Kriza u Grčkoj

Post Reply
andromeda101

#951 Re: Kriza u Grčkoj

Post by andromeda101 »

emigrazione wrote:Fazon je sto je nasa briga ili nebriga za bilo kim apsolutno nebitna, ne mozemo nikome ni pomoci niti odmoci koliko smo bitan neki faktor. Ovi nam bar poprave ponekad neku fasadu, hvala im jebiga, mi im se sigurno nikad oduziti necemo :(
:thumbup:
U pravu si, i nevalja se radovati tudjoj nesreci.

Kad im Turci pomazu, ne znam sta se mi imamo siliti i radovati tudjoj nevolji. Ako im ne mozemo pomoci, ne moramo im odmagati.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#952 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Dado dijasporitus »

emigrazione wrote:Fazon je sto je nasa briga ili nebriga za bilo kim apsolutno nebitna, ne mozemo nikome ni pomoci niti odmoci koliko smo bitan neki faktor. Ovi nam bar poprave ponekad neku fasadu, hvala im jebiga, mi im se sigurno nikad oduziti necemo :(
Klasicni kompleks zrtve. Od prilike “neka si me tukao i slavio moju nesrecu ali hvala ti za fasadu”. Nebitno je da li mi pomazemo ili odmazemo. Bitan je princip i stav, ne zbog njih vec zbog nas samih i zbog naseg kolektivnog zdravlja licnosti. I da budem jasan, niti mrzim Grke niti slavim njihovu nesrecu. Samo mislim da nezasluzuju gotovo 40 stranica komentara na ovom forumu niti toliku paznju.
Bosnolog

#953 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

simpozijum delirijum wrote:
Bosnolog wrote: Nisu aktivno ali je vlast koju je birao narod podrzavala Milosevica a posebno Karadzica,..... http://www.youtube.com/watch?v=ttL1XsZFqeQ

Ratko Mladic je o tome govorio http://www.youtube.com/watch?v=AmBfdIVLizc

eto sada Grcka nas mrzi a u NATO -u :roll:
koliko se sjecam drzavna bolnica u Sarajevu ( bivsa bolnica jna ) je obnovljena donacijom Grcke vlade a steta nije bila mala poslije rata i nije im jedina donacija za federalni dio BiH
a 1999 Grci stajali po strani kada je NATO tukao Srbiju ? ne bih rekao, avioni i brodovi su furali preko Grcke svaki dan uz punu podrsku Grcke armije clanice NATO ka Jadranu i Srbiji
dakle ?
manite se raspirivanja mrznje i propagande prema cijelome narodu , to je primitivno a pojedinaca i grupa je vazda bilo i dobrovoljaca kao i u svakome ratu
O Kavom cijelom narodu molim te pricas???? ja to nisam spomenuo,Prvo pogledaj video prilog prije nego sto odgovoris kako si odgovorio.Grcko pravosude je trebalo procesuirati grcke zlikovace u ratu protiv moje drzave i nevinog naroda i tako sprati svoju sramotu koju su navukli na svoju drzavu.Grcka vlast i javnost je podrzavala agresivno genocidnu politiku fasisticke Srbije devedesetih godina i njenih pobunjenika u RBiH,cak mnogo vise od bratske Rusije na cemu im je Karadzic bio zahvalan,.... :oops:

Ucesce Grcke u NATO udarima po bratskoj Srbiji je placeno lovom i visim interesom,..... ;-)
vodoprovodčik

#954 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

Da li je dokazano grčkim dobrovoljcima da su činili zločine, pa da im se sudi, ako jeste koji broj je takvih?
Pravoslavni fanatici su isto što i mudžehedini s druge strane.
Bosnolog

#955 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

Dado dijasporitus wrote:
Klasicni kompleks zrtve. Od prilike “neka si me tukao i slavio moju nesrecu ali hvala ti za fasadu”. Nebitno je da li mi pomazemo ili odmazemo. Bitan je princip i stav, ne zbog njih vec zbog nas samih i zbog naseg kolektivnog zdravlja licnosti. I da budem jasan, niti mrzim Grke niti slavim njihovu nesrecu. Samo mislim da nezasluzuju gotovo 40 stranica komentara na ovom forumu niti toliku paznju.
:thumbup:

Upravo tako,nema veze sto si mi pobio pola familije i spalio mnogo vise od toga sto si popravio,treba im biti vjecno zahvalan i svakog ko spomene sto si mi unakazcio familiju i drzavu,napasti,...Tesko je to zaista shavtiti,,......

