Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
in_love

#951 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by in_love »

pozz raja

jel' mozda neko narucivao racunare sa ebay-a i koliko su carine i poreza uzeli?

hvala :)
Chuckie

#952 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

in_love wrote:pozz raja

Pozdrav i tebi,

Šta misliš jel ista carina na tenk i privjesak za ključeve?
kOmpir

#953 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kOmpir »

Za one koji redovno naručuju iz Kine: da li ste primjetili da od Nove godine sve manje trgovaca šalje u BiH? Jedan od njih mi reče da Kineska pošta ne garantuje da paketi u BiH mogu stići prije 45-50 dana, te da trgovci strahuju od negativnih ocjena.
in_love

#954 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by in_love »

[/quote]

Pozdrav i tebi,

Šta misliš jel ista carina na tenk i privjesak za ključeve?[/quote]

mnogo si pametan..

jel moze neko normalan odgovoriti :)
Chuckie

#955 eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Ma i za fizička lica deru na špediterskim uslugama ako dobijaš robu kurirskom službom, znam da je jednom FedEx uzeo 30tak KM samo za špediciju za dva para adidas patika, plus carina i pdv, ko da uvozim šleper robe.

Sent from my iPhone using Tapatalk
in_love

#956 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by in_love »

KvaziExpert wrote:
in_love wrote:pozz raja

Ja sam kupio u prosloj godini dva laptopa za firmu, mogu sutra vidjeti u carinskoj deklaraciji koliki su troskovi, mislim da su procenti isti, bez obzira je li u pitanju fizicko ili pravno lice. Jedino su za pravno skuplje spediterske usluge.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
hajd molim te pogledaj.. hvala
motorola01

#957 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by motorola01 »

kOmpir wrote:Za one koji redovno naručuju iz Kine: da li ste primjetili da od Nove godine sve manje trgovaca šalje u BiH? Jedan od njih mi reče da Kineska pošta ne garantuje da paketi u BiH mogu stići prije 45-50 dana, te da trgovci strahuju od negativnih ocjena.
Cijeli januar su kinezi bili na godisnjem(kineska nova godina itd)...U zadnjih 2-3 mjeseca mi iz KIne nisu stigla tri paketica,tako da sma trazio full refund i dobio ga.Sad me vise strah narucivati ista iz Kine,jer od narucenih desetak paketica redovno ne dodje barem jedan.Ne znam sta da radim jer ne mogu vjecno traziti full refund,hem mi nezgodno :-) (ispast ce da lazem,a stvarno paket ne dodje) hem nece uvijek ebay biti na mojoj strani jer vide da se pocesto desi da ne dodje paket..Jest da je sve to sitno(do par dolara),ali opet...
Ninoz

#958 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Ninoz »

Pitanje, na nekim artiklima pise da se salje artikal jedino na paypal adresu.Sta ako ja ne zelim artikal na tu adresu ? Koja je procedura ?
lajkujMe

#959 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by lajkujMe »

Danas sam dobio paket iz HongKonga, postar mi donio na vrata :-D inace radi se o sitnici koja me je kostala u vrh glave 8 km sa dostavom.
Zasto do vrata? Zato sto je ta sitnica prevelika da udje u utor sanduceta :lol: Ali postar me zna pa je odgovoran.

Sta je sve taj paketic prezivio od kineske nove godine do smak svijeta na balkanu zbog snjega a stigao u svega 25 dana :thumbup:
radiša

#960 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by radiša »

Moze li se preko ovoga naruciti krava iz Hong Konga?
blue033

#961 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by blue033 »

Ninoz wrote:Pitanje, na nekim artiklima pise da se salje artikal jedino na paypal adresu.Sta ako ja ne zelim artikal na tu adresu ? Koja je procedura ?
Pošalješ mu poruku i pitaš. Kažeš da je poklon ili da si trenutno na toj drugoj adresi....
Chuckie

#962 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

radiša wrote:Moze li se preko ovoga naruciti krava iz Hong Konga?
Može, ja dobio junicu Fedexom neki dan, skupa špedicija u vražju mater, plus PDV na transport dobrog wimena. :D
Chuckie

#963 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Ninoz wrote:Pitanje, na nekim artiklima pise da se salje artikal jedino na paypal adresu.Sta ako ja ne zelim artikal na tu adresu ? Koja je procedura ?
Pa metni u PayPalu adresu koju hoćeš.
Digla_da_kreci

#964 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Digla_da_kreci »

Chuckie wrote:
radiša wrote:Moze li se preko ovoga naruciti krava iz Hong Konga?
Može, ja dobio junicu Fedexom neki dan, skupa špedicija u vražju mater, plus PDV na transport dobrog wimena. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gost1515

#965 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Gost1515 »

Ima li ko iskustva kod kupovine polovnih stvari? Hoce li me carina regularno oderati kao za novu stvar ili ...?
edina2

#966 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by edina2 »

