Ne znam ni ja ono što sam našla, je da su susjedi, hrvati bili testirani iz računovodstva, osnove, engleski itd... negdje sam našla na nekom forumu, da su promjenili te se rade psihometrički testovi...pwn wrote:Ja sam dobio, ne znam ni sam sto se sve treba znati i kakav je test, nisu napisali nigdje o cemu ce bit, ako nadjes nesto javi :/Asmara wrote:Ljudi ima li ko na ovom forumu da je dobio poziv na testiranje u PWC? Šta bude na tom testiranju za pripravnike, šta se mora znati, odakle početi? itd?
KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
- Asmara
#951 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
-
pwn
#952 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ok, thx, ja nisam puno ni trazio, mislio sam pogledat njihove te stranice ako bude neko pitanje iz toga, to cu veceras, ako bude racunovodstvo i eng to se ne moze bas puno spremiti za testiranje. Sretno sutra, zzAsmara wrote:Ne znam ni ja ono što sam našla, je da su susjedi, hrvati bili testirani iz računovodstva, osnove, engleski itd... negdje sam našla na nekom forumu, da su promjenili te se rade psihometrički testovi...pwn wrote:Ja sam dobio, ne znam ni sam sto se sve treba znati i kakav je test, nisu napisali nigdje o cemu ce bit, ako nadjes nesto javi :/Asmara wrote:Ljudi ima li ko na ovom forumu da je dobio poziv na testiranje u PWC? Šta bude na tom testiranju za pripravnike, šta se mora znati, odakle početi? itd?
-
L@BuD
#953 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Bude vam iz matematike odnosne oko brojeva test,računovodstvo na engleskom zaokruživanja i možda dvije osnovne promjene tipa faktura i tako to,opšti engleski od gramatike do eseja....eto tako je prije bilo i razvuku na nekoliko sedmica
- splend
#954 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
jel se moze u federalnim institucijama raditi pripravnicki kao ekonomista, a ako se ima samo 180 ETCS bodova. jer sam ja danas nesto cuo kao da se ne moze 
-
pwn
#955 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pogresno si cuo, moze se, a na natječajima za pripravnike vecinom i pise da treba imati 18o bodova (ili vise). Pogledaj neke natječaje pa ces vidit da pise.splend wrote:jel se moze u federalnim institucijama raditi pripravnicki kao ekonomista, a ako se ima samo 180 ETCS bodova. jer sam ja danas nesto cuo kao da se ne moze
-
Akky.87
#956 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Je li vam bilo testiranje, kako je izgledalo to i jeste li prvo prosli ova dva testa online pa onda bili pozvani...pwn wrote:Ja sam dobio, ne znam ni sam sto se sve treba znati i kakav je test, nisu napisali nigdje o cemu ce bit, ako nadjes nesto javi :/Asmara wrote:Ljudi ima li ko na ovom forumu da je dobio poziv na testiranje u PWC? Šta bude na tom testiranju za pripravnike, šta se mora znati, odakle početi? itd?
-
pwn
#957 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Bio je test eng jezika samo, nesto jednostavno... Koja 2 testa, daj link da vidim??Akky.87 wrote:Je li vam bilo testiranje, kako je izgledalo to i jeste li prvo prosli ova dva testa online pa onda bili pozvani...pwn wrote:Ja sam dobio, ne znam ni sam sto se sve treba znati i kakav je test, nisu napisali nigdje o cemu ce bit, ako nadjes nesto javi :/Asmara wrote:Ljudi ima li ko na ovom forumu da je dobio poziv na testiranje u PWC? Šta bude na tom testiranju za pripravnike, šta se mora znati, odakle početi? itd?
-
Akky.87
#958 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ovaj moj konkurs je za Crnu Goru,pwn wrote: Bio je test eng jezika samo, nesto jednostavno... Koja 2 testa, daj link da vidim??
aplikaciju popunjavamo online i sad na sajtu imam prvo da radim matematicko logicki test
i poslije neki intelig. tek onda razgovor kod njih.
-
pwn
#959 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Aha, u nas je eng, pa ce biti jos jedan krug neki test i onda tek razgovor i onda odlucuju koga ce uzet. Malo glupo, ista je firma, trebalo bi biti slično testiranje, mi nemamo ni mat-log test ni test inteligencijeAkky.87 wrote:Ovaj moj konkurs je za Crnu Goru,pwn wrote: Bio je test eng jezika samo, nesto jednostavno... Koja 2 testa, daj link da vidim??
aplikaciju popunjavamo online i sad na sajtu imam prvo da radim matematicko logicki test
i poslije neki intelig. tek onda razgovor kod njih.
-
shator
-
pwn
#961 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Jel netko pozvan na razgovor u pwc?? Kad su rekli javit??
- Asmara
#962 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ja sam dobila odmah u utorak odgovor da više nisam u porcesu selekcije...pwn wrote:Jel netko pozvan na razgovor u pwc?? Kad su rekli javit??
-
pwn
#963 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Znam za to, bio je i drugi krug testiranja i sad treba biti razgovor sljedeci tjedan, mene vjerovatno nece zvatAsmara wrote:Ja sam dobila odmah u utorak odgovor da više nisam u porcesu selekcije...pwn wrote:Jel netko pozvan na razgovor u pwc?? Kad su rekli javit??
