Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#951 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:Nema ništa loše u samoj izjavi... ali ima u govorniku :)
Nemojte se s Bakirom zajebavat'!!! :D

Image
Über Bosanac

#952 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Über Bosanac »

Adriatic wrote:Pljunuti babo.
Neznalica i nesposobnjaković a tek što voli ukrasti.....
Kazes da mu je babo bio neznalica i nesposobnjakovic, ha? :)

Hej moj junace, zaboravljas da su nas napale dvije drzave, da nam je svijet uveo embargo na oruzije, da mi nismo imali ni vojsku ni opremu, da nam je bilo presudjeno da nestanemo, i da smo izdani od 2/3 nasih sugradjana. I ipak..., opstali smo, BiH i dalje postoji, i sto je najvaznije -nismo uzvracali istom mjerom i mozemo uzdignute glave da hodamo ovom zemljom.

Al eto, mozda si ti upravu, ipak si argumentacijski jak. A i sada kada nema vise granata, nema gladi, nema redova za vodu, nema redukcije struje, nema opasnosti od silovanja, snajpera, i stradanja, mozda je iz ove danasnje perspektive lakse uvidjeti sve njegove greske tokom najgoreg rata i stradanja nakon WWII. ...ak' znas sta mislim.
ibizza

#953 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ibizza »

Über Bosanac wrote:

Hej moj junace, zaboravljas da su nas napale dvije drzave, da nam je svijet uveo embargo na oruzije, da mi nismo imali ni vojsku ni opremu, da nam je bilo presudjeno da nestanemo, i da smo izdani od 2/3 nasih sugradjana. I ipak..., opstali smo, BiH i dalje postoji, i sto je najvaznije -nismo uzvracali istom mjerom i mozemo uzdignute glave da hodamo ovom zemljom.

Al eto, mozda si ti upravu, ipak si argumentacijski jak. A i sada kada nema vise granata, nema gladi, nema redova za vodu, nema redukcije struje, nema opasnosti od silovanja, snajpera, i stradanja, mozda je iz ove danasnje perspektive lakse uvidjeti sve njegove greske tokom najgoreg rata i stradanja nakon WWII. ...ak' znas sta mislim.
Sto se tice samog rata,mislim da je ovo mozda bio maximum koji je Alija mogao izvuci,i tu mu se ne moze bas mnogo toga prigovoriti,ali krenimo od 1.1.1996. Ko je odgovoran za lošu privatizaciju? Ko je stvorio te sitne lopovcice ,pa su oni za marku,dvije,tri,kupovali preduzeca?
Gdje su nestale milijarde maraka za pomoc i obnovu BiH?
Gdje su pare koje je svaki boras ARBiH trebao dobiti(Sultan sa Bruneja je dao novac)?
E za to je kriv Alija,jer to su sve njegovi sljedbenici iz SDA uradili.
stochar

#954 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by stochar »

idioti su me stavili u poziciju da izgleda da sam na strani '10 najtezih godina zajedno', ali moram te u skladu s apitanjima koja sam dobio na slicnim tema upitati jedno:

haj' dokazhi to sto tvrdis! daj mi dokaze da je Bakir I. neznalica i nesposobnjakovic, a posebno me interesuje dokaz 'da voli ukrasti'! pljiz!
Über Bosanac

#955 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Über Bosanac »

ibizza wrote: Sto se tice samog rata,mislim da je ovo mozda bio maximum koji je Alija mogao izvuci,i tu mu se ne moze bas mnogo toga prigovoriti,ali krenimo od 1.1.1996. Ko je odgovoran za lošu privatizaciju? Ko je stvorio te sitne lopovcice ,pa su oni za marku,dvije,tri,kupovali preduzeca?
Gdje su pare koje je svaki boras ARBiH trebao dobiti(Sultan sa Bruneja je dao novac)?
Slazem se!
Kada covjek pogleda protiv cega i koga smo se morali braniti tokom agresije, dobro smo uopste opstali!
Slazem se sa tobom da je poslije rata bilo dosta kriminala, pljacke, lopovluka, i upravo zato smatram da je SDA trebala izgubiti ove prosle izbore i da nisu trebali ponovo biti u vlasti.
Isto tako sav taj kriminal se ipak ne moze staviti na ledja Alije. On je ipak samo jedan covjek i on nije mogao svakom insanu sapnuti pamet na uho i reci mu sta da radi. Ljudi su razliciti i spremni na svasta da se obogate.
prljavi Hare