Grcka je jos dobra,koliko bi Srbija ali i Hrvatska trebale popraviti onog sto su direktno i indirektno porusile i pobile pa da i njih pohvalimo,te zaboravimo i halalimo za svo zlo koje nam uradise,prije svega mislim na Srbiju,...... :oops:
Bosnolog

#956 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

vodoprovodčik wrote:Da li je dokazano grčkim dobrovoljcima da su činili zločine, pa da im se sudi, ako jeste koji broj je takvih?
Ma gdje bi cinili zlocine,oni su sadili cvijece po bosasnkim gudurama,previjale ljute rane Karadzcievim jurisnicima,kuhali paprikas i prali serpe,...... :oops:

Ratko Mladic,Kacavenda,Karadzic i ostali kako rekose kako su sa njima jedno Bog i Grci,....

Grcko praviosude nije nista uradilo po tom pitanju,sto se tice pravosuda BiH u kome sjede Karadziceve sudije poput Branka Perica kome treba suditi ,od takvih ne ocekujem podizanje potjernica niti procesuiranje mnogih Karadzicevih zlocinaca http://www.youtube.com/watch?v=jKYcVqT-J-8

Stoga ocekujem da ce i njima Dodik podic spomenik kao sto je uradio Rusima i Kozacima,.http://www.youtube.com/watch?v=CC9GFt86ibo

Zasluzili su http://www.youtube.com/watch?v=fnoBWWJX ... re=related
vodoprovodčik

#957 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

Bosnolog wrote:
vodoprovodčik wrote:Da li je dokazano grčkim dobrovoljcima da su činili zločine, pa da im se sudi, ako jeste koji broj je takvih?
Ma gdje bi cinili zlocine,oni su sadili cvijece po bosasnkim gudurama,previjale ljute rane Karadzcievim jurisnicima,kuhali paprikas i prali serpe,...... :oops:

Ratko Mladic,Kacavenda,Karadzic i ostali kako rekose kako su sa njima jedno Bog i Grci,....

Grcko praviosude nije nista uradilo po tom pitanju,sto se tice pravosuda BiH u kome sjede Karadziceve sudije poput Branka Perica kome treba suditi ,od takvih ne ocekujem podizanje potjernica niti procesuiranje mnogih Karadzicevih zlocinaca http://www.youtube.com/watch?v=jKYcVqT-J-8

Stoga ocekujem da ce i njima Dodik podic spomenik kao sto je uradio Rusima i Kozacima,.http://www.youtube.com/watch?v=CC9GFt86ibo

I očekivo sam odgovor nakrcan automatiziranim frazama koje nemaju veze s mojim pitanjem :sad:
Bosnolog

#958 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

vodoprovodčik wrote:
Bosnolog wrote:

I očekivo sam odgovor nakrcan automatiziranim frazama koje nemaju veze s mojim pitanjem :sad:

Nisma ja u pravosudu BiH,da ti odgovorim tamo je Branko Peric on ce se pobrinuti za pravdu,a Dodik ce preko Curguza odradioti vazniji dio,ordenje,spomenike i zahvalnice za bratsku pomoc brace Grka,......

