Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zamzija

#951 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

eluna wrote:za voće i povrće je pijaca zakon ...... uvijek kupujem kod istih ljudi tako da ima i popusta a bogami i kvalitetnije robe ..... pazim ja tetu prodavačicu - pazi ona bogami mene :D
Ja imam totalno drugo iskustvo s pijacom, uvijek mi podvale, ne daju da biram sama, svađam se s njima oko toga, jako su bezobrazni i nadmeni, kažu "ti bi birala za dvije marke" - tako da ono što mi treba kupim u tržnim centrima gdje mogu fino odabrati i kupiti tri komada ako treba, a ako mi baš nešto zafali onda kupim na pijaci.
Zbog raznih bolesti prestala sam kupovati mladi sir i kajmak na pijaci, i sad to također u prodavaonicama kupim , barem znam da je kako treba i pod kontrolom :)
belafonte

#952 Re: Sarajevo shoping

Post by belafonte »

@zamzija Ma ja, na ta iskustva sam mislio, meni su npr. odlične jabuke u Konzumu, sočne(tako moćne :), teško da na pijaci možeš naći takve...

@Longman bio sam tamo - nemaaa ;-) Vidim lako se "prostreš" pred muškarcem sa stilom, a pošto me cijenjene forumašice staviše u tu kategoriju, oho ti se kad ja kompletiram šta sam zamislio :mrgreen:
eluna

#953 Re: Sarajevo shoping

Post by eluna »

zamzija wrote:
eluna wrote:za voće i povrće je pijaca zakon ...... uvijek kupujem kod istih ljudi tako da ima i popusta a bogami i kvalitetnije robe ..... pazim ja tetu prodavačicu - pazi ona bogami mene :D
Ja imam totalno drugo iskustvo s pijacom, uvijek mi podvale, ne daju da biram sama, svađam se s njima oko toga, jako su bezobrazni i nadmeni, kažu "ti bi birala za dvije marke" - tako da ono što mi treba kupim u tržnim centrima gdje mogu fino odabrati i kupiti tri komada ako treba, a ako mi baš nešto zafali onda kupim na pijaci.
Zbog raznih bolesti prestala sam kupovati mladi sir i kajmak na pijaci, i sad to također u prodavaonicama kupim , barem znam da je kako treba i pod kontrolom :)
ja kupujem na pijaci na grbavici ..........tamo imam i svoju tetu za sir :) ..... ma super mi ..... ova za povrćem me izljubi čak a sve biram sama ...... ona mi samo kesice prebaci da mogu spakovati sve i dok ja biram ona posluži druge kupce ....... ma ljepota ......
LONGMAN

#954 Re: Sarajevo shoping

Post by LONGMAN »

belafonte wrote:@zamzija Ma ja, na ta iskustva sam mislio, meni su npr. odlične jabuke u Konzumu, sočne(tako moćne :), teško da na pijaci možeš naći takve...

@Longman bio sam tamo - nemaaa ;-) Vidim lako se "prostreš" pred muškarcem sa stilom, a pošto me cijenjene forumašice staviše u tu kategoriju, oho ti se kad ja kompletiram šta sam zamislio :mrgreen:
Ja kupila skoro u konzumu jabuke zelene one, jao miline, socno, puca kad zagrizes. I sad ne svratim u konzum odem u robot, i kupim te "zelene" vidim najskuplje, rekoh mora da su te (iako su u konzumu jeftinije :o ) a bruke kad sam probala, ko drva jos kora toliko tvrda da mi usne otisle odmah :sad:

Volim na pijaci kupovati, ja to fino probam, izaberem sama, i mirna Bosna.

Eee belafonte, ko ne voli insana sa stilom, ccc :D Hajd ako naletim javim ti i sljedecu radnju, da bude jos jedan vise sa lijepim outfitom 8-)
StupskaBitanga

#955 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

ladyblue18 wrote:Ja u interexu kupujem, konzum poskupio jako, a kazu svi da je bingo izgleda najjeftiniji i da su razlike medju cijenama izmedju njih i npr konzuma i do marke.
Konzum i Mercator najskuplji
Definitivno
A da ne govorim o favoriziranjue hrvatskih i srpskih proizvoda
Naše možeš lupom pronac
alica.k

#956 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

StupskaBitanga wrote:
ladyblue18 wrote:Ja u interexu kupujem, konzum poskupio jako, a kazu svi da je bingo izgleda najjeftiniji i da su razlike medju cijenama izmedju njih i npr konzuma i do marke.
Definitivno
Naše možeš lupom pronac
to bas i nije istina jelde?
nase dobre proizvode mozes svugdje naci i mi ih nalazimo i u mercatoru i u konzumu.
StupskaBitanga

#957 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

alica.k wrote:
StupskaBitanga wrote:
Definitivno
Naše možeš lupom pronac
to bas i nije istina jelde?
nase dobre proizvode mozes svugdje naci i mi ih nalazimo i u mercatoru i u konzumu.
Zbog čega onda ja u Konzumu ne mogu naci Bona sokove u pet od 2l?
Jer su konkurencija Jucy
Zbog čega nema Vitalis sokova?
Zbog čega nema određenog asortimana keksa AS Jelah?