#956 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by prljavi Hare »

Über Bosanac wrote:
ibizza wrote: Sto se tice samog rata,mislim da je ovo mozda bio maximum koji je Alija mogao izvuci,i tu mu se ne moze bas mnogo toga prigovoriti,ali krenimo od 1.1.1996. Ko je odgovoran za lošu privatizaciju? Ko je stvorio te sitne lopovcice ,pa su oni za marku,dvije,tri,kupovali preduzeca?
Slazem se!
Kada covjek pogleda protiv cega i koga smo se morali braniti tokom agresije, dobro smo uopste opstali!
Slazem se sa tobom da je poslije rata bilo dosta kriminala, pljacke, lopovluka, i upravo zato smatram da je SDA trebala izgubiti ove prosle izbore i da nisu trebali ponovo biti u vlasti.
Isto tako sav taj kriminal se ipak ne moze staviti na ledja Alije. On je ipak samo jedan covjek i on nije mogao svakom insanu sapnuti pamet na uho i reci mu sta da radi. Ljudi su razliciti i spremni na svasta da se obogate.

Tačno,ali ako te ljudi gledaju stalno okruženog nekakvim Šajama,Čengićima,Bičakčićima i sličnim,stekne
se utisak da je sasvim u redu kopirati isto što i oni rade.Stvar je bila u pravljenju (i danas dan je!) sasvim
drugačijeg ambijenta,prijatelje biraš sam,to je od Boga dato,ništa drugo ne možeš izabrati! :wink:
Adriatic

#957 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Adriatic »

Über Bosanac wrote:

Ko je pokrao desetine milijardi upućenih Bosni u ratu i poslije rata? Ili ako se ne radi o krađi, ko je izašao pred narod i rekao "Dobili smo toliko i potrošili smo za to i to"?
Ako je tadašnji komadant armije Sefer Halilović rekao da je za armiju otišao mizeran iznos, gdje je ostatak?
Ko je spriječio zabranu SDS-a?
Ko je javno govorio o sekularnoj, građanskoj ....a pravio svoju fildžan džamahiriju u kojoj danas živimo na 24%?
Ko je govorio da nikad neće priznati RS?
Ko je pored četnika zatvarao struju građanima Sarajeva u ratu? A to je znamo ratni zločin.
Ko je mijenjao Srebrenicu za okolinu Sarajeva?
Ko je birao Velibora Ostojića poslije rata?
Ko je organizovao iftare sa SDS-om u Banjaluci poslije rata?
.....itd i tome slično.
Last edited by Adriatic on 12/09/2011 10:30, edited 1 time in total.
Adriatic

#958 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Adriatic »

stochar wrote:
idioti su me stavili u poziciju da izgleda da sam na strani '10 najtezih godina zajedno', ali moram te u skladu s apitanjima koja sam dobio na slicnim tema upitati jedno:

haj' dokazhi to sto tvrdis! daj mi dokaze da je Bakir I. neznalica i nesposobnjakovic, a posebno me interesuje dokaz 'da voli ukrasti'! pljiz!
Ti ko da si prespavao sve ove godine.
Da ti dokazujem lopovluk šajinog jarana?
Ako te baš interesuje, pogledaj šta je o tome pisao New York Times.
A naš Bakir i čitav režim angažovali advokate, naravno lovom iz budžeta i onda se povukli podvijena repa.
wolf07

#959 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Adriatic wrote:
Über Bosanac wrote:

