ako laže škoda, lažem i ja... Uostalom ni Higline paket opreme ne možeš uzeti sa bilo kojim motorom hoces... barem je tako kod nas u slucaju 1.2 TSI
Stoji i RS pod kategorijom paket opreme pa nije nego je model...
veliki_ah

#960 Re: Škoda all about

Post by veliki_ah »

Treba mi pomoc, u pitanju je skoda felicia (2001).

Izgubio sam daljinski za zakljucavanje, dok je auto bilo zakljucano s aktiviranim alarmom. Sada kada ga otkljucam "rucno" kljucem pali mi se stalno alarm u voznji. Kako da alarm deaktiviram? I kako mogu nabaviti novi daljinski?
goran16v

#961 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

veliki_ah wrote:Treba mi pomoc, u pitanju je skoda felicia (2001).

Izgubio sam daljinski za zakljucavanje, dok je auto bilo zakljucano s aktiviranim alarmom. Sada kada ga otkljucam "rucno" kljucem pali mi se stalno alarm u voznji. Kako da alarm deaktiviram? I kako mogu nabaviti novi daljinski?
Daljinski bi trebao moci nabaviti tamo gdje je ugradjen alarm ili gdje se prodaju. Ako imas naljepnicu ili ako vidis tiejlo alarma pogledaj koji je.
Sto se tice deaktivacije bilo koji elektricar koji se bavi alarmima bi ti bio u stanju raskopcati alarm. Takodjer, neki alarmi na samom tijelu imaju mogucnost deaktivacije za sta treba opet ili daljinski ili poseban kljuc.
veliki_ah

#962 Re: Škoda all about

Post by veliki_ah »

Ovaj alarm je dosao uz auto, dakle original tvornicki je, tako da vjerujem da ce u servisu moci daljinski nabaviti..
Taj kljuc za tijelo alarma sam izgubio, valjda ima neki jos nacin da se iskopca i deaktivira..
goran16v

#963 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

veliki_ah wrote:Ovaj alarm je dosao uz auto, dakle original tvornicki je, tako da vjerujem da ce u servisu moci daljinski nabaviti..
Taj kljuc za tijelo alarma sam izgubio, valjda ima neki jos nacin da se iskopca i deaktivira..
Ne mogu biti 100% siguran ali puno su vece sanse da je u Feliciji naknadno ugradjen alarm nego da je original (iskreno ja nisam vodio nijednu sa fabrickim alarmom) ali ako si siguran i ako je original Skoda onda ces u ovl. servisu nabaviti i daljinski i kljuc za deaktivaciju.
Bez kljuca se ne moze deaktivirati, ali ga elektricar moze raskopcati sa instalacije auta iako ce zavijati dok to radi.
veliki_ah

#964 Re: Škoda all about

Post by veliki_ah »

100% je dosao, jer sam kupio novo auto..
Nije frka da svira dok raskopcava, samo nek ne svira kasnije kad vozim, pravo je bezze.. Ide praznik, a ko zna kad ce mi ovi moci daljinski nabaviti i koliko im vremena treba..
goran16v

#965 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

veliki_ah wrote:100% je dosao, jer sam kupio novo auto..
Nije frka da svira dok raskopcava, samo nek ne svira kasnije kad vozim, pravo je bezze.. Ide praznik, a ko zna kad ce mi ovi moci daljinski nabaviti i koliko im vremena treba..
Sve je moguce, ako si siguran da je original onda pravac ovl. servis i naruci kljuc za deaktivaciju i daljinske, a usput da ti ga raskopcaju dok ne stignu dijelovi jer je pitanje koliko je komplikovano drugomje elektricaru raskopcati original alarm (pogotovo da ga pokopca nazad kad dodju dijelovi), mada mi je jos uvijek malo cudno da daljinski od original alarma nije bio integrisan u kljuc vec je bio na privjesku. Takodjer trgovci, tacnije ASA, su znali primati narudzbe za autu sa alarmom, a alarm prije isporuke, bas kao i Multilock, ugradjivati naknadno kod kooperanata (moj drug je kupio novog Pola sa alarmom 2000 god. ali je dobio auto sa naknadno ugradjenim Vampir alarmom o trosku ASA-e) tako da je moguce da ti u servisu kazu da alarm dosao sa autom ali ipak nije integrisani original nego aftermarket marke te i te.
volan

