Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
_ado_ wrote:ocigledno da si neupucen/a u trgovinu auta u BiH.ljudi na piku nude zamjenu golfa 5 za golf 2, uz doplatu. i ne vidim razloga zasto neko ne bi mjenjao za punta koji je svjetlosnim godinama ispred golfa2. danas je jako tesko prodati auto, narocito ako je neka veca cifra u pitanju. zato se i mjenja. uzme se punto plus doplata. u toj zamjenji ce sigurno smanjiti vrijednost punta, uzeti doplatu i onda prodati punta za kes. punto je zbog cijene relatibno lahko proda.
To je tacno.Ne radi se o boljem i loseijem vozilu.Meni ljudi nude na pik-u u zamijenu jebene frizidere,stajsko djubrivo,drva,ko da smo u Neolitu jebote.Radi se o hronicnoj besparici i nelikvidnosti a svi bi da na guzove da vozaju dobra auta a nemaju za nazvat oglas.Postoji dosta boljih auta koja su na prodaju u Bih,I trazi se zamijena za auto sto manje vrijednosti uz sto vecu doplatu jer svima je neophodan cash a njega bar na pik-u nema....
jucer kupim after market(citaj kinesko) daljinsko otkljucavanje za svog puntica 55sx mk1, i sve lijepo spojim i radi sasvim normalno. međutim nisam mogao naci zicu za zmigavce, pa mi sad otkljucava onako "naslijepo". znaci ako ko ima iskustva u tome, ili jednostavno zna koja je zica "+12 output for parking light" nek me prosvijetli, posto nemam semu za punta...
zahvaljujem
Zvek wrote:Od juce pocela da mi skace kazaljka temperature. Sekundu je u crvenom, pa se brzo vrati na pola, pa ode podiok vise i sve tako. Treba li mijenjati citavu instrument tablu ili ima i neko drugo rjesenje?
Meni skace od goriva ponekad, jednom se desilo da mi je skocila i kazaljka od temperature...Ali samo jednom Bio kod majstora, jedni kazu da moram mijenjati komplet tablu, jedni da moram mijenjati plovak, da se treba detaljno pogledati... Uglavnom sam odustao od popravke, jer nije nista toliko bitno.
neo87 wrote:jucer kupim after market(citaj kinesko) daljinsko otkljucavanje za svog puntica 55sx mk1, i sve lijepo spojim i radi sasvim normalno. međutim nisam mogao naci zicu za zmigavce, pa mi sad otkljucava onako "naslijepo". znaci ako ko ima iskustva u tome, ili jednostavno zna koja je zica "+12 output for parking light" nek me prosvijetli, posto nemam semu za punta...
zahvaljujem
Odvezi to kod elektricara nek ti uradi kako treba I ja sam nedavno radio za mareu, ali sam ja odvezao elektricaru i sve funkcionise perfektno
neo87 wrote:jucer kupim after market(citaj kinesko) daljinsko otkljucavanje za svog puntica 55sx mk1, i sve lijepo spojim i radi sasvim normalno. međutim nisam mogao naci zicu za zmigavce, pa mi sad otkljucava onako "naslijepo". znaci ako ko ima iskustva u tome, ili jednostavno zna koja je zica "+12 output for parking light" nek me prosvijetli, posto nemam semu za punta...
zahvaljujem
Odvezi to kod elektricara nek ti uradi kako treba I ja sam nedavno radio za mareu, ali sam ja odvezao elektricaru i sve funkcionise perfektno
ma nije vrijedno da vozim elektricaru, nije toliko komplikovano...i kod mene sve radi normalno, jedini je "problem"sto se zmigavci ne upale kad otkljucava i zakljucava... znam koja zica na modulu je zaduzena za to, ali ne znam koja je u puntu(jer nemam semu)...al iscackacu negdje i to
zahvaljujem
ma nije vrijedno da vozim elektricaru, nije toliko komplikovano...i kod mene sve radi normalno, jedini je "problem"sto se zmigavci ne upale kad otkljucava i zakljucava... znam koja zica na modulu je zaduzena za to, ali ne znam koja je u puntu(jer nemam semu)...al iscackacu negdje i to
ne postoji ti ta zica na autu,koliko ja znam. moras ispitivacu ruke, i naci zice koje dolaze sa zmigavaca. znaci, jedna zica je za lijeve zmigavce a druga za desne. na te dvije zice kopcas zicu sa daljinskog. samo sto moras stavljati i diode da usmjeris struju u jednom smjeru. probaj naci na netu semu za te diode, univerzalna je za sve. eto, nadam se da sam bar amlo pomogao
u pravu si da ima vise zica za zmigavce, ali ispod prekidaca za "sva 4" ne moze da bude vise od par zica , kontam se nakaciti na tu zicu, probacu pa javim da li radi
valjda necu zapaliti auto
ja sam na svojoj 206-ici pokusavao spojiti to preko prekidaca 4 zmigavca, medutim nisam uspio. naime kad spojim, sa zice dovedem impuls na prekidac, i zmigavci fakat pocnu blinkati. medjutim ne prestaju sve dok ih prekidacem ne prekinem. al eto ti pokusaj pa javi.
johntra wrote:pa vidi kada ti se pali ventilator, to jeste, prva i druga brzina...mene je nekad znala zezati prva brzina venta, jer mi je džek od ventilatora gubio kontakt...