Ko je pokrao desetine milijardi upućenih Bosni u ratu i poslije rata? Ili ako se ne radi o krađi, ko je izašao pred narod i rekao "Dobili smo toliko i potrošili smo za to i to"?
Ako je tadašnji komadant armije Sefer Halilović rekao da je za armiju otišao mizeran iznos, gdje je ostatak?
Ko je javno govorio o sekularnoj, građanskoj ....a pravio svoju fildžan džamahiriju u kojoj danas živimo na 24%?
Ko je pored četnika zatvarao struju građanima Sarajeva u ratu? A to je znamo ratni zločin.
.....itd i tome slično.
- KO kaze da je ono sto kaze Sefer istina?
- Ko je to nadlezan da zabrani rad bilo koje politicke partije pa i pomenutog SDS-a, uostalom isti taj SDS je bio itekako kooperativan dok nije uzjaho Zlajin drug Mico i njegov SNSD
- Fildzan dzamahiriju nam je napravio Radovan Karadzic i Ratko Mladic, svesrdno pomognuti nasim komsijama Srbima koji su lijegali u krevet u svojim stanovima kad i mi a osvanuli na PAlama, Ilidzi, Doboju, Nevesinju....
- To je bila jedna od opcija koju su sami srebrenicani odbili, uostalom raspitaj se
- Ko danas bira bilo koga i bilo sta u ovoj drzavi, jel Bakir Izetbegovic?
- Iftar u Banja Luci (makar i sa SDS-om) je veliko dostinuce nakon svega sto se desilo a ti o tome misli sta hoces pa i suprotno, time ces vjerovatno podstaci povratak Bosnjaka u RS! Sta je trebalo, da ne organizuju iftar u BL - pa to smo imali od 92. do 95.
Imas li jos pitanja, konstatacija, trauma???
Adriatic

#960 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Adriatic »

wolf07 wrote:
Adriatic wrote:

.....itd i tome slično.
- Ko je to nadlezan da zabrani rad bilo koje politicke partije pa i pomenutog SDS-a, uostalom isti taj SDS je bio itekako kooperativan dok nije uzjaho Zlajin drug Mico i njegov SNSD
- Fildzan dzamahiriju nam je napravio Radovan Karadzic i Ratko Mladic, svesrdno pomognuti nasim komsijama Srbima koji su lijegali u krevet u svojim stanovima kad i mi a osvanuli na PAlama, Ilidzi, Doboju, Nevesinju....
- To je bila jedna od opcija koju su sami srebrenicani odbili, uostalom raspitaj se
- Iftar u Banja Luci (makar i sa SDS-om) je veliko dostinuce nakon svega sto se desilo a ti o tome misli sta hoces pa i suprotno, time ces vjerovatno podstaci povratak Bosnjaka u RS! Sta je trebalo, da ne organizuju iftar u BL - pa to smo imali od 92. do 95.
SDS bio kooperativan ?, Radovan napravio džamahiriju a ne bi to Alija nikad, jok ??????, srebreničani odbili ali Alija je htio, iftar sa SDS-om u Banjaluci je veliko dostignuće , ....????????????
Žali bože tastature.
Nemam traume, samo i ti si dokaz da nisu najveći krivci političari nego oni koji ih biraju.
prljavi Hare

#961 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by prljavi Hare »

Adriatic wrote:
wolf07 wrote:
Adriatic wrote:

.....itd i tome slično.
SDS bio kooperativan ?, Radovan napravio džamahiriju a ne bi to Alija nikad, jok ??????, srebreničani odbili ali Alija je htio, iftar sa SDS-om u Banjaluci je veliko dostignuće , ....????????????
Žali bože tastature.
Nemam traume, samo i ti si dokaz da nisu najveći krivci političari nego oni koji ih biraju.

Iftar sa SDS-om? :shock: :? :lol: :lol: :lol:
"Kod amidže Radovana"! Nenadjebivo! :lol: :lol: :lol:
palermo

#962 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by palermo »

prljavi Hare wrote:
Iftar sa SDS-om? :shock: :? :lol: :lol: :lol:
"Kod amidže Radovana"! Nenadjebivo! :lol: :lol: :lol:
Jebem mu miša, ja ne znam o kojem iftaru govorite,ko će sve upratiti, ali ako je taj iftar održan poslije rata u Banjaluci i na njega došao SDS (a ja tako shvatih), onda bi se to moglo računati kao dobar potez možda čak i uspjeh.

Mislim, stvarno bi nekad mogli naše navijačke strasti smiriti i objektvnije posmatrati stvari oko nas.
wolf07

