Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Ateista

#951 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

holowey wrote:
Ateista wrote:
holowey wrote:
sto im blicas? :D
Pa valjda curi u stiklama. :D :D
tebi je paznja u voznji zaista usmjerena na bitne stvari :lol: btw, kako ti vidis vrstu obuce kod vozaca? ja ne vozim terenca ili neko vise auto pa bi u autu pored mene vozac mogao da bude i gologuz bez da to primjetim, a ti upratis i obucu...otta boy :D
Ma zezancija. ;-)

Ja samo mogu primijetiti kada zensko vozi, a za to u 90% slucajeva ne moram ni vidjeti vozaca vec prepoznam po nacinu voznje. :D
dibidus

#952 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by dibidus »

holowey wrote: ja i dalje ne shvatam u cemu grijese vozaci koji po gradu voze 40 bez obzira u kojoj su traci...navedi mi, molim te, clan zobs-a koji regulise taj prekrsaj i ako ti se zuri, mijenjaj trake, tome i sluze...
Slusaj nesta...zakonski gledano to i mnogo sta drugo nije prekrsaj, ali je brate NEHUMANO !
A cesto i OPASNO!

Voziti 40 je apsolutno prevazidjeno, to samo sluzi *upcima koji ne vide kamikaze i objesne kriminalce sto parkiraju hamere gdje im se cefne, da se mogu namiriti na jadama koji voze 50 ili 60 tamo gdje je 40!

Ja smatram da su BUKVALISTI koji se slijepo drze GLUPIH propisa jednako opasni kao i oni koji se propisa nikako ne pridrzavaju.
Naprimjer - lezeci policajci. To sluzi da se automobil USPORI, a ne da se STANE, prebaci u prvu, pa lagano kao da je minsko polje. Neki dan sam se nabio na jednog takvog :x .

Ima takvih primjera jos i ja mislim da bi trebalo otvoriti jednu raspravu gdje bi se ukazivalo na greske koje prave upravo ovakvi BUKVALISTI - vozaci koji voze po zakonu, ali su opasni za saobracaj!
holowey

#953 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by holowey »

dibidus wrote:
holowey wrote: ja i dalje ne shvatam u cemu grijese vozaci koji po gradu voze 40 bez obzira u kojoj su traci...navedi mi, molim te, clan zobs-a koji regulise taj prekrsaj i ako ti se zuri, mijenjaj trake, tome i sluze...
Slusaj nesta...zakonski gledano to i mnogo sta drugo nije prekrsaj, ali je brate NEHUMANO !
A cesto i OPASNO!

Voziti 40 je apsolutno prevazidjeno, to samo sluzi *upcima koji ne vide kamikaze i objesne kriminalce sto parkiraju hamere gdje im se cefne, da se mogu namiriti na jadama koji voze 50 ili 60 tamo gdje je 40!

Ja smatram da su BUKVALISTI koji se slijepo drze GLUPIH propisa jednako opasni kao i oni koji se propisa nikako ne pridrzavaju.
Naprimjer - lezeci policajci. To sluzi da se automobil USPORI, a ne da se STANE, prebaci u prvu, pa lagano kao da je minsko polje. Neki dan sam se nabio na jednog takvog :x .

Ima takvih primjera jos i ja mislim da bi trebalo otvoriti jednu raspravu gdje bi se ukazivalo na greske koje prave upravo ovakvi BUKVALISTI - vozaci koji voze po zakonu, ali su opasni za saobracaj!
:lol: ti si moj idol :D
quasar

#954 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Možda danas nigdje ne piše, ali je u moj vakat pisalo ovako nekako:

Kad imaš više traka u jednom pravcu, sporija vozila voze desnom trakom.