Ali nećemo o domaćim
Konzum gura samo svoj Ledo sladoled koji je postao preskup
Nestle sladoleda nema

Ja volim izbor i širok asortiman
zamzija

#958 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

Blago vama koji imate ta pozitivna iskustva s pijace, ja imam samo negativna...
MAN-lion's coach

#959 Re: Sarajevo shoping

Post by MAN-lion's coach »

alica.k wrote:je, ima ovjde zelenara u vogosci i mama uvjek tu kupuje.. izbjegvamo kupovati u kozumu, merkatoru i sl...ne znam ti cega da su distributeri (mada, kako neko moze bit distributer za voce i povrce :S) uvjek im gadno izgleda sve sto imaju...
Kod mene u Konzumu kila paprika 5,85KM.Još kad im se osuše... :-)
Na pijaci Otoci (tu uzimam povrće) je 2,5-3KM.
Inače ih izbjegavam zbog porijekla robe dok naša privreda propada.
Moram samo pofaliti Dedić mljekaru,u DP marketu začas se proda njihov mladi sir,kajmak...samo što dobije odleti,nekada mi je teško uloviti,a ima ih i u Robotu.Drama dobri. :-D
wewa

#960 Re: Sarajevo shoping

Post by wewa »

ja imam "svoje" prodavace i na markalama i otoci i na alipasinom, i kod svih biram sama. imam i svoje mesare u trznici i na alipasinom i uvijek super prodjem. a kvalitet i cijena povrca s pijace, pa i mesa iz mesnice, ne moze se uporediti s trznim centrima gdje je sve vrlo sumnjivo...
eluna

#961 Re: Sarajevo shoping

Post by eluna »

zamzija wrote:Blago vama koji imate ta pozitivna iskustva s pijace, ja imam samo negativna...
trebaš ići sa mnom :) .... :lol: :lol: :lol: :lol:
zamzija

#962 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

eluna wrote:
zamzija wrote:Blago vama koji imate ta pozitivna iskustva s pijace, ja imam samo negativna...
trebaš ići sa mnom :) .... :lol: :lol: :lol: :lol:
to ti je dobra ideja, treba mi malo ljubavi i pažnje od strane prodavača na pijaci, malo da me pripaze, a ne da se svađam :D :lol: :lol:
LONGMAN

#963 Re: Sarajevo shoping

Post by LONGMAN »

Kako ja volim kad imam ta fina iskustva. Samo me nervira velika ponuda, kupim kod jednog kad stand dalje jos ljepse, a ne mogu da odolim da ne kupim opet. :lol:
Al valjda i njima treba doci lijepo raspolozen a ne namrgodjen, jest da je njihova duznost da budu prijazni, al eto.

I da. Zna li ko gdje ima kupiti topsa onog agrokomercovog? Bilo u amki, hosi i bingu, sve sam obisla nema :(
zamzija

#964 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

LONGMAN wrote: Al valjda i njima treba doci lijepo raspolozen a ne namrgodjen, jest da je njihova duznost da budu prijazni, al eto.

I da. Zna li ko gdje ima kupiti topsa onog agrokomercovog? Bilo u amki, hosi i bingu, sve sam obisla nema :(
probaj u DP-u :) Mislim da sam vidjela :)
a ja vazda onima na pijacu dođem s veeeeelikim osmijehom na licu, ali opet mi ne daju da biram, podvaljuju itd :)
nije do mene majke mi :D
alica.k

#965 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

zamzija wrote:
LONGMAN wrote: Al valjda i njima treba doci lijepo raspolozen a ne namrgodjen, jest da je njihova duznost da budu prijazni, al eto.

probaj u DP-u :) Mislim da sam vidjela :)
a ja vazda onima na pijacu dođem s veeeeelikim osmijehom na licu, ali opet mi ne daju da biram, podvaljuju itd :)
nije do mene majke mi :D
a bogati, ako ti ne da da biras ti kazes da onda neces ni kupiti...easy as that :)
zamzija

#966 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

pa zato se i svađam s njima i ne kupim :)
alica.k

#967 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

naidje neko i pusti da biras. treba uspostaviti vezu sa prodavacima a ne svadjat se. to se pristojno kaze, fala dovidjenja i zavrsis s debilima :)
eluna

