quasar wrote:Eto vidis da se propisi tumace kako kome odgovara. Tebi ne odgovara ovaj propis pa ga ne priznajes. Problem ti je veliki prestrojiti se za skretanje? Ok, ti guslaj lijevom, ali nek si svjestan da onaj sto ti blica iza ledja ima razlog jer ga ometas ako ne vozis 60. Dakle ovdje govorimo o kršenju i saobraćajnog propisa, a i društvene norme gdje svako od nas treba gledati da ne smeta onom drugom, dakle osnovne pristojnosti.
Propis je sasvim jasan. Naravno da nikad niko nije kaznjen za to jer je to tesko postovati u ovakvom gradu. Ipak taj propis postoji i ako je tebi besmislen, meni nije. Meni se nije problem prestrojiti ni 10 puta izmedju dva semafora da tebe zaobiđem.
Ma ja, a onda meni nesto govore sto ne priznajem propise o ogranicenju brzine.
Ja bar priznajem da je to zakonski prekrsaj, ali smatram da nikog ne ugrozavam i da nikom ni na koji nacin ne smetam. Ne uvaljujem se nepristojno, ne lijepim se raji, dajem uvijek zmigavac pri svakom prestrojavanju, skretanju i preticanju, ako stojim u koloni ostavljam prostor onima koji skrecu i ukljucuju se, sklanjam se u desnu stranu i usporavam u rijetkim situacijama kada me neko pretice (budale koji preticu gdje nije pregledno ili motiristi, inace niko nema potrebe da me pretice

), znaci na sve moguce nacine pokusavam da ne ometam saobracaj i druge ucesnike i pokusavam da doprinesem onoliko koliko mogu, ali nekim kompleksasima opet vise smeta moja voznja samo zato sto vozim malo brze (valjda nemaju znanja i muda da sami tako voze pa su ljubomorni

) a ne smetaju im oni koji zbog svog bezobrazluka prave kolone i zastoje u saobracaju.