#966 Re: Škoda all about

Post by volan »

Po meni,ako su istinite cijene koje je naveo KLIX.ba,da nema neki fazon opreme ili citanja između redova,pun pogodak. Octavia 2.0 TDI Elegance za 38k KM :thumbup: po meni stvarno postena cijena.
Vasa misljenja?
Da li se za ove pare u BiH može dobiti pravi auto srednje klase bolji u apsolutno svakom segmentu?
Br_kica

#967 Re: Škoda all about

Post by Br_kica »

Namjeravam kupiti Škodu faibiu do 8000KM. Vaše mišljenje kakvo je auto? Da li se kvari, da li je udoban - Hm ili je kloc kao golf?
530i

#968 Re: Škoda all about

Post by 530i »

kloc kao golf
sabanss

#969 Re: Škoda all about

Post by sabanss »

volan wrote:
Vasa misljenja?
Da li se za ove pare u BiH može dobiti pravi auto srednje klase bolji u apsolutno svakom segmentu?
Sto u BiH? Nigdje na svjetu ne mozes dobiti auto srednje klase za te pare...
RPM

#970 Re: Škoda all about

Post by RPM »

u odnosu na prošli model, minus je:
- zadnje kruto vješanje,
- puno više tvrde plastike, zadnja vrata tvrda plastika,
- cijela završna obrada čini mi se da je lošija,
- cijenom skuplja za ~2000 KM.

ušteda je sigurno napravljena na račun kupaca ... sam vozim A5 model, nekih 80000 hiljada, nova kao i prošli model je auto bez emocija kao da se voziš gradskim prevozom, valjda što ih ima puno na cesti ... probao sam novog Toyota Aurisa, sjajno auto, puno pitomije i dorađenije od Octavie a cijenom i brendom povoljnije, šteta što imaju lošu logistiku. Probao Golfa VII, osjetno kvalitetniji od Octavie a čini mi se da nije toliko skuplji koliko je kvalitetniji i dorađeniji. ... u prvom talasu i s ovim cijenama Octavia mi se ne čini kao najbolji izbor.
mali_milojica

#971 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

sabanss wrote:
volan wrote:
Vasa misljenja?
Sto u BiH? Nigdje na svjetu ne mozes dobiti auto srednje klase za te pare...
Meni npr pada na pamet Citroen C5,a cini mi se da je bila i neka akcija i za Peugeot 508 za te pare.
sabanss

#972 Re: Škoda all about

Post by sabanss »

mali_milojica wrote:
sabanss wrote: Sto u BiH? Nigdje na svjetu ne mozes dobiti auto srednje klase za te pare...
Meni npr pada na pamet Citroen C5,a cini mi se da je bila i neka akcija i za Peugeot 508 za te pare.
Meni je C5 ostao u sjecanju kao auto koje kosta 45k KM minimalno, dizel cak i nesto skuplji... Takodjer sam gledao i Pasata i Insigniu i oni su kostali oko 45k. Da to nisu cijene za stare modele?
citroen xm

#973 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Aktuelni C5 dizelaš starta od nekih 33000 KM.
sabanss

#974 Re: Škoda all about

Post by sabanss »

citroen xm wrote:Aktuelni C5 dizelaš starta od nekih 33000 KM.
Cijena 46 397 KM - Akcijska cijena 34 257 KM?

Pretpostavljam da ima kvaka... Da ovo nije Octavia A5 FL 33 000 - Octavia Tour 27 000?
citroen xm

#975 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Nama kvaka. Dobiješ normalan automobil po toj akcijskoj cijeni kja je "akcijska" već apr godina.
Post Reply