Fraza je da su uopste cinili zlocine,to je bila svakako samo pakosna fikcija,... :oops:
Dado dijasporitus

#959 Re: Kriza u Grčkoj

Dokazano je da su Grcki dobrovoljci ucestvovali u vojnim akcijama drinskog korpusa VRS-a. Tacno sta su radili nije zvanicno poznato jer Grcka vlada ne dozvoljava i obstruira istragu o tome i dan danas. Koliko su konkretno zlocina napravili mozda i nije toliko enormno, naravno relativno govoreci, koliko je zapravo stete nanio politicki stav Grcke vlade prema BiH i ratu u BiH uopste. Upravo zato sto su bili clanice NATO-a mogli su da koriste svoj uticaj da obstruiraju intervenciju NATO-a a sve zbog njihove fanaticne podrske Karadzicu i Milosevicu sto je indirektno kostalo BiH mozda na hiljade zivota. Njihovo podizanje Grcke zastave nad Srebrenicom je bila samo simbolicna manifestacija vec prikazanog politickog stava.

Tvoju zamjenu teze necu duze komentarisati osim sto mislim da su mudzahedini u BiH nanjeli vise stete BiH nego koristi ali to je tema za drugu emisiju.
Alfons Kauders

#960 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Alfons Kauders »

Nije bas isto.

Jedne su protjerivali, a drugim su dizali spomenike.
sinuhe

#961 Re: Kriza u Grčkoj

Post by sinuhe »

Tih Grka je moglo biti tek nekolicina i tesko da su imali kakve veze sa grckkom vladom. Glupo je to poturati Grcima pod nos.
Mudzahedini su nama veci problem nego Grci njima. To je samo tako.
Last edited by sinuhe on 22/02/2012 19:26, edited 1 time in total.
vodoprovodčik

#962 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

Dado dijasporitus wrote:
Dokazano je da su Grcki dobrovoljci ucestvovali u vojnim akcijama drinskog korpusa VRS-a. Tacno sta su radili nije zvanicno poznato jer Grcka vlada ne dozvoljava i obstruira istragu o tome i dan danas. Koliko su konkretno zlocina napravili mozda i nije toliko enormno, naravno relativno govoreci, koliko je zapravo stete nanio politicki stav Grcke vlade prema BiH i ratu u BiH uopste. Upravo zato sto su bili clanice NATO-a mogli su da koriste svoj uticaj da obstruiraju intervenciju NATO-a a sve zbog njihove fanaticne podrske Karadzicu i Milosevicu sto je indirektno kostalo BiH mozda na hiljade zivota. Njihovo podizanje Grcke zastave nad Srebrenicom je bila samo simbolicna manifestacija vec prikazanog politickog stava.

Tvoju zamjenu teze necu duze komentarisati osim sto mislim da su mudzahedini u BiH nanjeli vise stete BiH nego koristi ali to je tema za drugu emisiju.
Kakva zamjena teza? Jesu li mudžehedini vjerski fanatici? Da li je El Mudžahid bila regularna vojna jedinica Armije BiH? Ko im je dodijelo status regularne jedinice?
Ako sam dobro razumio iz nekolicine postova, još uvijek ne postoje dokazi da su grčki dobrovoljci činili ratne zločine, ili?
LBVIEW

#963 Re: Kriza u Grčkoj

Post by LBVIEW »

vodoprovodčik wrote:
Dado dijasporitus wrote:

Kakva zamjena teza? Jesu li mudžehedini vjerski fanatici? Da li je El Mudžahid bila regularna vojna jedinica Armije BiH? Ko im je dodijelo status regularne jedinice?
Ako sam dobro razumio iz nekolicine postova, još uvijek ne postoje dokazi da su grčki dobrovoljci činili ratne zločine, ili?
Samim tim sto su ratovali rame uz rame s cetnicima i ostalim pravoslavnim teroristima poput onih iz Rusije i Rumunije oko Srebrenice u kojoj je pocinjen genocid, dovoljno je da se posumnja u njihov zlocinacki karakter. Ili si ti mozda pobornik one kako "niko nije kriv dok mu se krivica i ne dokaze", pa je, zaboga,neprihvatljivo cak i posumnjati a kamoli javno progovoriti o njihovoj ulozi u genocidu. :-) Zlocinacka banda kao i ostatak bratije pomenut gore; steta je samo sto su isparili kad je postalo gusto te nisu imali blizak susret s jedinicama Armije BiH u Krajini, npr., pa da fino objasne svoju ulogu u svemu tome. :dance:
Sto se tice sramne uloge Mitsotakisa i svite mu u zataskavanju agresije Srbije prema BiH, suvisno je bilo sta reci-kolega u prethodnom postu je "ubo u sridu". E, sad, sto se neki poput tvoje malenkosti prave da su prespavali ratni period vise govori o njiima samima nego o temi ove "emisije".
Btw. kakve veze mudzahedini imaju s ovom pricom? Osim ako se ne radi o po ko zna kojem pokusaju relativizacije svega i svacega. :-)
vodoprovodčik