Gost1515 wrote:Ima li ko iskustva kod kupovine polovnih stvari? Hoce li me carina regularno oderati kao za novu stvar ili ...?
Carina ti trazi fakturu ali obicno samo za tehnicke stvari ili ako procijene da je nesto skupo. Ja sam porucila sat Miss Sixty original ali ga dobila na nekoj aukciji za 50 KM sa dostavom. Potom dobijem pismo sa carine da im profaksam fakturu sa paypala da bi ga mogli ocariniti. Kad sam im poslala uzeli mi samo 3,5KM.
marakes

#967 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by marakes »

Ima li neko od Vas problema sa uplatama u zadnja dva dana?
Pokerboy11

#968 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

lajkujMe wrote:Danas sam dobio paket iz HongKonga, postar mi donio na vrata :-D inace radi se o sitnici koja me je kostala u vrh glave 8 km sa dostavom.
Zasto do vrata? Zato sto je ta sitnica prevelika da udje u utor sanduceta :lol: Ali postar me zna pa je odgovoran.

Sta je sve taj paketic prezivio od kineske nove godine do smak svijeta na balkanu zbog snjega a stigao u svega 25 dana :thumbup:
Mnogo brze neg oni iz amerike... kad se sjetim 53 dana... :D
Chuckie

#969 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

otkad tebe nisam vidio na temi, sluša li grafa? :lol:
Pokerboy11

#970 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Pokerboy11 »

Chuckie wrote:otkad tebe nisam vidio na temi, sluša li grafa? :lol:
Ji, kad sam cekao graficku po citav dan sam bio ovdje.

Ma fercera ko heftarica hvala bogu :D Ajfon ? :D
Chuckie

#971 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Ma sve u dure. :thumbup:
Hajlac

#972 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Hajlac »

motorola01 wrote:
kOmpir wrote:Za one koji redovno naručuju iz Kine: da li ste primjetili da od Nove godine sve manje trgovaca šalje u BiH? Jedan od njih mi reče da Kineska pošta ne garantuje da paketi u BiH mogu stići prije 45-50 dana, te da trgovci strahuju od negativnih ocjena.
Cijeli januar su kinezi bili na godisnjem(kineska nova godina itd)...U zadnjih 2-3 mjeseca mi iz KIne nisu stigla tri paketica,tako da sma trazio full refund i dobio ga.Sad me vise strah narucivati ista iz Kine,jer od narucenih desetak paketica redovno ne dodje barem jedan.Ne znam sta da radim jer ne mogu vjecno traziti full refund,hem mi nezgodno :-) (ispast ce da lazem,a stvarno paket ne dodje) hem nece uvijek ebay biti na mojoj strani jer vide da se pocesto desi da ne dodje paket..Jest da je sve to sitno(do par dolara),ali opet...
Isti problem i kod mene. Iz Njemacke jedan paketic nikad nije dosao (narucen u Decembru) a drugi paket iz Irske vec 40 dana 'putuje'. Ranije su posiljke od tog istog prodavaca iz Irske dolazila za 10 do 20 dana.

Da li iko ima neke informacije u vezi ovog ucestalog gubljenja paketa i eventualnih promjena u BiH sa Carinom ?
baja

#973 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by baja »

ebay je fakat institucija, samo mi mozda ucimo tek....cekao sam duze neku robu (ispostavice se da je posta neĐe zabacila, pa se pojavila sa kašnjnjem), i ponuđači na sve pristaju, pa i refund, samo da ne daješ im minus na ebay.

a isti ponudjaci su maheri i za isporuku pitanje carine i sve...bar ovo sto sam ja sreo!
Abu FEED el-Castro

#974 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Abu FEED el-Castro »

Da prijavim jedno jako LOŠE iskustvo. Ranije ih nisam imao ali sad ih se nakupilo odjednom nekoliko.
Znaci nekad za novu godinu kupio nekoliko itema, razlicite punjive baterije, sanyo eneloop i nikon - 5 stvari od 3 prodavaca.
Od toga mi je samo jedno paklo baterija stiglo i uredno radi. Drugo stiglo i ne radi. Tri stvari jos nikad nisu stigle, par puta zvao postu, vele kod njih nema, zvao ebay, kontaktirao sellera - nista. :x
Katastrofa, ne znam sta sad da ocekujem, sta uopste mogu ocekivati nakon proteklih naznacenih 45 dana za zalbe, al eto kont'o prvo hajd nova je godina a ja prvog januara cini mi se kupio i platio, kasnije kontam hajde reko snjegovi i katastrofe i sve evo danas ce, sutra ce... Ali sta sad? :?

Ne znam jel moguce da je do nasih, nikad ranije nisam imao problema, zaprijetio sam tamo da cu im podijeliti minuse ali sto je najgore uopste mi ni ne odgovaraju :-?
rusmir.ba

#975 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by rusmir.ba »

Otvori "case" na ebayu i trazi refundaciju. Ako prodavac ne refundira ebay tebi refundira direktno a njima skida sa racuna.
Post Reply