-
skory
#964 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Zanima ma da li ko zna prima li Gradska Uprava Sarajevo pripravnike,hocel izlaziti kakav konkurs i kada bi trebao izaci
Unaprijed HVALA
Unaprijed HVALA
-
pitanje
#965 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozdrav
Zna li neko iz čega bi moglo biti testiranje za Ministarstvo odbrane?
Šta je uobičajena praksa, neka opšta pitanja ili nešto vezano više za rad Ministarstva odbrane?
Žena iz Ministarstva nije znala/nije htjela ništa reći
Hvala
Šta je uobičajena praksa, neka opšta pitanja ili nešto vezano više za rad Ministarstva odbrane?
Hvala
-
djes_ba
#966 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
evo da ti pomognem nekad sam i ja biopitanje wrote:Pozdrav
Hvala
naravno bez rezultata ali...
kao prvo pismeni 10 pitanja iz testova za ads
100 bodova
da bi se nadao necemu moras imati 90 ili 100
80 ......nema sanse
usmeni nosi max 30 bodova 5 clanova komisjije
ko ima oko 80 na pismenom dobije max na usmenom 110
a ko ima 90,100 bodova to onda pocinje guravo forsiraju se neki kandidati .....prosto nemoguce
uglavnom ako imas 80 ne idi na usmeni
sto se tice posla rijetko sta pitaju
-
dezurni_ucenik
#967 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
.
Last edited by dezurni_ucenik on 23/03/2016 19:59, edited 1 time in total.
-
pitanje
#968 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Postavili na njihovu stranicu spisak pozvanih na testiranje, skoro 200 samo za pravnika:-P
A kuci, makar meni, jos nista nije stiglo.
Djes_ba hvala! Bojim se da se ne sjete to promjeniti.
Ti testovi, jesu to testovi za javni ispit, ili neki drugaciji, posebno za pripravnike?
Ili su to pitanja iz onog dijela 'Zakoni i podzakonski akti' na stranici adsa
Jos jednom hvala!:)
Ti testovi, jesu to testovi za javni ispit, ili neki drugaciji, posebno za pripravnike?
-
djes_ba
#969 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
da da pitanja sa testova za javni ispitpitanje wrote:Postavili na njihovu stranicu spisak pozvanih na testiranje, skoro 200 samo za pravnika:-P
medjutim to je bilo za ekonomiste
za pravnike .......
predpostavljam da je isto
sretno kako god
- medvjed23
#970 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
čuj 200 kandidata
zna li neko koliko otprilike traje procedura odabira pripravnika, odnosno koliko vremena prođe od pismenog testiranja do zasnivanja radnog odnosa sa jednim od kandidata?
zna li neko koliko otprilike traje procedura odabira pripravnika, odnosno koliko vremena prođe od pismenog testiranja do zasnivanja radnog odnosa sa jednim od kandidata?
-
alexxx
#971 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pozdrav svima!
Zanima me da li neko ima bilo kakve informacije vezano za konkurs u ministarstvu komunikacija i prometa za pripravnike da li je neko pozivan, a s obzirom da sam prvi put konkursisao u ads-u pa me zanimaju neka vasa licna iskustva ili od poznanika kakvi su to testovi za pripravnike koji se organizuju u MKP-u?
Unaprijed se zahvaljujem!
Zanima me da li neko ima bilo kakve informacije vezano za konkurs u ministarstvu komunikacija i prometa za pripravnike da li je neko pozivan, a s obzirom da sam prvi put konkursisao u ads-u pa me zanimaju neka vasa licna iskustva ili od poznanika kakvi su to testovi za pripravnike koji se organizuju u MKP-u?
- perfect_guy
#972 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
i ja takođe čekam da bilo šta objavealexxx wrote:Pozdrav svima!
-
L@BuD
#973 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
blago vama čemu se vi nadati, samo džabe gubite vrijeme konkursi po ministarstvima i institucijama na nivou kantona i entiteta su namješteni kamoli na nivou BiH
oni to objavljuju pro forme radi, ako nemaju kandidata odmah onda malo oduže konkurs
oni to objavljuju pro forme radi, ako nemaju kandidata odmah onda malo oduže konkurs
-
pwn
#974 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Gdje ce to objaviti?? Zna li netko sto bude u tim testiranjima, pitanja iz cega, neki zakoni ili sta, jel isto za sva ministarstva ili je za svako posebno???perfect_guy wrote:i ja takođe čekam da bilo šta objavealexxx wrote:Pozdrav svima!
- perfect_guy
#975 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
http://www.ads.gov.ba/v2/index.php?lang=bspwn wrote:Gdje ce to objaviti?? Zna li netko sto bude u tim testiranjima, pitanja iz cega, neki zakoni ili sta, jel isto za sva ministarstva ili je za svako posebno???perfect_guy wrote:i ja takođe čekam da bilo šta objavealexxx wrote:Pozdrav svima!
ovdje bi se možda moglo očekivati da se pojave informacije. Ovo ostalo - nemam pojma