#964 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

Niko da mi odgovori. Sve neko frazersko-šovensko naklapanje. Čim spomeneš fanatike s druge strane, odmah je relativizacija. Kakve veze ima nekolicina grčkih dobrovoljaca sa ovom temom, pa likovi opet pišu o tome? Dosadno.
Dado dijasporitus

#965 Re: Kriza u Grčkoj

vodoprovodčik wrote:Niko da mi odgovori. Sve neko frazersko-šovensko naklapanje. Čim spomeneš fanatike s druge strane, odmah je relativizacija. Kakve veze ima nekolicina grčkih dobrovoljaca sa ovom temom, pa likovi opet pišu o tome? Dosadno.
Hajde majke ti ne trolaj. Ako ne znas sta znaci zamjena teze onda nema sta da se s tobom dalje raspavlja.
vodoprovodčik

#966 Re: Kriza u Grčkoj

Post by vodoprovodčik »

Dado dijasporitus wrote:
vodoprovodčik wrote:Niko da mi odgovori. Sve neko frazersko-šovensko naklapanje. Čim spomeneš fanatike s druge strane, odmah je relativizacija. Kakve veze ima nekolicina grčkih dobrovoljaca sa ovom temom, pa likovi opet pišu o tome? Dosadno.
Hajde majke ti ne trolaj. Ako ne znas sta znaci zamjena teze onda nema sta da se s tobom dalje raspavlja.
dobro šahu, neću više :run:
Bokaccc

#967 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bokaccc »

reet.com (Barcelona) - Fitch rating agency announced on Wednesday that it had downgraded Greece’s credit rating from ‘CCC’ to ‘C’, because in its opinion a “default is highly likely in the near term.” This decision comes one day after EU finance ministers agreed to grant the indebted country a 130 billion euro bailout. Today the Greek government announced that private bondholders who do not accept the debt swap deal voluntarily may be forced to take losses. According to Fitch’s official statement: “The exchange, if completed, would constitute a ‘distressed debt exchange’ (DDE) in line with its criteria and consequently yesterday’s announcements set in motion the agency’s process for reviewing Greece’s issuer and debt securities ratings.”

The agency adds that after the completion of the debt swap Greece’s rating would be reduced further to ‘Restricted Default’ category and later “re-rated at a level consistent with the agency’s assessment of its post-default structure and credit profile.”

Nema druge nego default,,samo je sad pitanje koji je skalpel bezbolniji

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk
liberty02

#968 Re: Kriza u Grčkoj

Post by liberty02 »

Image
Bosnolog

#969 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Bosnolog »

Grcka na rasprodaju,Makedonci dali ponudu za kupovinu otoka Krit http://kirilica.com.mk/vest2010.asp?id=45378
Turci su u procesu otkupa mnogih otoka ,....
Images Krit-a https://www.google.com/search?q=greek+i ... 20&bih=928
HM 2011

#970 Re: Kriza u Grčkoj

Post by HM 2011 »

Što se tiče vanjskog duga - BiH je umjereno zadužena zemlja

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić rekao je da je, prema preliminarnim podacima, u 2011. godini stopa rasta BDP bila 1,8 odsto, a spoljni dug 25,7 odsto BDP-a, što ukazuje da je BiH umjereno zadužena zemalja.