#963 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Za mene je bitno da ima iftar i u Banja Luci!!! Mislim da moje misljenje dijeli svako kome je imalo stalo do iftara kao necega sto jednim dijelom simbolizuje Bosnjake i muslimane uopste, ja nisam taj koji tu zaslugu pripisuje ni Aliji, ni Bakiru, ni SDA. Ali kad je to vec "druga strana" ove diskusije tako navela ne vidim razloga za bilo kakav podsmijeh. Da, SDS je prije nego ih je SNSD skinuo s vlasti bio itekako kooperativan. Dragan Cavic je izgovorio prije 6-7 godina ono cemu se Dodik i danas suprotstavlja, da je bogdo kojim slucajem nastavljeno u tom pravcu. O Srebrenici sere svako svasta, istina je da je Alija nekim putem dobio tu ponudu i proslijedio je legalnim organima vlasti u tom gradu. Mislim da nista moralnije nije ni magao napravit u tom trenutku. Oni su to odbili! Zamislite da je nekim slucajem takva ponuda dosla na sto Aliji i da je on to glatko odbio bez konsultovanja tih ljudi. Sta bi ste danas pisali o njemu???? Sve u svemu, po meni je rijec o jednoj moralnoj vertikali kakva odavno nije vidjena na ovim prostorima. Svi su mastili svoje brkove dok su komunisti drzali vlast u bivsoj SFRJ a Alija je dva puta bio u zatvoru zbog svojih politickih stavova spram komunizma. I sta je rezultat, cim se ukazala prva prilika svi su se bivsi komunisti povampirili i popljuvali "Tita i partiju" dok taj isti Alija nikad nije ruznu rijec progovorio protiv covjeka u cijim je zatvorima lezao. Ostala je Titova ulica u Sarajevu za Alijinog vakta onakva kakva je i kolika je bila, dok su Titini dupeuvlakaci u drugim republikama bivse drzave tim ulicama davali ustaska, cetnicka i kakva sve ne imena. Ako to nije vrijedno postovanja de me malo prosvijetlite pa recite sta jeste!
Imamopobjednika

#964 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Imamopobjednika »

Interesantno je to koliko mrznje izbija od strane raznoraznih anonimusa prema koalicionim partnerima. Nisam protiv ove koalicije, naprotiv. Ali ako neko misli da ce nekim cudom SDA izgubiti podrsku i zavrsiti poput SBiH ili SDS-a u drugom entitetu - grdno se vara. Jos dugi niz godina i desetljeca u ovoj zemlji se nece moci napraviti stabilna vlast na entitetskom ili drzavnom nivou bez ove stranke. Ma koliko to pojedincima smetalo.

I jednoj i drugoj strani unutar platforme je itekako jasno da se ovdje ne radi o braku iz ljubavi, medjutim licemjerno je i jadno da je sasvim OK da crveni primitivno pljuju po SDA a da se svako neslaganje SDA sa SDP-om poistovjecuje sa izdajom drzave. Te price se mogu prodavati maloj djeci.
Imamopobjednika

#965 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Imamopobjednika »

Moze li iko pogoditi ko je bio prvi zvanicni govornik na otvaranju muzeja "Alija Izetbegovic" na Kovacima?

Odgovor: Zeljko Komsic
popajic

#966 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

Imamopobjednika wrote:Interesantno je to koliko mrznje izbija od strane raznoraznih anonimusa prema koalicionim partnerima. Nisam protiv ove koalicije, naprotiv. Ali ako neko misli da ce nekim cudom SDA izgubiti podrsku i zavrsiti poput SBiH ili SDS-a u drugom entitetu - grdno se vara. Jos dugi niz godina i desetljeca u ovoj zemlji se nece moci napraviti stabilna vlast na entitetskom ili drzavnom nivou bez ove stranke. Ma koliko to pojedincima smetalo.

I jednoj i drugoj strani unutar platforme je itekako jasno da se ovdje ne radi o braku iz ljubavi, medjutim licemjerno je i jadno da je sasvim OK da crveni primitivno pljuju po SDA a da se svako neslaganje SDA sa SDP-om poistovjecuje sa izdajom drzave. Te price se mogu prodavati maloj djeci.

Sto se cudis ? Pa i Bake tvrdi da narod zna :D
Ponesto se i naucilo iz nedavne proslosti ...ne moze se ni doticni narod dozivotno drzati pod SDA dopingom 8)
ultima_palabra

#967 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ultima_palabra »

Imamopobjednika wrote:Interesantno je to koliko mrznje izbija od strane raznoraznih anonimusa prema koalicionim partnerima. Nisam protiv ove koalicije, naprotiv. Ali ako neko misli da ce nekim cudom SDA izgubiti podrsku i zavrsiti poput SBiH ili SDS-a u drugom entitetu - grdno se vara. Jos dugi niz godina i desetljeca u ovoj zemlji se nece moci napraviti stabilna vlast na entitetskom ili drzavnom nivou bez ove stranke. Ma koliko to pojedincima smetalo.

