Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
sadmire wrote:Predlazem da se malo vise potrudimo da temu odrzimo u zivotu. Lijepo je igrati se a usput se nesto i sazna te dobiju korisne preporuke za citanje.
sadmire wrote:Evo novo pitanjce:
mnogi kazu da je to najbolji antiratni roman ikada! Ime pisca i naziv djela?
Misliš na rat općenito (pa knjiga može biti bilo čija) ili misliš na naš rat i nekog domaćeg (BiH,Hr,Sr) autora?
funeral blues wrote:možda: ''Jebo sad hiljadu dinara'', Dežulović?
i meni je ta najbolja antiratna koju sam citao, al ova je starija, prevodjena na vise jezika, a i autor je u tim nekim svjetskim okvirima poznatiji pa valjda zbog toga nju cesce isticu kao najbolju.
U vise navrata sam se susreo sa tom konstatacijom nasih knjizevnika i istoricara pa sam vodeci se time i formulirao pitanje!
SinjaD wrote:Ja jako volim Remarka. Da li je mozda on u pitanju?
Na zapadu nista novo, recimo?
Nije on, iako bih i ja prvo na njega pomislio!
Trenutno se kanim procitati njegova Tri ratna druga, ali nikako ne stizem!
Inicijali su A.Z (ili C, ovisno na kom jeziku se pise)
hvala, bolje vas našLA
moje pitanje je: ime pisca i naziv romana u kom je opisan život žene koja je svoju ljubav i posvećenost usmjerila na muža, sina i Boga (pojedinačno i ovim redoslijedom), ali je svaka ljubav završila razočarenjem i gubitkom?
Sookie McSue wrote:hvala, bolje vas našLA
moje pitanje je: ime pisca i naziv romana u kom je opisan život žene koja je svoju ljubav i posvećenost usmjerila na muža, sina i Boga (pojedinačno i ovim redoslijedom), ali je svaka ljubav završila razočarenjem i gubitkom?
ups! nit sam pogodio spol, nit znam odgovor! Zaboravih se ograditi onim -o/-la, a pitanje je izgleda pretesko!
Zato te molim za odgovor kako bismo mogli nastaviti dalje!?