Kozarić je tokom susreta sa austrijskim ambasadorom u BiH Donatusom Kekom rekao da su direktna strana ulaganja iznosila oko 235 miliona eura, devizne rezerve iznose oko 3,2 milijarde eura i stabilne su, dok je inflacija bila na relativno niskom nivou od 3,1 odsto.

Kozarić je istakao da je saradnja BiH i Austrije dinamična i da je BiH prvi put ove godine u tom odnosu postigla suficit.On je dodao da je Austrija važna za BiH zbog historijskih veza, ali i kao značajan ulagač, zbog čega je potrebno održavati dobre odnose.

On je istakao dobru saradnju s Ambasadom Austrije i svim relevantnim institucijama i tijelima te zemlje, naročito s Austrijskom narodnom bankom, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

U razgovoru je posebna pažnja posvećena bankarskom sektoru, te pozitivnom uticaju koji su austrijske banke imale u procesu obnove i pokretanja ulaganja, kao i u donošenju zapadnih standarda poslovanja u BiH.

Ipak, donošenje strateških odluka van domašaja monetarnih vlasti BiH Kozarić je ocijenio kao potencijalnu slabost bankarskog sektora.

On je naglasio da je postojeći model monetarne politike u BiH određen zakonom, te je, iako ga smatra konzervativnim, donio monetarnu stabilnost i doprinio povratku povjerenja građana u valutu, što se vidi i kroz porast štednje.

Prema njegovim riječima, procjene Centralne banke su da je dobro pozicioniran kurs KM prema evru, te da rast izvoza pokazuje da model monetarne politike ne pravi smetnje izvoznicima.

Konstatujući da je stabilnost valute jako važna za razvoj, Kek je bio zainteresovan za budućnost valutnog odbora kao modela monetarne politike u BiH.

Učesnici sastanka su razgovarali i o skorašnjem ulasku Hrvatske u EU, te implikacijama na region, posebno na BiH. Osim Keka, u delegaciji koja je posjetila Centralnu banku BiH bili su i Johanes Ainger, Brigite Frimer i Dražen Maloča.
simpozijum delirijum

#971 Re: Kriza u Grčkoj

Post by simpozijum delirijum »

izgleda Grcka ispada iz "prve lige" , do vidjenja Grcka ! EU te vise ne treba !
sada i otvoreno se spekulise da poslije izbora u Maju , Grcka vlada ( nova vlada ) ili sama EU ce izbaciti Grcku iz EU
u roku od tri godine ? da li ce se desiti istorijski presedan i pocetak raspada EU sa Grckom kao prvom zrtvom ?
ko bi rekao :-)

http://news.yahoo.com/blogs/signal/gree ... 59254.html
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#972 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Toto »

a zasto bi se EU raspala ako Grcku izbace??
simpozijum delirijum

#973 Re: Kriza u Grčkoj

Post by simpozijum delirijum »

Toto wrote:a zasto bi se EU raspala ako Grcku izbace??

pa zato sto je Spanija i Portugal u slicnoj situaciji , i zato sto je valjda EU trebala da bude unija ravnopravnih clanica
ili nije tako ?
pa ako sve clanice nisu ravnopravne ? sto su primili toliko kandidata ?
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#974 Re: Kriza u Grčkoj

Post by Toto »

simpozijum delirijum wrote:
Toto wrote:a zasto bi se EU raspala ako Grcku izbace??

pa zato sto je Spanija i Portugal u slicnoj situaciji , i zato sto je valjda EU trebala da bude unija ravnopravnih clanica
ili nije tako ?
pa ako sve clanice nisu ravnopravne ? sto su primili toliko kandidata ?
U cemu ravnopravnost?
mO k3

#975 Re: Kriza u Grčkoj

Post by mO k3 »

Bas i mene zanima koja ravnopravnost?
Post Reply