Na autoputu se uvijek vozi desnom trakom, osim kod preticanja, i odmah se vraća u desnu traku čim se završi.
Na prilazu bočnim ulazima na autoput vozi se lijevom trakom da se desna oslobodi za bezbjedno uključivanje. Nakon toga opet svi desno. Poenta je da uvijek bio autoput ili cesta sa vise traka, lijeva traka je brza traka i tamo nema peglanja. Ko voli da pegla, bujrum desno.
quasar

#955 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Našao:
Član/Članak 39.
(1) Vozač je dužan kretati se vozilom desnom stranom kolovoza/kolnika u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan držati vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove/uvjete saobraćaja/prometa i stanje i osobine puta/ceste, ne ugrožava
druge učesnike/sudionike u saobraćaju/prometu i sebe ne izlaže opasnosti.
(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog člana/članka, na putu/cesti u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobraćaj/promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne/prometne trake za kretanje vozila, vozač može koristiti i saobraćajnu/prometnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.
(4) Odredba stava/stavka (3) ovog člana/članka ne odnosi se na vozača autobusa, vozača teretnog vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg, vozača vozila koje na ravnom putu/cesti ne može razviti brzinu kretanja veću od 40 km na čas/sat i na vozača vozila koje se ne smatra motornim vozilom, osim na dijelu puta/ceste ispred raskrsnice/raskrižja ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće ulijevo.

Kaznene odredbe: član/članak 236.
Novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 250,00 KM kaznit će se za prekršaj: vozač koji se ne kraće desnom stranom kolovoza/kolnika u smjeru kretanja (član 39. stav/stavak 1) ili koji vozilo u kretanju drži suprotno odredbama člana/članka 39. stav/stavak 2.
Osim novčane kazne vozaču se određuje i jedan ili dva kaznena boda. Ako je prekršajem izazvana direktna/izravna opasnost za drugog učesnika/sudionika u saobraćaju/prometu ili prouzrokovana saobraćajna/prometna nezgoda, počinioc/počinitelj prekršaja bit će kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM i odredit će mu se jedan ili dva kaznena boda, a ako je počinioc/počinitelj prekršaja vozač motornog vozila – može se izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do dva mjeseca.

Dakle stavom 3. dozvoljeno je krsenje stava 2 pod određenim uslovima. Ako ne ispostujes te uslove,smatra se da krsis stav 2 i tu je propisana kazna.
holowey

#956 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by holowey »

quasar wrote:Našao:
Član/Članak 39.
(1) Vozač je dužan kretati se vozilom desnom stranom kolovoza/kolnika u smjeru kretanja.
(2) Vozač je dužan držati vozilo u kretanju što bliže desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika i na tolikoj udaljenosti od nje da, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove/uvjete saobraćaja/prometa i stanje i osobine puta/ceste, ne ugrožava
(3) Izuzetno od odredbe stava/stavka (2) ovog člana/članka, na putu/cesti u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobraćaj/promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene saobraćajne/prometne trake za kretanje vozila, vozač može koristiti i saobraćajnu/prometnu traku koja se ne nalazi uz desnu ivicu/rub kolovoza/kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza vozila kojim upravlja.
(4) Odredba stava/stavka (3) ovog člana/članka ne odnosi se na vozača autobusa, vozača teretnog vozila čija je najveća dozvoljena masa veća od 7.500 kg, vozača vozila koje na ravnom putu/cesti ne može razviti brzinu kretanja veću od 40 km na čas/sat i na vozača vozila koje se ne smatra motornim vozilom, osim na dijelu puta/ceste ispred raskrsnice/raskrižja ili drugog mjesta na kojem vozilo skreće ulijevo.

Novčanom kaznom u iznosu od 50,00 KM do 250,00 KM kaznit će se za prekršaj: vozač koji se ne kraće desnom stranom kolovoza/kolnika u smjeru kretanja (član 39. stav/stavak 1) ili koji vozilo u kretanju drži suprotno odredbama člana/članka 39. stav/stavak 2.
Osim novčane kazne vozaču se određuje i jedan ili dva kaznena boda. Ako je prekršajem izazvana direktna/izravna opasnost za drugog učesnika/sudionika u saobraćaju/prometu ili prouzrokovana saobraćajna/prometna nezgoda, počinioc/počinitelj prekršaja bit će kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 100,00 KM do 300,00 KM i odredit će mu se jedan ili dva kaznena boda, a ako je počinioc/počinitelj prekršaja vozač motornog vozila – može se izreći i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju do dva mjeseca.

