jel' mozda neko narucivao racunare sa ebay-a i koliko su carine i poreza uzeli?
hvala
Moderator: anex
Pozdrav i tebi,in_love wrote:pozz raja
hvala
hajd molim te pogledaj.. hvalaKvaziExpert wrote:Ja sam kupio u prosloj godini dva laptopa za firmu, mogu sutra vidjeti u carinskoj deklaraciji koliki su troskovi, mislim da su procenti isti, bez obzira je li u pitanju fizicko ili pravno lice. Jedino su za pravno skuplje spediterske usluge.in_love wrote:pozz raja
hvala
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Cijeli januar su kinezi bili na godisnjem(kineska nova godina itd)...U zadnjih 2-3 mjeseca mi iz KIne nisu stigla tri paketica,tako da sma trazio full refund i dobio ga.Sad me vise strah narucivati ista iz Kine,jer od narucenih desetak paketica redovno ne dodje barem jedan.Ne znam sta da radim jer ne mogu vjecno traziti full refund,hem mi nezgodnokOmpir wrote:Za one koji redovno naručuju iz Kine: da li ste primjetili da od Nove godine sve manje trgovaca šalje u BiH? Jedan od njih mi reče da Kineska pošta ne garantuje da paketi u BiH mogu stići prije 45-50 dana, te da trgovci strahuju od negativnih ocjena.
Pošalješ mu poruku i pitaš. Kažeš da je poklon ili da si trenutno na toj drugoj adresi....Ninoz wrote:Pitanje, na nekim artiklima pise da se salje artikal jedino na paypal adresu.Sta ako ja ne zelim artikal na tu adresu ? Koja je procedura ?
Može, ja dobio junicu Fedexom neki dan, skupa špedicija u vražju mater, plus PDV na transport dobrog wimena.radiša wrote:Moze li se preko ovoga naruciti krava iz Hong Konga?
Pa metni u PayPalu adresu koju hoćeš.Ninoz wrote:Pitanje, na nekim artiklima pise da se salje artikal jedino na paypal adresu.Sta ako ja ne zelim artikal na tu adresu ? Koja je procedura ?
Chuckie wrote:Može, ja dobio junicu Fedexom neki dan, skupa špedicija u vražju mater, plus PDV na transport dobrog wimena.radiša wrote:Moze li se preko ovoga naruciti krava iz Hong Konga?
Carina ti trazi fakturu ali obicno samo za tehnicke stvari ili ako procijene da je nesto skupo. Ja sam porucila sat Miss Sixty original ali ga dobila na nekoj aukciji za 50 KM sa dostavom. Potom dobijem pismo sa carine da im profaksam fakturu sa paypala da bi ga mogli ocariniti. Kad sam im poslala uzeli mi samo 3,5KM.Gost1515 wrote:Ima li ko iskustva kod kupovine polovnih stvari? Hoce li me carina regularno oderati kao za novu stvar ili ...?
Mnogo brze neg oni iz amerike... kad se sjetim 53 dana...lajkujMe wrote:Danas sam dobio paket iz HongKonga, postar mi donio na vratainace radi se o sitnici koja me je kostala u vrh glave 8 km sa dostavom.
Zasto do vrata? Zato sto je ta sitnica prevelika da udje u utor sanducetaAli postar me zna pa je odgovoran.
Sta je sve taj paketic prezivio od kineske nove godine do smak svijeta na balkanu zbog snjega a stigao u svega 25 dana
Ji, kad sam cekao graficku po citav dan sam bio ovdje.Chuckie wrote:otkad tebe nisam vidio na temi, sluša li grafa?
Isti problem i kod mene. Iz Njemacke jedan paketic nikad nije dosao (narucen u Decembru) a drugi paket iz Irske vec 40 dana 'putuje'. Ranije su posiljke od tog istog prodavaca iz Irske dolazila za 10 do 20 dana.motorola01 wrote:Cijeli januar su kinezi bili na godisnjem(kineska nova godina itd)...U zadnjih 2-3 mjeseca mi iz KIne nisu stigla tri paketica,tako da sma trazio full refund i dobio ga.Sad me vise strah narucivati ista iz Kine,jer od narucenih desetak paketica redovno ne dodje barem jedan.Ne znam sta da radim jer ne mogu vjecno traziti full refund,hem mi nezgodnokOmpir wrote:Za one koji redovno naručuju iz Kine: da li ste primjetili da od Nove godine sve manje trgovaca šalje u BiH? Jedan od njih mi reče da Kineska pošta ne garantuje da paketi u BiH mogu stići prije 45-50 dana, te da trgovci strahuju od negativnih ocjena.(ispast ce da lazem,a stvarno paket ne dodje) hem nece uvijek ebay biti na mojoj strani jer vide da se pocesto desi da ne dodje paket..Jest da je sve to sitno(do par dolara),ali opet...