#968 Re: Sarajevo shoping

Post by eluna »

ako se zadesi da kupujem negdje drugo, a ne kod svoje tete, ljubazno upitam mogu li "probrati sebi" ..... ako kaže ne, zahvalim se i doviđenja

na takav način se stvaraju navike ....... kad bi svi tako postupali, biranje za sebe na pijaci bi opet postalo običaj, jer oni prodavci koji ne dozvoljavaju da se bira ne bi prodavali ...... tako je sa svime ...... ja sam počela da pitam i zašto miješaju "staru isporuku sa novom" ...... stavi mi brate paradajz od jutros za 4 KM, paradajz od prekjučer za 2 KM, pa ću sama da biram šta ću da kupim ..... vidim da i to polako počinju da rade - doduše samo ponekad, ali eto, vidjela sam dva tri puta :)
saga

#969 Re: Sarajevo shoping

Post by saga »

Ja vala ovdje u prodavnici blizu zgrade imam sve... Upravo ovo o cemu eluna prica, ima paradajz od 4, a ima i od 1.5 KM, ima svega i ima uvijek.
Nije me sramota kupiti jabuku-dvije ako vidim da su neke nove dosle, pa da probam. Cesto sebi kupim npr jednu tikvicu i jedan patlidzan, meni ne treba vise i nema ni potrebe u kilama nesto da kupujem.
Na pijacu ne zalazim iz prostog razloga sto ovdje imam sve, a i blize mi, i eto.
Odakle to sve dolazi, iskreno pojma nemam. Svako jutro covjek koga svi zovu "Dedo" donese svega i usreci nas sve :mrgreen:
zamzija

#970 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

alica.k wrote:naidje neko i pusti da biras. treba uspostaviti vezu sa prodavacima a ne svadjat se. to se pristojno kaze, fala dovidjenja i zavrsis s debilima :)
vidite nisam znala da treba bit' ljubazan :D
ja inače idem na pijacu s oklagijom, i onda stanem ratoborno pred prodavača i zavičem: daj mi sama da biram svoj paradaiz, inače ču te oklagijom po glavi!!! i dva - tri puta zamahnem da dojam bude strašniji :lol: :lol: :lol:
nosila sam par puta i nunčake al ima onih starih bakica, pa su okačile onaj natpis wanted sa slikom na jabuke i limun, i bio mi je zabranjen pristup pijaci nekih 6 mjeseci
sad je malo bolje ali i dalje me se boje...možda bih trebala promijeniti taj svoj pristup ? :mrgreen:
alica.k

#971 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

pa kazes da se svadjas.. sto bi se svadjala, samo move on. malo pretjerujes s tim komentarom imo
zamzija

#972 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

alica bona ovo je bila zezancija :)
a naravno da ću nekome odbrusiti ako se dere na mene, zašto mu biram paradaiz za dvije marke - da nisam došla da se dere na mene...
jer su nekom i te dvije marke puno u životu...
jednom sam rekla prodavaču koji je bio bezobrazan da mi napuni punu kesu jabuka i samo istresla pred njega... i otišla...
zato što su bezobrazni, i zaista jesu...ne kažem da nema finih ljudi i prodavača ali većina njih je takva, bezobzirna, varaju na vagi itd
I ako je neko ljubazan uvijek ću se vratiti kod te osobe i kupiti, čak ostaviti više love, ja znam da cijenim ljubaznost i osmijeh i trud, ali ako je neko odvratan - onda kažem halo čekaj ne možeš tako...
a mi smo zaista nacija koja samo move on...i ne želim više da budem kao ostali...samo move on...
a to "svađam" ne odnosi se stvarno da se na sred pijace svađam s nekim, nego fino kulturno kažem da su bezobrazni oni koji jesu...i ako se bez razloga deru na mene to im dam do znanja...i odem...
:)
mimsy

#973 Re: Sarajevo shoping

Post by mimsy »

Ja ako necu birati za svoje pare ne uzimam.Uvijek se nadje neki ciko ili teta na pijaci koji ti daju kesu pa ti trpaj sta hoces i koliko hoces.Ne dam da me niko prvi budalom za moje pare.Radije cu platiti vise nego uzimati truhlo koje svakako moram baciti.
rimac

#974 Mercator prevara

Post by rimac »

U Mercatoru trenutno skupljanje naljepnica za povoljniju kupovinu Dormeo jastuka i pokrivača. Ajd rekoh da provjerim stvarne cijene. Ispada da možeš bez skupljanja tih naljepnica direktno od Dormea kupiti po istoj cijeni.... Sramota od Mercatora.

Jorgan usporedba:
U mercatoru s naljepnicama - 49,90 KM
http://www.dormeo.me/jorgan_aria-287005-60149-pc.html - cijena 24,90 EUR
http://www.dormeo.com.hr/pokrivaci_deke ... _doba.html - 189 KN.

Ili jastuk Aria 35,90
http://www.dormeo.ba/jastuci_dormeo/jastuk-aria.html
kod njih ista cijena s naljepnicama...
alica.k

#975 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

nije to do mercatora vec do dormea...ak oni ne daju po normalnoj cijeni supermarketima, onda ovi smisljaju akcije kojima ce biti ista cijena kao i kad kupis direkt od dormea.
Post Reply