Dakle stavom 3. dozvoljeno je krsenje stava 2 pod određenim uslovima. Ako ne ispostujes te uslove,smatra se da krsis stav 2 i tu je propisana kazna.
ako smatras da si u pravu, svaki put kada tokom gradske voznje zateknes nekoga da vozi sporije od tebe, ti bujrum okreni 122 i prijavi ometanje saobracaja... javi rezultate, zivo me interesuje :thumbup:
Ateista

#957 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

dibidus wrote:
A cesto i OPASNO!

Ma ovi lezeci sto su postavili ispred nekih skola su katastrofa, dovoljan bi bio samo onaj izdignuti prelaz da svako normalan uspori, ali oni su morali postaviti ione male izbocine koje pravo handre auto i kad ides prvom, bezobrazluk.
Ateista

#958 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

holowey wrote:
quasar wrote:Našao:
Član/Članak 39.

ako smatras da si u pravu, svaki put kada tokom gradske voznje zateknes nekoga da vozi sporije od tebe, ti bujrum okreni 122 i prijavi ometanje saobracaja... javi rezultate, zivo me interesuje :thumbup:
Problem je u tome sto je to tesko dokazati i policiji se mrsko zezati sa tim, lakse je uzeti radar i napisati kaznu za prekoracenje brzine.
holowey

#959 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by holowey »

Ateista wrote:
holowey wrote: ako smatras da si u pravu, svaki put kada tokom gradske voznje zateknes nekoga da vozi sporije od tebe, ti bujrum okreni 122 i prijavi ometanje saobracaja... javi rezultate, zivo me interesuje :thumbup:
Problem je u tome sto je to tesko dokazati i policiji se mrsko zezati sa tim, lakse je uzeti radar i napisati kaznu za prekoracenje brzine.
slazem se, tesko za dokazati, tvoja protiv njegove... ti kazes ometa te, on kaze ne ometa... a ti jadan sta ces, moras na silu da promijenis traku...
quasar

#960 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

holowey wrote:[

Nisam ja u pravu nego čitam kako piše. Ako piše nešto drugačije, ti mi molim te, objasni.
Naravno da ne znam da je ikad iko kaženjen za ovo, ali ne govorimo o tome nego da li je to regulisano propisima.
Dakle - jeste.
Sa stanovišta zakona isti prekršaj prave i onaj što vozi 81 km/h, i onaj što ima izmedju 0,3-0,5 promila alkohola i onaj što vozi 40 km/h u traci koja nije krajnja desna, što znači da ih zakonodavac smatra jednakom opasnosti za bezbjednost saobraćaja, pa je propisao istu kaznu.
Druga je stvar sasvim, što se taj prekršaj ne može uhvatiti jer bi trebao snimati ko pravi kolonu u gradskoj gužvi. Međutim svi mi vidimo svaki dan nekog ko ispred sebe ima i po 100 metara klirensa, pa te prisiljava da se prestrojavaš iz trake u traku da nađeš put iz blokade, a da nikad ne pređeš 60.
holowey

#961 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by holowey »

quasar wrote:

Nisam ja u pravu nego čitam kako piše. Ako piše nešto drugačije, ti mi molim te, objasni.
Naravno da ne znam da je ikad iko kaženjen za ovo, ali ne govorimo o tome nego da li je to regulisano propisima.
Dakle - jeste.
sta tebi znaci "ometa"? iz mijesalice prosipa malter pa ti ne mozes poslije njega proci? 40km/h ti je ometanje? garantujem ti da niko nikada nije niti ce ikada biti kaznjen zbog propisne voznje gradskom saobracajnicom brzinom od 40km/h

ohani malo, gradska saobracajnica, nisi sam, ne svidja ti se kako neko vozi, promijeni traku... na skoro svakoj raskrsnici je dopusteno skretanje lijevo, jeli to znaci da se neko iz krajnje desne treba teleportirati lijevo? ili ce svi ostali vozaci uljudno pustiti da se prestroji?
quasar