Malo preozbiljno shvataš (ili se takav dojam ostavlja) forum... ovdje svako može kenjati šta hoće :)

Sa Tihićem na čelu SDA ima stabilan pad sa svakim izborima... jednostavno se biračko tijelo ne identifikuje sa njim, iako on radi dobar posao po mom mišljenju. Tako sad prvi put u 20 godina imamo situaciju da SDA nije najjača stranka u Federaciji.

A stabilna vlast bez SDA se mogla formirati već u oktobru... sa SBB bi SDP imao manje-više stabilnu vlast kao i sada. Viši interesi su diktirali da se to ne uradi.
popajic

#968 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

Postao/la Imamopobjednika dana 21 sep 2011, 14:09

Moze li iko pogoditi ko je bio prvi zvanicni govornik na otvaranju muzeja "Alija Izetbegovic" na Kovacima?

Odgovor: Zeljko Komsic
:D
PoslalO ga - protokol je protokol !
@ultima_palabra
Sa Tihićem na čelu SDA ima stabilan pad sa svakim izborima... jednostavno se biračko tijelo ne identifikuje sa njim, iako on radi dobar posao po mom mišljenju
Ne mrem bilivit da to stvarno mislis !?
seln

#969 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by seln »

I? Sta radi el prezidente Barrique Izetbegovic?
madner

#970 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by madner »

seln wrote:I? Sta radi el prezidente Barrique Izetbegovic?
Pokusava se izvinuti nekome, ali ga ni za to ne bendaju.
dinoEL

#971 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by dinoEL »

ultima_palabra wrote: Sa Tihićem na čelu SDA ima stabilan pad sa svakim izborima... jednostavno se biračko tijelo ne identifikuje sa njim, iako on radi dobar posao po mom mišljenju. Tako sad prvi put u 20 godina imamo situaciju da SDA nije najjača stranka u Federaciji.

A stabilna vlast bez SDA se mogla formirati već u oktobru... sa SBB bi SDP imao manje-više stabilnu vlast kao i sada. Viši interesi su diktirali da se to ne uradi.
sa SBB da postoji nešto stabilno :? mora da se šališ.
pa pola koševa kad nije odletilo u zrag zbog ideje dvojice SBB-ovaca da naprave zgradu od 12 spratova do pionirske doline.
Skijaš

#972 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Skijaš »

dinoEL wrote:
ultima_palabra wrote: Sa Tihićem na čelu SDA ima stabilan pad sa svakim izborima... jednostavno se biračko tijelo ne identifikuje sa njim, iako on radi dobar posao po mom mišljenju. Tako sad prvi put u 20 godina imamo situaciju da SDA nije najjača stranka u Federaciji.

sa SBB da postoji nešto stabilno :? mora da se šališ.
pa pola koševa kad nije odletilo u zrag zbog ideje dvojice SBB-ovaca da naprave zgradu od 12 spratova do pionirske doline.
Ako zdravi elementi unutar SDA ne obuzdaju Tihićeve izdajničke tendencije, koalicija sa plaćenikom Radončićem je realna opcija.
1mustra

#973 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by 1mustra »

Skijaš wrote: Ako zdravi elementi unutar SDA ne obuzdaju Tihićeve izdajničke tendencije, koalicija sa plaćenikom Radončićem je realna opcija.
Koalicija SDA sa Radoncicem?
Bosnolog

#974 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Bosnolog »

1mustra wrote:
Skijaš wrote: Ako zdravi elementi unutar SDA ne obuzdaju Tihićeve izdajničke tendencije, koalicija sa plaćenikom Radončićem je realna opcija.
To je bila i ostala zelja Bandzaluke i Beograda,....Lakse bi bilo Dodiku da ucjenjuje i kasapi Bosnu,....Dabic i Cosic bi slavili,........
Skijaš

#975 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Skijaš »

1mustra wrote:
Ne, nego SDP-a. Radončić je svakako na prodaju a izbilo bi se i onaj argument o koaliciji SDP-a sa nacionalističkom SDA. Mene takav razvoj situacije ne bi obradovao, Radončić je mutan igrač u talu sa Keljmendijem, ali ako se protiv Dodikovih ultimatuma ne može obezbjediti podršku SDA, možda može Radončićevu.
Post Reply