Problem je što se ventilator ne pali, makar ga ja ne čujem, a skakanje kazaljke je bas ludo, nije da ide polako, nego bas skakuce.
Joj, taj termostat izgleda zadaje često probleme Bravama...kod mene neće da drži radnu temperaturu osim kad se ide uzbrdo ili prvom brzinom makar par metara. Pri najmanjem naporu se pali ventilator. Inače na otvorenom drži kazaljku na jednoj trećini ispod normalne temperature...
Prvih par dana kad sam ga kupio bilo je sve OK. Onda se nekoliko dana kazaljka drzala na cca 70% intervala, da bi se ponovo vratila na normalu, ali ventilator se često palio. Sad se ne pali kazaljka skače, a kad idem uzbrdo nekoliko desetaka metara ide u crveno, samo li pođem nizbrdo kazaljka se spusta na 70% intervala. Koliko je taj termostat, ventilator, uključivač I brzine ili kako se već zove da znam okvirno koliko me košta popravak?
Imam problemčić jer trebam mjenjati ulje ali mi je šaraf na karteru zavaren, rekoše mi da se ulje može mijenjati i vakumski.
Zamolio bih ako neko zna gdje se to može uraditi i moram li kupiti ulje u tom servisu ili pumpi ..šta već ..jer koriistim seleniu a ona gdje se prodaje nema tog tipa zamjene..
Fajcak wrote:ljudi ,kako promijeniti sijalicu na zadnjem svjetlu kod punta?
jednostavno, skidaju se plasticni cepovi sa unutrasnje strane,
lagano sa plastikom da je ne slomis,ostalo znas kako ide, i pazi kad budes sastavljao na zaptivace da fino nalegnu izmedju povrsina
Brate trazim 2 mjeseca Fiat Punto 1998-1999 benzinca,bijele i one sa onim starim volanom i ne gledam i nikako ne mogu naci.Pogledao sam 3-4 do sad,al lose skroz.Ne znam jel to tipicno vrijeme za naci takvog Punta ili se meni nesto neda.Iz Sarajeva sam...
johntra wrote:Možeš uraditi u bilo kojem servisu koji ima tu opciju, nije bitno kupio kod njih ulje ili ga ti donio...
Jeste bitno kupuješ li ulje...jer OMV ne mjenja druga ulja osim njihovih..i ''u bilo kojem ne mjenjaju'' zvao sam par ne rade uopšte takvu vrstu zamjene
ja sebi radio zamjenu ulja koje sam donio u elektro servisu dole kod Seje na Alipašinom kod džamije...izmjena bila pet maraka...doduše, to je bilo prije tri godine, ali radio sam...
Ima li neko da zna gdje se nalazi prekidac koji kod punta mk2 pali ono malo svjetlo u prtljazniku jer ja kad otvorim gepek nekad se ssvjetlu upali, a bogami cesce ne upali pogotovo navecer kad nesto rovim po gepeku ono uzainadd ne gori.
Prekidač je obično negdje uz ivicu gepeka, da ga vrata mogu pritisnuti kada su zatvorena. Valjda nije slomljen ili iščupan prilikom vozanja gabaritnijih stvari...
Fajcak wrote:ljudi ,kako promijeniti sijalicu na zadnjem svjetlu kod punta?
jednostavno, skidaju se plasticni cepovi sa unutrasnje strane,
lagano sa plastikom da je ne slomis,ostalo znas kako ide, i pazi kad budes sastavljao na zaptivace da fino nalegnu izmedju povrsina
riješio sam to danas.hvala na pomoći.
zateznistub wrote:Ima li neko da zna gdje se nalazi prekidac koji kod punta mk2 pali ono malo svjetlo u prtljazniku jer ja kad otvorim gepek nekad se ssvjetlu upali, a bogami cesce ne upali pogotovo navecer kad nesto rovim po gepeku ono uzainadd ne gori.
530i wrote:Prekidač je obično negdje uz ivicu gepeka, da ga vrata mogu pritisnuti kada su zatvorena. Valjda nije slomljen ili iščupan prilikom vozanja gabaritnijih stvari...
E vala sam sve prepip'o i nigdje ga, je bo mater svoooju.