#962 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Eto vidis da se propisi tumace kako kome odgovara. Tebi ne odgovara ovaj propis pa ga ne priznajes. Problem ti je veliki prestrojiti se za skretanje? Ok, ti guslaj lijevom, ali nek si svjestan da onaj sto ti blica iza ledja ima razlog jer ga ometas ako ne vozis 60. Dakle ovdje govorimo o kršenju i saobraćajnog propisa, a i društvene norme gdje svako od nas treba gledati da ne smeta onom drugom, dakle osnovne pristojnosti.

Propis je sasvim jasan. Naravno da nikad niko nije kaznjen za to jer je to tesko postovati u ovakvom gradu. Ipak taj propis postoji i ako je tebi besmislen, meni nije. Meni se nije problem prestrojiti ni 10 puta izmedju dva semafora da tebe zaobiđem.
dibidus

#963 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by dibidus »

Ne kontam ovu raspravu oko tri trake.

Pa jasno je da gradska magistrala sa tri (ili vise) traka u jednom pravcu nije isto sto i autoput. Sve su u istom rangu po pitanju brzine i sluze za prestrojavanja bez ikakve podjele na brzu ili sporiju.

U praksi ipak ima male razlike - desnom uglavnom voze prazni taksisti (fataju musterije), a srednjom NEODLUCNI :? i ZBUNJENI :shock: (zene, novi vozaci, raja iz provincije...)
Neki voze i trotoarom 8) !
Ateista

#964 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

quasar wrote:Eto vidis da se propisi tumace kako kome odgovara. Tebi ne odgovara ovaj propis pa ga ne priznajes. Problem ti je veliki prestrojiti se za skretanje? Ok, ti guslaj lijevom, ali nek si svjestan da onaj sto ti blica iza ledja ima razlog jer ga ometas ako ne vozis 60. Dakle ovdje govorimo o kršenju i saobraćajnog propisa, a i društvene norme gdje svako od nas treba gledati da ne smeta onom drugom, dakle osnovne pristojnosti.

Propis je sasvim jasan. Naravno da nikad niko nije kaznjen za to jer je to tesko postovati u ovakvom gradu. Ipak taj propis postoji i ako je tebi besmislen, meni nije. Meni se nije problem prestrojiti ni 10 puta izmedju dva semafora da tebe zaobiđem.
Ma ja, a onda meni nesto govore sto ne priznajem propise o ogranicenju brzine. :D :-)

Ja bar priznajem da je to zakonski prekrsaj, ali smatram da nikog ne ugrozavam i da nikom ni na koji nacin ne smetam. Ne uvaljujem se nepristojno, ne lijepim se raji, dajem uvijek zmigavac pri svakom prestrojavanju, skretanju i preticanju, ako stojim u koloni ostavljam prostor onima koji skrecu i ukljucuju se, sklanjam se u desnu stranu i usporavam u rijetkim situacijama kada me neko pretice (budale koji preticu gdje nije pregledno ili motiristi, inace niko nema potrebe da me pretice :D ), znaci na sve moguce nacine pokusavam da ne ometam saobracaj i druge ucesnike i pokusavam da doprinesem onoliko koliko mogu, ali nekim kompleksasima opet vise smeta moja voznja samo zato sto vozim malo brze (valjda nemaju znanja i muda da sami tako voze pa su ljubomorni :D ) a ne smetaju im oni koji zbog svog bezobrazluka prave kolone i zastoje u saobracaju.
Ateista

#965 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

holowey wrote:
quasar wrote:

Dakle - jeste.
sta tebi znaci "ometa"? iz mijesalice prosipa malter pa ti ne mozes poslije njega proci? 40km/h ti je ometanje? garantujem ti da niko nikada nije niti ce ikada biti kaznjen zbog propisne voznje gradskom saobracajnicom brzinom od 40km/h

ohani malo, gradska saobracajnica, nisi sam, ne svidja ti se kako neko vozi, promijeni traku... na skoro svakoj raskrsnici je dopusteno skretanje lijevo, jeli to znaci da se neko iz krajnje desne treba teleportirati lijevo? ili ce svi ostali vozaci uljudno pustiti da se prestroji?
U tome i jeste problem, sto niko nece biti kaznjen zbog toga a ometa i ugrozava saobracaj vise nego neki koji prekorace brzinu.

Ako neko nije sposoban da se prestroji dvije trake ne treba ni da vozi.
Cuo sam za zene koje se recimo na M.dvoru prestrojavaju u lijevu traku ako ce na Ilidzi skrenuti lijevo. :-)
Jeff Bingham

#966 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Jeff Bingham »

glavni su mi ovi zlocinci sto prozivaju druge za ljubomoru

ja krsim zakon vozeci brzo a vi kojima to smeta ste ljubomorni
ja vozim motor bez opreme a vi kojima to smeta ste ljubomorni
ja se nakro pjesama pa napravio karijeru a vi kojima to smeta ste ljubomorni

:roll:
Ateista

#967 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

Jeff Bingham wrote:glavni su mi ovi zlocinci sto prozivaju druge za ljubomoru

Za prvu stavku priznajem da krsim zakon i imam argumente za to jer bi zakon trebao da stiti druge ucesnike a ja svojom voznjom nikog ne ugrozavam, ali ne kontam odakle izvuce ove druge dvije i kakve veze imaju sa mnom?

I da, ocigledno je da ima kompleksasa koji su ljubomorni, ne znam drugo objasnjenje, koliko puta sam naletio na nekog na cesti da vozi sporo ali mi ne da da ga preteknem, ubrzava na pravcima gdje se moze preteci pa opet uspori i slicno, kako bi ti to nazvao?
quasar

#968 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

dibidus wrote:Ne kontam ovu raspravu oko tri trake.

Pa jasno je da gradska magistrala sa tri (ili vise) traka u jednom pravcu nije isto sto i autoput. Sve su u istom rangu po pitanju brzine i sluze za prestrojavanja bez ikakve podjele na brzu ili sporiju.

U praksi ipak ima male razlike - desnom uglavnom voze prazni taksisti (fataju musterije), a srednjom NEODLUCNI :? i ZBUNJENI :shock: (zene, novi vozaci, raja iz provincije...)
Neki voze i trotoarom 8) !
Nije isto sto i autoput, ali procitaj clan ZOBS-a koji sam postavio na prethodnoj strani. Lijepo se govori o saobracajnici sa vise traka u jednom pravcu u NASELJU.
Da ne bude nesporazuma. Ja ne tvrdim da je ovo moguce poptuno ispostovati, ali to ne znaci da ne treba pokusati kad se moze. Dakle ako si sporiji od 60, pa skloni se majku mu desno. Lakse je svima, a i zakon ti nalaze.
quasar

#969 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Ateista wrote:
I da, ocigledno je da ima kompleksasa koji su ljubomorni, ne znam drugo objasnjenje, koliko puta sam naletio na nekog na cesti da vozi sporo ali mi ne da da ga preteknem, ubrzava na pravcima gdje se moze preteci pa opet uspori i slicno, kako bi ti to nazvao?
Bezobrazluk i opasno ugrozavanje bezbjednosti saobracaja.
Jeff Bingham

#970 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Jeff Bingham »

Ateista wrote:

Za prvu stavku priznajem da krsim zakon i imam argumente za to jer bi zakon trebao da stiti druge ucesnike a ja svojom voznjom nikog ne ugrozavam, ali ne kontam odakle izvuce ove druge dvije i kakve veze imaju sa mnom?

nemaju druge dvije veze s tobom, govorim generalno, nasluso sam se takvih prica. desavalo se i meni da naletim na te kretene sto ne daju da prestignes, ali ne vjerujem da je to zato sto su eto ljubomorni na nesto. kompleksas da, "neces ti prije mene pa makar pogin'o", ali ne vidim tu nikakvu ljubomoru.
Ateista

#971 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

Jeff Bingham wrote:
Ateista wrote:

nemaju druge dvije veze s tobom, govorim generalno, nasluso sam se takvih prica. desavalo se i meni da naletim na te kretene sto ne daju da prestignes, ali ne vjerujem da je to zato sto su eto ljubomorni na nesto. kompleksas da, "neces ti prije mene pa makar pogin'o", ali ne vidim tu nikakvu ljubomoru.
Onda ne treba generalizovati i trpati sve u isti kos, nije isto kada neko ne postuje neke propise iz odredjenih razloga i kada neko n postuje nikakve propise. :-)

Mozda i nije ljubomora, ne znam, ali imam utisak da ima i ljubomore, bar kod nekih na forumu koji se preotive brzoj voznji, dok njima licno ne smetam i ne ugrozavam ih ne znam sta im ima smetati, pa mi zato lici na ljubomoru, ono ako oni ne smiju onda im smeta da bilo ko tako vozi.

Kad si vec pomenuo kacigu kod motorista, ona ima svoju svrhu i korisna je, ali nikad ne bih sebi dao za pravo da nekog osudjujem sto ne nosi kacigu jer time mene ne ugrozava ni na koji nacin niti bilo koga drugog, samo sebe - rizikuje svoj zivot ili kaznu ako ga uhvati policija.
Jeff Bingham

#972 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Jeff Bingham »

Ateista wrote:
Kad si vec pomenuo kacigu kod motorista, ona ima svoju svrhu i korisna je, ali nikad ne bih sebi dao za pravo da nekog osudjujem sto ne nosi kacigu jer time mene ne ugrozava ni na koji nacin niti bilo koga drugog, samo sebe - rizikuje svoj zivot ili kaznu ako ga uhvati policija.
kako te ne ugrozava? sutra ce se moron bez kacige zabit u tebe, poginuti jer nema kacigu, a ti pred sudiju, bio kriv ne bio, valja ti dokazivati :roll: sto je, priznat ces, MNOGO drugacije od udesa gdje bi ovaj debil bio samo povrijedjen.
quasar

#973 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by quasar »

Dokazivao, ne dokazivao, ostaje ti nocna mora.
Ateista

#974 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

Jeff Bingham wrote:
Ateista wrote:
kako te ne ugrozava? sutra ce se moron bez kacige zabit u tebe, poginuti jer nema kacigu, a ti pred sudiju, bio kriv ne bio, valja ti dokazivati :roll: sto je, priznat ces, MNOGO drugacije od udesa gdje bi ovaj debil bio samo povrijedjen.
Kao sto quasar kaze, svakako ostaje nocna mora.

Za mene je najbitnije da ja ne napravim udes, ako se budala zabije u mene onda je sam kriv.
Nije da mi ga mije zao, ali njegovo je hoce li da rizikuje svoj zivot ili ne, ako pogine zato sto nije imao kacigu to je njegov izbor.
Better Man

#975 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Better Man »

quasar wrote:Eto vidis da se propisi tumace kako kome odgovara. Tebi ne odgovara ovaj propis pa ga ne priznajes. Problem ti je veliki prestrojiti se za skretanje? Ok, ti guslaj lijevom, ali nek si svjestan da onaj sto ti blica iza ledja ima razlog jer ga ometas ako ne vozis 60. Dakle ovdje govorimo o kršenju i saobraćajnog propisa, a i društvene norme gdje svako od nas treba gledati da ne smeta onom drugom, dakle osnovne pristojnosti.

Nigdje nisam vidio da ti neko ko vozi iza tebe blica, jer je brži od tebe izuzev papaka u BiH.
Post Reply